-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Deskdiver
senior tag
válasz dilajoska1 #55650 üzenetére
Nem igazán így értettem a legdrágábbat. Ha G-shock-om is 18k aranyból lenne akkor nyomna vagy 200 grammot és akkor meg az lenne a legdrágább g-shock.
[ Szerkesztve ]
-
MK VII
veterán
válasz Deskdiver #55649 üzenetére
Nem a két óra közt húztam párhuzamot hanem kérdés volt,hogy számomra mi számít minőségi órának... És amit ott leírtam szerintem benne is van...
Nem az,hogy éppen milyen szépen van kidolgozva egy tok hanem abban,hogy,ha meg kell rajta javítani valamit akkor az úgy történik ahogy a nagy könyvben meg van írva és nem úgy,hogy még én mókolok az új alkatrésszel,hogy bemenjen a helyére... És ott a különbség,hogy ezek az alkatrészek milyen számban kerülnek ki forgalomba... Míg egy Breitlingnél alig pár % ez az arány addig egy Tissotnál többszöröse.
És itt a különbség óra és óra közt,hogy egy gyár mennyire figyel oda ezekre a dolgokra...Szóval nálam már egy Breitling is minőségi órákat csinál.. Természetesen ott is márkán belüli különbségek vannak..
Vagy ott van pl egy Heuerben levő 7750-es szerkezet... Koránt sem olyan jó minőségű mint egy Breitling 7750.
Sokkal pontosabban vannak kidolgozva az alkatrészek a Breitlingbe készült 7750-esben mint egy Heuerében.
De ez nem azt jelenti,hogy egy Heuer nem olyan jó. Csak pl egy breitlingen beállítom a pontosságot +4-5 mp/ napra egyik oldalon és a másik oldalon is 99%-ban ugyan azt tudja.. Míg egy Heuerben ugyan ezt megcsinálom és a másik oldalon vagy élére fordítva az órát már teljesen más az érték és össze vissza ugrál a pontossága... Hordás közben ezek az értékek úgyis kiegyenlítik egymás szóval a felhasználó észre sem vesz belőle semmit. -
Ra3
őstag
válasz Bati0501 #55647 üzenetére
Attól hogy nincs 30 millás autóm még lehet véleményem róla, főleg ha ültem egy rakás másik autóban is, szóval ezt a gondolatmenetet nem értem.
Ilyen alapon senki ne mondjon véleményt óráról-autóról-bármiről, ha nem tervezett vagy használt belőle minimum fél évig egy példányt. Ennél már csak az a jobb amikor valakinek a munkájáról véleményt mond az ember, amire azt kapja hogy akkor csinálj jobbat ha olyan okos vagy, de az a helyzet attól hogy nem tudok főzni, még meg tudom mondani egy kajáról hogy jó-e vagy ehetetlen.
Tudom hogy a vélemény olyan mint a s@gglyuk, mindenkinek van belőle, de senki nem kíváncsi a másikéra, de ez a fórum pont erről szól, engedtessék már meg a szólásszabadság.''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
ronin s8
senior tag
válasz flexxx2 #55657 üzenetére
Szerintem az ég világon semmit sem csinálnak rajta azon kívül, hogy kijött az ETÁ-tól. Még az IWC feliratozást is az ETA készíti. Az IWC-nek nincs erre alkalmas gyártó részlege, a "saját" szerkezeteit is más csinálja (valszeg egy részét a Piaget). Nyílván az IWC és a bretyó a legmagasabb osztályú ETA werkeket veszi és kapja, míg egy Tissot-ban max. a harmadik osztályú van az ötből.
Azért kérdeztem Dzsanától, hogy tudja-e mi van benne, mert ez csak egy közepes minőségű tokozás. Az IWC-nek eleddig soha sem volt kronográf szerkezete. ETA (Valjoux) 7750-es, ill. 2892-A2 modul kronós werkeket kendácsoltak össze, és árulták jó drágán. A gagyi legteteje, amit műveltek a 70-es évektől sokáig. Az emberek meg beszopták...
A sima Portugese nekem is tetszik, csak túl nagy. Abban legalább saját werk fut.
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
Miamiquake
aktív tag
válasz DonThomasino #55633 üzenetére
Monaco miatt felső kategória, az már ízlés dolga milyen számlap és chronos vagy "sima".
Nem szeretem az autós órás összehasonlítást de csak hogy reálisabb kép legyen: Olyan mint kocsiban kb a Porsche 911 Turbo. Van nála sokkal gyorsabb (Pagani Zonda Huayra) és drágább is (Rolls Royce Phantom Drophead), de azért egy 911 Turboval a legdrágább helyekről se néznek ki, bárhol meg lehet vele jeleni.
☆ Eladó karórával és numizmatikával kapcsolatban keress bátran ☆ Faber est suae quisque fortunae.
-
phranxinatra
aktív tag
válasz #57919488 #55602 üzenetére
Az Omega nem áremeléssel pozícionálja fel magát, hanem innovációval, aminek persze szükségszerű velejárója az áremelés. És itt nemcsak arról van szó, hogy elkezdték saját szerkezetekkel szerelni az órákat, hanem a kialakítás és a dizájn terén is tettek egy minőségi ugrást. Hogy mennyire jogos a ceruza megnyomása ilyenkor, az már más kérdés, de az Omega legalább törekszik rá, hogy azt érezd, hogy kapsz is valami pluszt a több pénzért. Egy hirtelen példa: hasonlítsunk össze egy-egy baselworldi bemutatót a Rolextől és az Omegától! Sea-Dweller és Seamaster 300. Mindkettő egy legendás, kultivált búváróra, jelentős rajongótáborral. Mindkettő gyártása egy - a Rolié rövidebb az Omegáé hosszabb - ideig szünetelt. Idénre mindkét gyártó kihozta a modellje aktualizált, modern változatát. A Rolex semmi olyan újítást nem rakott az SD-be, amit a Subról vagy a Deep Sea-ről ne ismertünk volna. Semmit. A szerkezetet is hagyta úgy, ahogy van, pedig ha mást nem, az Explorerekből ismert Paraflex ütéscsillapítást igazán belerakhatta volna. Ennek ellenére az óra árát valamivel 2 Mihály fölé lőtte be. Az SM300 amellett, hogy szintén megkapta az Omega máshol már látott fejlesztéseit (rack-and-pusher csat, liquidmetal/ceragold, Si14), az első Master Co-Axiallal, azaz teljesen antimagnetikus szerkezettel kapható búváróra. Létezik belőle acél-, titán-, arany-, platinatokos változat, az alapmodell (acél) ára 1,4 M körül lesz. Persze itt most eléggé leegyszerűsítve vázoltam a dolgokat, és egyáltalán nem a Roli ellen akartam beszélni, mert szeretem őket is nagyon (azaz bizonyos termékeit), mindössze próbáltam rámutatni arra, hogy az Omega kurvára nem csak "áremeléseket csinál".
-
von toth
tag
válasz Miamiquake #55661 üzenetére
Ha a monaco felsô akkor a nardin ultrafelsô
-
MK VII
veterán
válasz DonThomasino #55667 üzenetére
20-30 év.
(#55668) von toth
A Monaco sehol nem felső kategória.. Egyszerűen csak népszerű. De,hogy a Nardin felső kategória lenne..
Maximum Árban.. De,hogy minőségben nem az biztos...[ Szerkesztve ]
-
Dzsana
senior tag
válasz MK VII #55666 üzenetére
Szerintem ezt csak úgy írod, hogy jól hangozzon, de semmi valóságalapja sincs. A jelenlegi Tissot-m két éves, de a korábbi PR50-esem se sértegette a kezem. Nincs ott semmiféle sorja, ez kamu. Ha találkoztál is ilyennel, biztos hamis Tissot volt, elég kemény minőség ellenőrzéseken mennek át az órák, nem csak úgy átszaladnak a gyártósoron, AS szabvány szerint.
http://zar-ido.blogspot.hu/search/label/%C3%93ra
-
von toth
tag
Hogy svajcban ezen a beszelgetesen mekkorat rohognek,mikozben szallnak be a mercibe.
-
MK VII
veterán
válasz Dzsana #55673 üzenetére
Minden tiszteletem az öné kollega,de ami igaz az igaz.. Nem egyszer kellett egy új nyomógombot a kukába dobnom,mert cserénél nem ment be a régi helyére vagy megtisztítanom a pontatlan gyártási hibáktól.
És ezt higgye el.. Nem a levegőbe beszélek.
Hamis Tissot meg vágom a kukába ami az asztalom mellett van. Vagy adom vissza a tulaj kezébe és szembesítem a valósággal..(#55674) von toth(b)
Jah röhögnek a markukba,hogy "nézd má Píítör a sok hülye,hogy veszi az óráinkat amit a legminimálisabb költségvetésből kihoztunk"
Aztán beülnek a SLR mercibe amit abból a haszonból vettek ami a koránt sem annyira minőségi óráikból befolyt.[ Szerkesztve ]
-
csabulaxi
senior tag
válasz #76385920 #55618 üzenetére
Lehetne.
Egy érdekesség, Hamilton Pan-Europ, ne ez most is kapható újonnan és olcsóbban, mint ami itt elkelt
,ja, ez a limited 1971 ami már nem kapható.
ok , akkor árában.[ Szerkesztve ]
"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
flexxx2
őstag
válasz flexxx2 #55671 üzenetére
Csak hogy legyen egy kiragadott adat is:
"IWC ETA/Valjoux 7750 movement uses 31 jewels ", szemben a 25el ami a standardban van, minden fém csapágyat kövesre cserélnek.
Persze ezek nem hivatalos források. Fórumokról szedem, ahogy az itt jelenlévők többsége. Ahogy te is írtad régebben, nehéz hivatalos infót kiszedni a gyártóktól. De csak azért is, ne csak a te véleményedet lássák az itt olvasók[ Szerkesztve ]
-
flexxx2
őstag
válasz ronin s8 #55680 üzenetére
Akkor már csak egy dologba vagyunk más véleményen. Én azt olvasom, hogy IWC házon belül csinálja meg a módosításokat, Te meg azt mondod hogy minden az ETAnál van. Az igazságot nem tudja egyikünk se 100%-ra.
"Bár most már elkéstél vele... "
Pedig most akartam saját óra márkát alapítani, 7750 alapon, és elnevezem Calibreco nr 01-nek, amit a rotorba gravíroztatok, és ez lesz az inhouse werkem -
ronin s8
senior tag
-
Bati0501
őstag
És te ebből élsz,h elmondod egy autóról a véleményed?
Ha beleülsz egy 30 milkás szekérbe rögtön azt nézed,h hol van bibi?Nyilván lehet abban is találni,csak idő kérdése-egy óra,egy nap,egy hét.
A véleménynyilvánítás és a lesz@rozás azért nem pont ugyan az.Véleményed van egy óráról,amikor mondjuk szereled.Autószerelőnek is van,az órásnak is van.Ha épp mész az autódért/órádért hozzá és azt hallod,h: ez de szar,h van ez megcsinálva,én ilyenért pénzt nem adnék és hasonlók,akkor te vissza mennél a szerelőhöz/óráshoz következő alkalomkor?
Nyilván mindent le lehet sz@rozni,és akkor jön az,amit te is mondtál: jobbat tudsz?Csináld!Gondolom neked is mondták már,mondjuk amikor azt mondtad egy kajára,h nem vmi jó.
De azért ettél belőle/megetted.Felőlem mehet itt a vita,h mi a középkategória mi a felső és mi az,amit már ÓRÁ-nak lehet nevezni,csak úgy sem rajtunk múlik a dolog,illetve nem hiszem,h sokan fogunk több milliós órát venni,így aztán édes mindegy,h mi mit gondolunk róluk-akárcsak az autókról.
pajav8: Több is van,én ebben vagyok: [link]
-
MK VII
veterán
válasz Bati0501 #55687 üzenetére
Csak tudod az éremnek két oldala van.
Lehet ajnározni egy órát egy topikban és elmondani,hogy az mennyire jó, de nem lehet leszólni valamit,hogy milyen sz@r?Hogy is van ez?
Miért van olyan érzésem,hogy Te egy kereskedő vagy akinek tele van a kirakata ilyen órákkal és félsz,hogy nem fogod tudni eladni?
Ha nincs igazam javíts ki. Csak tudod olyan szaga van ennek az egésznek. Hogy ennyire ellene vagy a negatív véleményeknek..És különben is.. Ami sz@r az sz@r.... Nincs mit szépíteni rajta...
[ Szerkesztve ]
-
busman
veterán
Nem lehetne másról beszélgetni?Kicsit unalmas már.....linkeljetek szép órákat.
Jah,majdnem elfelejtettem....THIS IS SPARTAAAAAA!!!![ Szerkesztve ]
I'm not talented, I'm skilled.PS5
-
tibee77
őstag
Ha mär szep oräk, [link] .
Esetleg ha valakinek van fölös 4,5 milläja az kölcsönözhetne nekem. Havi 100k-val laza 4 ev alatt visszafizetem!poe:https://www.pathofexile.com/account/view-profile/slicchabib/characters
-
Bati0501
őstag
válasz MK VII #55688 üzenetére
De jó lenne,ha igazad lenne és jó lenne a szaglásod.
Egyáltalán nem vagyok kereskedő./am mit számítana nekem,h pár ember mit ír itt a ph-n bizonyos órákról,attól máshogy menne az üzlet?/Tényleg utoljára,csak mert látom a lényeg nem akar átmenni: lehet,h egy Ferrariban Fiat bajuszkapcsoló van-ami tény,h k. gáz-,de attól még sem úgy nézel rá,mint egy Fiatra...
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest