- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Az éj sötét és tele van Xiaomi 14T-vel
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
Esetleg az UPnP-t nem tiltottad le mostanság a routerben?
Bár játékoknak tudtommal még annyira nem szokása UPnP-t használni, de mivel nekem meg játékokat nem szokásom használni, így ez sem biztos...
szerk.:
Ehh... Most frissítettem csak az oldalt, és látom, hogy PC-s szoftveres tűzfal a hunyó, akkor ez is tárgytalan![ Szerkesztve ]
-
Zolás
addikt
válasz vargalex #28199 üzenetére
Erre nem tudok mit mondani. A programok természetesen engedélyezve vannak a tűzfalon. Viszont kimondottan portot nyitni wines tűzfalban nem tudok.
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
MODERÁTOR
-
Kicsirics77
veterán
-
vargalex
Topikgazda
válasz Kicsirics77 #28205 üzenetére
Hi!
Letöltési sor mérete. Illetve természetesen engedélyezni is kell. Valamint feltöltés irányban is tudod állítani.
Alex
-
MODERÁTOR
válasz energiezolee #28209 üzenetére
Azért nem árt egy szoftveres tűzfal, mert jó ha tudja az ember, hogy mi szeretne kifelé kommunikációt kezdeményezni, a router tűzfala pedig erre nem megoldás!
-
zso73
veterán
Tippeket várok valakitől: adott két 1043nd wifin összekötve. Egyiken a bejövő net,a másikon a két pc. Ezen Vargalex legújabb firm. A másikon a gyári legújabb firm. Adott játék a lol. Néha felmegy a ping 1000 fölé,majd leszakad a netről a játék. A többi pc-n megy a net. Mit tudnèk tenni,hogy rendben legyen ?
"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
-
megema
őstag
válasz megema #28154 üzenetére
A jelerősséggel semmi gond. Az iPhone-on egy 1-2 mp-re eltűnt a WiFi kapcsolat jelzése maximum jelerősség mellett, a 02:59:45-kor történt "felébresztéskor". A következőket logolta a router:
Jun 27 02:49:38 TL-WR1043ND daemon.info hostapd: wlan0: STA XX:XX:XX:XX:XX:XX WPA: group key handshake completed (RSN)
Jun 27 02:59:45 TL-WR1043ND daemon.info hostapd: wlan0: STA XX:XX:XX:XX:XX:XX IEEE 802.11: authenticated
Jun 27 02:59:45 TL-WR1043ND daemon.info hostapd: wlan0: STA XX:XX:XX:XX:XX:XX IEEE 802.11: associated (aid 2)
Jun 27 02:59:45 TL-WR1043ND daemon.info hostapd: wlan0: STA XX:XX:XX:XX:XX:XX WPA: pairwise key handshake completed (RSN)
Jun 27 02:59:45 TL-WR1043ND daemon.info dnsmasq-dhcp[1535]: DHCPREQUEST(br-lan) 192.168.1.102 XX:XX:XX:XX:XX:XX
Jun 27 02:59:45 TL-WR1043ND daemon.info dnsmasq-dhcp[1535]: DHCPACK(br-lan) 192.168.1.102 XX:XX:XX:XX:XX:XX iPhone[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
Érdekes dologba futottunk bele a minap:
1043ND + vargalex 1.02.1 rebuilded
A miniDLNA üzembehelyezéshez vargalex-nek telepítenie kellett egy hiányzó csomagot.
Használ valaki itt ezzel az fw-vel miniDLNA-t?
Ha igen,akkor nem volt gondja első üzembehelyezésnél? -
SteveBeard
senior tag
Szia!
Hogy vettétek észre, mert nekem elindult csak folyamatosan fagyott a rendszer. Hosszú ideig kínlódtam vele, mivel más nem írta a hibát, ezért gondoltam nálam van a gond és visszatértem az eredetire.
... és melyik csomag az, mert én is kipróbálnám...[ Szerkesztve ]
Steve
-
vargalex
Topikgazda
válasz megema #28212 üzenetére
Hi!
Ebből az látszik, hogy az IPhone annyira elment "alvó" állapotba, hogy le is kapcsolta a WiFi-t. Majd felébresztéskor újra bekapcsolta, felépítette a WiFi kapcsolatot és kért egy DHCP címet. Tehát ebben az esetben valóban nem volt kapcsolat, de ez a telefon gondja.
Alex
-
vargalex
Topikgazda
válasz SteveBeard #28215 üzenetére
El sem indult a miniDLNA. SSH-n indítva látszott, hogy egy library-t hiányol. Neked elindult 1.02.1-ReBuilded-en? Azóta ugyanis javították a miniDLNA csomag függőségeit és alapból kiválasztásra kerül a kérdéses lib.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
SteveBeard
senior tag
válasz vargalex #28217 üzenetére
szia Alex!
Megmondom őszintén SSH-n nem is próbáltam és már kavarodnak verziók. Nem emlékszem mi volt a probléma. Mindig az az első, hogy megnézem megy-e a transmission dlna páros. Itt nem jött össze és rögtön arra gondoltam a nagy terhelést nem bírja. Most telefonról vagyok, de éjszaka ha hazaérek kipróbálom.Steve
-
barnam_
nagyúr
A kezdeti nehézségek óta megbízhatóan teszi a dolgát az OpenWrt vargalex v1.1.1 beta3, vissza nem tenném a gyári fw-t. Ezúton is köszönet érte Vargalex-nek!
-
iff
senior tag
Sziasztok!
Ez már nagy eredmény: Működési idő 19d 16h 12m 14s és nincs fagyás (OpenWrt - vargalex build ver. 1.02.1 ReBuilded, ver. 1.1.1_beta3). A gyárival érdekes, majdnem naponta volt fagyás.
Ha a vnstat az usb-re mentett, akkor a forgalmat nem jól mérte, visszaállítottam az alapra most jól méri.
Az OpenWrt - vargalex build ver. végleges verzió mikorra várható? Amiben már a wifi 300Mbps is menne?üdv.
[ Szerkesztve ]
..........""..........
-
MODERÁTOR
Szia!
Szerintem megy a mostanival is, csak be kell állítani... Legalábbis ha jól értettem, akkor itt ez hangzott el!
-
iff
senior tag
válasz Intruder2k5 #28221 üzenetére
Szia!
Igen, már ezeket próbáltam. Amit ki tudtam hozni az 240, de vissza esett 150-180 közé.Tehát nem lett stabil.
..........""..........
-
barnam_
nagyúr
válasz Intruder2k5 #28221 üzenetére
Ha már szóba jött ez a 'noscan' kapcsoló.
Nincs ennél jobb kiosztás 40Mhz-re 2.4Ghz-en, jól gondolom? Sajnos az utóbbi időben megszaporodtak az n-es wifi-k, az 1+5 módban (fő csatorna az 1-es, 40Mhz, második csatorna felette) nem is engedte, csak 20Mhz-en. Pedig a g-s wifi-nek (telefon) jobb lenne az 1-es, mint az 5-ös csatorna. -
MODERÁTOR
-
zso73
veterán
A gyári firmes router az ap. A másik routeren van a két gép. Wifin megy át a net a két router között. Gondolom valami csomag optimalizáció kellene,hogy ne sokalljon be a router.
"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
-
barnam_
nagyúr
válasz Intruder2k5 #28224 üzenetére
Akkor még egy kérdésem van: jobb az, ha a G-s kliensek másik SSID-n vannak, vagy nincs különbség?
-
MODERÁTOR
-
Black&White
addikt
Volt egy kis malőr a routerrel, aminek az lett a vége hogy reset gombbal alaphelyzetbe kellett állítanom az egészet.
Na most ilyenkor ugye a csatolási pontok elvesznek, viszont nekem kellenének a transmission/done mappában lévő fájlok.
Szerencsére az asztali gép egyik particóján ott egy Linux Mint ami látja is az sda1 tartalmát , viszont bizonyos engedélyek híján másolni nem engedi egy másik, NTFS partícióra.
Tud vki segíteni abban mi ilyenkor a megoldás? -
MODERÁTOR
-
Black&White
addikt
válasz Intruder2k5 #28229 üzenetére
Köszi, megy szépen!
-
ozz
tag
Mivel nem nagyon szokott lenni hsz a wifi eldobásra tapasztalatom alapján, nem a kliensnél lesz a hiba mert mikor eldobja a wifit akkor a környéken lévő összes hálózatot látom a notival.
Vagy ez nem jelent semmit?! -
kovacszk
senior tag
Én inkább úgy mondanám hogy mind a kettővel van valami, gondolom valami kompatibilitási problem, realtek és tp-link kettősnél sajnos gyakran olvasni ilyesmit. Én mostanában nem változtattam semmit, és már vagy 2 hónapja nem volt gond (most hogy ezt leírtam biztos rögtön lesz )
A jó kolléga nem csak igér, be is tart!
-
suste
veterán
válasz Black&White #28228 üzenetére
az ok, hogy elveszik a csatolási pont, de 2-3 gombnyomással újra felcsatolhatod akár Luci-ban is, és akkor olvasni már tudod is (az íráshoz már engedélyt kell adni)
-
Thusor
őstag
Hogyan tudnám rávenni a routerem, hogy az epson dx7450 nyomtatómat a nyomtatószerveren tudja kezelni, mert hiába próbálom kerestetni hálózati nyomtatóként nem látja a windows 7?
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
MODERÁTOR
-
ozz
tag
válasz Intruder2k5 #28239 üzenetére
köszönöm megnézem.
Ez az egy kis "bosszantó" hiba van amúgy a vargalex 1.02.1 simával nekem atom stabil, igaz csak net, torrent, meg a router hdd-ről filmet nézek na meg másolgatok le-fel. -
r3dsnake
nagyúr
Sziasztok!
Rég jártam erre (ez azt is jelenti, hogy gond nélkül üzemel a kicsike : )), viszont van egy torrent, amit nem hajlandó tölteni a routeren futó transmission, de az utorrent igen. Gyanítom, hogy az adott trackernél már elavultnak számít a transmission verzióm, ezért van korlátozva. Van mód csak a transmissiont frissíteni önmagában? v0.9 vargalex fw van.
Köszi!
-
veterán
Sziasztok!
Ezzel a routerrel azt meg lehet oldani, hogy nyomtatni lehessen róla? Jelenleg van két nyomtató azt kéne valahogy rákötni. A routerhez kábellel csatlakozik egy pc.
A többi eszköz (Mint pl a gépem is) wifin.Hogyan kéne?
köszi
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
MODERÁTOR
-
veterán
Köszönöm.
Szóval akkor lépésről lépésre mit csináljak? (Openwrt nincs)
A nyomtatók USB-sek.
Usb elosztóval nem működhet?Köszi
[ Szerkesztve ]
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
r3dsnake
nagyúr
válasz Intruder2k5 #28246 üzenetére
Nincs extroot, anélkül nem lehet? :\
Köszi!
-
MODERÁTOR
-
gerokrisz
tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám van, hogy nem tudok semmit csinálni a routeren mert elvileg nincs rajta hely.
Ezt kapom törlésnél:
Removing package luci-app-vsftpd from root...
Removing package vsftpd from root...
Collected errors:
* opkg_conf_write_status_files: Can't open status file //usr/lib/opkg/status: No space left on device.Ennyi hely van rajta: Free space: 6% (60.00 KB)
SSH-n sem enged törölni.
Mit tudok ilyenkor tenni?A válaszokat előre is köszönöm!
Türelem... A hosszú élet ritka!
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó 2 db HomePod 2 gen
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest