- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
SztiviVander
őstag
válasz magicbox #750 üzenetére
szia,
valószínűleg már csak v2-t tudsz venni, arra pedig nincs is gyárin kívül semmilyen más fw.- nem tudom tud-e a mate mimo-t, szerintem nem, de anélkül N-en (mindegy hogy 2.4 vagy 5Ghz) 150Mb a kapcsolatsebesség, a valós átvitel pedig 80Mb körül. AC-n ez úgy néz ki hogy 433Mhz a kapcsolatsebesség és olyan 200Mbit-et lehet valósan elérni. az szerintem eléggé érezhető.
- simán. ennyi meg se kottyan neki. ha valami szakadozik az nem feltétlen a router hibája.
- ezt nem tudom, nincs nyomtatóm. de írtak itt már róla, keress a topikban.
- gyári fw-ben nincs QoS (ez lenne a prioritásos megoldás). valami sávszélesség kontrol van benne, de az közel sem ugyanaz.
- a router miatt biztos nem szakad meg. már ha arra gondolsz hogy gépről torrentezel. mert ugye gyári fw-ben nincs torrent kliens.
- wake on lan nincs a gyári fw-ben, pc-ről indított wol meg nem igazán függ a routertől. bármilyen olcsó sima switch-en is megy a wol broadcast, miért pont ezen ne menne.
- dyndns teljesen stabil, ip változáskor frissít. én egy ideje no-ip-t használok már, de előtte fizetős dyn volt.
Esetleg nem árt ha megnézed az emulátorban hogy mit is tud a gyári fw.
-
magicbox
senior tag
válasz SztiviVander #751 üzenetére
Köszönöm a gyors választ. QoS van a mostani eszközben, de feldolgozom, ha ebben nem lesz. A legfontosabb dolgok megvannak, ami nekem számít. Nagyon jó ez a emulátor
iPhone 15 Pro Max, Watch 9 GPS+Cellular, Apple TV 4K (2022), Philips 55OLED806, HTPC, Plex
-
bigdady
nagyúr
Hali
Hogy tudom visszarakni a gyári szoftvert? Betallóztam de azt irja nem támogatott formátum mikor a flashelésre nyomok
-
szaboi6512
őstag
-
bigdady
nagyúr
-
bigdady
nagyúr
válasz szaboi6512 #754 üzenetére
Igy már pofon egyszerű köszi. Szenvedtem itt a puttyal...
-
MODERÁTOR
-
suste
veterán
ok, pont ezt mondom, hogy a 9092/system/backup-flash oldalon csak kiválasztod a tplink fw-t és már mehet is a flashelés
nem kell külön letölteni, ellenőrzést futtatni, majd betölteni a luciba...szóval lényegesen egyszerűbb, gyorsabb..ha valaki hajlandó körülnézni a 9092-naz openwrt meg nem nyúl a bootloaderhez
-
suste
veterán
a 9092-öt nem vágom mi
miért nem olvassa el senki a readmeket???
vagy a logout is ott van......
máskor mindenkinek az a baja, hogy nincsen valamihez leírás, ami tök jogos
de ha meg van leírás dömping, saját nyelven, akkor meg .....de egyébként luci/szolgáltatások/www_suste!
[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
és a 9092-t se találtad?
ott már csak végigkattingattad volna a füleket....de egyébéknt van 99--webrevert_readme.txt, ahol az elérhetőséget és a lucis frisítést olvashhatod (mert elsőre ezt sem találtad)
[ Szerkesztve ]
-
bigdady
nagyúr
Gyári szoftnál be lehet állitani hogy hetente induljon újra pl?
-
bigdady
nagyúr
Hali
tpllink gyári fw-be beirtam a timeserverhez ezt: hu.pool.ntp.org de nem szinkrinizálja le. Ti mit irtok ide? Ez nem jó?
-
MODERÁTOR
-
magicbox
senior tag
Beszereztem a C5-t (v2-es, de feldolgozom), nagyon szépen sikerült mindent konfigurálnom. Egy dolgot nem tudok összehozni az usb-n rákötött nyomtatóval, gyári firmware-t használva, hogyan nyomtathatnék androidos telefonról. Sikerült ez már valakinek? A szokásos hálózati nyomtatóport dolog 192.168.0.1:9100 nem működik. Több alkalmazást is kipróbáltam. A Samsung Mobile Print azt mutatja, hogy látja, és el is küldi a nyomtatandó dolgokat, de a nyomtató meg se nyekken.
iPhone 15 Pro Max, Watch 9 GPS+Cellular, Apple TV 4K (2022), Philips 55OLED806, HTPC, Plex
-
MODERÁTOR
A time.uni-obuda.hu ip cime: 193.225.218.100
[ Szerkesztve ]
-
bigdady
nagyúr
Köszi. Viszont szakadozik a netem és inkább visszatérnék suste-ra. Akkor most ezt a cc-t rakjam fel? Vagy a korábbi bb-t? Vagy mindegy? Ha jól emlékszem csak betallóztam, de majd olvasom a readme-ket, csak mondjátok meg melyik a jobb.
[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
A mi BB-nk előnye, hogy benne van minden okosság (és be is van konfigurálva), ami általában kelleni szokott alapból.
Az eredeti Opewrt CC 15.05.1 frissebb, gyorsabban NAT-ol, de neked kell feltelepíteni és beállítani mindent (ez valszeg több órás meló lesz).Szerintem:
Ha nem kell a gyorsabb NAT (150Mbit/s->), akkor suste/headless/BB.
Ha kell a gyorsabb NAT, akkor hivatalos CC 15.05.1. -
Dave™
nagyúr
Kellene egy kis segítség, hátha van ötletetek. Van egy TP-LINK Archer C5 V1.2 routerem a legújabb firmwarrel, néhány eszközt 2.4GHz-en, néhány másikat pedig 5GHz-en használok, illetve használtam eddig. Bő egy hete viszont azt vettem észre, hogy az Ubuntus Surface Pro már nem látja az 5GHz-et, csak a 2.4-et (rendszer update volt pont akkor, így betudtam annak), és most tűnt csak fel, hogy a telefonomnál (android 5.1) is ugyanez a helyzet. Össze-vissza variálva (csatornák, SSID stb.) most a telefon már látja, de csak az, se az Ubuntus Surface Pro, se párom Windows Phone-ja, tehát platform és eszközfüggetlen a jelenség. A wifi scan szoftverek is csak telefonról látják, de a telefon alapból is látja. Az OpenWRT a B terv, hátha van használható ötlet a gyárival is. Köszi!
-
pmatthew
tag
Sziasztok,
Nem találtam erre vonatkozó információt sehol .. : lehet a C5-tel USB stickes - 3G - modemet használni? Ha igen, hogyan?
-
chros
őstag
Az OpenWRT a B terv, hátha van használható ötlet a gyárival is.
Gyarit egy percet sem hasznaltam Openwrt-bol pedig eleg sok volt mar fent (BB-k es CC-k is). A mostanit es az elso suste firmwaret (talan a 2-es volt) kiveve mindegyikkel voltak gondjaim: vagy az 5GHz nem ment vagy eldobta a LAN interface-t egy ido utanA mostani talan az elso, ami tenyleg jo (majd 2-3 honap reboot nelkuli hasznalat utan kiderul, jelenleg 13 napja megy gond nelkul): en a CC 15.05.1 r49087-bol forditottam egyet. Az 5GHz-et sem dobalja el. Ha ez igy is marad, akkor tobbet hozza nem nyulok!
Tehat, ha openwrt-re szanod magad, mindenkepp a friss CC 15.05.1-vel probalkozz majd.[ Szerkesztve ]
-
bigdady
nagyúr
2 napig használtam a gyárit de jottem vissza sustera mert volt hogy megallt a net stb vele
-
chros
őstag
Igen, ezt a kernel mizeriat ne is emlitsd
Hasznalok par patch-et (pl. reg-hack), s jopar busybox-os utilt, amiket be kell forgatnom, s az osszes konfigom es jopar egyeb util is egybol befordul, igy csak be kell flash-elni, s mar minden olyan, mint elotte volt, nem kell installalni csomagokat, visszatolteni a regi konfigot, stb. Barmennyire is kulonos, igy egyszerubb
Megneztem kivancsisagbol, eddig 8 db (5 BB es 3 CC) firmwaret hasznaltam eddig a routeren az elmult masfel evben, neked is koszonhetoen .[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
válasz whoever70 #790 üzenetére
Ha egyeni configokat tartalmaz, akkor nem biztos hogy odaadja.
Masreszt jobban jarsz az eredeti CC-vel az emlitett kernel mizeria miatt is.
Ha nincs egyedi igeny es ha van hely a routeren (16mbon mar sokminden elfer, vagy extroot...), akkor a legjobb megoldas a stabil owrt szerintem. -
whoever70
tag
adok még egy esélyt a Chaos Calmer 15.05.1-nek, az első leszakadásnál megválok a C5 v1.2-től.
Ha valakit érdekel majd, privátban jelentkezhet érte -
farkas-j
őstag
Nekem is a v1.2-es van (2db, az egyik switch módban) gyári firmware-ekkel, és tökéletesen működnek.
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
bigrock
addikt
Beszereztem én is egy C5-öt, de sajnos v2-est. A gyári firm-ben van-e valami esélyem a multi wan megoldására ?
-
Astraman
újonc
Sziasztok!
Egy Tp link 1043 vagy az archer c5 ideálisabb a 2.4 Gh-n ha a körülmények ugyan azok? Itt a távolságra gondolok, mivel ha jól olvastam akkor az utobbiban beépített ennek antennája. Ennek van e bármiféle hátránya a jelerősségre a másikhoz képes?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest