Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dalai Láma

    őstag

    válasz Viszlát #2205 üzenetére

    Na ez elég korrekt hozzászólás volt.

    Az teljesen mindegy, hogy közösség, vagy egyház, vagy hogyan nevezzük. Az egyház is hívők közössége. Valahová tartozol, és kiváncsi voltam a nevére. Kicsit úgy érzem, hogy megpróbáltál kibújni a válaszadás alól, pedig szerintem nyugodtan leírhatod a nevét a karizmatikus közösségnek, ahová tartozol.

    ''Persze, lehet a Bibliát sokféleképpen magyarázni'' Lehet. És ki az, aki eldönti, hogy melyik a helyes magyarázat? Egy kereszténynek teljesen alapvető, hogy Isten teremtette a világot.Vallási szempontból talán nemis fontos, hogy hogyan.

    Jézus tanítása egy eléggé önálló rész, Új szövetség a neve, és tényleg más benne az Isten-kép. Az igaz, hogy az ószövetségben nagyon sok utalás van az újszövetségre, Jézus eljövetelére, és Jézus is használja az ószövetséget.

    Isten nem azt mondja, hogy ne készíts faragott szobrokat, mert ezzel a művészeteket ítélte volna el. Azt mondta, hogy ne imádjunk faragott szobrokat, azoknak ne tulajdonítsunk különleges képességeket, magyarul ne kezeljük istenként őket. Egy szobor a templomban nem istenített dolog, legtöbbször dísz, és eszünkbe juttatja Jézust, mint ahogyan a kereszt is a megváltást szimbolizálja. A különböző Mária szobroknál való csodavárás és az ereklyék hurcolása szerintem is túl van ezen a határon. Én magam nem is élek ilyenekkel.

    Bár itt Magyarországon érthető a Mária kultusz, ami nem is teljesen vallási indíttatású, hanem nemzeti, a magyar nép védelmezője.

    Amit még fontos tisztázni, hogy a egyházak, a katolikus egyház is, nem a papok és lelkészek valamilyen szervezete, hanem a hívek közössége. így amikor az egyházról mondasz valamit, azt az egyház minden tagjára, minden ilyen vallású emberre mondod. A boszorkány üldöző szervezet pedig nem az egyház, mert sokszor maguk a boszorkányok is az egyház tagjai voltak.

    csakis Jézus által lehetséges minden. Aki ettől hajszálnyit is eltér, mindenféle alternatív verziót kitalálva, saját magát zárja ki, nekem ehhez közöm nincs

    Igen, ez, hogy csak Jézus által lehetséges minden, ez egy nagyon tág fogalom. Nem véletlenül. És hogy mikor és ki tér el ettől egy hajszálnyival, ezt nehéz megmondani. Ugye itt vannak azok az emberek, akiknek esélye se volt hallani Jézus tanításáról. Te azt mondtad, ez nagyon elméleti példa, de mégis emberek milliói vannak ilyen helyzetben.


    Ti azt mondjátok, kegyetlen Isten az aki olyan feltételrendszert szab meg, ami által nagyon sokan elkárhoznak. Én pedig azt mondom, hogy Isten kegyelme minden emberi mértéket felülmúl, hogy még mindig nyitott a lehetőség és még mindig visszatartja az ítéletet.

    Én egyedül vagyok. Ráadásul ÉN pont azt mondom, hogy Isten nem alkot olyan feltételrendszert, amiben emberek milliói önhibájukon kívül elkárhoznak. Én abban sem vagyok biztos, hogy vannak-e emberek a pokolban.

    ''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

Új hozzászólás Aktív témák