- Mobil flották
- Yettel topik
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Vodafone-ra áttért Digi Mobilosok
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rozsgyi
tag
válasz gipsztigris #244850 üzenetére
Hogy is van a poén? "Ez az üknagyapám fejszéje! A nyelét ötször cseréltük, a fejét háromszor..."
-
stellaz
veterán
-
dzsi23
addikt
válasz stellaz #244846 üzenetére
Melyik szíj készül pamutból?
#244852 rozsgyi:
11 évesen kaptam az első pc-met, sok évig megvolt, apránként cserélgettem az alkatrészeit, míg végül már semmi sem maradt az eredeti gépből, sem kívül, sem belül, perifériák sem (csak a hangfal maradt az eredeti, persze azóta már az is ki lett lökve a géppel együtt). Vajon mikortól mondhattam volna, hogy ez már egy másik gép?#244845 fagyalllo:
"összenőttek a Seiko márkával"Meg a Vostokkal. Bár ott azért még nagyobb arányban vannak a gyári alkatrészek, én is igyekszem azokat használni.
[ Szerkesztve ]
-
momcrew
tag
Sziasztok,
sokan szabályozzuk az óráink pontosságát. Akik szabályozzák azok a beat error-t is korrigálják? Nekem az NH35-öknek 3-5ms közötti, ami elvileg sok. Csak egy van, ami 0.3. Nem foglalkoztatna, ha nem hallanám, hogy másképp jár. Először azt hittem, hogy az az egy hibás, de közben meg pont az az egy van az ideális értéken.
Nálatok mennyi a beat error? Okozhat idő előtti elhasználódást? Érdemes piszkálni, ha stabilan jár?ZX Spectrum+ készülékről küldve
-
Spíler
őstag
Seiko Astron
Ne vigy minket a kísértésbe. Magunktól is odatalálunk…
-
stellaz
veterán
-
törölt tag
Sziasztok!
Mennyi lehet itthon a reális ára egy használt, de újszerű GW-5000U-1ER-nek?
-
tomsolo
addikt
Érdekes koncepció:
Kickstarter link
Uplay: tom.solo | Steam: tomsolo | Hivatásos zsákbamacska-nyerészkedő
-
stellaz
veterán
válasz #14787072 #244861 üzenetére
Én 60-nál többet nem adnék érte, ha nagyon keveset használt, akkor talán 70-et. Persze nehéz kérdés egy olyan óra esetében, ami ha a szerkezetét nézem, egy 35 ezer forintos órát, ha a külsejét, szíját, akkor egy 48 ezer forintos órát takar, amik együtt sem érik el ennek az órának az árát (messze nem).
Amúgy nekem is tetszik.[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz momcrew #244857 üzenetére
Ja, ez nekem is megvan, el is felejtettem, hogy a beat errort is mutatja.
#244860 stellaz:
Csináltam már hasonlót magamnak egy rossz farmernadrágból, persze, az közel sem lett ilyen szép. Koszolódik, nyilván büdösödik is, de mosható (csat és adapter nélkül). Szerintem tartós tud lenni, de ez gyártónként is eltérhet. -
-
fagyalllo
őstag
válasz stellaz #244864 üzenetére
A linkelt órákhoz nincs köze, belül és nagyjából kívül ezzel rokon: [link]
Extra a japán gyártás és az acélből készült tok, ez az óra tekinthető leginkább az eredeti DW-5000C szellemi utódjának, az U nélküli elődjét csak Japánban lehetett kapni, az új változat már nemzetközi modell.
Ezért szerintem rendben van az ára.- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
stellaz
veterán
válasz fagyalllo #244872 üzenetére
Amit linkeltem, abban még Bluetooth is van, a másiknak meg ugyanúgy acél a bezel. Ha megveszed a kettőt és átcseteled a szijat meg a borítást (kapni feketében is, még nem inverzeset), akkor jobban kijössz és még egy plusz órád is marad. Nekem volt 30 éve Made in Japan, a műanyag borítás alatt acél tokos verzió, akkor az volt az alap.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz fagyalllo #244874 üzenetére
Így van.
Igazából van 60 ezer forint különbség a két óra újkori ára között (ti. GW-M5610U vs. GW-5000U). Ebbe beletartozik az, hogy az 5000-es acéltokos, menetes hátlapja van, Made In Japan, és a szíj anyaga más (ha jól tudom). Nyilván mindenki eldöntheti, ér-e ennyi különbséget neki a két óra.
Mindegy, írok egy ajánlatot, aztán meglátjuk.
-
stellaz
veterán
válasz #14787072 #244876 üzenetére
Az alap DW 5600 és a fémtokos, gumi szijjas GM-5600-1ER között van 20-25 ezer forint különbség.
Ha ezt rátesszük a GW-M5610U árára, akkor pont kijön az általam reálisnak írt 60-70 ezer körüli ár.
Persze ez az óra meg ennyibe kerül, ha ilyet szeretne valaki, ennyit kell fizetni érte. -
Veron
addikt
válasz fagyalllo #244840 üzenetére
ebben a legnagyobb bűnösök az alis/ebayek eladók, akik minden második Seiko szánt számlapra ráteszik a Seiko logót. én sem akarom rátenni, mert nem Seiko, de alig találok olyat, mint nincs.
most egy ilyen számlapra pályázok, csak várom a megfelelő mutatót hozzá. Harold 45 napot ígért.
[ Szerkesztve ]
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
stellaz
veterán
válasz fagyalllo #244879 üzenetére
Erre írtam, hogy régen az alap volt a belül fémtokos, nem valami extra dolog volt.
Gyakorlati jelentősége ennek, meg a csavaros hátlapnak sem sok van szerintem, ugyanaz a vízállóság, ütésállóság, stb. Csak másfélszer nehezebb.#24880
Tudom, ez ilyen. A hibrid szíj azért bele kellett volna, hogy férjen, az jóval olcsóbb órán is rajta van Kár, hogy nincs valami konfigurátor, ahol alap szinten össze lehetne rakni egy verziót.[ Szerkesztve ]
-
fagyalllo
őstag
válasz stellaz #244881 üzenetére
Az acéltoktól olyan örökkévalóság érzése van az órának, azt gyakorlatilag korlátlan alkalommal szét lehet szedni és összerakni, nincs az a félelem, hogy a műanyagba tekert csavarok idővel már nem tartják olyan szorosan a hátlapot.
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
stellaz
veterán
válasz fagyalllo #244882 üzenetére
Pont az órabolt előtt jöttem el,. kézbe is vettem az acéltokost. Valóban nagyon masszív az érzet, a szija pedig puhább, de felvéve, kívülről ebből semmi nem látszik és amúgy jóval nehezebb is. Kicsit összekeveredtem, azt hittem ez kívülről is fém, de nem, sima műanyag borítása van, a szijja is hagyományos, csak puhább. Kézre nem vettem fel, nem tudom mennyire lehet fejnehéz amúgy. Talán ez lehet a hátránya az árán kívül. Objektíven nem éri meg a felárat, szubjektíven adnék érte 70 ezer körül, aki megveszi 100-ert, azt is még megértem. Jó metszéspont lehet a napi használhatóság és az óra buzeria között.
[ Szerkesztve ]
-
kislaci
senior tag
Sosem voltam nagy órás, volt egy samsung okosórám 1 évig de állandóan tölteni kellett, meg zaklatott minden szarral, úgyhogy eladtam. Vettem egy m5610-et, amit annyira szerettem, hogy mondom upgradeelem az újabb U verzióra. De aztán valahogy egy gw 5000u lett belőle. Eladtam a régit rátoltam 60-at és meg is lett. Hogy megérte e? Nekem igen. Egyszerűen imádom, jobb ránézni, mint az elődre, minőségibb a szíj, jobban néz ki. Tudásban nyilván nem éri meg a felárat, mert ugyanaz, de egy egymilliós óra sem tudd többet, mint egy tízezres. Nekem megérte, valakinek nem.
-
stellaz
veterán
válasz fagyalllo #244884 üzenetére
Egyébként, ha jól belegondolunk, a világ egyik legjobb órája:
- pontosság: atompontos, ennél nincs jobb, pipa
- funkcionalitás: jól látható, vízálló, ütésálló, zombi apokalipszisben is helyt fog állni, pipa
- kinézet: jól néz ki (nem szép, jól kinéző, férfiak vagyunk, nem úri kisasszonyok), masszív, pipa
- történet, hagyomány: régóta gyártják, mindenki ismeri, filmekben szerepelt, űrben járt, pipa
- Műszaki faktor: napelem, rádió vezérelt, belül is igényes műszaki tartalom, pipa
- Luxy faktor: háromszor annyia kerül, mint egy tök ugyanilyen óra, de neked ezt tetszett és pont. Mi ez, ha nem maga a luxus? Tehát ez is pipa.Valaki tud még egy hasonló órát?
[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz stellaz #244886 üzenetére
"nem szép, jól kinéző, férfiak vagyunk, nem úri kisasszonyok"
Ha valami jól néz ki, az szép. Értem én, hogy a kisfiúknak azt mondják a szülei, hogy a fiúk jóképűek, a lányok meg szépek, nehogy búza legyen belőle (nekem is ezt mondogatták, és nem is lett belőlem "kisasszony"), de felnőtt fejjel szerintem túlléphetünk a szavak csengésén.
"A szépség olyan jellemzője a személyeknek, tárgyaknak vagy elképzeléseknek, amely miatt a puszta megfigyelés során örömöt tapasztalhatunk." - [wiki]Szerintem a kocka G-Shock is szép, de azért ne add el.
-
stellaz
veterán
válasz ricsik #244889 üzenetére
A polírozása a toknak nem túl szerencsés. Oldalt végig tükör polir van, ami élőben egyrészt enyhén metroszexualis kinézetet ad neki (nem lehet véletlen, hogy van neki női méretű változata is) másrészt karcolódhat, mint a franc. Egy g-shock, amire vigyázni kell, mint a hímes tojásra.
[ Szerkesztve ]
-
dud998
őstag
válasz stellaz #244891 üzenetére
Anno én is a könnyű karcolhatóság és a kicsit ésszerűtlen polírozás miatt mondtam le róla.
“Ük-ük-ükunokáimnak, akikkel sohasem fogok találkozni. Jó érzés tudni, hogy ezeken a lapokon keresztül mégis kapcsolatba lépünk majd egymással. A legjobbakat kívánom nektek egész életetekre, bárkik is legyetek. Szeretettel, ük-ük-üknagyapátok, Brian Johnson”
-
ricsik
őstag
válasz stellaz #244891 üzenetére
Nézőpont kérdése. Aki gyűjtöget és nehezen ad ki 170 ezret egy G-re, nyilván vigyáz rá és vesz egy alap 5600-at játszósnak. Aki megteheti és szrik rá, az úgy sem vigyáz rá, akár polír, akár nem.
Amúgy megint kevered a két modellt, ebből sosem volt nő változat.
A tükör részek tényleg nem kellenének, jobb lenne az egész, ha szálhúzott, vagy matt lenne.
Erre ott van az mrg, de az már fucx kategória az árát tekintve. -
dud998
őstag
-
dud998
őstag
válasz dzsi23 #244897 üzenetére
Ez egy alap kvarc ugye? Nagyon tetszetős.
“Ük-ük-ükunokáimnak, akikkel sohasem fogok találkozni. Jó érzés tudni, hogy ezeken a lapokon keresztül mégis kapcsolatba lépünk majd egymással. A legjobbakat kívánom nektek egész életetekre, bárkik is legyetek. Szeretettel, ük-ük-üknagyapátok, Brian Johnson”
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest