- Poco X6 Pro - ötös alá
- Lóugrással készül a Xiaomi mattolni
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sidaries
őstag
Tudom hogy nagyon off, de mivel itt sok számtekboltos van megkérdezem:
Nem tudtok szerezni ENERMAX AURORA billentyűzetet? Eddig sehol sem volt szerencsém, pedig nagyon kinéztem magamnak. Nem tud valaki akárhogy szerezni?I am the Visionaire, follow me if you dare...
-
net84
őstag
Á
Az elöbb volt bent egy ''kedves'' ügyfél. Párhuzamos portra csatlakoztatható hardver kulcsot szeretett volna az újonan vásárolt Asus notira csatlakoztatni, de port hiányában nem jött neki össze. Volt rakin usb to printer port kábel (nem párhuzamos, hanem printer), ami tetszett eni, mert van hozzá fordítója, hogy visszaalakít párhuzamos anya és apa portra, de felhívtam a figyelmét, hogy nem valószínű, hogy össze fog neki így jönni.
Végül elvitte, hogy biztosan jó lesz. Igaz bepróbálkozott egy olyannal, hogy ő olvasta a notinak a specifikációjában, hogy a DVI port és a Printer port opcionális, és neki a DVI van most bent, mi lenne, ha azt átcserélnénk a párhuzamos portra neki hát persze! De megértette, hogy az nem úgy van és nem azt jelenti az opcionális felirat...Read only...
-
Rover623
félisten
1 perce sincs...
Papa és a lánya (60+30) bejönnek, köszönnek illendően...
- Sűrített levegő van-e...
- Van...
- Hogyé...
(Mondom...)
(Fejeknek ingatása...aztán kérdés!)
- És ez hány alkalomra elég...?
(De azért megvették...)
[Szerkesztve]primus inter pares
-
net84
őstag
válasz TheReMiXeR #1605 üzenetére
én is, igaz sorossal, semmi olyannal nem fog menni, amihez a fizikai portra van szükség. Ezt próbáltam én is elmagyarázni neki...nem hitt nekem! ő baja....
Read only...
-
Killerking
csendes tag
1.
Bejön a faszi és a felesége egy nagy áruházba, ahol van számítástechnikai részleg is. Odajönnek hozzám.
- azt a pentagon 4(pentium akart lenni) számítogépeket keressük. mondja a faszi
Mondom neki. -ott van elöl a fehér házba Odamutattam elöre ahol vagy 40-50 db számítogép volt. Fogtam a hasam rendesen . Hozzáteszem a fele fehér házba volt a gépeknek.
2.
50 év körüli urge bejön. Elvesz egy nyomtatot és odahozza.
- ezt a kanyon nyomtatot szeretném, ez ugye fénymásoló szerü?
3.
bejön a nyanya és elvesz egy monitort a férjével. CRT 17'' samsung
Azt kérdezi a fönöktöl: - ennek mennyi a fordulat száma?
A válasz: rakja le asszonyom és ahányszor megpörgetiDrink and the Devil had killed off the rest .....
-
Rover623
félisten
válasz Killerking #1608 üzenetére
1. - 3. : ha valóban megtörténtek, simán bunkók voltatok...köszönjük hogy öregbítetted a szakma hírnevét...
Ha az első csak sztori és a jól bevált ''viccet, sztorit egyes szám első személyben kell előadni'' gyakorlatot követted, akkor jópofa...
2. : vásárlói felkészültségbe belefér...
[Szerkesztve]primus inter pares
-
MYoda
tag
Egyik ismerősömmel, voltunk DVD-t venni szloákiában. (kb 1.5 km-re van a szlovák bolt, a magyarországi sulimtól /rendszerinformatikus leszek /)
A boltban egy fiatal szlovák gyerek:
-Hello!
-DVD-CD-t szeretnék venni.
(eladó)-Mit? DVD-t vagy CD-t?
-DVD-CD-t.
(eladó)- De van DVD meg CD, az nem ugyan az.
-Jó, majd megkérdezem.
Köszönt, majd elment.
[Szerkesztve] -
törölt tag
Szasztok!
Jó kis topik kb olyan jó mint a 80-as évek zenéje topik
Ha már páran írtatok gondoltam 2éves lemezbizniszem alatti ''érdekességeket'' leírom.
Srác jőn megvesz 10db dvd-t majd másnap telozik nem írja az íroja.
Oké hozd vissza adok másfajtát és proba.
Srác ismét hív ezt sem írja.
Kérdem milyen író?
Samsung.
pedig tuti kell írnia.Mi a tipusszáma?
bla-bla kiderült cd combo NA LOOL!
Vasárnap ebéd közben a husleves és rántotthus közepette felhívnak telon.
Bocsika de sürgősen szükségem volna tokos cd-re.
Mondom másnap nem ér rá?Ugyanis vasárnap nem foglalkozom lemez eladással.
Hü neki most azonnal kell kurvára fontos.(gondoltam sok kell neki)
Oksa felöltőztem majd lebatyoktam a 4 emeletről és vártam a srácot aki kb 16perc után oda is jőtt.
Akkor kéne 2db slim tokos verba v. philips.Na lool
Teloba érdeklődés
Van + cd lemezed?Képben van mint Mona Lisa.
Nem csak minuszos van.
-Á olyan nem jó mert az íroja + tud csak írni ..majd letette a telot.
és még sorolhatnám
[Szerkesztve] -
-
BITBOYS
addikt
Vevő: Wireless routerhez keresek Wireless kábelt....
Eladó: Hány méter Wireless kábelt adhatok?
Vevő: 15m-t, milyen színű?
Eladó: Ezt inkább ne feszegessük... -
nagyúr
Sorry az OFF-ért, de besz*rás jó a rádió. Mellesleg :respect a boltosoknak.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Vangelis
félisten
Multkor bejön kis csávó, pepsi colat kérek...mert ki van irva. Kimentem ,megnéztem, és nem láttam sehol kiírva, hogy árulok üdítőt:S
@@@@ https://armegoszto.hu/deals/new
-
ML320
senior tag
válasz BITBOYS #1616 üzenetére
Fiatal csávó:
- Ha van otthon netem, meg lehet osztani?
- Persze, router kell hozzá.
- És akkor ugye nem kell a többieknek előfizetni, elég, ha az enyémbe beszállnak?
- Pontosan.
- És antennával is megoldható?
- Persze, WLAN router kell hozzá, valamint a többi géphez külső vagy belső fogadóegység kell.
- Szuper, akkor ez kell nekem.
- Rendben, mekkora távolságot kell áthidalni?
- 4-5 km...Ember tervez, Isten perverz...
-
VociK
tag
Minamp megkérdezték tőlem adok e 100e egy p4as konfigért 3 éve vette 150ért,
-???
2,4cerka sis, 128mbás vga
-mondom nem ér ennyit max 50et
- erre majd meg vertek érte mit képzelek én
más:
a tv kábelt a kék vagy a zöld aljzatba kell dugni?
de van ilyen is:
a vga kártya miért nem dja ki a hangot a tvre?
de a legjobb:
a 3300+ sempron gyorsabb a A64 3000+, akkor miért olcsóbb?Vannak a laikusok számára Tesco Szuper gazdaságos PC-k és vannak a Otthon összerakom szuper jó pc-k :) A szerviz már csak a cserére jó:)
-
vati
senior tag
''Tényleg, mit élveznek a vevők azon, hogy megnézhetik a terméket? Egy flash drive-nál, monitornál (kicsomagoltatja, beüzemelteti, majd köszön és kimegy), hangfalnál, mp3 lejátszónál értem. De egy vinyón mit lehet nézni? Vagy RAM-on?''
1. hogy mit lehet nézni egy RAM-on?
Lehet... pl. a PN-t, hogy tényleg azt adják-e oda, amiért fizetek és ami a számlán áll. Itt leírtam, hogy jártam: [link]
Szerencsére már a rendelési fázisban gyanús volt az eljárásuk, és úgy mentem oda hogy fejből tudtam mit kell nézni a PN-számon. Jó, a boltos is ember, és tévedhet.... de miért mindig a vevő kárára akarnak tévedni? Az is érdekes, hogy ilyen ''trükkös'' esetekben mi van a garanciával? Elvégre más termék van a számlára írva, mint amit ténylegesen a vevő kezébe nyomtak.
Vinyónál is érdemes nézni a pontos típusjelzést, egyéb azonosítókat.
2. Monitoron mit jó megnézni... igen, jól érted: kicsomagoltatja, beüzemelteti, látja hogy pixelhibás, majd köszön és kimegy - hacsak nem bontasz ki elég gyorsan egy másikat, ami jó. Persze, van a szabvány, hogy ha csak kicsit pixelhibás, az nemis olyan rossz. Csakhogy ez engem -meg a többi vevőt- marhára nem érdekel és csak hibátlan monitort vagyok hajlandó megvenni. (Amikor lcd-monitort vettem, már úgy mentem a boltba -levelezés után-, hogy legyen kicsomagolva, beüzemelve, monitorteszt fusson. Úgy is történt, nem nyűgösködtek miatta. Lehet, hogy a bemutató példányt adták el nekem -nem előttem bontották ki-, de semmi jelét nem vettem észre. Ha ez a pixelhibamentesség ára, ám legyen...)
3. mp3 lejátszón mit jó megnézni... sok más hasonló kütyüre is igaz: élőben tesztelni hogy nem átverés amit a webes termékismertető adatlapon olvasni lehet. Bevett marketing szokás, hogy az ún. ''specifikáció'' vagy ''adatlap'' szelektív, úgy van kitalálva hogy megnehezítse az összehasonlítást: a használat szempontjából alapvető fontosságú előnytelen tulajdonságok rendre lemaradnak róla, és a boltos is ''elfelejti'' megemlíteni, ha általánosságban kérdezik a termékről. (pl. hogy a hasonló termékekkel ellentétben egy fontos alapfunkciót nem tud az illető termék - sokszor nincs honnan kiderüljön, csak ha élőben kipróbálhatja az ember. Arra ugyan várhat, amikor a boltos szól: ''figyelj, ennél sokkal jobb is van ugyanennyiért'')
[Szerkesztve]Asus TUF Gaming A17 / Ryzen7 6800H / 16GB / 512+1024 GB SSD / GeForce RTX 3050Ti "Vízen járni is könnyű, ha az ember tudja, hol vannak a cölöpök..."
-
TheReMiXeR
senior tag
pusztán csak észrevételezés :+
No de mit lesel egy noname ramon? Vagy akár egy samsung ramon? Amit nézni kell az más kategória. Nem Geil cuccokat kukkolnak a vevők, hanem olcsó cuccokat...
Hangfal kipróbálás... ez is érdekes téma. Ne gondolja már senki, hogy majd leülünk és főzök egy jó kávét, rágyújtunk és élvezzük a hulladék 5.1es hangfalak hangjait...
Nevetséges olykor ez a kérdés. Vajon mit nyújthat egy 6ezres noname kategória?
Hájend lehet. Vegye meg és próbálja ki otthon az ügyfél vagy keressen egy ''bemutatótermet''. Valszeg nem nagyon talál, mert ezeknek nem kell a bemutató.
Ránézésre megállapítom, hogy szólhat egy 20x20-as dobozba rejtett 8centis mélynyomó.
Nem kell részletezni.
Nagyon sokszor ''perforált'' csomagolásban vannak a cuccok. Ha kibontod soha nem csomagolod vissza. Mert ha jön a köv vevő az már azt mondja, hogy ez használt.
