- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
Aktív témák
-
Blaise7
tag
Hali!
Nem nagyon értek az OS-ek lelkivilágához, ezért lehet, hogy hülyeséget fogok kérdezni.
Kaptam egy PC-t, amiben két merevlemez van. Az első merevlemezen van két partíció, az egyiken az Windows XP van, a másikon adatok. A második merevlemezen egy Ubuntu van. Az XP helyett szeretnék Windows 7-et rakni. Ezzel megmarad majd Ubuntu, vagy Grub Bootmanageren kell majd valamit állítani?Előre is köszi a választ!
-
ambipur
tag
válasz Mahesa #37039 üzenetére
Szia!
Köszi a segítséget! Időközben találtam egy leírást, ami segített, ezt kellett beszúrni a /etc/rsyslog.d/50-default.conf fileba:
*.*;auth,authpriv.none,cron.!err,cron.!info,cron.!notice -/var/log/syslog
Viszont az auth.log - ban is sok CRON - os üzenet van, és engem ezek se érdekelnek. Meg lehet tőlük valahogy szabadulni?
-
alkesz77
csendes tag
UBUNTU 5.10 az bootolós?
vagy az össszes linux boot-os??
itt a rendszer
mennyi ramot eszik?
hogyan írjam ki ? simán az iso fájl-t vagy tömörítsem ki és a fájlokat írjam ki a lemezre?Az iskola nem kocsma, hogy miden nap bejárjunk. :)
-
alkesz77
csendes tag
válasz whisperity #37061 üzenetére
nero nincs most fenn.. milyen lemezaíróra gondolsz ami jó még?
Az iskola nem kocsma, hogy miden nap bejárjunk. :)
-
whisperity
tag
Bármelyik amelyik tud ISO képet 1:1 kiírni. Ubuntu beépítettje is jó. PowerISO is tud ISO-t írni.
imgBurn
[ Szerkesztve ]
-
ntomka
nagyúr
Nincs jelentős különbség a frissebb csomagokat leszámítva, ami azért nem rossz dolog. Meg ahogy észrevettem ubuntunál azért jobban hanyagolják a régebbi verziókat, ha kint az új. A mint ubuntu alapú, csak az ubuntus különcségek nélkül. A 11-es a 11.04-re épül unity nélkül. Ha a compiz teljesítménye zavaró lenne benne, akkor egy 10 perces művelettel vissza lehet fejteni, onnantól tényleg élvezet használni a rendszert.
ツ Headphones on - World off
-
törölt tag
válasz ntomka #37078 üzenetére
"Meg ahogy észrevettem ubuntunál azért jobban hanyagolják a régebbi verziókat, ha kint az új.">Mármint hogy miért is? Vagy hogy is? A normált 1,5, az LTS-t 3/5 évig támogatják. Ha szerveren 4,5 éves az Ubuntud, ugyan úgy támogatják, mintha 2,5 vagy fél éves lenne. Az openSUSE csak 2 éves szupportot ad. Ehhez képes a 3 év is több, hát még az 5.
-
alkesz77
csendes tag
válasz whisperity #37070 üzenetére
netezésre!
de 384 ram kevés a 10nek is !
egyszerű home pc!:SAz iskola nem kocsma, hogy miden nap bejárjunk. :)
-
kovaax
őstag
válasz whisperity #37081 üzenetére
Szerk.: 27 másodperc...
[ Szerkesztve ]
-=- There's no place like /home -=-
-
zed01
őstag
Ha NOD32-t telepítetek újabb Ubuntura, a következőt írjátok be a terminalba a telepítés előtt:
sudo ln -s /usr/lib/i386-linux-gnu/gconv/ /usr/lib/gconv
Majd, tegyétek futtathatóvá a NOD32 telepítőjét utána kattintsatok kétszer a telepítőre, kéri a jelszót, azt adjátok meg és vigyétek végig a varázslót, mint windowson. Ennyi.
[ Szerkesztve ]
“Amikor az emberek félnek a kormánytól, az önkényuralom. Amikor a kormány fél az emberektől, az szabadság.” Thomas Jefferson
-
pocokxx
Közösségépítő
Új rendszer (Mint Katya 11 release), új kérdések:
1) Ha meg van nyitva valami program (bármi), és a tálcán az ablakok között ráhúzom az egeret (tool tipként ki kéne írnia,hogy mi az) akkor olykor szinte leírhatatlan dolog történik: tálca eltűnik megnyitott ablak eltűnik, a felső ablakkeret eltűnik, majd szépen visszaáll a rend. Mitől? Én valami Compiz beállításra gyanakszom, de ez persze nem biztos
2) Az emesene nem jelenik meg az értesítési területen... És nem találom, hol kéne beállítanom, hogy ott legyen.
"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor
-
Brucehun
aktív tag
Tegnap sikerült beállítani az Ubuntu 11.04 64 bit-en mindent beállítani nvidia driver-t is, rendesen látja a 4 GB-t! Az eggyik kedvenc játékomat az Open Arena-t leszedtem és röccenő mentesen pillanatok alatt betölti!
És nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget!HALF-LIFE FOREVER! 3dfx & Glide power!
-
WonderCSabo
félisten
Üdv!
Van egy régi HP Compaq Nx9010 notebookom, és felraktam rá az Ubuntut. Viszont se a wifi adaptert, se a Radeon IGP 340-et nem tudtam működésre bírni.
használt vki Ubuntut ezen a gépen. Vagy vmi tipp?
-
pocokxx
Közösségépítő
válasz WonderCSabo #37091 üzenetére
Nincsenek aktiválatlan driverek? Menü/Adminisztráció/További illesztő programok.
[ Szerkesztve ]
"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor
-
törölt tag
válasz WonderCSabo #37091 üzenetére
Hali!
Google-ben:
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=201902 -
RBJ
addikt
/usr/share/amsn/plugins
ebbe a könyvtárba szeretnék másolni de nem engedi. gnome commanderral is próbáltam sehol semmi.
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
Z-77
tag
Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni. Ubuntu alatt használnám a TrueCryptet és kis problémába ütköztem. Automatikusan fel szeretném csatoltatni a titkosított favorit partíciókat. Ha a grafikus felületen csinálom, szépen meg is jelennek a meghajtó ikonok az asztalon. Ha viszont beteszem az indítópultba, vagy a terminálon keresztül csinálom akkor a TrueCrypt-ben látom hogy felcsatolta, viszont maga az Ubi sehol nem látja a meghajtókat. Ezzel a paranccsal csatolom fel a meghajtókat indításkor és terminálban:
truecrypt --background-task --auto-mount=favorites --keyfiles=/home/*****/******/keyfile.str
Szerintem valamit kéne még csinálnom, hogy lássa ezeket a partíciókat az UBI is, ne csak a truecrypt.
Segítségeteket előre is köszi!
-
aag
őstag
Nah-feltelepítettem a Linux Mint 11 Katya magyar változatot. Első látásra egészen jó. Vannak persze meglepő dolgai. Nézem, ott vigyorog az opera a tárolójában, de már felrakni nem tudja. Gyerekcipő?
-
MODERÁTOR
A saját plugineket és skineket nem azokba kell másolni, hanem a ~/.amsn/plugins és ~/.amsn/skins könyvtárakba, akkor megy sima felhasználói jogosultságokkal is.
(#37098) aag: Mivel nem írtad le a részleteket, a hibaüzenetet, lehet bármilyen hiba is. Előfordult már olyan, hogy internetkapcsolat nélkül akart valaki telepíteni és nem ment neki.
[ Szerkesztve ]
-
aag
őstag
Aktív témák
- Politika
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Xbox tulajok OFF topicja
- Automata kávégépek