- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
phranxinatra
aktív tag
válasz vadászcsiga #65399 üzenetére
Hát igazán nincs mit.
-
Jeke05
csendes tag
s
-
teratti
senior tag
Kár, hogy ilyen leütött szegény..... Seiko Chronograph Automatic
Szimulátoros bajnokságok - www.gtr-masters.hu
-
Jeke05
csendes tag
Sziasztok!
Örökzöld téma, ennek ellenére szeretnék Tőletek segítséget kérni karóra vásárlásához (elsősorban a régi tapasztalt topictársaktól, pl Seiko ). Nem a design kiválasztásához kellene segítség, hanem inkább a márka/típus tekintetében.
A szempontok az alábbiak:
- Keret rá max 120-150eFt, kevesebb természetesen lehet
- Elsősorban svájci vonalon
- Mindennapi használatra, sok évre, szerencsés esetben 20-30-40 évre
- Ne világítsanak a számlap, indexek, mutatók.
- Klasszikusabb stílus
- Újat vagy esetleg régi retró órát is érdemes lehet venni?
- Új óra: Tissot és Certina vonalon kívül miket javasoltok?
- Régi óra: ok, hogy 5-6 évente szervizeltetni kell, célszerűbb ha acéltokos, és nem felhúzós, hanem automata, de ha elromlik meg lehet reális áron csináltatni most vagy akár 20-30 év múlva is? Van-e lesz-e hozzá alkatrésze az órásnak pl. egy Omegához? Vagy csak a gyakoribb Doxa, Cornavin, Marvin típusokhoz van ill. lesz majd 20 év múlva is alkatrész? Vagy vegyek inkább új órát mert arra nagyobb az esély h 20-30 év múlva is működni fog, ill. jobb hozzá az alkatrészellátás.Köszönöm
-
Zozzer888
addikt
Sziasztok!
Megyek szombaton esküvőre (templomi), gondolom a Nato szíj felejtős? Sokszor láttam már öltönnyel NATO-t, ilyen helyen is elmegy, vagy inkább pakoljak fel bőrszíjat?
ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/
-
BAti77
aktív tag
válasz Jeke05 #65407 üzenetére
Attól függ mennyire akarsz "drága" esetleg presztízs márkát... Egy új órára garanciát kapsz, nem lesznek rajta hordásnyomok, gyakorlatilag te "töröd" be a saját viselési szokásaidhoz. Ott nem igazán érhet meglepetés, már ha megbízható helyről veszed...
Az Atlantic-ban is lévő 2824-es ETA szerkezet meg jól bevált konstrukció és annyit gyártanak belőle, hogy szerintem 30 év múlva is bőven lesz hozzá alkatrész...(#65408) Zozzer888
Öltönyhöz inkább egy elegáns bőr...szerintem.(#65410) phranxinatra
Gondolom az Omegá-jába megy...[ Szerkesztve ]
"Csak az az óra a miénk, amelyikben jól érezzük magunkat, a többi az ördögé."
-
Zozzer888
addikt
-
Zozzer888
addikt
válasz Ereshkigal #65413 üzenetére
Mind a kettőre rárakható a szíj, gondoltam rákérdek, mert ha nem gáz akkor nem cserélgettem volna, de akkor átrakom
-
Misi1979
őstag
-
BAti77
aktív tag
válasz phranxinatra #65420 üzenetére
+1
Más: ma vittem be egy órát karbantartásra a debreceni Rogers-be és megakadt a szemem egy Cover-en...
Egész jónak tünt élőben, bár a márkával kapcsolatban semmi tapasztalatom nincs. Azt mondták ilyen ETA werk van benne, ami a Certina DS Action-ban is, csak ez olcsóbb...
Valakinek van tapasztalata a márkával?[ Szerkesztve ]
-
vadászcsiga
félisten
válasz Zozzer888 #65408 üzenetére
Az omega egy olyan szíjjal amit Bati77 hozott Huszar90-nek nálad is ütős lenne.
Én nem mondom hogy egy fekete bőr natoval ne nézne ki jól öltönyhöz egy ilyen óra. Szerintem a te korodhoz jobban is illene ez a kombináció.
Meg egy magasszárú conversePersze ha te leszel a vőlegény, mindent visszavonok
[ Szerkesztve ]
-
Zozzer888
addikt
válasz vadászcsiga #65423 üzenetére
Az a szíj nem igazán rémlik.Bőr NATOm az nincsen Sajnos elég vékony a csuklóm így mindig küzdök a szíjakkal, az Omegára pl mindegyik szíjam úgy esik, hogy pont két lyuk között jönne ki jól a csatnak.
Converse cipőket nagyon nem szeretem, 8 éve Puma Panigaleket taposok De a következő Ferraris lesz...persze nem ez a templomba járós cipőm
Én csak "néző" leszek
Végül szerintem simán megkapja a mezei bőrszíjat, aztán majd megy rá vissza a NATO
köszi
-
-
cserix
tag
válasz vadászcsiga #65427 üzenetére
Nagyon tetszik ! Feketében keresek most ilyet.
Köszönöm Mindenkinek a válaszát a kérdésemre.
[ Szerkesztve ]
BlackBerry Q10 - Bold 9900 - Passport - KeyOne - realme GT 5G
-
Zozzer888
addikt
válasz vadászcsiga #65427 üzenetére
Ez tényleg jól néz ki
-
Bati0501
őstag
Szíjasoknak,eléggé fel dobná a szíjakat:
-
IstvánO
csendes tag
Üdvözlet mindenkinek!
Egy kis segítséget szeretnék kérni a hozzáértéktől ugyan nem Svájci óra témában.
Úgy döntöttem, veszek egy második karórát magamnak. Nekem a határozottan méretes darabok tetszenek. Az van most is, és a kinézettek sem filigrán darabok. Viszont nem tudok az automata és az eco-drive között dönteni. A kiszemelt "áldozatok", SEIKO Orange Monster és a CITIZEN Ecozilla. Az automata feelingje nagyon bejön (a napokban adtam neki a fiamnak az automata SEIKO-mat mert felvették az egyetemre). Viszont ugye 4-5 évenként szervíz-tisztítás meg 10-15mp (ideális esetben) pontatlanság naponta. Bár ezzel szerintem együtt lehet élni. Ugyan akkor elmehet a világ végezetéig is (egy kis túlzással). Az Eco-Drive-ról nem találok igazán leírást, hogy meddig ketyegnek ezek el. Persze hivatalos oldalakon mindenféle dicséret van róluk, de hát a saját áruját mindenki dicséri. Egy-két helyen előkerül 10-11 évenkénti akkumulátor-kondenzátor cseréről szóló pár sor.Azen kívül ha gond van velük, javíthatóak?Melyik lehet a jobb vétel? Tudom nem egyszerű, de ki mit venne, miért?
Előre is köszönöm: István
-
BAti77
aktív tag
válasz IstvánO #65432 üzenetére
Nagyobb a Monsternél (42mm) és az Ecozilla-ra hasonlít, viszont automata...
(#65433) teratti
Igen, csak a Rios-nál a legtöbb szíjat M-es méretben (114/82) lehet csak kapni. Így ha nagy a kezed, nem biztos, hogy találsz...(#65434) Zozzer888
Tényleg jól mutat élőben is, és Huszar90 topictársnak sincs vastag csuklója...[ Szerkesztve ]
-
IstvánO
csendes tag
válasz BAti77 #65442 üzenetére
A Monster alá nem menék méretben. Amit a fiamnak adtam az egy Seiko SKXA35 Scuba Diver's ilyen volt, de nekem már kicsi.
http://keepthetime.com/index.php?main_page=product_info&products_id=752
Igazából a két technika között Automata - Eco-Drive nem tudok dönteni.
Bár előtte jó lenne mindkét "versenyzőt" kézbe venni. -
-
Daffchy
őstag
Tud esetleg valaki ajánlani egy megbízható webshop-ot ahonnan Parnis órát lehet rendelni?
Előre is köszönöm!
-
condy
senior tag
válasz Zozzer888 #65408 üzenetére
Óraszíj, derėkszíj, cipő egyező színben... (Ha az óraszíj bőr). Az óraetikett leírãsa szerint frekventáltabb helyeken csak bőrszíjas órát illik viselni, de ebben a tornacipő pantallóval világban már erre is mindenki tojik. az viszont biztos, hogy a NATO nem.
Ja, és a templom mindegy, a pap vagy a lelkész nem a te kezedet fogja nézni. gondolom...
[ Szerkesztve ]
"I think, this is the beginning of a beautiful friendship."
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs