- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Deskdiver
senior tag
válasz teratti #66194 üzenetére
Nem sajna. bár az összhatásból ez nem vesz el semmit. A stopper nagyon tetszik rajta. Leirigyeltem a rokon kezéről egy időre.
Igazából a Ceglédivel egyik sem versenyezhet. Egy óra van mind felett, a Ceglédi peronóra amely tűzhegy gyomrában született.#66201) condy A T100-as DB 100 alatt van. (volt)
[ Szerkesztve ]
-
DGerg
csendes tag
Szevasztok!
http://www.royalora.hu/skagen-karora/classic-ferfi-karora-1/SKW6008
Erről mi a véleményetek?
[ Szerkesztve ]
-
-
DGerg
csendes tag
válasz vadászcsiga #66205 üzenetére
Mitől dizájn óra valami? Ez feltétlen rosszabb minőséget jelent?
-
rolka1979
csendes tag
Megvannak a pm-el!!! 😃😃😃 Válaszoltam mindenkinek és itt is Bocsi mindenkitől, de amatőr vagyok még! 😃😃😃
-
DGerg
csendes tag
válasz vadászcsiga #66210 üzenetére
Igen, ez érthető, de ez automatikusan jelenti, hogy nagyon gagyi óramű van bennük? Skagen vagy Police?
http://www.tutuora.hu/orient/fh01001w.html
Ez jobb?
-
DGerg
csendes tag
válasz vadászcsiga #66212 üzenetére
Köszi a választ!
Igazából max 50k amit rászánnék, de márkában tényleg nem tudom melyiket nézzem. Csak azt nézem, hogy szép legyen és acél szíjas. Elemes vagy automata számít?
-
Szabikaa20
őstag
Ez egy automata!Abban a skagenben egy miyota szerkezet van mint pl ezekben... Most a kérdés az hogy neked meg e éri 60000ft kiadni egy olyan óráért amiben egy olyan szerkezet van mint egy olcsó kínai órában?! A Skagen pont titán volt nem acél...
[ Szerkesztve ]
Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
DGerg
csendes tag
válasz Szabikaa20 #66214 üzenetére
Hát igen
Szerkezetre melyik márka kínál minőséget 50k környékén, és hány év futás várható el tőlük?
-
DGerg
csendes tag
válasz vadászcsiga #66216 üzenetére
Kösz
Mondjuk a most elromlott Q&Q quartz órám 20 évet bírt, szóval szerintem a szerencse néha többet számít mint a jó márka
Sajnos annyi pénzem nincs. :S
[ Szerkesztve ]
-
Szabikaa20
őstag
Ha automatát szeretnél,azzal számolnod kell,hogy 5-6 évente szervizeltetni kell ami azért nem olcsó,de az óra szerkezetétől is függ....Ha viszont úgymond "igénytelen" szerkezetű órát szeretnél akkor a kvarcok is jó választások,hiszen az elemcserén kívül és esetleg a vízállóság miatt tömítésen kívül mást nem kell cserélni!És sok évig szolgálni fog,ha pedig elromlik a kvarc kicserélteted fillérekért!
Orient,Casio,Seiko környékén nézelödj...Esetleg talán olcsóbb Tissot is van már ennyiért...
[ Szerkesztve ]
-
Misi1979
őstag
Vettem Skagent egyszer, mert tetszett a design, szerintem szép, tetszetős órák. Én ajánlani szoktam, ha valakinek letisztult, diszkrét és problémamentes óra kell.
A kismókusok kenyérre is kenhetik.
-
Golota
aktív tag
Sziasztok. Nekem van egy Skagenem: egy titánium, karbonszálas hátlappal. Napi szinten hordom, súlya alig van, szinte bármihez fel lehet venni. Nem az a csicsás "divatóra". Miyota quartz szerkezet van benne, a téli/nyári átállásig kemény 1, de legrosszabb esetben is 2 mp-t képes sietni. Nem hivalkodó, nem akar többnek látszani, nem másol semmit. Letisztult skandináv design. Én nagyon szeretem, szerintem nagyon messze van sok "divatórának" hívott rettenettől.
-
fagyalllo
őstag
válasz Deskdiver #66153 üzenetére
Bizony van ilyen, nálam ma járt egy Samu S5570 elfelejtett feloldó mintával, amire a szomszéd márkaszerviz 15.000-es főpanel csere árajánlatot adott. A megoldás amúgy a gyári visszaállítás néhány gombnyomással.
Pár hete ugyanonnan egy filléres J700 sérült akkuérintkezővel majdnem tízezres főpanel csere, a megoldás itt is negyed óra forrasztgatás volt.
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
DGerg
csendes tag
válasz vadászcsiga #66223 üzenetére
Öregapámtól örököltem az 5000ftos órát, na annak megvan a lelke. Egy 100 ezres a közelébe se érhet a számomra pusztán az ára meg a belseje miatt
Hát igen, nekem az számít, hogy gondtalanul menjen hosszú hosszú éveket és jó legyen felvenni mert szép.
-
fagyalllo
őstag
válasz vadászcsiga #66223 üzenetére
Japán órákból hatalmas a választék 50e körül, vagy azoknak nincs lelkük?
-
condy
senior tag
válasz vadászcsiga #66225 üzenetére
Köszi!
"I think, this is the beginning of a beautiful friendship."
-
WiZARD
addikt
válasz vadászcsiga #66228 üzenetére
naaaa, ez azért elég erős túlzás
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
fagyalllo
őstag
válasz vadászcsiga #66228 üzenetére
De akkor a svájci lélek tovább él benne, szóval mégiscsak van nekik!
Először nem akartam leírni, de ha már támadás éri a kedvenceimet, egyetlen szót azért megjegyeznék: Steinhart.
[ Szerkesztve ]
-
Zozzer888
addikt
válasz vadászcsiga #66231 üzenetére
Seiko 5?
ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/
-
Szabikaa20
őstag
Én a "lélek" alatt automatát mondanék....Mind1 hogy japán vagy svájci stb....
-
WiZARD
addikt
skx007? monster? stargate? és biztos akad még pár...
ránéztem fehér óragaléráiban az 50 alatti seikokra, hát nem sokat találtam, amihez tudnék mondani svájci eredetit...Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
fagyalllo
őstag
válasz vadászcsiga #66236 üzenetére
Te írtad, hogy 50e-ért nem lehet minőségi órát venni, arra hoztam ellenpéldaként a japán márkákat, WiZARD ezt fejtette ki a Seiko példával.
-
g0n21
senior tag
-
aischylos
tag
válasz vadászcsiga #66236 üzenetére
Volt már a kezemben néhány Orient, de én nem éreztem rajuk, hogy minőségileg nem lennének rendben!
-
rolka1979
csendes tag
Japánban gyártanak órákat???? 😃😃😃😃 Ezt nem lehetett kihagyni! 😃😃😃 ÉN soha nem vennék japán órát! Marha jó műszaki cikkeket gyártanak és kész! "Suszter maradjaon a kaptafánál."
-
Ra3
őstag
válasz rolka1979 #66246 üzenetére
Én ezt így azért nem mondanám, kvarcórákban szerintem egyértelműen fölényben vannak a japánok, svájci órában szerintem olyat nem is kapsz amit egy itthon 150k-ért vihető Citizen tud.
Automatában is elég jól felzárkóztak, belépő szinten még jóval olcsóbbak is tudnak lenni mint a svájciak, ugyanolyan, ha nem jobb minőség mellett, ugyanakkor a felső kategóriában is van mit keresniük (pl. Grand Seiko).
Arról nem is beszélve hogy nagy titkolózás mellett ugyan, de pl. a Citizen egyre inkább nyomul befelé a svájci gyártókhóz, ki tudja már hogy most is mi, vagy mi nem készül náluk.''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
aischylos
tag
válasz rolka1979 #66246 üzenetére
Nemhogy gyártanak, de a híres svájci óraipar jócskán lemaradt mögöttük.
SpringDrive, wave ceptor, GPS controll, solar power, stb.
És emellett még vannak kimagasló minőségű mechanikus szerkezeteik is, például olyan oszlopkerekes kronográfjuk (seiko), ami után még az alpesi hegyipásztorok is megnyalnák mind a tíz ujjukat.
A hagyományos kvarcaik pedig verheetlenek. -
rolka1979
csendes tag
Attól, mert nekem van egy véleményem, még ez nem jelenti azt, hogy a kapok szart csinálnak, csak annyit, hogy én nem vennék! Ha majd olyan "órát" akarok amiben van mikrosütő, akkor megnézem a japán kínálatot, de addig is maradok a svájcinál! Nekem eddig 3 japán (ebből 1 myota szerkezetes festina!) "órám volt, mindháromra rászaladtam. A svájciakra még soha! A Gran seikora még én is (aki satu a témához) tudnék mondani vagy 100 svájcit!
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest