- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ringman
nagyúr
nálunk majd kapnak sino-t másodiknak, akkor úgy már összességében 4 shot elég is lesz
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ezekiell
veterán
Hát pedig ennek lenne értelme... Pláne, ha lehívjuk az összes Pfizert. (ha meg nem, akkor gyulladjon fel rajtuk az alsóneműjük...)
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
kw3v865
senior tag
válasz Kékes525 #7762 üzenetére
Egyetértek veled, én nem is a járványkezelésről, hanem csak az oltásról írtam. A katasztrófális járványkezelést semmilyen oltási kampány nem tudja ellensúlyozni, focis hasonlattal: csak szépíteni lehet, talán a kiütéses vereséget elkerülni, de ígyis-úgyis csúnya vereség lesz sajnos. A Kormány is tudja ezt, próbálja menteni amit még talán lehet, most a vakcina az, ami a kerítés volt '15-ben, jól látszik a kommunikációjukon, hogy erre koncentrálnak maximálisan.
-
-
Ringman
nagyúr
válasz Ezekiell #7805 üzenetére
tekintve az egyes vakcinák elutasítási arányát, nagyon remélem hogy azt nem fogják meglépni, hogy passzolják azt.
(ahogy fentebb írtam, az azox kihagyásának még lenne értelme, ha a j&j szállítása is beindul és beválik)
hogy az 5M kínai az hány emberre lesz elég, azt nem tudom
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
daneel_hu
addikt
"az nekem meg sem volt, hogy a gamaleya csinálta az/egy(?) vektoros ebola vakcinát. akkor nekik van már tapasztalatuk vektor vakcinával (főleg, mert az is ad5), ami nem hátrány."
Anyám megkapta az Ad5-öst is, tegnapelőtt.
Nem volt tőle annyira szarul mint az elsőtől, de azért "érezte". -
Joker88
őstag
[link]
" Nemrég még az orosz vakcinára vadásztak embereket a háziorvosok, most az AstraZeneca oltóanyagának visszautasítása miatt küszködnek "In loving memory of Garrett Lockhart
-
HÁZIGAZDA
okos ismerősök infói, jórészt tudjátok, de iderakom, hátha valakinek szolgál újdonsággal:
A kínai vakcinával elölt vírust, tehát fehérjét viszel a szervezetedbe. 5-10 nap múlva megjelennek az ellenanyagok. Nem mindig elegendő mennyiségben, ezért kell újraoltani.
A Pfizer és Moderna vakcinával mRNS kerül beléd, tehát gyakorlatilag a tüskefehérje kódoló régiója, "tervrajza". Az első napokban a saját szervezeted kezdi legyártani az idegen fehérjét a tervrajz alapján (kb. 1 hét), utána veszi észre egyáltalán a szervezeted, hogy, jé, idegen fehérje van jelen, védekezni kellene! Tehát maga a védekezés 1 hét múlva kezdődik, addig semmilyen védelmed nincs!
Az AstraZeneca és a Szputnik-V vektorvakcina. Ez azt jelenti, hogy a tüskefehérjét kódoló DNS-t hordozza. A DNS-t a Te enzimrendszered írja át mRNS-sé (1 hét) utána az mRNS-ből előállítod a koronavírus fehérjéjét (1 hét). Ekkor kezdi észrevenni a szervezeted, hogy koronavírus fehérje került a szervezetbe és ekkor kezd védekezni. Körülbelül újabb 1 hét, mire a védekezés teljes lesz. Az első durván 2 hétben nincs koronavírus fehérje a szervezetben, tehát nem is indul be a védekezés. Ha ekkor fertőződsz igazi koronavírussal, simán megbetegszel, sőt, meg is halhatsz.
Akkor lenne azonnal az oltás után védelem, ha rögtön az ellenanyagot kapnád. Ezt hívják passzív immunizálásnak vagy plazmaterápiának. Ezt kapják a súlyos betegek. Egészséges ember nem kap plazmaterápiát, tehát nem lesz azonnal védett.
Az aktív immunizálás, az oltások nagyon hatásosak, megelőzik a súlyos megbetegedéseket. De csak attól az időponttól előzhetik meg, amikor már a szervezetedet felkészítették a védelemre! Nagyon veszélyes, ha oltás után úgy érzi valaki, már nem kell óvatosnak lennie.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Ringman
nagyúr
válasz daneel_hu #7812 üzenetére
hát azért csak nem 4 dózis kell egy embernek, azért az durva lenne...
vsz. egyébként a kínaival is lehetne jótékonykodni (vakcinadiplomácia)
-
HÁZIGAZDA
és egy másik gondolat, amit ebben a kontextusban nem szoktunk végiggondolni, pedig most pont idevág, így, hogy ártunk és ormányunk nem méltóztatik járványt kezelni:
Még nem minden oltásra van elég megbízható adat. A Pfizer oltásról pl. azt állítják, hogy 95%-os védettséget ad, vagyis a 2. adag után két héttel 1/20 akkora valószínűséggel betegszik meg mint előtte, ha minden egyéb körülmény (betegek aránya a népességben, találkozások száma, maszkviselés, stb.) állandó. A súlyos megbetegedésre ez az arány még jobb, annyira, hogy nem is igazán tudták eddig kimérni. Más oltások is elég magas védettséget adnak, de az adatok pl. a kínai vagy az orosz esetében kevésbé ismertek. A kínai állítólag 80%-os védettséget ad, vagyis 1/5-ére csökkenti a megbetegedés valószínűségét. Ez sem rossz, de négyszerese a Pfizerének. A súlyos betegségeket remélhetőleg ez is nagyrészt megakadályozza.
A megbetegedés veszélyét persze az oltásnál is jobban befolyásolja az aktív fertőzöttek száma. Ha a jelenlegi 262564 fertőzött (ez a hivatalos adat, a valóság ennél több lehet) lecsökken mondjuk 262-re, akkor a fertőzésveszély az 1/1000-ére csökken.
-
Sir Pocok
őstag
válasz szabi__memo #7783 üzenetére
dw.com-on volt erről cikk én is onnan vettem.
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
Ringman
nagyúr
másik topikban linkeltem egy mai cikket: [link]
Dániában is vannak napi jelentések. Tegnap 214 311 PCR-tesztet jelentettek, ma 183 675-öt. Az két nap alatt összesen 397 986 PCR-teszt. Nálunk ezalatt a két nap alatt összesen 65 726 tesztről számoltak be. Úgy hatszoros a különbség, hogy Dániában mindössze 5,8 millióan laknak. Összesen ott 23,6 millió PCR-tesztet végeztek eddig. Nálunk 4,8 milliót.
Emellett azt is lehet tudni, hogy Dániában ebben a két napban a PCR-tesztek mellett elvégeztek 460 ezer antigén gyorstesztet is. (Erről nincs magyar adat.)
Olvasónk azt írja, hogy a dán tesztelés masszív, ingyenes, és az egészségügyi hatóságok azonnal lecsapnak a fertőzésgócokra a kapcsolatok felkutatásával és a fokozott helyi teszteléssel.
Tegnap a dánok a járvány 1 hivatalos áldozatát jelentették be. Ma nem jelentettek halálos áldozatot. Ezalatt a két nap alatt Magyarországon hivatalosan a járvány 557 újabb áldozatát jelentették be.
Az 5,8 milliós Dániában 221 covid-fertőzött van kórházban. Nálunk 11 363. Ott 37 koronavírusos beteg van intenzíven. Nálunk erről napi adat nincs, Gulyás Gergely tegnap a kérdésünkre azt mondta, hogy 1 827 koronavírus-fertőzöttet ápolnak intenzíven. Ott 24 covidos beteg van lélegeztetőn. Nálunk 1 364.
Dániában eddig összesen 2 436-an hunytak el a járványban. Nálunk 22 966-an.
Lakosságarányosan, egymillió főre
a dánok áldozatok száma: 420
a magyar áldozatok száma: 2367.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Sir Pocok
őstag
Igen erről az Ázsiában szakadtam is beszélt.
A vektor vakcinának az a hátránya szerinte, hogy van benne egy felesleges lépés magyarán duplán van tornáztatva az immunrendszered. Gyakorlatilag az AZ és a Sputyin annak jó aki hetekig tud várni és nincs kitettsége, hogy megfertőződjön.
-
HÁZIGAZDA
válasz Chesterfield #7819 üzenetére
az meg ad26 (de s-2p tuningolt tüskefehérje)
az oroszok látszólag csináltak a kettőből egy koktélt
-
Vesa
veterán
válasz daneel_hu #7822 üzenetére
Tietek az ultimate védelem! Korábban linkeltem a tanulmányt, 140-szeres antitestszám van akkor, ha átesett valaki + kapott egy shot oltást. Ez már űberbrutál, főleg, ha RNS vakcinát kapott, mert az még a variánsok ellen is hatékonyabb.
A tudomány a valóság költészete!
-
szabi__memo
nagyúr
BHUTÁN 37 ORVOSSAL 9 NAP ALATT BEOLTOTTA LAKOSSÁGA 60 SZÁZALÉKÁT
Okés, csak félmillió embert :)[ Szerkesztve ]
-
7Sony7
addikt
Szia. Nem nagyon vagyok képben ezzel a dologgal. Akkor miért van egy-két napig rosszul, aki megkapja az oltást? Mi történik ilyenkor a szervezetben?
Tegnap kaptam meg az Astrát, este csak fejfájás, reggelre hőemelkedés, rossz közérzet. Most meg fejfájás, ízületi fájdalom, levertség, néha szédülés.
Mondjuk tavaj nyáron volt egy nap, amikor nagyon rosszul voltam, szédültem egész nap, de másnapra eltűnt. Nem tudom kovid volt-e, nem teszteltek.
43 éves vagyok.[ Szerkesztve ]
Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
törölt tag
"Nagyon veszélyes, ha oltás után úgy érzi valaki, már nem kell óvatosnak lennie." -> erre mit csinál az üzbég-magyar burgonyakutató? első dózis szuri után már küldi a gagyi ótási igazóványt, hiszen a védekezés sikerét most a beoltottak számában mérik és nálunk lesz teltházas EB meccs, a hanyatló nyugaton nem
#7807 Vesa
Egy kis ösztönzés lehetne, aki most vállalja AZ oltást, az legközelebb már biztosan Pfizert kap, csak haladjunk. Szervezés kérdése. Bár az itt nem tökéletes:
Telex: Népszerűtlenebb lett az AstraZeneca, a keleti vakcinák sem túl kedveltek – mondják a háziorvosokNekik is nagy terhet jelent a szervezés, de az önkormányzattól kaptak néhány embert, a körzetbe tartozó emberekkel a telefonos kapcsolattartást ők végzik. „De ez az egész egyébként sokkal egyszerűbb lenne, ha a vakcinaregisztrációs oldalon egy legördülő menüből ki lehetne választani, hogy ki melyik vakcinákat hajlandó igénybe venni. Sokkal gyorsabban lehetne haladni” – tette hozzá.
-
daneel_hu
addikt
Lehet azért nincs lázam az oltás után, mert nincsenek tornáztatva a falósejtek, el van intézve minden a meglévő antitestekkel?
Falósejtek segítése céljából lép fel láz ha jól tudom, jobban szaporodnak magasabb hőmérsékleten.Vagy ez hülyeség?
Az úthenger-effekt azért megvolt, a fincsi kis fejfájással.
[ Szerkesztve ]
-
Gabeee
tag
Ma voltam IgG ellenanyag teszten (ELISA). Kb. 2 hónapja estem át a betegségen, a háziorvos nem teszteltetett, csak egy Biosynex tesztet csináltam utólag, ami kimutatta a fertőzést.
Most csak arra voltam kíváncsi, hogy mennyi ellenanyag van még. Az érték 27,50 (referenciaérték: 11,00-250,00).
A kérdésem az, hogyan értelmezzem ezt az eredményt?
Van, de kevés? Egy darabig még kitart? Ilyesmi érdekelne...
Most a korosztályomban a Szputnyikot tolják, már valószínűleg sorra kerültem volna, ha regisztráltam volna. A Pfizer-re hajtok, mint sokan mások.
Természetesen szeretném majd beoltatni magam, de meddig célszerű várni vele?"Jó nyitott elmével élni, de azért annyira ne nyitottal, hogy kiessen rajta az agyad." Carl Sagan
-
bigdady
nagyúr
válasz Soulfly842 #7621 üzenetére
Ezek az újak már mutációk mellett lettek pl 64%-osak amíg moderna pfizer vad virus mellett nem?
-
Gabeee
tag
válasz daneel_hu #7834 üzenetére
Kb. 3 hétig tartott, 9 nap láz, kezdődő tüdőgyula (Azi Sandoz-t írt fel a doki), csúnya köhögés, csökkenő véroxigénszint. Már mentőt is hívtam, olyan szarul voltam, végül nem mentem be, mert azt mondták, 90% szaturáció felett még jó vagyok. Hát ennyi...
"Jó nyitott elmével élni, de azért annyira ne nyitottal, hogy kiessen rajta az agyad." Carl Sagan
-
daneel_hu
addikt
Nekem szinte teljesen hasonló volt, a tüdő helyett sajna az emésztőrendszeremet eszi szét általában minden. De lehet ez jó(bb), nem tudom.
Én beadattam a Sputnikot hétfőn.... kicsit szarul voltam, nem vészes.Várhatsz Pfizerre, mert szerintem védett vagy.
De nem biztos, hogy annyival jobban jársz azzal mint emezzel.
Sputnikot elég jónak mondják már az első shot után is, sőt első shot után a legjobb hatékonyságú.Én nem akarom még egyszer a kovidot, ezért beadattam mihamarabb. (47 vagyok, nincs betegség)
Egyébként ma már elég jól vagyok, lehet csak bemesélem magamnak de mintha az agyam is gyorsabb lenne.[ Szerkesztve ]
-
bigdady
nagyúr
válasz adamos0606 #7749 üzenetére
Mennyi volt neki?
-
Gabeee
tag
válasz daneel_hu #7838 üzenetére
Még egy hónapot kivárok, ezzel meglesz a fertőzés utáni 3 hónap, aztán regisztrálok. Meglátjuk, mit dob a gép...
Igazából nincs egyik oltással szemben sem ellenérzésem, ha most muszáj lenne, bármelyiket beadatnám."Jó nyitott elmével élni, de azért annyira ne nyitottal, hogy kiessen rajta az agyad." Carl Sagan
-
Martin2004
tag
válasz Soulfly842 #7562 üzenetére
ja-ja, én nem váltottam dokit, és így sem voltam rajta azon a listán, amelyet a faszi, kint az utcán, a kezében tartott. Kb negyed óra volt, mire előhalászták a nevemet. Még jó, hogy nem küldtek el!
Az emberek nem abban különböznek egymástól, hogy kinek mennyi esze van, hanem, hogy ki mennyire tudja azt használni.
-
Sir Pocok
őstag
Az Európai Gyógyszerügynökség a Johnson & Johnson vakcináját is vizsgálja vérrögképződés miatt
Mi lehet ezekkel a vektor vakcinákkal?
-
fatal`
titán
-
Chesterfield
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Okos Otthon / Smart Home
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ASUS RT-N66U és RT-AC66U
- Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs