- Vodafone mobilszolgáltatások
- iOS alkalmazások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Palika71
őstag
- Kínában azért tudnak jó minőségű hamisítványt gyártani, mert van mit lemásolniuk.
Azt a néhány évtized (évszázad) órafejlesztést, amit a "rabló" svájciak elkövettek.- A Richmond csoportnak lehet, hogy lefele megy, de a menő svájci márkáknak 1000-rel ível felfele a csillaga, nem győznek eleget gyártani. Nagyban köszönhetően a kínai vevőknek, akik valahogy nem a hazai kiválóságokat vásárolják, hanem az eredetit.
- Amit a Panerai csinál, az ügyes marketing. A körültekintő óravásárlót nem vezetik meg. Egy dolog a jó forma, de azért legyen tartalom is. Már mennek ebbe az irányba.
- És ha kedves író ugyanazt érzi egy hamisítvány felcsatolásakor, mint mikor eredeti van a csuklóján (amit kétlek, hogy előfordulna), nem tudom minősíteni. Neki, és a hozzá hasonlóknak találták ki a hamisítást.
Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
botarobi
tag
Még mielőtt valaki teljesen "összehozna" engem az ominózus oldallal és megvádolna,hogy egyetértek a bemásolt idézettel elmondom,hogy jó helyről és közel 200K fizettem a Fortisomért.Azt hiszem ez valamit érzékeltet a nézeteimről,meg az (talán Seiko igazolja) ,hogy most is ezerrel keresek egy pilótafazonú,lehetőleg 3133-as felhúzós orosz ketyerét,mondjuk olcsóbban,mint a Fortis...
De az említett oldal mindenképp vitára érdemes! -
ujskodas
tag
Sziasztok!
A Tauchmeister T0006-os mennyire vállalható óra?
Sajnos jelen körülmények közt ennek az ára is a határaimat feszegeti.Köszi előre is a véleményeket.
Az ostoba hitelt ad a szóbeszédnek.
-
ujskodas
tag
Szerintem ez ugyanaz, mint amit én kérdeztem, csak annak fém csatja van.
[link]A link csak a kép miatt van, én a magyar oldalról venném. (ha venném)
Jobb a quartz, vagy inkább automatát? A quartz amit linkeltél, itthon 27 ezer ft.
[ Szerkesztve ]
Az ostoba hitelt ad a szóbeszédnek.
-
seiko
senior tag
válasz ujskodas #7408 üzenetére
a kvarc sokkal stabilabb, kevesebb törődést igényel, általában olcsóbb.
ha nem vagy elkötelezve az automaták iránt, és leginkább a külső számít, akkor jobb választás a kvarc.
ha szeretnél játszadozni az órával, 5-6 évente nem sajnálsz rákölteni 15-25ezer Ft-ot, akkor jó a mechanikus. -
crabant
csendes tag
Sziasztok!
Eddig csak ócska képeket láttam az Orientekről, de most megnéztem őket alaposabban és rájöttem, vannak köztük nekem igen tetsző mechanikusak/automaták.
Ezek nem drágák, svájciakhoz viszonyítva, sőt! Megbízhatóságukról, minőségről van valami általános vélemény, esetleg valakinek személyes? Előre is köszi.Ilyesmik tetszettek meg:[ Szerkesztve ]
-
pohár
félisten
-
seiko
senior tag
válasz crabant #7413 üzenetére
szerintem az alap Orient automaták valahol a Seiko 7s26 és az ETA 2824 között vannak minőségben, közeli rokonságban a japán unokatesóval.
a járástartalék kijelzőt a svájciak egy hűdenagy dolognak tartják, Orienték simán belepakolták az olcsó óráikba.
jó kis órák ezek, az "open heart" nekem különösen tetszik. -
Hasaggymeg
veterán
válasz Palika71 #7424 üzenetére
"Mit fog érni egy 50e-s óra 8-10 év múlva? 5e-t?"...hááát ha befektetésként gondolsz az órára. Aranyórát kellene venned.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Gudy
tag
A http://www.helvetiaora.hu -n vannak Orientek. Nekem ez tetszik CET05001W0
(fentebb belinkelt automata fehér számlappal). Viszont az visszatartó, hogy 5-6 év múlva többet kell költeni az órára mint az akkori értéke.
És ahogy láttam Orienték is gyártanak fényenergiával működő órákat, ami nekem tetszik.
Citizenben meg Casióban is csípem ezt a technológiát. -
Laczik
tag
Sziasztok!
Van egy ilyen kinézetű órám (az enyémnek fekete a számlapja):[link]
Megvagyok elégedve vele, de szeretnék hozzá venni egy bőr szíjat, hogy egy kicsit szolidabb, elegánsabb legyen.
Szerintetek nem nézne ki furán egy ilyen relatíve sportos modell bőr szíjjal?
Itt találtam egy ilyen órát bőr szíjjal és vegyes érzéseket váltott ki belőlem a dolog, igaz más mintájút vennék magamnak.Nektek mi a véleményetek?
-
Dr.Zoo
őstag
válasz Palika71 #7424 üzenetére
Okés, de mikor én elkezdtem vekkert keresni, eszembe sem jutott a kvarc lehetősége, pedig sokkal olcsóbb mint az automata..
de valahogy nem "szeretem" a kvarcot...
(na nem azért mert sznob vagyok, nemtudom hogy miért..)"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."
-
[Anduriel]
aktív tag
Az indexes svájci óra topikban láttam ezt a csodálatos órát: [link]
''Az egész világ félreáll az elől, aki tudja, hogy merre megy.''
-
crabant
csendes tag
Miért kell 5-6 év múlva 20-30 ezret rákölteni? Annyit bír a szerkezet?Annyiba kerül a kötelező szervizeltetés?Minden automata esetében igaz ez, vagy csak az orienteknél?
Azt hittem ez az összeg max. a fele. -
Manitou
veterán
válasz crabant #7438 üzenetére
Azért kell rákölteni, mert ezek mechanikus szerkezetek, tele mozgó alkatrészekkel, kenni kell őket, meg kitakarítani. Minden mechanikusat szervizeltetni kell ~5 évente.
Haverom automata Tag Hauer órája 3 éves, de már vinnie kell szervízbe, mert napi fél percet késik neki eleinte pedig nagyon pontos volt. Ez egy ilyen popszakma. -
Hasaggymeg
veterán
válasz Manitou #7440 üzenetére
Egy kisebb vagyont kifizetni,hogy majd perceket tévedjen havonta és eméssze a pénzed szervizelésre?!...mindenre jó,csak arra nem amiért elsősorban legyártották! Annó egy havi fizetésemért vásárolt Seiko 5-öm ott csúcsórának számított,de sosem tudtam megbékélni havi 0-3 perces eltéréseivel és még a forradalmi automatika sem kárpótolt a pontatlanságért. ...engem őrületbe tud kergetni valaminek rendeltetésszerű használhatatlansága.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Jojo5
őstag
Csak szemet csapott az a zeppelin mert brutáljól néz ki és úgy össze van pakolva így képről
Az első linkemben található edox-ról tudsz vmit ? mert még a weboldaljukon sem találtam meg ilyen összeállításban...
meg még ez a hamilton is bejövős és ugye ők valami amcsi cég eta szerkezetekkel nem ?
illetve még itt ez az oris ő is szép
A csúcs modell nálam viszont még mindig ez a certina
De ezeket max akkor fogom közelebről megvizsgálni ha már ott leszek, hogy nah gyerünk venni és akkor fel is próbálom az összeset ha tehetem és úgy döntök
http://www.youtube.com/watch?v=_MuMSARgyJs
-
seiko
senior tag
válasz crabant #7438 üzenetére
Manapság egy automata szerkezet szervizelése egy normális órásnál 10-95ezer Ft között van.
5-6 évente ezeket az órákat tisztíttatni, és kenetni kell, hasonlóan a gépkocsik olajcseréjéhez.
Persze nem kötelező, lehet addig nyúzni az órát mindenféle karbantartás nélkül, amíg menthetetlenül szét nem kopik a belseje.. -
seiko
senior tag
válasz Hasaggymeg #7437 üzenetére
De igen, az.
Csak éppen elenyésző mértékben. -
crabant
csendes tag
Azt tudtam, hogy kenetni kell őket, meg pucótatni, meg ha vízálló akkor tömítések,stb csak azt hittem nem drága dolog. Mondjuk kb 5 évente 10-20 ezer szerintem még belefér. Az teljesen normális, ha valamit használunk karban kell tartani.Az, hogy 10 vagy 90ezer a szervíz ,az óra márkától függ? Vagy/és órástól?
[ Szerkesztve ]
-
seiko
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest