- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
gery14
senior tag
Sziasztok Archer 1200asom van egy tl-wrg543G t váltott es annak sokkal erosebb volt a jele. Még nem nyúltam bele a gyári beállításokba de 3 antennával ne legyen már gyengébb mint a régi routerem.... valahol van valami beállítás amit átkel állítani hogy jobb legyen a vétel? A wifi chanel is automatán van még. Vagy van mód arra hogy a régi ruterem is beüzemeljem mellete? Mert akkor az udvaron es a garázsban is lenne normálisan net idegesítő hogy nem tudok normálisan a ház korul mindent csinálni mint a régi ezer éves ruteremel... ami még a kerdt végébe is sugárzott...
// EKWB Custom Loop/ I9 13900K / Rog Strix Z790-E Gaming Wifi /Inno3D 4090 X3 OC /Trident Z DDR5 RGB 6800 cl34 32GB KITT /Masterwatt Maker 1500W Plus TITANIUM /Viper Ultimate/S23 Ultra 512GB 5G//Civic TypeR FK8 Turbo// BMW 35D Stage3 E91Stanced //FirebladeSC59//
-
suste
veterán
Javaslom, hogy mielőtt kifakadsz a fórumokon ebben a témában, előtte olvass utána a wifi szabványoknak (g, N, AC), és az ilyen tapasztalatoknak! Magad és másokat is megkimélsz sok felesleges hsz-től...
Csak itt helyben 1000szer ki lett tárgyalva (1043, 3600, openwrt, stb stb topicok...) -
farkas-j
őstag
Anno írtam egy WiFi-s összefoglalót, abból beidézem a téged érntő részt:
A legjobb (de a kábelezés miatt nehezebben kivitelezhető) megoldás, hogy elhelyezünk egy WiFi AP-t a lefedetlen helyen, és vezetékkel összekötjük a routerrel. Ez az AP fogja lefedni a holt teret.
Erre a célra (AP-nak) akár egy másik közönséges WiFi router is megfelel. Ilyenkor ennek a kiegészítő routernek a WAN portját ne használjuk ha egységes alhálózatot szeretnénk. Ebben az esetben a segéd router egyik LAN portjába kötjük a fő router LAN portjából jövő kábelt. (Gyakorlatilag WiFi-s switch-ként használjuk a kiegészítő routert.) Mivel a kiegészítő routerben a WAN portot nem használjuk, azt célszerű Dynamic IP-re állítani. A segéd routerben a DHCP beállításoknál ki kell kapcsolni a DHCP szolgáltatást, mert az IP kiosztást a fő router fogja végezi. Ha ezt nem tesszük meg, összeakad a két router és működésképtelen lesz a hálózat! A LAN beállításoknál fix IP címet kell adni a segéd routernek, lehetőleg a fő router alhálózati tartományában. Ezt az IP címet a fő routerben le kell foglalni a segéd router számára a LAN-os MAC címe alapján. (Általában address reservation a menü neve). Ha ez esetleg nem lehetséges mert pl. nincs ilyen opció a fő routerben, akkor olyan IP címet kell választani a kiegészítő routernek, ami kívül esik a fő router DHCP tartományán. Erre azért van szükség, hogy a fő router még véletlenül se ossza ki a segéd router IP címet más eszköznek.
Egy példa: ha a fő router IP címe 192.168.0.1 a DHCP tartománya 192.168.0.100 - 192.168.0.255 ebben az esetben a segéd routernek pl. adhatunk 192.168.0.2 -es IP címet.
Adhatunk neki IP címet a 192.168.0.100 - 192.168.0.255 tartományban is, csak akkor le kell neki foglalni a MAC címe alapján ezt az IP címet a fő routerben, nehogy más eszköz kapja ezt meg. Én ez utóbbi megoldást javaslom, ugyanis találkoztam már olyan esettel, hogy ha a segéd router IP címét nem a fő router DHCP IP tartományából adtam meg, akkor elérhetetlen volt a hálózaton a segéd router konfigurációs felülete.
A két router WiFi csatornáit úgy kell megválasztani, hogy ne azonos csatornán legyenek, mert akkor zavarják egymást, csökken a sávszélesség (sebesség). Arra is ügyelni kell, hogy a környező idegen WiFi csatornákkal se ütközzenek.Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
gery14
senior tag
-
Impair1980
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek érdemes lecserélni egy TL-WR1043ND V.1 routert egy Archer C5 V2 AC1200-re. A C5-ért 7e Ft kellene fizetnem. Mennyivel tud többet, mint a régi routerem?
Amit ki kell, hogy szolgáljon az 2 db TV, 3 Tablet, 3 Telefon, 1 NAS, 1 klíma!Üdv.: Impair
-
Multibit
nagyúr
válasz Impair1980 #1656 üzenetére
Poénnak szántad a kérdést? Jót nevettünk
-
hyperspace
őstag
Sziasztok, 100-as netet egy új hűséggel 500-asra bővítettem, ezért lecseréltem az Asus RT-N12+ routeremet egy Archer C5 V4-re. Közvetlenül az UTP kábelt dugom be a routerbe. Sehogy sem tudok az új routerre netet varázsolni. PPPoE adatok helyesek. Ha a régi router lanjából az új wanjába bedugom, úgy van net az újon is, így hardveresen szerintem nem lehet gondja.
Van valami trükk, amit TP-Linknél kell használni?Gyors beállítással, és utána a menüben is próbálkoztam többször is.
ha azt mondom neked van igazad, nekem van igazam... :)
-
Multibit
nagyúr
válasz hyperspace #1658 üzenetére
Nincs semmi trükk, ennek így működnie kéne. Digiről van szó? Mikor a régi routert kiiktattad, volt disconnect, vagy csak kihúztad a kábelt?
-
Multibit
nagyúr
válasz hyperspace #1660 üzenetére
Csak kihúztam a kábeleket, és átdugtam az újba.
Ilyenkor nem szokott azonnal kapcsolódni. Van az Asus felületén valami disconnect funkció? Azt kéne használni és csak azután bedugni a kábelt a TP-Linkbe, miután az Asus bontotta a kapcsolatot. Az új TP-Linket meg - ha már sehogy se megy - állítsd vissza gyári állapotra, és kezdd előröl a beállítását! -
hyperspace
őstag
válasz Multibit #1661 üzenetére
Sikerült megcsinálnom. Beállítottam az asztali gépen a netet közvetlenül a kábelról, majd utána dugtam össze az új routert, rákötöttem az asztali gépet, és a router beállításában klónoztam a PC MAC Address-t.
Köszönöm a segítséget.
ha azt mondom neked van igazad, nekem van igazam... :)
-
Multibit
nagyúr
válasz hyperspace #1662 üzenetére
Nincs mit. Az a lényeg, hogy valahogy összehoztad.
Erre a MAC address klónozásra egyébként nincs szükség. Én is Digis vagyok és cseréltem már routert nem egyszer. -
gahor72
aktív tag
Sziasztok!
Csak félig vág ide,de talán tudja vki a választ.
Archer c9-es DD-WRT FW-vel támogatja az 5ghz-et?
Esetleg van az újabb Tp-link modellek között ami DD-WRT-vel támogatja a 5ghz-et?
Jöszi a választ J.
-
tag
Sziasztok . Minél jobban nézegetem annál jobban belekeveredek hogy milyen routerem van
Szeretnék felrakni openwrt-t a routeremre . Ezt már kb 5x megcsináltam más routereknél de itt most ott akadtam el hogy nem tudom az enyém melyikA routeremen szemből AC1200 felirat van . 3 antenna van rajta , 1 usb port , az alján lévő matricán első sor ac1200 , alatta sorban Archer C1200 ver 1.0 . Valaki tudna segíteni hogy ehez most melyik openwrt kell ? Kevergek a c5 meg c7 , meg új meg régi meg ac1200 meg c1200 miatt
-
suste
veterán
-
igali
tag
Nekem is TP-LINK C1200 AC1200-es, 3antennás, 1USB-s routerem van.
Ha esetleg te vagy valaki rálel az erre az eszközre rakható Openwrt-t, ne fogja vissza magát!
Vagy ha valaki esetleg tud (más) megoldást, hogy a router USB portjára winyót csatlakoztatva hogyan lehet közvetlenül torrentezni, hálás lennék érte. -
gery14
senior tag
másnak is használhatatlan az archer ac1200 online fps játékra ? battlefield 1 4 stb késön tölti be az embereket mire meglátom az ellent már lelötek..
DOWNLOAD
761.72
Mbps
UPLOAD
215.72
Mbps( Digi )// EKWB Custom Loop/ I9 13900K / Rog Strix Z790-E Gaming Wifi /Inno3D 4090 X3 OC /Trident Z DDR5 RGB 6800 cl34 32GB KITT /Masterwatt Maker 1500W Plus TITANIUM /Viper Ultimate/S23 Ultra 512GB 5G//Civic TypeR FK8 Turbo// BMW 35D Stage3 E91Stanced //FirebladeSC59//
-
nemlehet
őstag
Látom itt főképp a V1 és V2 verziókról van szó. A V4-el mi a helyzet? Most egész jó áron van több helyen és már nagyon le kéne cseréljem a T-től kapott gagyi ZTE routerem, mert egyre megbízhatatlanabb.
Részemről egyelőre nem akarok openWRT-t felrakni, így ez annyira nem szempont. Próbáltam keresgélni, de nem nagyon találtam összehasonlítást, hogy miben jobb/rosszabb mint a V1.
Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3
-
gery14
senior tag
A fentibre valaki aki játszik is néha ? Mert.ha másnak is ilyen eladom es veszek mást...🤔🤔🤔
[ Szerkesztve ]
// EKWB Custom Loop/ I9 13900K / Rog Strix Z790-E Gaming Wifi /Inno3D 4090 X3 OC /Trident Z DDR5 RGB 6800 cl34 32GB KITT /Masterwatt Maker 1500W Plus TITANIUM /Viper Ultimate/S23 Ultra 512GB 5G//Civic TypeR FK8 Turbo// BMW 35D Stage3 E91Stanced //FirebladeSC59//
-
tag
válasz Headless #1676 üzenetére
jol van csak reménykedtem hogy idenyomsz egy linket amin látszik hogy ezt kell letölteni mert a tplinkkel megszivtam nagyon amikor azt hittem hogy amit veszek ahoz lesz néztem a xiaomi 3g-t de csak kinai nyelv van benne , könnyű eljutni addig hogy openwrt lesz rajta , mert gondolom kevés kinat találok aki segít eljutni az adott menüponthoz bár lehet nekem, a sima 3 is jo lenne azon van angol , az is tudja az 1100körüli wifit az usb3 , a gigabit port mert 256 ram nem szempont nekem
-
Lacika2013
tag
Sziasztok.Van egy C50-es v3-as routerem.
Sajnos nem tudom AP-ként használni,mert nem találok olyan beállítási lehetőséget.
Szeretnék feltenni egy openwrt,de csak v1-es verzióhoz találok..Ki hogy oldotta meg?
Köszönöm -
Headless
őstag
válasz Lacika2013 #1682 üzenetére
openwrt nem lesz, amúgy az ap-hez nem kell külön mód...
lanip címet egy a főhálózatoban lévő szabad ip címre állítod. dhcp-t kikapcsolod összekötöd lan-lan porton keresztül és kész vagy... persze 1 portal kevesebbet tudsz rajta használni...
LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
Headless
őstag
válasz Lacika2013 #1684 üzenetére
mit értesz azon, hogy tudja tovább erősíteni a jelet?
ha arra gondolsz, hogy wifin csalakozik a másik routerhez és wifi tovább szór, akkor nem.. az maximum akkor jöhet szóba ha a másik router is tplink és van WDS opció akkor azt kell bekapcsolni...
ha arra amit írtam az előbb, AP-t csinálni vagyis a két router LAN-LAN porton keresztül összekötöd utána wifivel adja tovább, akkor igen...
LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
t_godfather
csendes tag
Sziasztok!
TP-LINK C5 v2
Ki látott már ilyet?
Router beállításai, eddig minden jól működött.
2.4 GHz
SSID: Skynet5 GHz
SSID: Skynet SpeedTablet nem tudott csatlakozni (csak 2.4 GHz van rajta).
Megnéztem mobilon WIFI Analyzerrel.
Router 2.4 GHz-en nem ad semmit, 5 GHz-en Skynet SSID-vel szór.Beállításokat exportáltam, gyári beállítások vissza, beállítások vissza és továbbra is a fenti hiba van.
Ha lehalt a 2.4 akkor hogy került az SSID-je át az 5 GHz-re?
Hardware hiba lehet? (még garis) -
suste
veterán
válasz t_godfather #1687 üzenetére
1 jótanács: SSID -be ne tegyél space-t és extra/ékezetes karaktereket
és próbálj ki rövidebb és hosszabb SSID-ket is -
spider23
aktív tag
Üdv. Van egy ilyen routerem pár éve. Eddig hiba nélkül ment, de most pár napja kb naponta fél naponta eldobja a netet. Újra indítás után működik ismét egy fél napig kb. A router kéz tapintásra nagyon meleg, szerintem ez nem normális. Van még 2db régebbi wdr3600 használatban azok sokkal hűvösebbek és hibátlanul teszik a dolgukat. Mi lehet a probléma vajon? Most kínomban csináltam egy resetet és a configot visatatöltöttem, meglátjuk mit reagál majd rá. Nem szeretném ha állandóan újra kellene indítgatni. Főleg ha elutazok több napra és a kamerákra nem tudok ránézni miatta, vagy a nas-t nem érem el.
-
spider23
aktív tag
válasz farkas-j #1691 üzenetére
Most kicseréltem a tápot mert reggel megint ledobta a netet. Belső hálón elérhető a router és mutatja is hogy nincs internet...
Meglátjuk hogy a 3A-es új táppal mit mutat.
Közben előkerestem a számláját és éppen most 2 éves, tehát még garis. Viszont ha a táp lesz a baja akkor gondolom arra nem vonatkozik a garancia, vagy rosszul gondolom? -
golan7
tag
Van egy archer c5 v2 routerem, az egyik usb-be egy saját tápos hdd van dugva, erre előzőleg felmásoltam egy csomó filmet, zenét, képet!
A file megosztásban beállítottam a megosztandó mappákat, ftp-n látja is a pc!
Hogyan tudom beállítani, hogy media server is működjön (Pc nélkül is lássa a TV)!A segítséget köszönöm!
-
gavlo
újonc
Van egy AC 1200 -as routerem, nem találom a WDS engedélyezést. Lehet, hogy ezt nem lehet?
Új hozzászólás Aktív témák
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest