Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • czanga

    őstag

    Sziasztok.

    Ez nem éppen a szokásos mi baj lehet poszt, mivel a tápom a backup PC-ben már eldurrant, így inkább az érdekelne, hogy a fix információkból mit gondoltok számíthatok e még más komponens halálásra is miután vettem új tápot, vagy vajon túlélhette a többi alkatrész?

    A hunyó egy Chieftec GPS-550AB, tehét a Smart Series nem a legjobb minőségű darab, de ez volt a félkonfighoz amit kaptam majd összeépítettem.

    Ma feltettem a Windows frissítéseket jó sok kihúzva állást követően (hónapok), majd kikapcsoltam, áramtalanítottam, back I/O-ból kihúztam mindent, és bele tettem egy másik SSD-t, hogy arra települhessen egy Linux.
    Ezután visszakötöttem a hátába mindent, áram alá helyeztem, majd bekapcsoltam. Ventik pörögtek hangosabban mint szoktak, és nincs post, nincs kép.

    Kikapcs bekapcs 2-3x mert azt hittem az SSD miatt csinálja... majd egyszer csak DURR villanással karöltve...

    Ártamtalanítottam azonnal, majd kis idő után tápot kivettem, burkolatot levettem megnézni mi ment szét. Jól látom/gondolom, akkor egy mosfet konkrétan ketté durrant (kiesett belőle a teteje). Más baj nem tudom van e, de nyilván igen.

    konfig:
    - i5-3470
    - valamilyen Intel lap
    - 8GB RAM
    - 1050Ti (nincs külön tápcsati)

    Csatolok képet, hátha tudtok valamit mondani, számítsak e további károkra?

    Pirossal körbe van jelölve mi ment szét benne. Remélem a többi cucc túlélte. Nyilván ennyiből nehéz mondani bármit is, de hátha tapasztalat mondat a mesterekkel valamit. :R

Új hozzászólás Aktív témák