Monitorok kipróbálása megoldható de nem 15 féle kibontása tesztelése...
Mert a többség azt hiszi egy 25négyzetméteres boltban majd egy fél napot eltöltenek és próbálgatják a monitorokat... a nagy f@szt. Erre se hely, se ember se energia nincs.
Akinek ez nem tetszik vegyen osánban vagy a médimárktban cuccot. Ott ki van rakva és működik. Lehet lesni hónapokig... többért általában.
A kolléga (ML320) szerintem arra gondolt, hogy az emberek mindent meg akarnak tapogatni. Még azt is amit nem lehet. -
troland26
őstag
válasz TheReMiXeR #1625 üzenetére
történetesen a ram megvizsgálása nem is olyan hülyeség, mint gondolod. ugyanis jó két éve vettem a ''kék hal'' nevű számtech boltban 2x1 gb ddr ram-ot (nem volt sehol a környéken akkor csak ott) és sajnos elkövettem azt a hibát hogy nem vizsgáltam meg hazavittem bele akartam tolni a lapba csak vmiért nem ment bele akkor vettem a fáradtságot és meg néztem a chipet rajta na akkor derült ki hogy ddr2 -őt adtak ddr helyett , felhívtam a boltot azt mondták vigyem vissza másnap vissza vittem az eladó alig akarta vissza adni a pénzem (mivel ddr nem volt) akarta küldetni hogy be vizsgálják meg majd hívnak, meg kutya füle... , aztán a bolt vezető nagy nehezen azt mondta biztos semmi baja és ki fizettek , ergo : ha a helyszínen a vásárláskór megvizsgáltam volna a memót akkor elkerültem volna egy csomó idegeskedést meg nem kellet volna plusz költségekbe (telefon, benzin )vernem magam
-
TheReMiXeR
senior tag
válasz troland26 #1626 üzenetére
No, azt hittem az logikus, hogy amit veszel megnézed.
Itt az nem logikus, hogy bemegy az ipse a bótba és mindent lepakoltat és magtapogat.
Egy ramon mit lehet tapogatni?
A másik, hogy jó helyen kell vásárolni. Tapasztalatokat kell szerezni. Hol érdemes vásárolni, ha netán rosszat vesz az ügyfél vagy rosszat kap akkor azt hol oldják meg korrektül.
Ezek az infók manapság ingyenesek, szájról szájra terjednek.
Ami meg egyértelmű :
-ha a boltos téved és ezt papíron bizonyítja a vevő akkor nincs apellátum
-ha a vevő téved, az bizony problémás mert a boltosnak nem kötelessége szó nélkül kicserélni... itt jön a jó hely kiválasztása... -
vati
senior tag
válasz TheReMiXeR #1627 üzenetére
Elvárható-e a mezei RAM-vásárló vevőről, hogy szemre (azaz PN matrica alapján) megkülönböztessen egy drágább RAMot egy ugyanolyan márkájú-kinézetű, olcsóbb és lassab RAMtól? És egy boltostól, ha állítása szerint mindkettőt árulja?
Konkrét esetben szerinted hogyan tudja a vevő bizonyítani, hogy átverték? (Nem eleve beazonosíthatatlan noname modulokról, hanem márkás RAM kitekől van szó.) Van egy számlája ''A'' termékről, kapott egy alacsonyabb értékű egy ''B'' terméket. Szemmel észrevehető különbség csak a csomagoláson levő PN szám sokadik jegyében van. Ügyes trükk... ki tudja hány jóhiszemű lámával játszották el előttem. Én is csak azért szúrtam ki, mert eleve gyanakodtam rájuk 1 dolog miatt.Asus TUF Gaming A17 / Ryzen7 6800H / 16GB / 512+1024 GB SSD / GeForce RTX 3050Ti "Vízen járni is könnyű, ha az ember tudja, hol vannak a cölöpök..."
-
ML320
senior tag
A te eseted teljesen jogos! Engem és sok más kollégámat inkább azok a vevők tesznek morcossá, akik bejönnek, játszák a nagyokost, mindenedet, ami van, lefikázza, összetapogatja, stb... Vásárolni meg nuku...
Pénteken megint bent volt az egyik ''törzsvendégünk''
- Memóriakártya olvasót szeretnék, beépíthetőt...
- Csak ez van. És nincs olyanom, ami floppyval egybeépített. És olyan sincs, amin nincs márkafelirat. És csak fekete vagy fehér előlapú van! És csak az alaplap belső USB portjára csatlakoztatható.
Mire ezeket elsoroltam, szegény srác csak nézett ki a fejéből, és két percig nem tudott megszólalni. Valszeg elfelejtette, hogy már eljátszotta ezt a történetet, én meg csak közöltem vele, hogy amit ő keres, az nincs. Ennek ellenére megint kicsomagoltatta a cuccot, és megnézte. Nem lett másabb, mint amilyen 1 hónapja volt...
És persze megértem, hogy teljes valójában szeretnéd látni a cuccot. Segítek is benne. Amikor az ügyfél pontosan tudja, hogy mit és miért akar, akkor nekem is az az érdekem, hogy megkapja, amit kinézett magának. A monitorokat kérésre felbontjuk és megnézzük, hogy pixelhibamentes-e, amennyiben tényleg vásárló az ügyfél!!! Azért mert Józsika szeretne a suliban olyan sztorit előadni, hogy húdekafa monitort láttam, akkor menjen ki az MM-be!!! Nálad is két különböző RAM-ról volt szó, és tudtad, hogy mi van, mit kell nézni. A bolt részéről szerintem átverés akart lenni, vagy ha hivatalos akarok lenni: fogyasztó szándékos megtévesztése. Nálunk vidéken egy ilyen eset nagy buktát jelent a boltnak, tehát már csak ezért se tehetjük meg.
Ellenben azt is elmondanám, hogy több nagykerben van a nevesített, a brand és a lapátolt kategória. Azért mert Józsika egy egyik fórumban azt olvasta, hogy a srác haverja látta, hogy valahol volt ilyen-olyan dzsunka gyártónak emilyen meg amolyan cuccal felszerelt eszköze, és valahol még ráadásul potom pénzért is adták, és ő is ilyet szeretne... Hát nem... Nem tudok annyi energiát fektetni ezekbe az esetekbe, hogy megérje. Itt sajnos alapból bunkónak kell lennem, el kell küldenem a gyereket.
Még egyszer kiemelném: a hozzáértőnek segítek! Ha infó kell, segítek! De ha valaki azt hiszi a boltról, hogy ugyanolyan elven, mint a multikhoz, bejöhetnek, játszhatnak, stb... hát téved. És ha valaki meg unalmában járkál az üzletekbe, hát ne csodálja, hogy kiutálják pár helyről...
Mellesleg, ha egy multinál veszel valamit, ott is ki van rakva a bemutatódarab, és nem minden esetben tudod kipróbálni a cuccot... Kiváncsi lennék egy Tesco-s pixeltesztre...Ember tervez, Isten perverz...
-
blueMerle
veterán
Ma azt hittem megbolondulok a röhögéstöl, ilyen még sosem történt:
haver telefonos boltjában dumálunk, mire bejön két, erösen pigmentált egyén, rongyos szakadt cuccokban, haverral egymásra nézunk, mondom faxa, ha nem apró kell nekik akkor a bevétel vagy a tellák /tudni kell hogy errefelé ez a félelem erösen megalapozott/. de nem...jobban szemugyre véve apa és fia volt...szóval a sztori, próbálom fonateikusan leírni, bár nagyon sajnálom hogy errol legaláb egy hagfelvétel nem készult:
-Jú nápot. Mesterek, hánemtudják merre van a vöstrn junin?
-Micsodi? -nézunk egymásra haverral
-Hát a vöstrn junin!!!!!
-Olyat sajnos nem ismerek, próbálja meg körulírni mi lehet -mondom neki, próbáltam segítökész lenni
-No, hánna nímötbü gyün nekünk a lové, oszt emigyen küdik, a junijós bankon.
ekkor már világos volt hogy a Western Union-ra gondol
-Értem uram, de ez itt egy telefonos bolt, sajnos nem tudunk segíteni.
erre mintha csak a felmenöit szidtam volna, rámordít, elnézést, de szó szerint írom:
-Hát a f@szodot te purdé portás, mög az a kopasz is ottan az asztal mögött, mondjad meg neköm de azonnal, ne hazudozzá mer idegös leszek. Azí vagyú fizetve az ín adómbú hogy eztöt tuggyad!!!
száj kinyílik, de szó az nem jött, ellenben én még ekkorát soha az életemben nem röhögtem. ki van írva hatalmas betukkel hogy MOBILTELEFONOK-MOBILY, a faszi elött vagy 30 teló hevert a pultban, haver mögött többszáz elölap, szal amolyan telefonos bolt jelleg, erre porta. LOL természetesen azonnal kitessékeltuk öket a boltból.
Végul aztán a két uriemeber elsétált, de mint megtudtam szinte a környék összes boltjában jártak, ami közel volt az ajtóhoz bolt, az nekik mind porta volt és ott pedig kellett volna tudni hogy hol a vöstrn junin. Tényleg, ha már porta, akkor is, az mióta Infopult?
[Szerkesztve] -
Vangelis
félisten
-
OBrien
csendes tag
válasz TheReMiXeR #1605 üzenetére
Létezik PCMCIA-s azzal müködik.
-
ML320
senior tag
válasz Vangelis #1632 üzenetére
A pixelhibásat rásózom olcsón néhány cégre vagy sulira... Ők örülnek, hogy olcsó, a titkárnő, diák meg dolgozzon és tanuljon...
Mondjuk tudom, hogy több helyen bevállalnak olyan gyártót, aki minimális pénzért ad egy hónapnyi pixelgarit, és próbálják gyorsan kipörgetni a cuccost. A saját moncsim lassan 3 éves, most jött elő egy pixelhiba, de letöröltemEmber tervez, Isten perverz...
-
ML320
senior tag
válasz TheReMiXeR #1636 üzenetére
Nem a cser nem hagyja cserben a vevőt? Tudtommal a nyamnyung és a lögö vállal 3 napot (perszer ezt a kereskedő szívja be). A ZBD gar meg csak fényes pixelre vonatkozik és 1 évre adják.
[Szerkesztve]Ember tervez, Isten perverz...
-
net84
őstag
szíp! vitatkozhatunk órákig, hogy ki hogyan téveszti meg a vevőt, hogy a vevő mindent végigtapogat... ami kibontható és visszacsomagolható, azt én is megmutatom a vevőnek, de az már nagyon felhúz, ha megnézi, és utánna közli, hogy jó, de neki egy original verzió kell belőle
A Genijusz kormányait azonban soha többet nem fogom kibontani! Azt nem lehet visszacsomagolni.
Más: ''veszélyes hulladék gazdálkodásával'' hogyan álltok?
Mi szabályozza most ezeket (pl. mennyit kell leadni)?Read only...
-
OBrien
csendes tag
válasz TheReMiXeR #1635 üzenetére
Ha találsz, a következő probléma az lesz, hogy rövid a madzag... (tapasztalat) Nem tudom, hogy a fővárosban ez mennyire általános, de vidéki megyeszékhelyen nehéz volt olyan hosszabbítót találni, aminek minden lába össze van kötve a másik oldallal - ugyanis az átlag nyomtató-hosszabbítókkal nem megy a dolog.
Üdv: OBrien -
cochy
tag
Kedves vevő : -Laptopot, vagy hogy is mondják, szeretnék venni...
Eléteszek egyet, mutatom, igy néz ki.. Mire Ő:
- Azt látom h itt van a billentyűzet, meg a monitor, de hol van a ház?
Vannak otthon alkatrészeim, táp, meg videokártya, azt bele lehetne tenni?
ezután magyarázkodás, hogy igy meg ugy..
Lehet nem subnotit kellett volna mutatni neki, de akkor is duurva.. -
TheReMiXeR
senior tag
Látom mindenki dolgozik... dógos ez a január és a sügerek igazából elkerülnek minket.
Hál'istennek... -
net84
őstag
válasz TheReMiXeR #1644 üzenetére
az igazán ''sügerek'' bevásároltak decemberben... egykét ''fogalmatlan'' azért betéved, de most inkább megy a céges beszerzéses vonal...
Read only...
-
nagyúr
Bocsánat az OFF-ért, csak érdeklődöm, hogy tapasztalatotok szerint ienkor januárban akadozni szokott a beszerzés? Nemrégiben jártam a Bluef..h nevű boltban, és billentyűzetet szerettem volna venni. A választott típus sajnos nem volt a boltban, raktáron, ezért megrendeltem. Aszonták 3-7 nap. Azóta eltelt 3 nap, 7 nap, 3+7 nap, és mindez munkanapban is. Nem különösebben sürgős a dolog, eddig csak egyszer telefonáltam, jön amikor jön, nem gáz, csak azt hittem, ienkor a nagy karácsonyi rohamok után nyugi van, és gyorsabban megy a beszerzés.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
TheReMiXeR
senior tag
Valszeg én vagyok a tudatlan...
Kissrác kb. 12éves szemüveges, azaz ''okosmarci'' bejön...
-bolha kellene
-???
-bolha az alaplapra
-??????
-hát ami működteti a gépet...
-?????????
Ekkor kollégát megkérdeztem...
-Te Zoli, mi az a bolha?
-(Erre Ő : ) ?????????????? (plussz gyors megoldásként rákérdezett : ) Dzsamper kell?
-(kissrác) : nemtudom, de kér olyat...
Adtam neki 2db-ot mert csak egyet kért...
Válaszul az ajtóból még visszakérdezett : Ha nem jó reklamálhatok?
A másik meg amit nem értek, hogy egyes emberek miért nálunk keresnek házimozihoz kábeleket. Azért zavar ez a kérdés, mert többször előfordult, hogy a sok kérdező még meg is sértődött,mikor azt mondtam, hogy ''itt nincs ilyen kábel, mert nem igazán van a repertoárban TV és a házimozi''...
[Szerkesztve] -
nagyúr
válasz TheReMiXeR #1648 üzenetére
Bolha alatt nem a házhoz tartozó távtartókat értette? Mintha vhol hallottam volna, hogy így emlegetik egyesek. (Azt persze nem tudom hogyan működtethetnék azok a gépet. )
-
Rover623
félisten
válasz TheReMiXeR #1648 üzenetére
A bolha az bolha...
A házakban az alaplapok távtartói sokféle módon alakíthatók ki:
- a lemez anyagából ''kitolt'' bakok
- csavaros távtartók
- bolha...rugós/körmös megoldással kapaszkodik az alaplemez négyzetes kivágásába, a felső felületén pedig (hozzácsavarozva) megtámaszkodik az alaplap...
- hívhatják még bolhának a ''talpas'' műanyag távtartókat is...
A szakkifejezés inkább az autószerelők körében elterjedt...így hivják azokat a bepattintható, rugós vagy körmös kis fém vagy műanyagalkatrészeket, amivel pl. ajtókárpitelemeket, vagy más egyéb nem túl nagy műanyag vagy fémalkatrészeket kötnek össze.primus inter pares
Új hozzászólás Aktív témák
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- OTP Bank topic
- Lóugrással készül a Xiaomi mattolni
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Assetto Corsa Competizione
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Kupon kunyeráló
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest