- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Android szakmai topik
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- iOS alkalmazások
- Íme az új Android Auto!
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Somatom
veterán
Sziasztok!
Remélem, jó topikot választottam a kérdésemhez! Az imént regisztráltam oltásra. Utána próbálkoztam az időpontfoglalással, de nem találtam vakcinaválasztó opiót. Külföldön dolgozok, ingázó vagyok. A kompatibilitás miatt Pfizer -t szeretnék. Hogyan lehet Pfizer -re jelentkezni?Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
andor80
senior tag
válasz radi8tor #17543 üzenetére
A lehető legnagyoibb felelőtlenség várni a végét amikor aktívan tehetünk ellene ,hogy vége legyen egy gyilkos vírusnak.Főleg ,hogy nem széttárt kézzel hanem mindenki számára hozzáférhető hatásos és biztonságos fegyver van akezünkben!
Érthetetlen számomra ha valaki a végét várja ahelyett,hogy aktívan tenne ellenene nem pedig kockáztatná saját és mások testi anyagi szellemi épségét!Tartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!
-
Somatom
veterán
Köszönöm a válaszokat!
Egyébként egy kis személyes tapasztalat. Németországban élelmiszerboltba be tudok menni. Múltkor kellett volna vmi az OBI -ból. A bejáratnál kérték a német oltási igazolványomat. Persze, nincs és nem is lesz ilyenem. Ennek hiányában aznapi negatív teszttel engedtek volna be. Szóval, a kaján kívül nem sok dologhoz lehet hozzájutni Németországban.Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
balojazz
aktív tag
válasz andor80 #17549 üzenetére
Pedig egyszerű. Ha megválogatod, mit eszel, kivel fekszel le stb., akkor a testedbe lövetett anyagot is, mert ez nagyobb felelősség. Plusz az R0 jóval kisebb egynél,leszállóágban vagyunk, szóval MOST NAGYON MEGÉRI várni a (z általad gondolt) legjobbra. Persze ha gyorsan utazni akarsz, akkor a sietség fontosabb lehet az optimális vakcina kiválasztásánál. Jól emlékszem a munkatársamra, aki oroszt lövetett, és akkor 2 hét múlva megbánta, amikor kinyílt a regisztráció pfizerre (kb. 15 napja); egy másik meg astrát, de aztán a 12 hetes késés miatt (a másodikig) szintén megbánta, és most azon dilemmázik, hogy kérje-e hamarabb... Ilyen fasságok nincsenek mRNS-nél.
Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.
-
Nimda
addikt
-
bigdady
nagyúr
Na második 12 hetes astra meg volt. Időben kaptam percre sputnikosokkal, sor sem volt. Pfizer sor kb 50-70 méteres volt szóval van itt még igény
[ Szerkesztve ]
-
balojazz
aktív tag
Ez igaz. De egyénileg jobban megéri várni a játszmában. A klasszikus szónoki kérdés egy háborúban az egyik katonától a másikhoz, aki ellógja a feladatokat, így hangzik (ahogy mondtad te is): "mi lenne, ha mindenki így gondolkodna? hiszen akkor győzne az ellenség!". A valódi válasz így hangzik: "ha mindenki így gondolkodna, bolond lennék én pont másképp, és egyedül harcolni". Szóval az egyénnek megéri várni. A látszólagos ellentmondás föloldása tehát az, hogy mindig lesznek elegen, akik teljesítik az elvárásokat, tehát nekem nem kell, és ha mégsem volnának elegen, nekem még inkább nem kell. Nincs ellentmondás.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz balojazz #17557 üzenetére
abból a premisszából indulsz ki, hogy a pfizer az valami sokkal, sokkal jobb dolog, mint a többi. pedig nem.
érted, a vérem helyett is antitestjeim vannak per pillanat, kiakadt a mutató, mindez az orosztól. szóval ez meg egy ellenpélda akkor, működött ez is, hamarabb kész voltam vele, hamarabb visszamehettek a gyerekek a suliba, jutott másnak fájszper stb.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
-
titán
Ha megnézzük a cikkben megtalálható táblázatot, azért abból elég egyértelműen látszik, hogy a pfizer, illetve az mrns vakcinák "ütik" a többit. A szputnyiknál például csak a régi variáns esetében vannak adatok, a többivel kapcsolatban semmi. Mrns vakcinák esetében az összes variáns esetében vannak elérhető adatok. Semmi bajom a többi oltással., ezek puszta tények.
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
balojazz
aktív tag
Neked az a játszma érte meg jobban. Nekem ez. Nekem a gyerekeim ugyanúgy visszamentek egyből, az ovis nem is tartott szünetet, a nagyobb végig edzett és meccsezett. A vektoros nekem nem szimpi, azt nem adattam volna be magamnak.
-
balojazz
aktív tag
Én biztos voltam benne, hogy elkapjuk (életmód és létszám miatt), el is kaptuk, nem aggódtunk, majdnem tünetmentes volt, egy hónap után ráoltattunk, ennyi. Abból indultam ki, hogy elkapjuk, és nagyon kicsi valószínűséggel halunk bele (statisztika). 5-ből 4 tünetmentes volt, egynél szaglás, oszt kalap, kabát. Kockázat? Minimális volt. Nyereség? Minden. Ultra védettek vagyunk, plusz a másfél évet nem dobtuk kukába, mert nem váltottunk életmódot.
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Narxis #17568 üzenetére
"A járvány 2020 januárjában kezdődött a délkelet-ázsiai országban, ahol eddig 6713 fertőzöttet vettek nyilvántartásba. Közülük 3643-an az elmúlt hónapban lettek betegek."
Profik lehetnek, hogy 6713 fertőzöttet diagnosztizáltak másfél év alatt.
Tehát ha jól értem azért veszélyesebb ez a verzió, mert 1 hónap alatt 3643 fertőzöttet találtak. Seems legit.Chinh blamed management at two hospitals in the capital of Hanoi for letting the virus leak out to the community and has asked authorities to hold them responsible for dereliction of duty.
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
HÁZIGAZDA
ha picit járatosabbak lennétek az ilyen jellegű cikkek világában , akkor tudnátok, hogy egy-egy felmérést azért ezer dolog befolyásol. az nem kérdés, hogy az mrns vakcinák a legdokumentáltabbak, és egyelőre az eddig mért dolgokban a legjobbak is. de egy csomó dolgot nem mértek még meg, pláne nem végső konszenzussal. melyik meddig véd, például?
másrészt, ez tényleg mind fingfűrészelés. mert hogy a kérdés az az, hogy ha elkapod a vírust, mi történik veled. ráadásul, ha bármelyik vakcina után van mért védettséged, akkor védett vagy, elvégezted a feladat: megtanítottad az immunrendszerednek a koronavírust. onnantól ő védekezik majd, és nincs az az isten vagy pfizer, ami megment, ha ő ezt rosszul csinálja.
szóval, a vakcina dolga nagy vonalakban a koronavírus (tüskefehérjéjének) demója. nem lézerpáncél.
-
mpo
veterán
Egy magánlabor kifejlesztett egy tesztet, amivel ellenőrizni lehet, hogy az oltás után kialakult-e T-sejtes immunitás a koronavírus ellen
[link]Ha érted, akkor már elavult.
-
balojazz
aktív tag
Az véletlen következmény volt, 1-2 napja jelent meg a cikk arról, hogy a betegségen átesettek 2 pfizer után 88%-osan védettek az indiai ellen, és lehet, hogy lifetime protectiont szereztek. Nem tudtunk hibázni.
-
HÁZIGAZDA
ezek variánsos előzetes tanulmányok, többnyire kis mintásak, gyorsan megnézik. hiba készpénznek venni, amit állítanak. eleve a legtöbb tök sokáig azt nézte, hogy hány %-ban leszel tünetmentes egy-egy variánsnál. fontos ez? nekem annyira nem. vagy tudjuk, hogy mondjuk a most az y variáns ellenében x%-ban hatékony vakcina mennyire véd 7 hónap múlva, amikor elkapjuk? stb.
de minden jel arra mutat, hogy a pfizer a legjobb oltás, ez nem kérdés. ahogy az sem, hogy nem kaphatott belőle mindenki áprilisban. én például örültem volna neki, de esélyem sem volt.
és az is tény, hogy például az oroszról pont nem tudni kb. semmit, mert tojnak publikálni.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz balojazz #17575 üzenetére
fogalmad sem lehetett, hogy hogy fog reagálni rá a szervezeted.
amúgy ez a nagymellényű királykodás afféle trollkodás?
(az viszont logikus, hogy ha egyszer már átestetek rajta, akkor valamelyik oltásra várni nem kockázatos kb. semennyire)
[ Szerkesztve ]
-
titán
Értelek.
-------------------------------------------
Az eredeti vírusnál fertőzőbb és levegőben könnyebben terjed a koronavírus most felfedezett variánsa, amely az indiai és a brit mutáns keveréke - írja többek között a Washington Post. Az új vírusváltozatot vietnámi tudósok mutatták ki. [link]
Alakul ez. -
-
Dare2Live
félisten
válasz daneel_hu #17582 üzenetére
"a vektoros ugyanazt csinálja mint az mRNS"
jájj... Erről a lyuk lyuk darázs nincs benne jutott eszembe. Ugyanazt csinálja minden lyuk nem....? Csak nem mindegy hogy. Amúgy a fő gond még mindig a "mert tojnak publikálni."
[ Módosította: Parci ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
HÁZIGAZDA
válasz daneel_hu #17582 üzenetére
ennél azért ez pötit bonyolultabb, de igen, mindkettő tüskefehérjét gyártat végső soron, ami aztán odaköt a sejtjeidhez, mint a koronavírusé, az meg reagál.
de például nem pont ugyanazt a tüskefehérjét gyártatják (eredeti s-fehérje, usa vakcináknál picit módosított s-2p, novavax talán már s-6p stb.).
de szerintem is fölösleges túllihegni a különbségeket, onnantól, hogy oltás után van antitested rendesen, mindenképp működött a cucc.
-
attiati
veterán
"Románia már oltja a 12-15 éves gyerekeket"
Románia megkezdte szombaton a 12-15 éves gyerekek koronavírus elleni oltását, még mielőtt Brüsszel hivatalosan engedélyezte volna ezt.
Bukarest egyik közparkjában e célból felállítottak két mobil oltóállomást - jelentette a hotnews.ro hírportál. A jelentkezőket a Pfizer-BioNTech vakcinájával oltják be. Ehhez szükség van a szülők vagy gondozók beleegyezésére - tudósít az MTI.
-
DarkByte
addikt
Azt jól tudom, hogy a tavaly november után lejárt autó forgalmik (és egyéb okíratok) érvényessége meghosszabbodott a vészhelyzet lejárta utáni 60 napig, szóval valamikor majd idén novemberben lesz a lejárta leghamarabb?
-
Sped
aktív tag
válasz balojazz #17557 üzenetére
Mondjuk én eddig se féltem attól hogy megfertőződök, jártam minden hova ahová kellett vagy akartam, de most hogy gyakorlatilag elhanyagolható számban vannak új fertőzöttek, friss oltottként is nyugodtan járok végre újra edzőterembe, jövő héten pedig sztem végre moziba is eljutok újra. És még a nagy kivárással is hamarabb kapok második oltást, mint aki két hónapja már oltatta magát AZ-val (nálunk is volt cégnél AZ kampány, még jó hogy nem mentem). De egyébként aki nem stresszelte ezen agyon magát és végiggondolta higgadtan, az simán megvárta az mrns-t mert ezekkel van a legkevesebb probléma. Több ismerősöm a Pfizer szabadrablásban is részt tudott venni egy hónapja, akkor sajna én meló miatt nem, de amúgy megvárták volna amíg tudnak regisztrálni. Mondjuk 30-as korosztályba tartozóként nem sok félnivalója van az embernek.
IndyCar Series - Real Racing, Real Sport
-
Vesa
veterán
válasz #32839680 #17514 üzenetére
Nincs tökéletes oltás! Még az évek óta alkalmazott kötelező oltások esetén is előfordul néha komplikáció. Az EMA engedély nem azért kell, mert az 100%-os biztonságot garantál. 100% biztonság egyetlen gyógyszernél és oltásnál sincs.
De ahogy a sinopharm és a gyakorlatilag hatástalan sinovac esete is mutatja, az átláthatóság extrém fontos ezen a területen. AZ-ról is azért derülhetett ki, hogy ritka esetben gondot okozhat, mert transzparens a rendszer. Azt viszont honnan tudnánk, hogy egy kínai vagy akár orosz vakcinával gond van? Nem közölnek ilyen adatokat.
A tudomány a valóság költészete!
-
Dare2Live
félisten
ha a fele osszejon mar jar a nobel. ha az autoimmun is akkor ketto.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dottorei
tag
kicsit kiestem a témából: ráoltatni lehet a ruszkira hogy külföldre mehessek? A labanc nem fogadja el csak a pfizer, moderna, stb
-
Ringman
nagyúr
Puskás László ügyvezető szerint a kutatóknak az a hipotézisük, hogy akinek a vérében egyáltalán nincsenek antitestek, annál a sejtes immunitás sem valószínű. Ennek mindenképpen szeretnének utánajárni.
merkelynek szóltak már?Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
balojazz
aktív tag
Mindenképp kivártam volna, így az utolsó hét a várakozásból még nyugodtabb volt. Addigra skippeltem AZ-t, Szputnyikot, kínait. A vektorosomkkal nekem elvi (mondjuk tudományfilozófiai) problémáim vannak: minek használjunk közvetítőket, amikor azok csak felesleges problémákat generálhatnak, végső céljuk meg ugyanaz, mint az mRNS-é, csak plusz vírusfertőzéssel? Nem jó. Túlbonyolított.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs