- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Mobil flották
- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Android szakmai topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
suste
veterán
válasz szaboi6512 #1003 üzenetére
ugye az 5ghz VS 2,4ghz különbségeknek utánaolvastál???
(sebesség/távolság) -
SztiviVander
őstag
válasz szaboi6512 #1000 üzenetére
ja hát ezt az apróságot eddig még nem említetted akkor viszont a beállításaid valószínűleg jók. meg valószínűleg a router-é is. marad az hogy esetleg gyenge a kártya vagy az antennái ennyit tudnak. de nálam 1-2 szobával odébb azért nem esik ilyen drasztikusan az 5G teljesítménye még telefonon se és ugye annak a wifi antennája a vicc kategóriát súrolja. de az is lehet hogy ez a kártya direkt vesz vissza a sebességből hogy stabilabb legyen az átvitel. amennyire emlékszem (nincs nálam a noti hogy megnézzem) szokott is ilyesmire hajazó beállítás lenni (valami távolság optimális beállítása vagy mi) a kártyák advanced részénél.
-
bigdady
nagyúr
Hali
Suste van a routeremen. Smb megosztásként látja az ipadem hogy szórja a jelet. Ki lehet ezt kapcsolni? Nem használom elvileg a router usb stb megosztását. Hol kell ha ki lehet?
-
TP-LINK fan
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Rendelkezem egy tp-link c5 v1.2 routerral.
Állítólag lehet szoftveresen frissíteni a c7-re.
Valaki tudna egy részletes infót adni a mikéntjéről?
Azt látom hogy openwrt kell neki először,de melyik?
Azt is hogy ssh-ból lehet felrakni. (Ez hogyan lehet megcsinálni?) Ehhez tud valaki egy leírást?
A legtutibb egy step by step leírás lenneEzer köszönet
[ Szerkesztve ]
-
Romeo619
senior tag
Sziasztok,
1 éve vettem ezt a terméket a UPC-s netemhez, viszont az új modemük nekem teljesen megfelelő,
V1.20-as z enyém tehát a 3 Antennás. 1 év Ipon garancia van még rajta.
Mennyiért tudom ezt jelenleg max eladni?Előre is köszönöm!
-
suste
veterán
válasz TP-LINK fan #1017 üzenetére
ua procedúra, mint a tplink1043 -nál a V2->V3: Összefoglaló
-
suste
veterán
válasz TP-LINK fan #1025 üzenetére
Melyik módszer volt?
A mi fw-nk? -
TP-LINK fan
csendes tag
http://openwrt-15.05.1-ar71xx-generic-archer-c5-squashfs-factory.bin Open wrt verzió ment fel először,és azt upgradeltem ]
[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
válasz TP-LINK fan #1027 üzenetére
Pedig a webes egyszerűbb, pl c7 fw letöltéssel sem kell külön foglalkozni....
-
suste
veterán
válasz TP-LINK fan #1029 üzenetére
Előbb van a linkje mint a parancssoros....
-
balinyo
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy az új modellt (C1200-at) ajánljátok, vagy próbáljak szerezni C5-öt? Van lényegi különbség a kettő között? Illetve ha jól olvastam a C%-ből is van több modell, a V1-es 2db cserélhető antennás, a későbbiek 3 nem cserélhető antennával vannak (hasonlóan a C1200-hoz)? Ebből a szempontból melyik lehet a jobb?
-
Sinisi
senior tag
válasz balinyo #1033 üzenetére
Igen v2. Doboz hátulja.
Szerk.: Suste-nak ment a válasz.
[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
az elég baj, mert a Megjegyzésben ott van:
2. Az EU-s firmware a Megfelelőségi Nyilatkozathoz igazított, nem lehetséges régebbi verizóra visszatérés a telepítést követően, kérjük, kattintson ide a régió és a frissítéshez szükséges legmegfelelőbb firmware verzió kiválasztásához.
-
Sinisi
senior tag
A magyar régió kiválasztásánál visszadobott a kezdőlapra ahonnan ugyan oda jutottam vissza...
Megtaláltam a javasolt írásodban ezt az oldalt. Itt van C7 v2 factory-s verzió. Letöltöm és megpróbálom felrakni majd LUCI-ból frissítésként innen a legfrissebb basic csomagodat ami úgy látom, hogy pár napos (basic-2016-11-10.tar.gz).
Vagy ez így nem fog működni mert korábban rossz gyári frissítést raktam fel?
-
Sinisi
senior tag
Hát ez szuper!
"...nem lehetséges régebbi verizóra visszatérés a telepítést követően..." Biztos azért mert nem értek hozzá de nekem ebből csak az derül ki az, hogy a gyári firmware régebbi verzióját nem fogom tudni felrakni, de az nem, hogy CFW-et sem!A soros porton történő "visszaállításról" néztem egy-két videót gyorsban és úgy látom, hogy kell hozzá egy ilyen is ? Ennek a módnak lépéseit hol taláom meg?
-
suste
veterán
De azt azért nem vartad remélem, hogy cfw-vel kapcsolatban is tájékoztatnak.
A gyári felületen akarsz cfw-re frissíteni, így elég esélyes, hogy érintheti az átállást......de egyébként is érdemes mindennek utána olvasni az ilyen problémák miatt.
Volt szó itt is az új szabályozásról.....Soros portról nagyon sok hsz van (openwrt+tp-link topicok) + openwrt wiki!
Én még sosem csináltam, remélem nem is fogok .... -
Sinisi
senior tag
Az biztos, hogy most savanyú az a szőlő! de az is érthető, hogy védik a gyártók az érdekeiket... (amúgy azt néztem, hogy már nem tüntetik fel a router leírásában, hogy torrenklienskétn is lehet használni, ami ugye a gyári fw-el nem volt lehetséges).
Rendben, utána olvasok a soros portnak és talán az új szabályozásnak is.
Köszönöm a segítséget, az is nagy előre lépés, hogy most már nem azzal izzasztom magam, hogy miért nem akar feltelepülni!
[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
válasz SztiviVander #1043 üzenetére
Én nem tapasztaltam, de fórum társunk most igen. Az fw jó, mert más már használja.
Meg sokat irogattunk régebben ebben a témában (új szabályozás), ahol pont ez a tiltás a lényeg..... -
SztiviVander
őstag
Mármint Sinisi? Mert olyat nem láttam tőle hogy openwrt-t próbált volna rárakni és az ne sikerült volna. A többit pedig amit írt (a -gondolom- privátban/másik topikban folytatott beszélgetések hiányában) nem igazán tudtam értelmezni ilyen openwrt letiltás szempontból. De amúgy ha a gyári webfelületről nem is, de tftp-n akkor is felmegy az openwrt, az alól meg már gyak bármelyik régebbi gyárit fel lehet rakni. szóval hol a probléma? a szopacs az lenne ha a tftp is megszűnne meg a soros portot is beszántanák. de szerintem ezen veszélyek egyike sem áll fenn.
-
SztiviVander
őstag
na mondjuk a cfw-k felrakása eddig se volt támogatott
ezt írják openwrt-ék az US locked fw-ek kapcsán a c7-re:
"If these instructions don't work: Recent versions (late 2015 and newer) of TP-Link routers sold in the United States will not upgrade firmware through the OEM firmware web interface unless the header includes the US region code.
As of r49217 trunk now includes the necessary US region header in the v2 firmware file, currently other regions accept this firmware as only the US region firmware is locked. Once trunk is installed you can install any firmware, be aware of the new gd25q128 flash chip (see below). You can also flash any firmware image using the TFTP Recovery method to install OpenWrt."Tehát egyrészt ott a tftp és a tp-link nyaljon nyulat a szabályozásával. Másrészt ha az EU locked gyári fw nem is fogadja el az US header-es trunk openwrt-t, akkor valszeg ahogy az US-t bele tudták rakni úgy majd az EU header is bele fog kerülni valamelyik újabb snapshotba.
-
suste
veterán
válasz SztiviVander #1045 üzenetére
pont a mi openwrt-nket akarta felrakni, de nem ment....innen indultunk
én egyébként azt írtam, hogy a gyári webes felületről nem tud frissíteni openwrt-re, és ezt most is fentartoma tftp nekem eszembe sem jutott, mert a C5-ösömben még nem ment, és nem is olvastam róla
így ha az tényleg működik az új archer fw-ben, akkor az lehet megoldás a sorosport helyett -
SztiviVander
őstag
én raktam vissza c5-re többször is tftp-vel fw-t, szóval c5 fw-ekben biztos hogy működik. ebben az új c7-ben passz. meg valami olyasmit olvastam hogy van olyan c7 fw ami archerC7v1_tp_recovery.bin -t keres, van ami már v2-t meg van olyan is ami már v3-at. meg ugye a régebbiek még 192.168.1.66 -on keresik a tftp szervert, az újabbak meg 0.66-on. de hogy melyik számít réginek és melyik újnak az megint nem egy agyondokumentált dolog. próbálkozni kell
-
vargalex
félisten
válasz SztiviVander #1048 üzenetére
A pontos IP-t, illetve file nevet próbálkozás helyett érdemes wireshark-al megnézni.
Alex
-
SztiviVander
őstag
válasz vargalex #1049 üzenetére
igen az a legpontosabb megoldás, de leginkább annak aki ismeri és tudja használni. vagy ha nincs info arrol hogy milyen nevű fájlt keres a router. de pl aki nem tudja használni a ws-t annak szerintem egyszerűbb és sokkal gyorsabb míg kipróbál 3 ismert fájlnevet (az ip meg hogy jó-e az látszik a tftp szerver ablakában hogy akar-e rá csatlakozni a router).
Új hozzászólás Aktív témák
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest