- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Mobil flották
- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
logarithm
őstag
Sziasztok
Érdeklődnék, ha egy v4-es routerre felteszem ezt a LEDE fw-t van már vissza út gyári fw-re?
Ha igen tudtok iránymutatást adni nekem, hogy hogyan s merre találok hozzá fw-t.Köszi
[ Szerkesztve ]
-
-
twingo16v
tag
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség!
Egy FTP port forward beállítás közben befagyott a luci.
Router restart után ezt kaptam:500 GET /cgi-bin/luci/admin/status/overview HTTP/1.1: command not understood.
Még egy restart után, már ezt sem.
SSH-n elérem a routert, és a suste/9092-t is elérem.
Mit tudok tenni, hogy újra menjen a luci.
-
twingo16v
tag
válasz twingo16v #66210 üzenetére
Megoldódott!
Viszont volna más...
Otthoni nas ftp-jét szeretném elérni kívülről, ha a 21-es portot kiengedem a routeren, akkor total commanderből el is érem az ftp-t, és a könyvtárakat is.
Viszont ha az ftp külső portját megváltoztatom a routerben pl 9999-re, akkor 500 illegal port range hibát kapok.A tc-ben így van beírva: hostname:portszám
Mit javasoltok, hogy állítsam be?
Vagy mire állítsam a nas-ban a portot, hogy ne lehessen kívülsől felttőrni?
-
twingo16v
tag
Az 1-nél, mivel pont a port forvard beállítás mentése közben volt a luci beakadása, ezért kitöröltem a /etc/config/firewall fájlból a létrehozott forwardor, majd restart router.
Az 500 illegal port range rejected hibát a total commanderben kapom.
A forward így volt beállítva:
config redirect
option target 'DNAT'
option src 'wan'
option dest 'lan'
option proto 'tcp udp'
option dest_ip '192.168.1.225'
option name 'NAS-FTP'
option dest_port '9999'
option src_dport '21' -
nagyúr
Üdv!
Megérkezett a céghez a TP-Link WR1043ND v4router.Most egy Huawei mobil wifi routerrel kapjuk a netet,az is szórja a wifit,de ugye csak 10 eszközt tud.Kevés lett,kamerarendszer lett kiépítve,stb.
Ha a mobil wifi USB-jét bedugom a laptopba,van vonalas net.Na ezt kellene megoldani,hogy ez a TP-Link routerben is működjön,annak a wifijét használva.Vagy egy egyszerű USB sticket kellene venni hozzá?Nem gond,ha azzal megoldható.
Ha most bedugom a TP-Linkbe a mobil wifit,nincs net.Vagy csak nincs beállítva rendesen?
Hogy lehetne ezt a legokosabban megoldani,mert én annyira nem értek ehhez,de jó lenne összehozni. -
nagyúr
Ahogy írtam,az az érdekes,hogy a mobil wifi hotspot (HUAWEI E5577C 4G-KÉPES ROUTER)Ha simán a laptopba dugom az USB végét,azonnal van net,LAN-ként látom.
Ez a TP-Link nem képes netet fogadni USB portról? -
suste
veterán
válasz Mikulásbá #66217 üzenetére
Ott kéne kezdeni, hogy egy eszköz vásárlása előtt megnézed, hogy mire van szükséged.
Tehát ha nem értesz a router mókoláshoz, akkor olyan routert kell beszerezni, hogy a gyári leírásában szerepeljen az a mód, amit te használni szeretnél!
Egyik 1043 leírásban sincsen, hogy tudná a mobilnetet kezelni!!!
Persze megoldható, custom fw-vel, de ahhoz meg utána kell olvasni, és valamennyire megtanulni kezelni....
Szóval nem annyi, hogy bedugod, aztán használod -sajnos. -
nagyúr
Azért gondoltam,hogy működni fog,mert pár éve már így csináltuk,egy USB stick és egy USB-s router,2 antennás volt,a típusára nem emlékszem.Akkor még a HSDPA is nagy szó volt.Igaz,nem mélyedtem bele,hogy a TP-Link WR1043ND USB portja kezeli-e,de sok jellemzőjét láttam,reméltem,hogy nem butább,mint pár évvel ezelőtti társa volt anno.
-
suste
veterán
-
siddis
őstag
A lengyelek LEDE-build-jében van mifi.. (Google fordítóval elmegy)
A másik meg az http://ofmodemsandmen.com/..[ Szerkesztve ]
-- Aux armes, citoyens --
-
Darthforce92
tag
Sziasztok!
Port forwardingban szeretném a segítségeteket kérni. BF3 indításakor a gépem nem akar csatlakozni az EA onlinehoz. Utána néztem és a porttal lehet a gond. A routert lekötve tökéletesen működik. Hiába nyitok portot a virtual servernél (a gépem MAC-jéhez a 192.168.1.102 címet hozzárendeltem) a port checkerek zártnak látják a portot. (Az upnp-vel kimenő utorrent pl nyitott)Firmware Version:
3.13.15 Build 140319 Rel.41339n89.xxx.xxx.xxx upc-s ip-m van. Szóval nincs a router előtt másik eszköz.
Minden más port amit nyitok szintén zártnak érzékelik a port checkerek.Több tucat hozzászólást olvastam a fórumon ,de egyik sem illeszkedett igazán a problémámhoz. Tudna valaki segíteni? Köszönöm!
-
twingo16v
tag
Sziasztok!
1043v3-on LEDE 17.01.0-t használok.
Megjelent a 17.01.1-es release, ha ezt rá szeretném tolni a meglévő rendszerre úgy, hogy a beállítások, és minden megmaradjon, akkor a "lede-17.01.1-ar71xx-generic-tl-wr1043nd-v3-squashfs-sysupgrade.bin" -t kell feltennem ugye?
És tényleg megmarad minden beállítás: USB-s pendrive csatolás (extroot), suste féle 9092, és stat oldal, telepített csomagok, beállítások, stb? -
God Vazzeg
veterán
válasz Darthforce92 #66231 üzenetére
Rakd ki a gépedet (192.168.1.102) DMZ-be és jóidő
-
tjsz
senior tag
válasz God Vazzeg #66233 üzenetére
És ha nincs rajta kellő (tűzfal & antivírus) védelem, akkor könnyedén meg is fogják fertőzni........
-
krealon
veterán
válasz twingo16v #66232 üzenetére
"1043v3-on LEDE 17.01.0-t használok.
Megjelent a 17.01.1-es release, ha ezt rá szeretném tolni a meglévő rendszerre úgy, hogy a beállítások, és minden megmaradjon, akkor a "lede-17.01.1-ar71xx-generic-tl-wr1043nd-v3-squashfs-sysupgrade.bin" -t kell feltennem ugye?
És tényleg megmarad minden beállítás: USB-s pendrive csatolás (extroot), suste féle 9092, és stat oldal, telepített csomagok, beállítások, stb?"Extroot eseten nem megoldott a frissites.
-
Darthforce92
tag
válasz God Vazzeg #66233 üzenetére
DMZ után is zárt a port. Valami más, alapvetőbb gond lehet vele.
-
tjsz
senior tag
válasz Darthforce92 #66237 üzenetére
A géped tutira a 192.168.1.102-es IP címen üldögél? Tehát azon a címen, amit a DMZ-be raktál?
-
God Vazzeg
veterán
válasz Darthforce92 #66237 üzenetére
Az érdekes ha modem után meg ok..
-
-
God Vazzeg
veterán
válasz Darthforce92 #66240 üzenetére
Egyszerű kérdés de engedélyezted a DMZ-t?
-
Darthforce92
tag
-
suste
veterán
válasz Darthforce92 #66231 üzenetére
Azt ne felejtsd el, hogy a port teszterek csak akkor látják nyitottnak a portot, ha a port mögött él a szolgáltatás.
Tehát hiába nyitsz találomra egy portot, attól az még nem fog nyitottnak látszani!
Remélem ennek tudatában tesztelsz. -
-
suste
veterán
válasz twingo16v #66245 üzenetére
ráadásul az extra dolgok (pl 9092, telepített csomagok, stbstb) nem maradnak meg alapértelmezetten
pl a 9092-es weboldalt be lehet állítani kézzel a mentéseknél, hogy legyen benne a megtartott dolgokban
viszont a telepített csomagok nem tarthatóak meg, így egyetértek Headless -szel, hogy tök felesleges frissíteni, ha csak nincs valami konkrét indok -
God Vazzeg
veterán
válasz Darthforce92 #66244 üzenetére
Ha a dmz aktív teljesen felesleges a port forward ugyanarra a gépre ami dmz-ben van. Tehát azt mondod ha leveszed a port forwardot hiába van a géped dmz-be akkor is bezáródik a gép, nem tudnak loginolni rád??
-
vargalex
Topikgazda
válasz Darthforce92 #66244 üzenetére
Nem lehet, hogy UDP porton hallgat a szerver? Azt jellemzően nem tudják tesztelni ezek az oldalak...
Alex
-
Darthforce92
tag
válasz vargalex #66249 üzenetére
Igen udp port. (34197)
Szóval a két játék különböző ,csak a másikon keresztül próbálom kideríteni, hogy hol lehet a gond.Szóval igazából a port checker megbízhatóságát sem egészen értem. Ezen játék esetében ,amikor bejönnek ismerősök a szerverre ,akkor is zártnak érzékeli azt a portot amin bejönnek. Releváns ,hogy udp port?
Az ea. online-nál tcp és udp portot is nyitni kellene. Mindkettőt megteszem de továbbra sem jó. Router nélkül tökéletes.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest