Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Noddy

    senior tag

    válasz lao ce #14776 üzenetére

    "azt mar regebben eszrevettem hogy a vallasod elegge erzelmes. orom, banat, retteges meg mas erzelmek is athatjak azt. nekem olyan benyomasom van hogy teljesen idegen (szinte foldonkivuli) modon jelennek meg az erzelmek: ongyilkos szeretet, fajirto gyulolet es minden ami kozotte van. es valahogy a hivoktol is ez van elvarva hogy ezeket aterezzek ezeket: orvendezzenek vagy szomorkodjanak a sztorinak/elvarasnak megfeleloen. sot, ez definialja a hivot, nem? aki nem orul a megfelelo helyen az nem is hihet."

    Te hogy viszonyulsz egy másik emberhez, személyhez? Én érzelmekkel. Gyűlölöm vagy szeretem, vele sírok vagy nevetek. Ha Isten csak egy csupasz erő vagy logikai sor lenne akkor igazad lenne. De Ő egy személy akinek szintén vannak érzelmei (erről a Biblia rengeteget ír). Tehát két érzelmekkel rendelkező személy kapcsolatában megjelenik az érzelem :)
    Nem hiszem, hogy az érzelem elvárás lenne. Inkább úgy mondom, hogy ha van kapcsolatod Istennel akkor megjelenik az érzelem elkerülhetetlenül (tapasztalat), legyen az öröm vagy szomorúság.
    Az hogy ezt is próbálják erőltetni bizonyos helyeken (pl. dicsőíteni csak ugrálva, táncolva lehet, vagy ha depi vagy akkor biztos nem is vagy hívő...) elfogadom ebben igazad van. De ezt te is látod, hogy torz kép. De egy biztos Istennel nem lehet kapcsolatban lenni érzelmek nélkül, mert akkor nincs kapcsolatod Istennel... Ahogy egy kis gyereknek is ha nincs érzelmi kapcsolata az apjával akkor nincs is apja.

    A végletek itt se jók. Én úgy gondolom, hogy itt próbálsz sarkítani, ahogy korábban is tetted. De jó, hogy a Biblia szintén nem erről beszél. A hívők értelmes, gondolkodó emberek. De a szeresd a másikat pedig nem száraz logika, hanem érzelem. A keresztyén hitben meg van a helye a gondolkodásnak és az érzelmeknek is. Például logika nélkül nem érti meg az ember a kereszthalált, Isten terveit. A szürkével szedett részben gondolom olyasmire gondolsz, hogy "nem megyek orvoshoz, majd Isten meggyógyít"?

    A tao csak egy világ leírás... ?

    Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

Új hozzászólás Aktív témák