- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz AiRLAC #64098 üzenetére
gphotos-sync tapasztalat:
Dockerben pár perc beállítani ha csináltál már hasonlót,
utána még pár perc mire a Google OAUTH hitelesítést megcsinálod neki.
A végén kiköpött kódot a terminálban kell neki kb. vakon beilleszteni, utána elindul szépen
Nekem van külön docker megosztás, minden container-nek van szépen külön könyvtára, benne /config /data stb. könyvtárakkal a megfelelő volume mountokhoz.További hasznos linkek:
Synology Docker beállítások
OAUTH"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
pripus
csendes tag
Sziasztok,
azt meg lehet oldani VPN esetén, hogy az iroda ISP címéjét használja? Van egy pár szolgáltatás ami csak rögzített IP címmel megy, viszont VPN kapcsolódás esetén a saját szolgáltatóm IP címe látható.
köszi
-
hkari
őstag
Sziasztok!
Mostanában melyik 2 lemezes Syno-t érdemes megvenni?
Főleg adatmentésre használnám. Esetleg okosotthon rendszer futna még róla. Nem nagyon szeretem a lassú dolgokat
Köszi a segítséget!
-
poirot
őstag
Sziasztok!
1 éve vettem egy 718+ NAS-t, ami leváltotta DS111-es NAS-omat. Most gondoltam, hogy a 718+ mellé "beizzítom" a DS111-et, aminek semmi más dolga nem lesz, mint hogy kiszolgálja a Logitech Media szerveremet, egy internetes rádiót, ami tud mp3-akat is lejátszani a vinyóról. Hát mit mondjak, csodálkoztam magamon, hogy miképpen bírtam ki evvel a NAS-sal 8 évet. Rettenetes. Azt javaslom, aki NAS-t vásárol, minimum a jelenlegi középkategóriásat válasszon, vagy az fölött. 20-30 ezren ne muljon. -
huan
őstag
Sziasztok!
Tudnak iClouddal szinkronizálni és van iPhone-ra alkalmazás Synology nas-okhoz? -
addikt
-
addikt
-
TheMarci
addikt
Sziasztok,
Az a kérdésem, hogy van -e arra lehetőség, hogy egy NASon levő megosztott mappát windows intézőben valahogyan lássak bármilyen hálózatról, hogy fixen ott legyen, ne kelljen felcsatolgatni? IP címem sajnos nem fix, így IP cím alapján nem tudom hozzáadni, mint távoli mappa.Do You Dream?
-
TheMarci
addikt
Koszi a valaszokat, remenykedtem, hogy van valami Syno app a vpn hasznalata helyett, de sebaj.
Do You Dream?
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz TheMarci #64118 üzenetére
WebDAV server neked nem felelne meg?
Nem mai leírás, de talán nagy vonalakban jó lesz! Állománymegosztás NAS-ról WebDAVsegítségével
Mi alá kell írás?
-
poirot
őstag
válasz TheMarci #64120 üzenetére
regisztrálsz a synology szerverén, mondjuk így;
http://xxxx.synology.me:yyyyy
https://account.synology.com/
(Nem csak .me lehet lehet más is, már nem tudom még mi.)
Ahol egy tetszőleges név az xxxx
Az yyyy a nyilvános port 65000-ig, ha jól emlékezem, ami a belső 5000 portra mutat a routeren. Ez telónál is müködik.[ Szerkesztve ]
-
SzuperBandee
csendes tag
Sziasztok
Olyan kérdésem lenne, hogy Mackbookról (vagy Ipadról) megosztott hotspotról kapom az internetet, viszont nem tudom elérni a NASt.. Vagy azt írja, hogy hibatörtént a szerver keresés folyamatában vagy el sem ér semmit, nem tudom elérni a bejelentkező felületet..
Megosztott hotspottal ez nem megoldható (Macas környezetben) vagy valami beállítási gondjaim vannak? Ha vannak mik azok? Köszi -
Csabee.
nagyúr
-
HUTCHDB
nagyúr
Van érdemi különbség a
218+
és a
220+
között?
Tudom, hogy újabb a processzor, de az mennyit számít?" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
-
addikt
válasz Essejó #64131 üzenetére
Az alap 2GB van az alaplapra forrasztva a 220+-ban, de van még egy szabad SODIMM foglalat a bővítéshez. Mondjuk ilyne szempontból jobb a DS218+, ott 2 foglalat van, prociban meg minimális különbség (ha lényegesen olcsóbb a DS218+ én azt venném még mindig).
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
prokxy
veterán
Sziasztok,
a survaillance mappámat próbáltam titkosítani, leállítottam előtte a s.station, megadtam a jelszót, majd kiírta, hogy nincs elég hely átmozgatni a mappát. Pedig volt hely 800GB.
Volt egy OK gomb és azóta "moving shared folder" állapotban van. Azóta csináltam neki helyet, de semmi nem változott, mappát módosítani sem tudom.
szerk: control panel bezár, megnyit megoldotta DE!A disk0-án nem tudok sok helyet felszabadítani és ott is meg kellene oldanom a titkosítást, arra ötlet? Tehát nincs még1x annyi hely, mint ami a mappa mérete.
[ Szerkesztve ]
Origin/Uplay/RSC/XBOX: Pr0kxY ; BattleTag: Pr0kxY#2203 ; PSN: x_Pr0kxY_x ; YT channel: Pr0kxY_Gaming_HD
-
-
djelf
tag
Sziasztok!
Tervezek egy Synology NAS vásárlást. Olvasgattam már a fórumot, de irgalmatlan mennyiségű adat van. Nem bírok addig várni.
DIGI FTTH 1000/300 net van itthon.
Amiket ki kellene szolgálnia:
- 1-2 gép madzagon
- néhány telefon wifin menteni
- 1-2 TV videó stream (720p/1080p és szerintem ritkán 4K) és majd erősítőre audio stream
- 30-60 torrent seed (a letöltés hamar megvan )
- 1-3 kamera is tervben van a jövőre nézve
- Távoli megosztás
A DS718+-t néztem ki (tavaly már kérdeztem erről másik topikban) 4TB Ironwolf vinyóval kezdésnek. Később meg egy másik (SG Skyhawk vagy WD Purple a kameráknak).
Jó lenne ez nekem a felsorolt feladatokra? Szerintem nekem felesleges a DS720+ extra tudása bő 11k HUF-ért. Inkább RAM-ot veszek a különbözetből. Javítsatok ki nyugodtan, ha tévedek.
A másik kérdésem az lenne, hogy van értelme RAM-ot bővítenem vagy a fentieket nem kimondottan gyorsítaná meg ha vennék +4 GB-t vagy 2*4GB-t bele?
Még egy kérdés. Ezzel a vinyóval van valakinek tapasztalata? Azt láttam, hogy a Synology oldalán benne van a kompatibilitási listában, csak gondoltam hátha itt hallok róla hideget/meleget.
Köszönöm."- Elvehetitek a mobilunkat, elvehetitek a kocsinkat, de az álmainkat soha. - Igen, mert amikor alszunk, akkor látjuk őket."
-
djelf
tag
válasz Tachion86 #64143 üzenetére
Igazából mi az ami a processzort meg tudja fektetni? A torrent, a VM meg a transzkódolás? Valami más is van esetleg? Torrent szerintem nem lesz annyi, hogy érezze. VM talán kíváncsiságból, de nem jellemző. Transzkódolni meg sztem nem fogok. Valójában engem nagyon zavar a forrasztott RAM jelenléte. Ez disznóság volt rézükről. Nem bonyolítja nagyon a beforrasztott RAM az esetleges bővítést, ha nem Syno modult akarnék mellé tenni?
Na meg, hogy lenne benne 2*4 GB vagy 2*8 GB?[ Szerkesztve ]
"- Elvehetitek a mobilunkat, elvehetitek a kocsinkat, de az álmainkat soha. - Igen, mert amikor alszunk, akkor látjuk őket."
-
zsamiatt
őstag
-
arn
félisten
pofam leszakad a wdn... [link] igy mar ertheto, miert melegszik ennyire, es zajos a 8tbos, a kisebb redekhez kepest. a szep az egeszben, hogy direkt azert vettem redet, es nem olcsobban 7200es vinyot, 5 ev garral, hogy csendesebb legyen.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Tachion86
tag
válasz zsamiatt #64147 üzenetére
Ja értem. Hát például azért mert nem tökéletes erre a célra. Folyamatosan írja és koptatja, terheli a lemezt. Ha külön lemezt használ erre akkor meg nem tud RAID-et használni az adatai biztonsága okán. (Mivel a 718+ és a 720+ két lemezes csak.) Ha mégis RAID-et használ akkor meg tök feleslegesen duplikálja a kamerafelvételeket (legalábbis gondolom hogy ezek csak nem olyan fontosak mint pl a családi fotók).
Másrészt két kamera licensz árából kijön egy 8 kamerás NVR.
Harmadrészt az NVR-re lehet HDMI-n monitort kötni a kameraképek megjelenítése céljából, ami azért nem kis előny...
Nekem egyébként DS718+ van, benne egy 2TB-os Ironwolf az adataimnak, egy 6TB-os WD RED pedig a torrentezésre és a Plex-hez. A DS718+ mellett pedig egy 8 kamerás Hikvision NVR meg 5db Hikvision IP kamera. Az adatbiztonságot egy DS118 biztosítja (Hyper Backup) egy 2TB-os lemezzel ami a város egy másik pontján van és VPN-en éri el egymást a két NAS.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest