Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tigipuf

    senior tag

    válasz paatrick #179593 üzenetére

    A videobíró négy esetben nyújt segítséget a játékvezetőnek:[2]A gólt, vagy gólokat megelőzően az akció közben történt-e szabálytalanság, ami miatt azt érvényteleníteni kell.Tizenegyesszituáció jóváhagyása, felülbírálata.Azonnali kiállítást érő szabálytalanság, egy esetleges jogtalan piros lap felülbírálata. (A második sárga lappal történő kiállításnál nem áll fenn a VAR igénybevétele.)Sárga vagy piros lappal jogtalanul szankcionált szabálytalanság felülbírálata.
    A kérdéses szituációt a videobíró (VAR) és a videobíró-asszisztens (AVAR) visszanézi több felvétel alapján, egy külön erre a célra kialakított szobában (VOR – video operation room). A felülvizsgálatot a játékvezető kérheti, vagy a videobíró végezheti el és ajánlhatja a játékvezetőnek, hogy nézze vissza a szituációt. Ha a videobíró a felülvizsgálat alatt nem talál semmit, akkor a játékvezetővel való kommunikáció már szükségtelen. Ha a videobíró szabálytalanságot talál, akkor kapcsolatba lép a játékvezetővel.
    A játékvezető
    megváltoztathatja a döntését a videobíró ajánlása alapján vagyhelyszíni ellenőrzést végezhet (OFR – on-field review), egy erre a célra kialakított helyen az oldalvonal mellett, ahol a videófelvételeket megnézheti vagyha magabiztos az eredeti döntésében, akkor a helyszíni ellenőrzést is mellőzheti.
    A játékvezető megállíthatja a játékot a helyszíni ellenőrzés elvégzéséhez.[2]
    A hivatalos jelzése a videobíró használatának, hogy a játékvezető egy négyszöget formál a kezével (amely egy monitort jelképez).

    "Ha jól viselkedik akkor gyuszi,ha rosszalkodik akkor Gyula."

Új hozzászólás Aktív témák