Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Noddy

    senior tag

    válasz lao ce #15964 üzenetére

    Szögezzük le, hogy nem haragszok rád. Ezt nem tudom honnan vetted... Az hogy nem értelek, az nem azt jelenti, hogy haragszok rád.

    Átfogalmazom. Annak hogy Isten szeret téged, minket annak nincs feltétele. Nem kell semmilyen feltételnek megfelelned az Istennel való kapcsolatban. Azonban, ha Isten megkeresett akkor már tudod mit kell tenned, mert Isten kapcsolatba lép veled. Az emberek sok mindenben próbálnak meg hinni, ezért hit sok féle van. De a keresztyén hit Isten kijelentésén és a lelkiismereten alapszik, Isten ezek alapján ítél meg mindenkit.

    ha en tudok valakivel kommunikalni es napi kapcsolatban vagyok vele akkor nem egy konyvet olvasok rola hanem egyszeruen megkerdezem ami erdekel. ebbol kovetkeznek dolgok,
    Leírhatod nyugodtan. Istennel való kapcsolatban beszélgetsz Istennel. De ennek része a Biblia tanulmányozása mint Isten kijelentése. Nem lehet megkerülni, de aki hívő az nem is akarja. Kívülről tekintve tűnik furának, ezért megértem, ha te ezt nem tudod elfogadni, de ez nem rajtad múlik. Az hogy azokkal mi történik akik nem tudnak a Bibliáról vagy szellemileg sérültek, az Istenre van bízva és én őket nem is ítélem el.

    A kérdésedre megszerkesztése olyan volt, hogy abból az jött le, hogy Isten mindenhatóságát kifogásolod. Isten mindenhatóságába tartozik a Biblia kijelentése. Vagy szerinted aki mindenható nem jelentheti ki magát könyvben?

    "de valaki aki az utjan jar es nem sodrodik."
    De éppen te mondtad, hogy ha valaki nem a tao-t követi akkor nem lesz boldog, kieyensúlyozott, stb. Tehát követni kell a "mestereket", tanításokat és akkor a "jó" úton jár. Te is követhetnéd a saját utadat de mégse azt teszed. Megkötözöd magad a taoista tanokkal, mert boldog akarsz lenni. Illetve azt mondod így vagy boldog.

    Isten se azért létezik mert leírták. De létezik és kijelentette magát a Biblián keresztül is.

    Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

Új hozzászólás Aktív témák