- Mobil flották
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ringman
nagyúr
válasz Sir Pocok #18450 üzenetére
+ itt is kérdéses, hogy mennyire védettek a korábban átesettek/oltottak:
eric ding-thread - lancet-hivatkozással
Immune escape” in #DeltaVariant. That’s the latest finding - that #B16172 is as bad for antibody neutralization as the Beta variant #B1351 from South Africa
50-70% more transmissible 2.7x more likely to be hospitalized than #B117 “Many people could end up in hospital, NHS could be thrown into another surge.” Says @globalhlthtwit of @IndependentSage. #COVID19 #DeltaVariantEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
mozso
senior tag
válasz Sir Pocok #18450 üzenetére
Az angol adatokat nézve az látszik, hogy lecsengett volna a járvány (angol mutáció esetén) egy napi 2-2400 új fertőzött / napi 90-110 új kórházas beteg szinten (április közepe - május közepe között ez volt minden nap), majd az alá beesve.
Majd május végén ezek elkezdtek ismét emelkedni az indiai verzió miatt:
napi 2-2400 új fertőzött helyett napi 3300-6300
napi 90-110 új kórházas beteg helyett napi 120-150 -
Beldar
tag
válasz attiati #18453 üzenetére
Igen, úgy tűnik. Most nyáron persze tovább folyik a Járvány-NEM-kezelés, mindenki repked, utazik, segítsük már ezt a cuki kis Deltát terjedni. Elképesztőnek tartom, ahogy még a minimális korlátozásokat sem teszik meg, mivel politikusok populista alapon és nem szakemberek szakmai alapon vezetik a védekezést, nem csak nálunk, de számos országban.
Fordított arányosság van - ahogy egyre durvulnak a mutánsok, egyre szabadosabban nem védekezünk. -
t72killer
titán
válasz Beldar #18456 üzenetére
Az indiai max annyiban "durvább", hogy hatékonyabban terjed. Az én szótáramban a "durva" azt jelentené, h min dupla halálozási és longcovid következménye van.
Ennél a variánsnál már lehetne tesztelni, van-e imprinting, azaz egy fél éve Pfizerrel oltott vajon csak a Vuhani antitesteket gyártja, v megtanulja az újat?
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Z.É.T.
őstag
válasz radi8tor #18459 üzenetére
Legalább tegnap látható volt, hogy amikor nem néhány szélhámos próbálja megmozdítani az alufóliasipkásokat, akkor nem párszáz idióta mozdul meg - és ez itt részemről nem "ellenzéki" taps.
Itt most én a "rettegő" is azt mondom, hogy fontosságban: tüncikézés > járvány!https://www.flowsummithungary.com/optin/?rh=zYegzbWcaw
-
Drizzt
nagyúr
válasz Cs1csó #18458 üzenetére
Ezert kell esszel keszulni a telre. Akik a Sino - vagy barmelyik masik - miatt nincs antitestje, az kerhessen meg egy oltast(sot, lehet a feltetelt nem is tennem nagyobbra, mint "aki akar") . Akar szimplat, akar duplat. Es elore lekotni mutansok ellen fejlesztett vakcinavaltozatokat, hogy telen be lehessen adni mar olyat is. Sajnos mindkettoben kifejezetten rosszul allunk, de megfelelo nyomasgyakorlassal el lehet erni mindkettot. Tuntetni, alairni, tiltakozni es lesz eredmenye.
[ Szerkesztve ]
I am having fun staying poor.
-
Kékes525
félisten
[Kína belélegezhető Covid-vakcinát fejlesztett]
Az ilyen tipusú vakcinázás (inhalációs) nagyon fontos kiegészítője a hagyományos, intramuscularis (izomba) adott vakcináknak, mert mucosalis (nyálkahártya) védelmet alakít ki. Ez az első védelmi vonal a cseppfertőzéses fertőzésekkel szemben. A hagyományos beadási technikák nem váltanak ki nyálkahártya immunitást.
Nemcsak Kína fejleszt ilyeneket.
[Why scientists are developing inhaled Covid-19 vaccines]
[Oxford to test inhaled version of COVID-19 vaccine with 30 volunteers]
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Z.É.T.
őstag
válasz Kékes525 #18466 üzenetére
Töled is szeretném kérdezni, de bárkitől, aki olvasott esetleg érdemit a témában:
Felvezetés: olvastam valamelyik szakértőtől, hogy ha a vakcináció után találkozna a szervezet (egyszer, többször) a vírussal, az lenne a leginkább célravezető, mert tünetmentes/enyhe tünetes fertőződés után kialakulna a mucosalis (nyálkahártya) védelem is.A kérdésem: arról tudunk bármit, hogy aki oltott, azok között előfordul (ha igen, mennyire látszik gyakorinak?) tünetmentes és/vagy enyhe tünetesnél post/long-covid tünetegyüttes?
(magyarázat: ha nem áll fenn ennek kockázata, akkor valójában "érdemes" a csúcsrajáratott immunrendszert kitenni az éles vírusnak, vagy továbbra is ennek elkerülése lenne az ajánlottabb?)
Köszi előre is!
https://www.flowsummithungary.com/optin/?rh=zYegzbWcaw
-
mpo
veterán
Az elég baj, ha az emberek türelme, tűréshatára, kimerültsége szóba jön.
A vírus elleni védekezésként bevezetett korlátozó intézkedések mellett, van mit enni, van hol aludni, van benzin az autózáshoz és sorolhatnám.
Aki akar, most már vakcinát is választhat (ebben most nem vagyok biztos, az oltópontok száma is szűkül).
Nincs tornádó által letarolt város, nincs háború, nem bombázzák a várost, nem lövöldöznek az utcán megállás nélkül.
A koncert, focimeccs, étterem, mozi hiánya az még nem a világvége.Ami fölháborító és folyamatosan stresszelheti az embert:
- az a lélegeztetőgép és a Sinopharm beszerzésnél a nyerészkedés
- a tájékoztatás hiánya, a félretájékoztatás, a kérdések félresöprése
- a szakértők elkurvulása
- alkalmatlan emberek kinevezése
- a nyilvánvaló eredménytelenség sikerként való előadása
- a lopás mindenekelőtt
meg amiket még rendszeresen leírtok.Ha érted, akkor már elavult.
-
Ringman
nagyúr
Merkely Béla: Magyarországon nem lesz negyedik hullám
A szakember szerint Magyarországon nagy valószínűséggel közel vagyunk a nyájimmunitás eléréséhez vagy már el is értük, ez azonban nem jelenti azt, hogy egyes emberek, családok, akik nem oltatták be magukat, nem fertőződhetnek meg.
mostanában a szakemberek a nyájimmunitás alsó küszöbét a teljes lakosság ~80%-ára saccolják, itthon a felnőtt lakosság ~45-50%-a kapta meg mindkét oltást.ha merkely szerint mi itt tartunk, akkor a világegyetem legjobb járványkezelése arra volt jó, hogy csak átment legalább (!) a lakosság felén, de inkább kétharmadán a vírus?
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
mozso
senior tag
-
őstag
válasz Ringman #18470 üzenetére
Szerintem Merkely megszólalásait nyugodtan ki lehetne hagyni a komoly topicból. Ő hiába egy szakember, folyamatosan csak tippelget. Ennyi erővel én is mondhatnék különböző jóslatokat a varázsgömbömből.
Én ezóta meg se nyitok semmilyen "Merkely Béla szerint" jellegű hírt:
A rektor véleménye szerint az influenzával szemben a Covid-19 el fog tűnni. "Ez egy egyszeri történet lesz, mert nem történnek lényeges mutációk a vírusban. Az influenza esetében ez nincs így, ott folytonos a változás."Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
Kékes525
félisten
"- a szakértők elkurvulása"
[Merkely Béla: Magyarországon nem lesz negyedik hullám]
"Magyarországon nagy valószínűséggel közel vagyunk a nyájimmunitás eléréséhez vagy már el is értük"
Ahogy Móricka elképzeli. Én nem vagyok ebben olyan biztos. Negyedik hullám valószínűleg lesz. A kérdés csak az, hogy milyen erős lesz. Sok ország van, ahol előrébb járnak az oltottsággal és mégis erősödik a járvány. Különösen azokon a területeken, ahol főleg kínai vakcinákkal oltottak.
Aztán ott van az indiai mutáns. Az is okozhat még meglepetéseket. És még ki tudja mi jöhet. Habár én ebben már szkeptikus vagyok. Mármint abba, hogy olyan mutáció keletkezzék, amely teljesen kikerüli a vakcinákat.Ringman
Bocs, nem görgettem tovább, látom te is linkelted.
[ Szerkesztve ]
-
-
Kékes525
félisten
válasz Z.É.T. #18468 üzenetére
"olvastam valamelyik szakértőtől, hogy ha a vakcináció után találkozna a szervezet (egyszer, többször) a vírussal, az lenne a leginkább célravezető, mert tünetmentes/enyhe tünetes fertőződés után kialakulna a mucosalis (nyálkahártya) védelem is."
Én hallottam ezt valamelyik szakértőtől, de most nem emlékszem, hogy kitől.
"A kérdésem: arról tudunk bármit, hogy aki oltott, azok között előfordul (ha igen, mennyire látszik gyakorinak?) tünetmentes és/vagy enyhe tünetesnél post/long-covid tünetegyüttes?"
A fenti szakértővel ellentétben én mást olvastam:
"Studies involving adults suggest that long-term multisystem sequelae and complications can occur, even with mild COVID-19.3 We aimed to describe medium-term clinical outcomes 3–6 months after diagnosis in children with COVID-19 presenting to a tertiary paediatric hospital."
"An analysis of electronic medical records in California found that 32 percent started with asymptomatic infections but reported troubling aftereffects weeks and months later."
Bocs, félreértettelek, ezek nem oltottak. Az oltottaknál ez igaz lehet, mivel az oltás sokszor hat a post covid ellen is.
[Can a COVID-19 Vaccine Improve Symptoms for People with Long COVID?]
"Some people with lingering COVID symptoms find relief after receiving the COVID-19 vaccine.
A new UK study found evidence that after a vaccine people with long COVID-19 may feel better.
But more research is needed to know if it’s really the vaccine helping."
[Some Long Covid Patients Feel Much Better After Getting the Vaccine]
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Magyarországon egyébként nem tudom, mit kell "tűrni". Ott sosem volt olyan, hogy a házadtól 300méterre lévő tengerpartra nem mehettél le, mert jött a jard és a kezedbe nyomott egy 500€-s csekket. Ja, zárva voltak a kocsmák...
Hátigen, a függőségek hatását nem szabad alábecsülni. Kemény cigisektől hallottam néha, hogy neki "cigizni KELL mennie" - nem hogy szeretne kimenni, hanem mintha WC-re menne. A covid-intézkedések pszicho hatásai között ilyen vonatkozásokat is számításba kell venni. A bevásárlásfüggők is totál depisek lehetnek pl...
[ Szerkesztve ]
-
mpo
veterán
válasz Sir Pocok #18482 üzenetére
Elképzelése sincs az embereknek mi az igazi szenvedés.
El kell menni egy tanyára, ahol nincs villany és vezetékes víz, csak fa van a tűzrakáshoz és ásott kút van, van baromfi, amit el kell kapni, le kell vágni, megtisztítani, szétszedni és megsütni, főzni.
Lehet kenyeret sütni a kemencében. Lehet teknőben mosni.
Lehet vizet melegíteni a fürdéshez, majd lavórban fürödni.
Ez nem szenvedés csak falusi turizmus.Ha érted, akkor már elavult.
-
t72killer
titán
válasz Narxis #18479 üzenetére
Egy másik csoport (már linkeltem korábban) 7x-es csökkenést mért Pfizerre és Modernára, 6.5x-est vuhanival korábban fertőzöttekre.
A 12.hétre adott(!) Pfizer produkálja a legtöbb antitestet a jelenleg elérhető oltások közül, így még egész jó, 88%-os védelmet mértek a britek.
Mindenesetre a "delta" már eléggé feszegeti a Vuhani strain-re feszegetett oltások határait, egy dózis nem is elég.
[ Szerkesztve ]
-
Z.É.T.
őstag
válasz Kékes525 #18483 üzenetére
Köszönöm szépen, most csak futólag néztem ezekre, de ha jól látom, ez az oltatlan fertőzöttekre vonatkozik, engem önző módon kifejezette az oltás utáni fertőződés érdekelne, hogy 2x szúrt Pajszer-Bigyótech után inkább kerüljem, vagy "keressem" a megfertőződést.
-
Kékes525
félisten
válasz Z.É.T. #18488 üzenetére
"kifejezette az oltás utáni fertőződés érdekelne, hogy 2x szúrt Pajszer-Bigyótech után inkább kerüljem, vagy "keressem" a megfertőződést. "
Erről csak elméleti meggondolások vannak, nincsenek felmérések. Abból kiindulva, hogy sokszor a vakcina segít a poszt-covidusoknak, nem lehet baj a fertőzéssel a védett oltottakban. De én inkább kerülném, ha lehetőségem van rá és várnék a mesterséges mucosalis immunitásra. Azaz röviden: szándékosan ne.
[ Szerkesztve ]
-
Z.É.T.
őstag
"Minden energiát kiszívtak a lelkemből és a csontjaimból"
"Dr. Elizabeth Dawsont 2020 novemberében diagnosztizálták COVID-19-cel. Aznap reggel, bár még fogalma sem volt róla, hogy beteg, szörnyű állapotban ébredt: úgy érezte, mintha másnapos lenne. Négy hónappal később, 2021 februárjában már negatív lett a vírustesztje, ennek ellenére a tünetei csak súlyosbodtak. Mint kiderült, nem véletlenül. Dawson egyike azoknak a hosszú COVID-betegeknek, akiknél poszturális ortosztatikus tachycardia szindróma (POTS) alakult ki."
-
Floyd80
addikt
A pisztácia kifogyott...vagyis úton van Knédli-országba.
Oltásbőség? Olvasónk orra előtt fogyott el a Pfizer, nem kapott második oltást | 168.hu
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
őstag
"A Pfizer/BioNTech egyetlen adagja után az emberek 79 százalékának volt számszerűsíthető semlegesítő antitestválasza az eredeti törzzsel szemben, de ez az arány a B.1.1.7-es B.1.1.7-es, a B.1.617.2-es esetében 32 százalékára, míg a B.1.351-es vagy az először Dél-Afrikában felfedezett béta variánsnál 25 százalékra csökkent. Míg az ellenanyagszintek az életkor előrehaladtával csökkentek minden variáns ellen, nem volt megfigyelhető összefüggés a testtömegindex (BMI) tekintetében."
Jól bedobták a rémisztő számokat azokról, akik csak 1 adagot kaptak a vakcinából. Arról sajnos nem sikerült adatot közölniük, hogy a fenti számok hogyan alakulnak azoknál, akik mind a két oltást megkapták.
Rémisztgetés, semmi több.
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
titán
válasz proradeon #18496 üzenetére
Ezt most nem értem miért emelted ki a cikkből. Olvasd el szerintem újra.
Itt a lényeg:
A kutatók megállapították, hogy azoknál az embereknél, akiket két adag Pfizer/BioNTech vakcinával oltottak be, a semlegesítő antitestek szintje több mint ötször alacsonyabb volt a B.1.617.2 variáns ellen, mint az eredeti törzs ellen, amelyen a jelenlegi vakcinák alapulnak. Ez az antitestválasz azonban még alacsonyabb volt azoknál az embereknél, akik csak egy adagot kaptak az oltóanyagból.
Tehát akik megkapták mindkét oltást, azoknál is jóval alacsonyabb antitest szint volt kimutatható az indiai variáns ellen.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Azért emeltem így ki a cikkből, mert az 1 adagosak esetében konkrét számkat közöltek, a két adagosaknál pedig csak azt, hogy 5x alacsonyabb az antitestszint a B.1.617.2 variáns ellen. Az, hogy ez mit jelent, nem részletezték, mert véleményem szerint mindössze egy kattintásvadász, szenzációhajhász cikk volt a cél. Az 5x alacsonyabb antitest szint ugyanis nem jelenti azt, hogy az nem elégséges a komoly (vagy akár enyhébb) tünetek megelőzéséhez. De mivel erről konkrét számokat nem közöltek, így ebből nem lehet semmilyen következtetést levonni.
Az "olvasd el szerintem újra" jellegű szúrkálódásokat pedig hanyagold légy szíves.
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
kw3v865
senior tag
Ha megnézed a hivatalos adatokat, látható, hogy jóval több, mint 500 ezer adag felhasználatlan Pfizer vakcina van az országban [link] (június 4-i adatok) , mivel az utóbbi 2 hétben igencsak belassult az oltás. Tehát a cseheknek történt kölcsönadás nem oszt, nem szoroz jelenleg. Valószínűleg arra az oltópontra valami hiba miatt aznapra kevesebbet rendeltek, emiatt lehetett az ideiglenes hiány a Pfizerből, ez helyi probléma, kellemetlen, de előfordul az ilyen. Jelenleg országosan vakcinahiányról semmiképp nem lehet beszélni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Addiesdive AD2101 automata karóra
- Tripltek 9 Pro masszív drónos táblagép 1300 nit tartós fényerővel!
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5,4k video, 1" SONY CMOS - 3 akku (2S2)
- DJI Mavic 3 Classic / Pro / Cine FMC drón táska, koffer (StrartRC)
- DJI Motion Controller 2 - drón mozgásvezérlő "joystick"
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest