-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dzsana
senior tag
válasz dilajoska1 #55598 üzenetére
Nem. A rajta lévő plexi igen csak domború, a zaffir üveg alatt nem férne el a mutatószett. Továbbá teljesen felesleges egy réz tokos órára zaffir üveget tenni, értelmetlen, és drága is.
http://zar-ido.blogspot.hu/search/label/%C3%93ra
-
törölt tag
válasz flexxx2 #55595 üzenetére
Gondolom a Rolex design felett mar lejart a szabadalom jo regen es ezert lehetnek ezek a masolatok. Mondjuk en annyira megszerettem a DS Diver-em, hogy ha hirtelen kivonnak az osszeset a forgalambol valamiert es nem lehetne masolatot kapni azonnal huznek egy Rolex kereskedesbe es vennek is egyet mert kell egy ilyen mindenkeppen
Amugy erdekes amit irtok az Omega felpozicionalasaval mert eleg nehez dolguk van hiszen attol nem lesznek jobbak, hogy csak aremeleseket csinalnak es meg a sajat szerkezet dolog is eleg friss de a Longines-t pl. pikk-pakk sikerult az oregnek lezuzni es nem kellett hozza sok
-
vadászcsiga
félisten
Én kis naiv, ez az Ulysse Nardin sokáig 30k-n állt azt hittem max 40-50-re megy fel de már most 180-on áll
Hihetetlen a svájci órák renoméja, úgy általában még mindig hüledezek ezen.Gondolom gyakorlatilag lehetetlen bekerülni a svájci órabizniszbe de érdemes lenne ott egy manufaktúrát alapítani. Ami óra bizonyíthatóan ott készül, az alsó hangon is minimum 200 ezer ft/db.
[ Szerkesztve ]
-
Misi1979
őstag
Ja igen, az általam belinkelt óra, azzal a csúnya kvarc szerkezettel biza eredeti Tissot. Oké, hogy egyköves meg minden, de valahol az ember átb.szva érzi magát, ha egy svájci órában az elem (Rencsi) kvázi értékesebb, mint a szerkezet. Én azt is értem, hogy egy ilyen órába bőven elég egy ilyen, nem kell hőkompenzáció meg sok egyéb nyalánkság.
A svájci órák a minőség szinonímái (többek között, ugye). De ez lassan egy Polájsz-kategória lesz.. Svájci divatóra.
Oké, hogy költségcsökkentés meg low-end modell, de 50-60ezerért ez az óra igenis drága. Szeretem a Tissot óráit, meg a vevő ne nézegesse a szerkezeteket, de na.. Valamiért azt érzem, hogy az ETA kiadta a csájníz alvállalkozóinak versenybe', hogy 'csináljatok nekem 10cent/darab áron szerkezetet' és ez volt a nyerő.
De ha sületlenségeket írok, bocsi
[ Szerkesztve ]
A kismókusok kenyérre is kenhetik.
-
MK VII
veterán
válasz Misi1979 #55607 üzenetére
+1
Egyébként igazából ma már kb az a hamis amit nem kínában készítenek...
A Renata elemről meg csak annyit,hogy több amper van egy merülőben levő Energizerben mint egy új RenibenVisszatérve a szerkezetre.. Igen az teljesen "eredeti" tissot szerkezet amit beillesztettél képet.. És igen.. Ennyit a "svájci" minőségről olcsó kategóriában...
Mindenhova betört a trendiség és a divat... A minőség rovására... Ez van globálisan szóval nem kell meglepődni ezeken a dolgokon.. El kell fogadni,hogy ennyire silány már minden ami nem prémium.. -
MK VII
veterán
válasz Misi1979 #55612 üzenetére
Jó jó persze,de a mai "fiatal" társadalomnak mi kell? Az ami nagy, az amiben 4 szerkezet van,az aminek lyukacsos a szíja, az aminek fekete a tokja és hozzá 65mm átmérőjű..... Amíg ilyenek az igények tényleg ne csodálkozzunk,hogy az órás ipar is a silány minőséget tartja szem előtt.. Mivel megveszi a sok dilettáns vulkáni kőzet azokat is rohadt drágán... Aztán amikor a 2 éves gari idő alatt 18x van szervizben akkor meg veri az asztalt,hogy hát ő 100 ezres órát vett... Abba nem gondol bele,hogy ma már egy 100ezres óra nagyon a béka segge alatt van,ha nem Japán...
-
Bati0501
őstag
válasz Ereshkigal #55583 üzenetére
Én is a plázát mondanám elsőnek,de sztem ott sem lesz. A főutcán van még majdnem a centrumnál,csak attól kicsit feljebb és a vele szemben lévő oldalon egy órás,ott rengeteg óra van,de sajna csak az olcsóbb fajtából.
Remélem szerencséd lesz és lesz a plázában. -
Bati0501
őstag
válasz Ereshkigal #55615 üzenetére
Amikor megjött az órám mentem be hozzájuk a szíjat rövidíttetni,na akkor néztem egy kicsit körbe.
Lehet,h csak én nem emlékszek,de nekem Certina nem rémlik.
Olcsó Casio volt,meg drága Casio.Meg Police,Diesel,Fossil.
Még biztos van más is,csak nekem ezek ragadtak meg,mert ebből volt annyi...jobb órákra nem igazán emlékszek. -
vadászcsiga
félisten
válasz Ereshkigal #55615 üzenetére
Ezt gondolom különösen szeretik amikor bemegy az ember próbálni de internetről rendeli meg. De mit tudnak csinálni?
-
törölt tag
-
Ereshkigal
őstag
válasz vadászcsiga #55617 üzenetére
Semmit. De az se jobb, ha be se megyek, és biztos nem veszek semmit se.
Egyébként meg ha szimpik, mehet az ember még oda majd vásárolni/szervizeltetni később. -
vadászcsiga
félisten
válasz Ereshkigal #55619 üzenetére
De az se jobb, ha be se megyek, és biztos nem veszek semmit se.
Ez kb ugyanaz amit én mondtam -
törölt tag
válasz MK VII #55610 üzenetére
Szerintem a Tissot/Certina nem is akar tobb lenni mint amit tenylegesen latunk valojaban. Kar lenne azt varni toluk, hogy a swiss made-tol egybol olcson egy kozepkategorias oraval setalunk ki a boltbol. Az kb. TAG, Maurice Lacroix vonaltol kezdodhet laikus szemmel ami kozepkategoria
-
MK VII
veterán
-
Miamiquake
aktív tag
válasz DonThomasino #55623 üzenetére
Tag és Tag között elképesztő különbség lehet, pl:
Tag Heuer Monaco Gulf
Ezt azért még afanyalgók is elismerik hogy egy örök klasszikus darab és a top 10 órában benne vanés Tag Heuer Quartz 200m
na ez az amit még akereskedők se nagyon szeretnek beszámolni...
[ Szerkesztve ]
☆ Eladó karórával és numizmatikával kapcsolatban keress bátran ☆ Faber est suae quisque fortunae.
-
törölt tag
Szerintem ott a Rolex-tol kezdodhet de az meg az elerheto kategoriaban ahogy neztem az arlistakat
(#55622) MK VII:
Ezt en sem ertem. Ha valaki VW-t akar venni akkor a gyartok sem fogjak odaig lebutitani a Porschet
Az emberek kifizetik ugyanugy azt a kivesezett valamit amit regen minosegileg adtak el ma meg csak azt a nevet adjak el ami 1x nagy volt regen.[ Szerkesztve ]
-
MK VII
veterán
Felső kategóriáról eldiskurálhatnánk elég sokáig... Kinek mi a felső kategória.. Számomra a felső kategória az Audemars Piquet-nél kezdődik. Másnak a Longines-nél és így tovább...
(#55624) Ereshkigal
Igen nagyon is sokban hibásak a vásárlók...
Hiszen minek is csinálna a gyár nagyon jó minőségű órákat ugyan olyan áron mint, silányabb minőségűt,ha megveszik azt is.[ Szerkesztve ]
-
dilajoska1
őstag
válasz MK VII #55627 üzenetére
Amúgy nálad mibem mutatkozik meg a minőség? Ezt most komolyan kérdezem! Mert ugye az általad gagyinak mondott órákban a legtöbbször ugyanaz az ETA szerkezet található mint pl. mondjuk egy olcsóbb Tag-ben.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi 10T Pro Lunar Silver 8/256Gb (GPU Adreno 650 - 925Mhz OC UV [original 587Mhz] + new Vulkan driver)
-
MK VII
veterán
válasz #57919488 #55626 üzenetére
Persze igaz,de!
A prémium kategória az mindig az marad..
A közép és alsó kategóriás óragyárak pedig addig butítanak ameddig minél több hasznot nem tudnak elérni és még eladható az óra...
És természetesen a vásárlók isszák meg a levét.. Sajnos... Arra mennek a gyárak,hogy az ember aki bemegy a boltba az ránéz és húú,de jól néz ki.. Megveszem...
Szép szép,de jó is? Nem... Illetve csak elvétve..
Azért egy Patek-nél vagy egy Vacheronnál nem lehet mellélőni annyira.. Szóval a lényeg ott van,hogy kinek mi megfizethető.. Akinek nincs annyi pénze az számolja bele azt,hogy amit régen a pénzéért kapott minőséget az ma már messze nem találja meg ugyan abban a termékben..
Jó példa erre a Doxa. Anno annyira magasztalt jó minőségű órákat csinált és közkedvelt volt az emberek körében. Nem véletlenül.
Ma mit kap az ember a Doxától? Sok szász ezrekért a semmit... Illetve,de. A szervibe járást... -
Bati0501
őstag
Nem akarok senkit se megbántani,de...lehet itt mondani,h óó ez szar meg túlértékelt,meg csak a hülyék miatt van így,fikázni "mindent",csak ez olyan,h pl. fikázol egy M3 BMW-et,h óó abban csak egy nagy motor van,meg azzal tudjuk kik járnak,miközben aki ezt mondja az jár egy 10 éves Corsa-val.
Nem tudom,de az ilyet én nem tudom komolyan venni./ebben nincs tényleg személyeskedés...ha mégis vki talál benne,az csak a véletlen műve.../
-
von toth
tag
A középkategória szerintem a Mido,Oris nem pedig a tag. Az nem tudom milyen kategória,amikor egy szerkezet jarastartalekat feltuningolom azdok egy kis cicomåt és eladom masfel mikiert.A felsônek az alja a Rolex, az abszolut felsõ a vacheron,ulysse es tarsai
-
DonThomasino
veterán
válasz Miamiquake #55625 üzenetére
Monaco chrono miatt felső kategória?
Vagy a gulf edition miatt?" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
MK VII
veterán
válasz Bati0501 #55631 üzenetére
Na most akkor nézd más szemszögből ezt az egészet..
Elviszed az M3-as BMW-d az autószerelőhöz és azt mondja neked,hogy ez egy rakás xar,mert ez és ez miatt...Amúgy jó drága Viszont,ha egy Corsa áll az udvarában akkor el sem hiszed neki?Azért,ha valaki olyan dolgokat ír le ami neked pl személy szerinte nem tettszik az a Te dolgod. De attól még úgy van... És különben is.. Egy fórumon ahol nem is ismerik egymást az emberek... Mi értelme lenne a hülyeséget osztani?
(#55629) dilajoska1
Amúgy nálam a minőség abban mutatkozik meg,hogy,ha pl nyomógombot cserélek egy Breitlingen akkor az be is megy a helyére... Na most ez Tissotnál 10-ből 4x nem sikerül... A gyári utánküldött gomb méret pontatlan,sorjás...
Szóval nálam a minőség ott mutatkozik meg,hogy,ha javítok egy órát akkor az utólagos beszerelésre kerülő alkatrészek ugyan olyan tökéletesen illeszkednek mint az eredetileg benne levő..Természetesen minden gyárnál előfordulnak hibás alkatrészek,de az ilyen előfordulások számából simán látszik,hogy melyik óragyár mennyire figyel oda arra,hogy az az alkatrész beszereléskor be is menjen a helyére..
[ Szerkesztve ]
-
ronin s8
senior tag
válasz von toth #55632 üzenetére
Az Ulysse Nardin és az IWC, de akár a Hublot is az ETA tokozásaik miatt végérvényesen lecsúsztak a felső kategóriából. Marketinggel igyekeznek ugyan pótolni a megtépázott imidzst, de ezek soha sem kapaszkodnak már vissza a vonatra. Az Omega is vért pisil, hogy utolérje a Rolexet, de hasztalan.
Míg a Rolex imidzsén sehol egy folt. Mondom ezt úgy, hogy nyílvánvalóan más, elegánsabb vevőkört céloznak meg az említettek (az Omega kivételével, mert ő is tömeggyártó). A Rolex meg csak úgy egyszerűen "az óra"....[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
-
dilajoska1
őstag
válasz MK VII #55634 üzenetére
De ez nem csak a ő hibájuk hanem akikkel gyártatja az alkatrészeket és ahogy írtad minden gyárnál előfordulnak hibás alkatrészek. Ez a mai világban sajnos ismert probléma. Még a legnagyobb gyártókkal is előfordul és nem csak az órák világában de ettől még nem lehet rájuk mondani hogy sz@r!
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi 10T Pro Lunar Silver 8/256Gb (GPU Adreno 650 - 925Mhz OC UV [original 587Mhz] + new Vulkan driver)
-
WiZARD
addikt
válasz ronin s8 #55636 üzenetére
Elismerem, hogy király a Rolex, és nem is akarok ezen vitatkozni.
De számomra az évi 1 milliós darabszámmal, totál gépesített, automatizált sorozat gyártásával nem fér bele a valódi felső kategóriába, ahova egy AP, VC, PP, stb tartozik.
Inkább tenném a tömeg kategória csúcsára.UN, IWC és társai, akik tokoznak is, azok meg szerintem nem feltétlen csúsznak le a felső kategóriából mint márka, hisz ez sokkal inkább modell függő.
Azért tőlük is egy perpetual calendar, minute repeater, vagy tourbillon, az már más mint egy óriás darabszámban készült ETA-s órájuk.szekra: ez szép
[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
ronin s8
senior tag
válasz dilajoska1 #55639 üzenetére
A kínaiakkal nem az a probléma, hogy szart csinálnak, hanem az, hogy nem meózzák a cuccaikat. A MEO a németek és az amerókaiak felségterülete. A németek a génjeik miatt értenek hozzá, az amcsik meg amiatt, hogy övék a világ legkeményebb piaca. Oda rossz áruval nem tudsz bemenni, mert az első kanyarban kicsinálnak örökre. És miután egy 330 milliós piacról beszélünk (ez a világ legnagyobb egybefüggő piaca, ha a széthúzó európait és a heterogén kínait nem nézzük), ott a legolcsóbb minden. Mindenki ott tolong.
Szóval a kínaiak tudnak jót is, csak minden szart eladnak, és a hülye magyar mentalitás miatt ide a szar jön...[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
Bati0501
őstag
Nem,sztem félre értesz.
Nem tudom,h mivel foglalkozol,talán vmi olyasmit említettél,h órákat szervizelsz?
Mindegy,de valószínűleg már láttál* több órát is belülről,szóval sokkal több mindent tudsz,mint én.Autós példánál maradva: a szerelő azt mondja,h mi romlott el rajta és nem azt,h óóó én így terveztem volna meg ezt a trafót.Mert nem tudja,h h kell egy ilyet megtervezni.
Tehát lehet neki Corsa-ja és ismerheti úgy a BMW-ket,mint a gyárban dolgozó mérnökök és mondhatja,h ez nem sikerült épp a legjobbra,de az azért már erős túlzás,h ha azt mondja,h egy sportkocsi a One 77-nél kezdődik...és itt már annyira nem is lényeg,h ő mivel is jár./továbbra is autós példa: utálom azokat a magyar autós újságírókat,akik mondjuk egy 30 milliós vadi új autót tesztelnek és fikázzák,h óó ez milyen szar,ez de gagyi,ez sokkal jobb volt a 10 évvel ezelőttiben.Miközben mondjuk ők egy ezer éves diesel tragaccsal járnak.
Nyilván lehet benne igazság,amit mondanak,de azért más Jay Leno szájából és más a magyar autós újságíró szájából.*: szerk.
[ Szerkesztve ]
-
Deskdiver
senior tag
Biztos bennem van a hiba ,de nem értem hogyan lehet párhuzamot vonni a Tissot és Breitling között. Vagy inkább másképp fogalmazok. Hogyan lehet egy minőségbeli különbség bizonyítását ezzel a két márkával szemléltetni. Szerintem a két gyártó nem is egy piaci szegmensben mozog. Segítsetek ki ,de melyik a legdrágább Tissot modell. Talán a T-COMPLICATION SQUELETTE? Olyan 1200 font körül van. A legolcsóbb
Breitling talán a Colt quartz változata? 1900 Font körül. Nyilván vannak minőségbeli különbségek, mint bármiben ahol ekkora a differencia árban. Nem gondolnám ,hogy egy Le Locle automata kronónak nem ment be a gombja a sorja miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest