- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huami Amazfit Bip okosóra
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz blt.62 #106700 üzenetére
Nos, ha alapvetően elégedett vagy a mostanival, akkor felesleges a csere.
Majd ha tönkremegy akkor vegyél másikat.Egy média kütyü meg teljesen jó... annyi a kényelmetlenség max, hogy lesz még 1 távirányító.
Egyébként meg a KU6000 teljesen jó lesz. Kötve hiszem neked a csúcs kéne vagy azt keresnéd mint elvárás.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
PuMbA
titán
válasz blt.62 #106698 üzenetére
Van, de a panel nem képest megjeleníteni a több színt és a jóval nagyobb fényerőt, szóval ez csak körülbelül marketing HDR. Az igazi HDR-es TV-ken HDR Premium matrica van
Mindenki, aki plazmáról vált, annak tudnia kell, hogy volt egy technológia, ami elég jó volt, de vége lett és nyertek az LCD-k. Ez nem jelenti azt, hogy az LCD-k jobbak lennének, mert igazából több szempontból rosszabbak. Nem lehet vele mit csinálni. Vagy OLED-et vesz az ember vagy elfogadja az LCD technológiából adódó bajokat.
[ Szerkesztve ]
-
zapikanka
tag
Sziasztok,
nem tudom, hogy jó fórum témába írok-e. De hátha:
Adott egy Samsung LED TV - UE40J5200AW és egy Lenovo notebook amin Windows 8.1 Pro fut.
Screen Mirroring eddig tökéletesen működött, de Telekomos modem csere volt, IP TV-re váltás miatt.
Most látja a TV és a Notebook egymást, de sajnos nem tudnak kapcsolódni. Folyton a "Nem sikerült a kapcsolódás" üzenetet dobja.Kiváncsiságból megpróbáltam a telefonommal is (Huawei P8 Lite - Android 6.0), hogy azzal működik-e. Ott a kapcsolódás sikerül, de folyton egy fekete képet és egy "Betöltés" ábrát kapok.
Az új modem/router amin keresztül jön a Net/TV/Telefon egy Huawei EchoLife HG8245H
Esetleg valakinek valami ötlet/tapasztalat?
Üdv,
z -
veterán
válasz FollowTheORI #106699 üzenetére
Senki sem monda, hogy sz@r lenne ez a tévé, de a mozgásmegjelenítés minősége nagyon is valós dolog, számomra legalább is az. Tehát csak a magad nevében beszélj ha neked ez nem tényező.
--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
blt.62
őstag
válasz FollowTheORI #106701 üzenetére
Persze nem a csúcs minőséget keresem. Viszont annyi a gondom, hogy a mostani plazma tévémen csak 1db HDMI csatlakozó van és arra van kötve a setabox. Ha vennék Tv okosítót akkor HDMI elosztót kell vennem és állandóan kapcsolgatni kellene az okosító és a setabox miatt, hogy éppen melyiket akarom nézni. Sajnos a plazmámon nincs usb csatlakozás se igy pendrive-ról se tudok filmet nézni. Ez azért rossz mert ha nincs net akkor nem tudok tévét nézni és ilyenkor lehetne a pendrive-ról nézni a filmeket. Éppen most romlott el a dvd lejátszóm is és ezen okok miatt gondoltam, hogy veszek egy okos tévét. Mit javasolsz???
MegtorloXp
-
blt.62
őstag
válasz sityupityu #106704 üzenetére
Ez a "mozgásmegjelenítés" azt jelenti,hogy szaggatott,darabos lesz a kép mondjuk egy focimeccs vagy futóverseny nézése közben? Nagyon zavaró?
MegtorloXp
-
veterán
válasz blt.62 #106706 üzenetére
Illetve elmosódott. Igen, számomra rendkívül zavaró dolog de van akinek nem, embere válogatja. Azért is volt az előbbi kommentem, hogy nekem ne írogassanak olyat, hogy itt mindenki csak "papíron" figyeli ezeket a dolgokat.
És a plazma után tuti, hogy neked is fel fog ez tűnni. Szerintem ezzel mindenki egyetért.--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
PuMbA
titán
-
blt.62
őstag
válasz sityupityu #106707 üzenetére
Akkor te mit tennél az én helyemben? A plazmámnak nagyon szép a képe de 1 HDMI van és USB csatlakozás nincs. Hogy döntenél azok alapján amiket az előző hozzá szólásomban leírtam?
1, Marad a plazma és veszek egy Tv okosítót. Viszont akkor vennem kell egy HDMI elosztót és állandón kapcsolgatnom kell a setabox és az okosító miatt,hogy melyiket akarom nézni. Pendrive-ot az okosítóba tudom csatlakoztatni, viszont azt nem tudom, hogy ha nincs net akkor is tudom nézni a pendrive-ról a filmeket?Mivel az is a Tv okosítóba tudom csak rakni mert a Tv-n nincs.
2, Megveszem az új LCD tévét és minden gond megvan oldva.Melyiket választanád?
MegtorloXp
-
veterán
-
törölt tag
válasz blt.62 #106682 üzenetére
Ha sok SD adást is nézel, ahhoz jobb lenne a FHD tv, -szerintem-.
Minél közelebb van a felbontás a tv tudásához, annál jobb, elvileg. A drágább UHD-ben jobbak a képjavítók, ezért annál az SD is szebben mutat, pl KS8000.
De most már próbáld ki, hátha megfelel. A médiában volt a hétvégén 235k-ért UE60J6240 online. Hátha van még nekik a boltokban, és akkor azt is ki tudnád próbálni. Viszont az MM-ben a tv adás ramaty, ne azzal tesztelj.[ Szerkesztve ]
-
Attila0
őstag
válasz blt.62 #106709 üzenetére
A te dolgod hogy mit teszel a válaszok tükrében de, ennyi erővel én is elkezdhetnék aggódni hogy "jaj jaj egy led tv képminősége sokkal rosszabb lesz mint a képcsöveseké!" Ami valamilyen szinten igaz is lehet, de én mégsem aggódom szét az agyam.
Még egyszer mondom ez csak az én szubjektív véleményem!!!!!!
[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
-
pw12345
aktív tag
válasz blt.62 #106709 üzenetére
Sajnos kompromisszumokat kell kötnöd, így gyártják a termékeket, ez egy ilyen rohadt világ.
Egyébként a boxnak net nélkül is le kell játszania pendrive-ról a videókat.
TV-t meg valamikor venned kell, előbb-utóbb, annyi, ha később veszed nagyobbat kapsz ugyanannyi pénzért, ha nem döglik a Ft.
Boxra még akkor is szükséged lehet, ha új készüléket veszel, mert ezeken nincs füles kimenet.Van egy olyan meglátásom, hogy ugyanaz a CPU UHD készülékben ócskább képet produkálhat, mint
FHD-ban, vagy a mobilon, mivel többet kell számolnia a nagyobb felbontásra és a több képjavítóra.
Ez mennyire áll meg a valóságban? Azt tudom, hogy marketingben tolják, hogy ilyen képjavító IC, meg olyan minőségjavító chip van mellette, de nem tudom ez mennyire PR és mennyire veszi le a terhet a prociról? -
blt.62
őstag
válasz sityupityu #106710 üzenetére
A Tv okosítóról mi a véleményed? Ha nincs net kapcsolat és be van dugva a pendrive az okosítóba akkor lehet filmet nézni vagy kell a net ahhoz is?
MegtorloXp
-
veterán
válasz Attila0 #106712 üzenetére
Mindenki menjen el a boltba és élőben nézze meg, hogy melyik mit tud. Ez a lényeg szerintem és a legtisztább dolog. Senki sem beszélt aggódásról, de igen is vannak különbségek a tévék között.
.(#106715) blt.62 Nincs véleményem mert még sosem volt olyanom és nem is lesz. Menj el egy boltba és nézd meg, hogy melyik tévé mit tud.
-
mucsiattila
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Hogyan tudok úgy megosztani egy meghajtót, vagy könyvtárat a PC-n, hálózaton, hogy a samsung smart tv lássa, és onnan bármit (ami támogatott) bármikor (amikor a PC be van kapcsolva) le tudjak játszani?
A smart view-t már próbáltam, de az annyira nem jött be, ráadásul 2 TV is csatlakozna a géphez.Előre is köszi.
-
-
bghistvan
senior tag
Olvasgattam az összefoglalót,és számomra nem egyértelmű az,hogy a leírt ajánlott képbeállítások csak konzol-játék esetére vonatkoznak,vagy az egyébként is meglévő gyári kép üzemmódokon kívül kvázi így "belőve"lehet kihozni a legszebb megjelenítést?
ue60j6240 -
patow
senior tag
válasz mucsiattila #106719 üzenetére
Próbáld ki a Serviio- ot és ha kérdésed van itt kapsz rá választ-[link]
-
pw12345
aktív tag
válasz Celtis #106713 üzenetére
Csak, mikor utánaolvasok a 14 napos elállásra kiderül, hogy BONTATLAN termékre vonatkozik, úgy baromi nehéz kipróbálni. Másrészt az ilyen webshopokat vásárlás után telefonon, e-mailben képtelenség elérni.
Más kérdés, hogy visszasétálsz vele (nekem nincs kocsim, így nem véletlenül rendelek, nagy móka gyalog visszavinni, aki meg más városból rendel, mert vidéken lakik, annak még nagyobb biznisz) és balhézol, aztán vagy kidobnak a biztonságiak, vagy nem.#106718) karicsek
Általában nem maguktól szoktak szétnyílni, ha rád sózzák a javított, kontármódon összerakott szemetet,
akkor tapasztalható, a "jelenség".[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz pw12345 #106724 üzenetére
"Csak, mikor utánaolvasok a 14 napos elállásra kiderül, hogy BONTATLAN termékre vonatkozik, úgy baromi nehéz kipróbálni."
Ez hülyeség.
A feltétele, hogy sértetlen legyen a készülék, és persze a csomagolás (doboz) is meglegyen épségben.[ Szerkesztve ]
-
patow
senior tag
válasz Egrilaci #106723 üzenetére
Sajnálom hogy kifogtál egy hibás készüléket de én a ku6400 nél nem tapasztalok ilyet igaz hogy előtte két 55" os 2016 Samsung is járt nálam és azoknál mindegyiknél volt olyan probléma amit nem tudtam elfogadni Igaz két évig egy 48 h6400 et használtam ami köztudottan egy jó széria volt és azután nehéz volt abban az árkategóriában jobbat találni, nem is találtam csak nagyobbra akartam váltani Túlárazásban egyetértek veled
[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
válasz pw12345 #106724 üzenetére
Tévedés, hogy nem bonthatod ki. Eredeti csomagolásban kell visszaküldeni és olyan mértékben lehet használt, amennyi a kipróbáláshoz feltétlenül kell. Ellenkező esetben a kereskedő jogosult értékcsökkenést levonni.
Nem is kell személyesen visszavinned, de a lényeg, hogy a visszaszállítás költsége téged terhel.Tessék elolvasni a vásárlási feltételeket. Másrészt nem a kukutyin bt-től rendelni 500 forintot spórolása miatt.
-
ph2012
senior tag
Samsung UE40J6200 tv-m van. A hosszú címeknél a műsorújság nem írja ki rendesen a címet. Erre a gondolok: [link].
Kicsit zavar. Miért nem íródik ki jobban a cím?
-
pw12345
aktív tag
válasz Celtis #106727 üzenetére
Ez a fogyvédelmi propaganda szöveg, kérdés, hogy tudod ezt érvényesíteni a valóságban.
(Egyébként még a csomagolásnak sem kellene a törvény szerint feltétlenül meglennie, de ettől az apró ténytől nagyvonalúan el szoktak tekinteni...)
Ez most kb. olyan, minthogy a futárnak/átvevőpontnak meg kell(ene) várnia fizetés előtt, hogy kibontsd a terméket és a fuvarlevélen jelezni, ha gond van vele. Vagy, hogy értesítést küld SMS-ben (amikor már az ajtó előtt áll a futár) és e-mailben (órákkal, napokkal, hetekkel a termék átvétele után) hogy hamarosan érkezik a termékNem tudom, hogy az ED, az Euronics, a Mall, vagy az Emag nálad Kukutyin bt-nek számít-e, ehhez képest
az ED akkor reagál a megkeresésekre (ha sikerül elérni, nekem nem jött össze), amikor épp kedvük van és általában nincs kedvük, vagy elhajtanak a gyártóhoz. De a többiről is hallok cifra történeteket a rokoni, haveri körből. Addig nincs baj, amíg a termékkel nincs gond, de, ha mégis, akkor kezdődik a kálvária.
Hitetlenkedve olvasom azokat a sztorikat, amikor jött a futár, mosolyogva, vitte vissza a terméket, hozta a pénzt, vagy a csere darabot. Ebből eddig semmit nem tapasztaltam, mindig nekem kellett visszavinni és balhézni, ha el akartam intézni a csere/visszavételi műveletet. Nem is mertem rendelni eddig olyan helyről, amit nem tudok tömegközlekedéssel viszonylag könnyen elérni. Jó, hogy engem terhel a díj: én viszem vissza, mert a fülük botját sem mozgatják. -
Luigi962
őstag
válasz blt.62 #106692 üzenetére
Ne keseredj el,mert ha ezt a fórumot olvasod akkor DSE,BFI,banding,felhősödés,szappanopera,halott pixelek,íveltnél görbe vonalak lesznek csak.Ha mégsem akkor még a hátlap elválik,a talpat úgysem tudod felszerelni rá,falra ne is szereld,mert a furatok úgysem ott lesznek ahol kéne,különben is minek is szerelnéd oda!A 4K meg úgyis kamú 4K.
Van egy régi CRT Panám,72 cm-es,valódi sík,nem kamú 100HZ-es.Nincs rajta HDMI CEC,ARC,BT,Anynet,stb.tehát csatlakoztatási probléma sincs vele.Saját beépített sztereó hangszórókkal.
Tudom ajánlani ócsóért.
Viccet félretéve,vedd meg,próbáld ki,ha nem tetszik nem vesztettél semmit,visszaküldöd. -
veterán
-
stilo18
addikt
válasz sityupityu #106735 üzenetére
Ironiából írta szerintem, hogy ami itt nem kerül 1 millióba vagy nem a topik top kommentárok kedvence az gyenge tv...
De lehet én értelmeztem rosszul#PS5#C9/QN95#Xiaomi13TPro#SSArctisPro+DAC#Aonic50
-
Luigi962
őstag
válasz sityupityu #106735 üzenetére
Azért írtam neki ezt,hogy ne keseredjen el,mert akkor soha nem fog tudni dönteni.
Márpedig dönteni a saját tapasztalatai alapján kell! -
veterán
-
blt.62
őstag
válasz sityupityu #106738 üzenetére
Így történt tegnap. Megnéztem és megvettem. Mindenkinek köszönöm a pozitív tanácsokat.
MegtorloXp
-
ph2012
senior tag
Samsung UE40J6200 tv-m van. Az egyik weboldalon azt olvasom, hogy a képfrissítés 600 PQI. Ez mit jelent? Még soha nem hallottam a PQI rövidítést.
Köszi.
-
pw12345
aktív tag
válasz Celtis #106733 üzenetére
Mint tudjuk milyen flottul működik a hazai törvények érvényesítése. Elég cifra dolgok vannak ebben a "törvényben" pl. az írásos bejelentés szükségessége, vagy épp szükségtelensége, elég esetleges, hogy jóindulatú-e a kereskedő, vagy egy tróger. Nekem pereskedni viszont sem idegem sem pénzem nincs, főleg egy TV miatt.Örülök, hogy neked ilyen simán intéződnek az ügyeid, vagy van pénzed, időd egy TV-ért perre menni. Megnézném, hogy érvényesíted mondjuk egy kekeckedő rendőrrel szemben a jogaidat, pl. hogy igazolja magát, adjon azonosítót, mert, az is törvény adta jog elvileg.
-
Batib
őstag
válasz ph2012 #106740 üzenetére
Ez csupán egy mérőszám: Picture Quality Index
Itt egy leírás:http://www.simplyelectricals.co.uk/blog/samsung-pqi-technology-explainedAz optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken
-
veterán
válasz pw12345 #106741 üzenetére
Én az utóbbi 2 évben 4-5 terméket vittem vissza, ráadásul nem is azért mert hibásak lettek volna, csak egész egyszerűen nem voltam megelégedve velük. Igaz, hogy személyesen vittem vissza mindet, de soha semmiféle akadályba nem ütköztem. Pedig el is mondtam mindig, hogy egyszerűen csak nem tetszik a termék, de sehol nem problémáztak azon, hogy visszaadják-e a pénzem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ukrajnai háború
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hardcore café
- Call of Duty: Black Ops 6
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Horgász topik
- Elektromos autók - motorok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest