- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android szakmai topik
- December 3-án elhagyja Kínát az iQOO 13
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Vodafone mobilszolgáltatások
- iOS alkalmazások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fagyalllo
őstag
válasz xXxian #215746 üzenetére
A Citizen nem engedte el, de nem is erőltetik az automatákat. Csináltak 10 éve egy remek szerkezetet (9000-es sorozat), amit kb. legjobbnak tartanak az alap, megvásárolható automaták közül (kínaiak, Seiko, 2824 és klónjai, újabban Orient...), Európában mégis alig lehet kapni ilyen órákat, hanem a régi 8200-as különböző változatait. USA-ban és főleg Ázsiában jóval nagyobb a Citizen automata választék, de ott is messze háttérbe szorulnak a kvarcok mögött.
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
xXxian
senior tag
válasz dzsi23 #215750 üzenetére
Ok, jönnek majd.
Nekem is az a Reef a bejövős, fekete van, a kék jobban izgat, be is állítottam email alerttet de pszt...asszony meg ne hallja
Tudom, hogy kvarc a Moonwatch, de annyira szééééééééép...
Zelos / Nethuns / Spinakker esetében nekem mémileg magasabb árfekvás rémlik, de ránézek újra ezekre is. Ez a Heimdallr nem rossz!!!
fagyalllo: a Citizen 9000 sorozat tagja pl. a Myota 9100, ami [ebben] is van..?
[ Szerkesztve ]
Eladó ASUS RT-N53 Router (9k)
-
xXxian
senior tag
Hogy működnek egyébként ezek a homage gyártók? Amiért nagy tételben vásárolnak megkapják a szerkezeteket és az egyéb dolgokat is gombokért?
Heimdallr írja valamelyik modellnél (amennyiben jól értelmezem), hogy 95%-ban megfelel az adott Seiko órának. Ilyenkor Seiko-tól veszik a szerkezetet, a tokot, a mutatókat, a tokot, a logó nélküli számlapot? Erre rányomják a logojukat + egyedi lünetta, logós korona, logós hátlap, s kész a homage?
[ Szerkesztve ]
Eladó ASUS RT-N53 Router (9k)
-
csatacsita
tag
Sziasztok!
Érdemes lenne órát venni Parndorfban, ha jó áron van? A garancia nem parás ebben az esetekben, amikor külföldről veszünk órát? Valaki vásárolt már innen külföldről és nem online?[ Szerkesztve ]
-
fagyalllo
őstag
válasz csatacsita #215762 üzenetére
Parndorfban nagyon komoly akciók szoktak lenni, határozottan érdemes órát venni.
-
fagyalllo
őstag
Mostantól nem csak elő, hanem valóban rendelhető az új Alpinist.
-
-
vzsryl
nagyúr
válasz fagyalllo #215751 üzenetére
Ez gondolom annak tudható be, hogy nagyobb a kereslet az Eco-Drive-ra, így inkább abból adnak ki többet. Mint pl. az autóiparban a SUV-ok. Arra van igény, ezért egyes gyártók már más kasztnival nem is adnak ki újabb modellt.
A svájci automaták és a Seiko kultusza miatt szerintem a Citizen labdába se rúghat a mechanikus órák világában. (Tehát nem a tudás nincs meg, hanem a marketing gyenge.)megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Ben.93
tag
Sziasztok!
Egy rövid keresés után kötöttem itt ki a topikban, és teljes zavaromban szeretném tanácsotokat kérni.
Egyik nap rendeltem egy Gant Albury karórát egyik "minden van itt" weboldalról 17-ért. Az óra az ízlésemet teljesen kifejezi, ma megjött és még jobban megtetszett, mint a képeken. Tudom, gyűjtőknek ez asztal lába alá kategória, de a 2x drágább kategóriában sem találtam olyat, ami megfelelne, ha kicsit robosztikusabb, már egyszerűen nem tetszik.
Nos nagyon tetszett, minden, amikor kb. 1 óra után vettem észre, a szíj egyik felében van egy szép kis csavarodás... Tiszta ideg lettem, nem tudom, most mit tegyek. Azt hittem a csatoló miatt van, de nem, levettem, az a csavarodás bizony benne van a szíjban....
Hirtelen nem tudtam mit tenni, kértem egy visszaküldést, és elvileg jelzik a futárnak, aki majd jön érte... Óráshoz nem akarom elvinni, egyrészt ugrana a visszaküldési lehetőség, másrészt mit csinál vele? Nem jövök ki jobban az fix.
Kérdésem, hogyan tovább? Ti megtartanátok így, vagy ti is visszaküldenétek.
Most azon gondolkodom, megrendelem egy másik shop-ból, amíg ez visszamegy, és visszautalják az árát.
Van esély, hogy még egyszer belefutok ilyenbe?
Csatolok 2 fotót, hogy lássátok, miről beszélek. Itthon már hülyének néznek, mert ez a sokadig visszaküldésem, mostanában mindennel megszívom szinte
https://kepkuldes.com/image/hqRznf
https://kepkuldes.com/image/hqO61dHordásnál, amikor csigába tekeredik az óra, bizony egy kicsit kikandikál az óra vége a csavarodás miatt Amúgy nem hordhatatlan, de nem ezért fizettem....
Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
g0n21
senior tag
válasz Ben.93 #215775 üzenetére
A 17-be a szállítás is benne volt ?
Ha nem tetszik, küldd vissza. Ha ugyanilyet szeretnél, rendeld meg újra, hátha nem ezt kapod megint. Ha az is szar lesz, akkor a hús és a leve összefüggést kell vizsgálni.
Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
Ben.93
tag
Egyébként valaki megmondaná, hogy úgy max 40k-s ársávban miért nincsenek ilyen elegáns, minimalista milánó szíjas órák megbízható névvel?
Lehet én látok vagy keresek rosszul, de nem találok...
Sokkal szívesebben vennék egy Casio-t, ami egy igen megbízható márka, de nem látok tőle ilyen típusú órákat... Na jó pár van, de igen kicsi a kínálat.
Szinte csak divatmárkákban találok, nem tudom, mennyire lennék előbbre egy 30k-s Hilfigerrel... Szerintem semennyire
-
zohan1970
csendes tag
Üdv az uraknak.
Olyan kérdésem volna,hogy van e valami lényegi külömbség a 3 gyártó Casio Citizen Seiko
Fényevő megoldásai között?
Valamelyik jobb,roszabb. -
dzsi23
addikt
Komolyan ennyire nincsenek tisztában az emberek azzal, hogy az órákon lehet szíjat cserélni? Facebookon is rengetegszer találkozom "kizárólag bőr" (vagy "kizárólag kaucsuk") szíjas kérésekkel, és jönnek ezerrel az ajánlások, mire valaki leírja, hogy amúgy fémszíjasra is lehet bőrt rakni. Azt megértem, ha valaki fémszíjast keres, mert abból nehéz beszerezni egy gyárit. Bár egy mesh szíjat sima ügy...
[ Szerkesztve ]
-
m3tr0
őstag
válasz jozs6200ax #215792 üzenetére
Köszi!
Nagyon tetszik és akinek eddig mutattam mindenkinek tetszett és meredt szemmel nézték,hogy ez miiiii?! -
Ben.93
tag
válasz dzsi23 #215793 üzenetére
A titok annyi lehet, hogy nem mindenki akar ezzel foglalkozni. Én egy órát akarok, amit kiveszek a dobozból, felveszem és hordhatom.
Az óraszíjnak a cseréje pedig nem olyan, mint egy telefonon a hátlap le és feltétele. Ezen a darabon pl. nem is láttam semmilyen pöcköt, amit a tűvel ki lehetne "nyomni"...
Régen volt nekem is hozzá tűm, már nem tudom hol van (lehet a botkezemmel le se tudnám cserélni, anno karkötőt bütyköltem, azt is elcsesztem, ez van..).
Speciel órással se akarok ezzel sokat szórakozni. A másik meg ha jól tudom változó a szíjak és tokok szélessége, ez is gondot okozhat, hogy megfelelőt találjak. Lehet tetszik a szíj, de 1mm-el szélesebb, mint ami a tokba belemenne...
Szeretek bíbelődni és kutakodni, de vannak helyzetek, amikor egy kész óra kell és kész.
Ez az én személyes, átlagember véleményem.
-
g0n21
senior tag
válasz fagyalllo #215796 üzenetére
Ne beszélj bele olyan dolgokba, amikhez nem értesz
(#215795) Ben.93
Szerintem még gyűjtögess egy picit. Az a 30-40 ezres sáv nagyon alacsony még, és igazából az, amit rendeltél pont ugyanonnan jön, mint ahonnan a Hilfiger, stb.
A szíjat pedig egyszer kell átcserélni a mesh-re, nem naponta kell cserélgetni.
B) megoldás, hogy nem agyalsz azon, hogy mivel vagy előrébb, vagy mivel nem, hanem azt veszed meg, amelyik tetszik. Pont.Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
dzsi23
addikt
válasz Ben.93 #215795 üzenetére
Mázli, hogy nem szemmértékre veszünk szíjat, mivel mindig milliméter pontosan megvan adva a méretük. Egy mesh szíj cseréje kb. fél perces művelet.
Igazából csak az a lényeg, hogy ha kifejezetten mesh szíjas órát keresel, akkor rettentően leszűkül a választék, gyakorlatilag magadnak teszel keresztbe, csak azért, hogy megkíméld magad egy pár perces bíbelődéstől.
Bár tény, hogy egy tokformához illeszkedő fémszíjat néha elég nehéz leszedni gyakorlat nélkül, de ahogy g0n21 írta, csak egyszer kell megtenni. -
Ben.93
tag
Köszi a tanácsokat! Szerintem majd "újragyűjtök", addig meg megteszi valami olcsóbb remélhetőleg, bár eddig a gyakorlat nem azt mutatja
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest