- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FіkuszKukіsz
őstag
-
7Sony7
addikt
válasz UberMutant #7885 üzenetére
Így már érthető(bb), köszönöm.
Nade igen, most gondolom, ahogy a többiek írtak, hogy ha szinte azonnali az immunválasz, akkor miért kell két hét a védettséghez?[ Szerkesztve ]
Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
-
Kékes525
félisten
válasz UberMutant #7885 üzenetére
"túl hamar semlegesíti a szervezet és nem tudja bejuttatni a vitt örökítőanyagot"
Bocs! Ilyen összefüggésben ne használjuk az örökítő anyagot, akkor sem, ha a DNS egyik szerepe ez, mert könnyen félreérthető. Félreérthető, mert esetleg azt sugallná, hogy a szervezetünk ezt örökíthetné, például úgy, hogy beépül a kromoszómákba. A jelen esetben a DNS másik feladata a fontos az, hogy a fehérjeszintézis szabályozása (gén). Jelen esetben a tüskefehérje génje, annak a termeltetését szabályozza.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
HÁZIGAZDA
válasz FіkuszKukіsz #7903 üzenetére
de csak a csippeseknek!
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
-
7Sony7
addikt
válasz UberMutant #7910 üzenetére
Ja, asszem mostmár tényleg kapisgálom.
Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
HÁZIGAZDA
válasz UberMutant #7910 üzenetére
na de akkor ez azt is jelenti, hogy vektoros oltán után a "na, frankó, 3 napig 38 fokos lázam volt" felütésű elégedett hátradőlés teljes tévút, ez csak annyit jelent, hogy "jól van, pistike, szépen megcsapott a vektor, leülhetsz, egyes", nem?
-
t72killer
titán
válasz UberMutant #7890 üzenetére
És ha az egyikre immunis vagy, akkor vajon marad annyi a hatékonyság, mintha csak 1 dózist kaptál volna?
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
HÁZIGAZDA
válasz UberMutant #7918 üzenetére
persze a másik véglet sem jó, ha nincs reakció, akkor lehet aggódni, hogy nem voltam-e immunis a vektorra
-
Kékes525
félisten
Bocs. Nem bántásból mondtam, de ez fontos azért, mert ezeket az adatokat nem látjuk kórházakra lebontva és ami még fontosabb a kórházak sem ismerik a másik kórház adatait sem. Legalábbis nem hivatalosan. A kórházak között adatcsere is tiltott. Ezt több egészségügyi szakértő és a Magyar Orvosi Kamara is nyilatkozta.
[ Szerkesztve ]
-
Z.É.T.
őstag
Nekem nincs rossz napom, csak baromira félrevezető olyan adato(ka)t kiragadni, amelyek nem mondanak túl sokat. A kórházak és az OMSZ kapacitásának limitjét és az ezáltali napi hullámzást látjuk ott.
Próbáld meg egyben nézni a nagy képet: a járvány még mindig növekszik. (ezt nem befolyásolja egy-egy jobbnak ható adat)
A számokat jobb szeretem, de akkor ezeket a grafikonokat próbáld együtt értelmezni:[ Szerkesztve ]
https://www.flowsummithungary.com/optin/?rh=zYegzbWcaw
-
Ra3
őstag
Tegnap hívtak engem is (42/f, nincs krónikus bajom) szputnyikra, előtte egy csomót agyaltam hogy mi legyen, de végül visszamondtam.
A doki azt mondta hogy most egyelőre az idősebbeket oltják Pfizerrel, még lehet hogy egy hónapot is várni kell mire nekem juthat. Utána még pörögtem rajta kicsit magamban hogy mégis be kellett volna adatni de mára lenyugodtam
HO-ban vagyok fél éve, 0 tömegközlekedés / mászkálás, más emberekkel találkozás is a minimumon. Szülőket már beoltották Pfizerrel 2 hete, meg amúgyse találkozok velük.Meglátom hogy alakulnak a dolgok a következő 3-4 hétben, ha az lesz hogy továbbra sincs láthatáron mRNS akkor majd beszélek a háziorvossal.
[ Szerkesztve ]
''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
blakey
titán
Nem tudom, de ugye ha nem vagy krónikus beteg, jó az immunrendszered akkor a Szputnyik rendben van, az mRNS alapú meg maradjon a "rászorulóknak", pl. ha én csakis a Pfizerre/Modernára hajtanék és azt kapnám akkor "elvenném" pl. anyámtól akinek csak mRNS alapú adható be.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Ringman
nagyúr
amúgy valaki megkérdezhetné a vezénylő tábornoktól, ha háborús állapotok vannak, meg csatát vívunk, akkor biztos, hogy a 14 éven aluliakat kellene a frontvonalba küldeni?
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
HÁZIGAZDA
válasz attiati #7930 üzenetére
valami "javulás" van, ami nem csoda, mert bezártuk az összes sulit és szünet volt. de innen még messze a "győzelem", miközben pocak olyanokat mond a neki fenntartott rádióban, hogy "át kell szúrnunk a vírus tüdejét", heherészés közben.
-
Ra3
őstag
Elvileg életkor alapján mennek lefelé, meg gondolom azt is nézik hogy ki mennyire beteg, szóval nem érzem hogy elvenném bárki elől.
Nem örülnék ha egy hónap múlva már boldog-boldogtalnak adnának amit kér, én meg bevállalom azt amit elsőre ajánlanak.Gyógyszerész ismerőst többször is berendelték dolgozni oltópontra, tegnap mondta hogy gyakorlatilag elfogynak az oltható emberek akik mennek első hívásra, most már úgy vadásszák össze őket, ez is benne volt kicsit hogy visszamondtam, ha meggondolom magam és mégis beadatnám a szputnyikot/astrát akkor szerintem hamar menni fog.
[ Szerkesztve ]
-
Ezekiell
veterán
MIntha olvastam volna itt egy cikket arról, hogy az AZ hatásosságát befolyásolja a bevett láz/fájdalomcsillapító - de nem találom. Vki tudna segíteni, vagy haluzok?
Éjszaka rettentő szarul aludtam (már amikor aludtam), minden fáj, 38.5 volt a teteje. Most viszont már pattintanék be egy Advilt, mert a fejfájás elég durva kezd lenni. És természetesen gyenge vagyok nagyon.
Jó cucc ez az AZ
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
bigdady
nagyúr
Fura az a pfizer. Közeli ismerői körben és családban 3 is van aki 4-7 napokig rendesen szarul van utána hőemelkedés láz mellkas és hátfájdalom gyomorpanaszok hányás orrvérzés stb. Kb mint egy covid. Orvos is arra gyanakodott de teszt negatív
Én meg az-től max 1 napig voltam kocsit nyomott nátha jelleggel.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Elvileg életkor alapján mennek lefelé, - Elvileg, de nálunk egy másik körzetben a Pfizert is felajánlották a 40-es és 20-as emberkének míg nálunk meg arra lett volna szükség, és nálunk is 18-tól felfelé van oltás.A regisztráltak lehet, hogy valamikor elfogynak de kapásból tudok 5 embert aki regisztráció nélkül elment és kaptak oltást, mert abból a turnusból volt aki nem ment el. Meg ugye azzal is érdemes számolni, hogy van aki az oltás időpontjában épp lázas lesz, stb. Sokmindent érdemes figyelembe venni, én bevállaltam a Szputnyikot, mert tudomásom szerint semmilyen problémám nincs, eddig az alap oltás utáni enyhe tünetek megvoltak és ennyi, jó 2 hét múlva jön a második.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Ringman
nagyúr
[link]
Chile látványos sikert ér el az oltási kampányban, Izrael és az Egyesült Királyság mögött a harmadik helyen áll a világon, ám a járvány mégis visszatért, amit több tényező magyaráz. Több ottani virológus szerint nem vált be az a taktika, amelyben az oltások felpörgetésétől vártak gyors sikert a járvány kezelésében.Ximena Aguilera virológus, a chilei egészségügyi minisztérium tanácsadó testületének tagja három okra vezeti vissza, hogy a jól haladó oltási kampány ellenére visszatért a járvány. Az első, hogy Chilében elkezdtek terjedni az új, fertőzőbb vírusváltozások, különösen a brazil mutáns.
A második, hogy a chileiek között nőtt az érintkezések száma azt követően, hogy márciusban visszatértek a nyaralásból, ami a Föld déli féltekéjén ilyenkor ér véget.
A harmadik, hogy részben bízva az oltási programban, részben belefáradva a lezárásokba nem tartották be kellő alapossággal a szociális távolságtartási szabályokat.
Végül egy további tényező, hogy a Sinovac oltás csak a második dózis beszúrása után igazán hatásos. Chilei vizsgálatok szerint két héttel azt követően, hogy ez megtörtént, 56 százalékban megvéd a koronavírus-fertőzéstől, míg az első szúrás után csak három százalék ez az arány. A kormány túl optimista volt, amikor abban bízott, hogy a sikeres oltási program megelőzi az új fertőzési hullámot – véli Eduardo Engel közgazdász
Engel társszerzője annak a jelentésnek, amely felhívta a figyelmet arra, hogy a kormány februárban azt a benyomást keltette, miszerint egy oltás várhatóan eléggé hatékony védelmet nyújt. Emiatt az emberek túlságosan elengedték magukat, könnyen vették a korlátozó szabályokat. Emellett az ország vezetése elmulasztotta a kellő védekezést az új vírusváltozatok bejutásának megelőzésére.az a hazai elgondolás nem volt rossz, hogy izraelt lemásolva beoltunk mindenkit, csak a sino+szputnyik+astra nem pfizer, az államigazgatási logisztika meg hát olyan amilyen, a kormányzati dezinformáció is megtette a hatását.
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
-
attiati
veterán
nem szabad nézni, olvasni a politikusokat
Múltkor említette egyik ismerős a zorbán nagyinterjút.
"Ő is 4 órát alszik, mint a nővérek, mégis van ideje romantikára"... stb
Mondom jóvan, szokásos.Belenéztem és arckifejezést látni hozzá ... mindjárt nem volt olyan nyugi.
[ Szerkesztve ]
-
Ra3
őstag
Egyetértünk abban hogy ez eléggé szarul lett megszervezve, pedig nem kellett volna sokkal több erőfeszítés arra hogy mondjuk amíg nincs minden 60 feletti beoltva addig nem osztogatjuk 40 éveseknek, vagy aki nem akar X vakcinát azt nem hívogatjuk amíg nincs másik stbstb.
Ettől függetlenül ezzel kell együtt élni, azzal én nem tudok segíteni ha én nem kérem, és odaadják a pfizert egy 40 alattinak pl aki utánam jön a sorban.
Nem tudom változtatnak-e rajta valamit, de az eddigiek alapján vastagon belesz@rnak ha halad így is úgy-ahogy és lehet dicsekedni a számokkal.
Már ezer példa volt rá hogy kis erőfeszítéssel lehetne sokkal jobban csinálni a járványkezelést, de ha nem lehet belőle lopni/keleti diktátorokak felsz@pni, akkor győz a "jóvanazúgy" mentalitás.[ Szerkesztve ]
-
UberMutant
őstag
-
blakey
titán
válasz Ringman #7937 üzenetére
Intelligenciával kéne oltani az embereket és akkor erősen lelassíthatnánk a vírus terjedését.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
a megfelelő kommunikáció és tájékoztatás sokat segítene, pl. azt elmondani hogy oltott != védett, ez a győzelmi jelentésekből mindig kimarad.
szerk:
sokat segítene a tisztánlátásban az is, ha nem titkolnák el az alapvető információkat és a t. állampolgárok láthatnák hogy valóban mi megy a kórházakban, azt hiszem sokan átgondolnák a napi/heti rutinjukat.[ Szerkesztve ]
-
Ra3
őstag
válasz UberMutant #7942 üzenetére
Közben szerkesztettem, de nyilván nem kéne várni, csak kicsit jobban szervezni az elosztást, de alapvetően egyetértünk.
-
UberMutant
őstag
nagyon közel vagyunk már ahoz, hogy ne legyen elég oltandó.
inkább arra kéne fókuszálni, hogyan tereljék be a maradékot, mint, hogy hol milyen anomáliák voltak a koroszályok oltásában, mert az már nagyon hamar okafogyottá válik.és itt van még mindenkinek fontos szerepe, meggyőzni a tökölőket / tagadókat.
-
Kékes525
félisten
válasz Ringman #7938 üzenetére
A gazdaságra való hivatkozás sem jó érv, mivel sok beteg fog kiesni a termelésből hosszú ideig a 30-40%-os post covid miatt. Másrészt az a munkahely bezár ahol sok a fertőzött. Akiket pedig tényelegesen anyagilag érint a járvány azokat támogatni kell. Az USA-ban mintegy 4 ezer milliárd dollárt fordítottak már erre, de más nyugati országokban is. Magyarországon csak a milliárdosokat és a multikat támogatták komolyabban és 100 milliárdokat költöttünk el csak a járvány alatt totálisan feleslegesen.
-
-
Ringman
nagyúr
válasz Kékes525 #7947 üzenetére
Magyarországon csak a milliárdosokat és a multikat támogatták komolyabban
gyak. az usában is, az eddigi cash relief elég kis szelete volt a teljes költekezésnek.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
Új hozzászólás Aktív témák
- Napelem
- Hálózati / IP kamera
- Óra topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen széket vegyek?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- AMD FX
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest