- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
Aktív témák
-
-
God Vazzeg
veterán
válasz Kendek #45850 üzenetére
Nem dobott semmit, csak abbahagyta, és a folyamatcsík a végén volt.. Na, megpróbálom újra majd, valami beállítások lemaradhattak, mert éjjel ránéztem a grub.cfg fájlra, és megegyeznek! Tehát az ssd-ről bootolva is a nagy winyó UUID-ja akar érvényesülni, így viszont azt kapom, hogy nem létezik ez az eszköz ... UUID. És bedob egy grub recovery-be, ami semmit nem fogad el
Kínai nekem ez a linux még
-
MODERÁTOR
válasz God Vazzeg #45852 üzenetére
Akkor biztos, hogy nem fejezte be. Attól, hogy a folyamatsáv végig haladt, az még nem jelenti feltétlenül azt, hogy nem dolgozik. A mellette levő állapotsáv mutatja, ha fut még a másolás, csak ha azt írja ki, hogy készenlét, akkor nem csinál semmit. A végén pedig biztosan értesítenie kell arról, hogy végzett, ha ezt nem teszi, akkor valami probléma lépett fel és jó eséllyel nem fog elindulni a rendszer.
-
God Vazzeg
veterán
válasz God Vazzeg #45852 üzenetére
Na azt hiszem abbahagyom és telepítek egy újat, nem értem én ezt. Most meg azzal szállt el, hogy nincs elég hely a másoláshoz, vagy a fájlrendszerben kritikus változások keletkeztek.. De mi, amikor ki van jelölve formázásra, sdc1 12,9GB és csak 5,7GB van rajta, ennyit rak rá? A /home 200GB-ra 14,6-ot rak.. MI TELIK BE???
-
RBJ
addikt
Használ valaki mint kde t? Érdekes módon csak spalshscreen je van de a bootscreent elhagyták. helyette grubválasztó menü jön be. amit utálok. startupmanager el már megnéztem de nincs más válaszható opció.
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
MODERÁTOR
válasz God Vazzeg #45854 üzenetére
Nem feltétlenül biztos, hogy betelik a hely, akkor is ez a hibaüzenet jön elő, ha kritikus változások következtek be a fájlrendszerben. Ezt úgy kell érteni, hogy az átmásolandó rendszer fájljai megváltoznak másolás közben. Tehát mikor elindítod, akkor ne piszkáld addig a gépet, ameddig be nem fejezi.
-
MODERÁTOR
válasz God Vazzeg #45857 üzenetére
Hát, legalábbis addig, amíg a folyamatsávnál villog, addig ne piszkáld. Utána már lehet, mert a böngészés a rendszerben biztosan nem végez módosításokat, csak a saját könyvtáradban.
-
RBJ
addikt
Lehet buta kérdés de, hogy megyen a bootscreen meg a spashscreen egymás után meg az elején a grub menü ezek nem növelik a boot olás idejét. vagy úgyis csak addig mennek míg ténylegesen betölt a rendszer.
-
God Vazzeg
veterán
válasz Kendek #45858 üzenetére
Így se jó, ugyanaz a hibajelenség.. Még kíváncsiságból megcsinálom hogy a 200-as winyóra gyártom le a particiókat (nagyobbakat) és arra át tudja-e rakni.. Játék az élet
Ha újratelepítem a rendszer fullra, mit kell mentenem az új rendszer számára hogy ugyanezen a desktopon legyek, ugyanezen beállításokkal és csomagokkal? Bár az is lehet elkezdem elölről a belakást, legalább tanulok vele
-
ViZion
félisten
válasz God Vazzeg #45861 üzenetére
Próbáld meg super Grub disk-el meghegeszti neked a grubot az új installodon.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
leslieke
Jómunkásember
A /home-t kell menteni.
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
God Vazzeg
veterán
válasz ViZion #45862 üzenetére
Grub-install ráment, de azt mondja hogy nem tudja felismerni a fájlrendszert Pedig mountolni tudom, látom is, benne van minden grub-setup-ot meg nem tudom futtatni, mert grub eszközt kér ( (hd0,1 stb..) ) formában, de se felderíteni nem tudja, hol kellene lennie neki, se kézzel nem tudom megadni neki, mert bár a help azt írja ez a szintaktika -> (hd0,1) de ha megadom neki --target= kapcsolóval, akkor azt mondja nem várt argumentum, vagy ilyesmi.. Fákk, utoljára akkor szívtam ennyit amikor programoztam
-
MODERÁTOR
Valami hiba akkor is van tutira, különben nem írná ki. Persze így ennyiből sajnos nem tudom megmondani, hogy mi lehet a probléma pontos oka.
Ha más nem, akkor próbálj meg készíteni egy visszaállítási pontot is, ha az megy, akkor azt is megpróbálhatod átmásolni. Csak ehhez akkor ugye rengeteg hely kell ezek szerint a te esetedben. -
ViZion
félisten
válasz God Vazzeg #45864 üzenetére
Ez nem grub install. ez egy live CD, ami -kis túlzással - a fiókban lévő windóz 3.1-et is megtalálja és hozzáadja a grubhoz.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
God Vazzeg
veterán
válasz ViZion #45867 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget, most is okosabb lettem! Megy a mentett rendszerem!
Úgy csináltam meg, hogy penre felraktam az iso-t, arról bootoltam, bekerestettem a meglévő rendszereket, meg is találta. El is indult róla.. Na most ugye mivel én a saját grubomat akartam indítani, ezért kifigyeltem hogy milyen paraméterekkel indítja a rendszerem a supergrub, és rájöttem hogy az uuid nem passzol. Bementem a /boot/grub/grub.conf fájlba, és jól átírtam a vonatkozó részeket. Jelenleg teljes értékű a linuxom, minden a helyén van, stb.. Ja és az fstab is meg lett szerkesztve ofkorsz
Öröm, bódottá
Hátra van: eredeti /home becsatolása vissza, és a windows partició szintén, mert most ezeket eltávolítottam a gépből, de elvileg uuid alapján vannak azonosítva fstabban, hátha mennek majd bütykölés nélkül.. (/home az nem fog nyilván, mert most máshonnan csatoltam )
Ps: gimp betöltése 2mp
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz God Vazzeg #45869 üzenetére
A felcsatolással se kínlódj. Elindítod a GParted-et, és ott meglesed a partíció azonosítóját, és uuid helyett pl. sdb1 vagy sdc1 szal sdXY -ként csatolod. X a merevlemez Y a partíció jele, és nem kell hosszú sorokat gépelni. kb.:
/dev/sdb1 /home/useernév/mappanév ntfs-3g defaults,uid=1000,noatime 0 0
Ezzel az uid=1000 -el magadod, hogy legyen jogod kukáznivagy ezzel a progival csatold (nem próbáltam, de angol fórumokon ajánlották):
sudo apt-get install pysdmHold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
God Vazzeg
veterán
Az miért lehet, hogy ha becsatolom az eddigi ntfs particiómat ugyanazon paraméterekkel a /windows alá, akkor a /windows jogai megváltoznak, és csak root-ként tudok rálépni? Semmi se változott, régi fstab-ot megnéztem, ugyanígy van benne minden.. Mountolni tudom, minden faxa, de ahogy becsatoltam, a mappa jogai átváltanak, és a fenti történet van chmod 777 megvolt, ha be van csatolva a partició, hatástalan..
-
MacCaine
őstag
válasz God Vazzeg #45871 üzenetére
NTFS-en nincs linuxos jogosultság-kezelés.
A root-os dologra meg az a tippem, hogy rootként mountolod, ezért csak rootként tud belépni. Rakd be az fstabba, akkor automatikusan felcsatolja bootoláskor, és elvileg megszűnik a probléma. (Ha hülyeséget mondtam, úgyis kijavítanak )
-
RBJ
addikt
a grub választó menüt ki lehet valahogy kapcsolni? nem tudom minek jön fel boot kor mikor csak egy rendszer van a winyon.
-
God Vazzeg
veterán
válasz MacCaine #45873 üzenetére
Na, akkor következő probléma... Megadom uuid alapján fstabba hogy másik partició legyen a /home. Elmentem, és semmi reakció, újraindítás után megint ugyanonnan tölti be a /home-t, megnézve az fstabban meg az új /home uuid-je van benne, tehát nem ezt kellene már betöltenie Na, valaki?
-
ViZion
félisten
válasz God Vazzeg #45875 üzenetére
...és ha nem a /home-t csatolod, hanem /home-ba csatolod be a partíciót?
-
MODERÁTOR
válasz God Vazzeg #45875 üzenetére
Nyomass egy
cat /etc/fstab
mount
és
blkid
parancsot, majd másold be a kimeneteket. Az utolsónál kellhet sudo is. -
God Vazzeg
veterán
válasz Kendek #45877 üzenetére
Megoldódott, a mount manager kavar be, ha abban megadom csatolási paraméternek pl a defaults,uid=1000 paramétereket, nem írja bele az fstabba mentésnél /home közben megoldódott, igaz nem tudom hogy, 2. vagy 3. újraindításra minden jó lett Érdekesség: 2gb partició van megadva swap-nek, ezt áthelyeztem, beleraktam fstabba új UUID-vel, de rendszerfigyelő alatt 4,9GB-ot ír ki, viszont aktív a 2GB partició, és nem aktív a régi, szóval elvileg ott kellene lennie. Mondjuk ez a része nem érdekel, még sose láttam swappelni
-
MODERÁTOR
válasz God Vazzeg #45878 üzenetére
Na de egyébként most annyira nem tudtam figyelni, szóval átmásoltad a rendszert hibaüzenettel, majd telepítettél hozzá rendszerbetöltőt és így használod? Mert mondjuk ez így nem feltétlenül bölcs dolog, de hát te tudod, ha megy, akkor biztos jó.
-
RBJ
addikt
Úgy látom nem válaszol senki.
Na másik kérdés Kendinek. Friss, ropogós a rendszer frissítésekkel és saját dolgaimmal ellátva. Hogyan és miként csináljak egy full iso t belőle? amit telepíthetek is ha úgy akarom egy szűz gépre és feláll a mentett rendszerem.Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
MODERÁTOR
Funkciómenü -> Live rendszer készítés -> Folyamat indítása
Lényegében ennyi, de persze kell hozzá egy visszaállítási pont, illetve egyéb beállítási lehetőségek is adottak. Úgy gondolom, hogy elég egyértelmű minden, főleg az egeres-súgós segítséggel, de ha mégsem lenne valami világos, akkor kérdezz konkrétabban. -
God Vazzeg
veterán
válasz Kendek #45879 üzenetére
Igen, minden megy amit eddig próbáltam, majd észreveszem ha van hiányosság.. Nekem is érdekes volt ez az egész, de örülök hogy meg tudtam oldani, valahol ott akadhatott el a programod, amikor átmásolt már, és utána akarta a beállításokat átpakolni a másolt rendszernek megfelelően.. Gondolom én, mert Te tudod hogy működik a programod
-
RBJ
addikt
válasz Kendek #45883 üzenetére
azt hittem egy update-grub megoldja de nem. erre emlékeztem.
valami lett kalapálva a rendszerment en mert elég csinos lett kde alatt?
eddig win 98 as volt. a kinézete. Már csak az ikonját kéne valami ubi specifikusra kicserélni mert nagyon winfossos. egy meghajtó ufo fejjel.[ Szerkesztve ]
-
God Vazzeg
veterán
válasz Kendek #45883 üzenetére
"grub-editenv /boot/grub/grubenv unset recordfail"
Ez nekem nem oldotta meg a sok menüt a grub-ban.. Nekem 2 kell csak, a linux indítója, és a memtest. Trollkodtam kicsit, a nekem nem kellő menuentry részeket kapcsos zárójelig töröltem a francba a grub.cfg fájlból, illetve UUID-eket összemásoltam, mert az előző rendszerből maradt még itt olyan ami nem kell már Tökéletesen működik
-
MODERÁTOR
válasz God Vazzeg #45884 üzenetére
Valóban, másol, majd állítgat. De ha a másolás során probléma lép fel, akkor megáll. Na mindegy, azért teszteltem itthon, nálam nem jelentkezett semmilyen probléma a folyamat közben.
(#45885) RBJ: Múltkor az volt a probléma, hogy ha a Windows indult, akkor utána nem indult el az alapértelmezett menüpont, hanem felhasználói beavatkozást igényelt. Rájöttünk, hogy ez összefügg azzal, mikor nem fejeződik be a bootfolyamat és újraindul a rendszer. Lényegében ilyenkor jön elő akaratlanul is a GRUB választómenüje. Persze nálad nem biztos, hogy ez a probléma forrása, csak esetleg akkor, ha a visszaszámlálás is inaktív.
Most milyen KDE-s rendszert használsz pontosan? Én nem állítottam különösebben semmit, a fapadosabb megjelenésről én nem tehettem. Jah, és a sima Rendszermenttet használod, vagy a -gb3-asat? Az alkalmazott ikonokat rendre mind a google-val találtam, csak később tudatosult bennem, hogy ez windowsos.(#45887) God Vazzeg: Ez a parancs nem is erre nyújt megoldást, gyakorlatilag semmi köze hozzá. A /boot/grub/grub.cfg fájlt nem ajánlott módosítani, helyette maradandóbb konfigurációs fájlokban lehet beállítani mindent. Hiszen az a fájl amit átírtál időnként automatikusan újrakreálódik.
-
God Vazzeg
veterán
válasz Kendek #45888 üzenetére
Jajj de jó lesz ha újrakreálja megint a vagy 10-12 menüpontot Nekem ez akkor jött elő, mikor rendszerment után akartam felvarázsolni a grubot a helyére, és valamiért belevett mindent, rengeteg menüm lett, mindent indíthattam volna, de persze nincs rá szükségem Csak tudnám hogy csináltam, érdekes lehet később
-
aag
őstag
Sziasztok!
Itteni segítséggel megcsináltam anno a JRE-instalt. Fent van azóta is, de hogy-hogynem már nem működik egy ideje. A bet.hu-n megint hiába kattintok a grafikonra, csak azt írja ki, hogy installáljam fel. Dehát fennvan. Most ilyenkor mit kell csinálni?
-
CloneZilla servert csinált már vki?
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
RBJ
addikt
válasz Kendek #45893 üzenetére
Linux Mint kde t. a kubuntun csúnyáska volt. ezen meg szép.
Grub menű feljön és visszaszámlál. ezt akarom kiiktatni valahogy. De, hogy miért csinálja lövésem nincs mert elvileg legyalultam a rendszert csak a mint van fent.
Szerintem a alap rendszerment van fent. 0.5.2.101.
Külföldi visszhangja van a progidnak?[ Szerkesztve ]
-
-
MODERÁTOR
Akkor a Mintesek csinálhattak valamit, hogy szebb legyen, lecsekkolom én is.
A /etc/default/grub fájlban a GRUB_TIMEOUT=-höz írj nullát a tíz helyett, hogy így nézzen ki:
GRUB_TIMEOUT=0
Majd add ki a
sudo update-grub
parancsot.
Olvastam pár helyen róla már, van aki ajánlgatta, csak visszaírták, hogy nem tudnak magyarul.
Meg van olyan oldal ami ír róla, csak nem azt amire való, hanem valami egészen másnak állítják be. -
RBJ
addikt
van két állományom. plymouth-theme-mint-text.deb
meg plymouth-theme-mint-logo.deb. hogyan tudnám telepíteni? nem találtam semmit.
hát a kubuntu hoz képest csini.[ Szerkesztve ]
Aktív témák
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elemlámpa, zseblámpa
- Diablo IV
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest