Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Megkezdte a Honor a MagicOS 9.0 bétáját
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
Új hozzászólás Aktív témák
-
Magam is így gondolom. Csak egy példa: Az első Xiaomi 11 Lite 5G-nél a Telekomban a csaj mondta, hogy a fólia rajta nem ér semmit, üveg kell rá (én gondoltam, hogy ja, meg persze 4000 Ft haszon, ennyibe került az üveg), de ekkor is az üvegre szavaztam, mert pl a fizikai tanulmányaim szerint is az egységes szilárd, kemény felületen a töréspontig az erőbehatás eloszlik a teljes felületre. Egy üvegnél ez így van, egy nejlon szatyornál meg nem. 2 évvel később ugyanez a csaj: az edzett üveg már elavult, már fólinák van két féle vastagságban 10 K-ért szintén Xiaominál, ami önjavító stb, és hókuszpókusz minden.
Tehát volt ez a két dolog, de emellé vegyült be szépen a saját tapasztalatom, hogy a fólia megvédte a második 11 Lite 5G NE-t is. Az A50-en sosem volt fólia, ott üveg volt mindig. Pókhálószerűen tört is a vasútállomáson.
Ezzel párhuzamosan, megfigyelhető volt, hogy az operátorok kínálatából is eltűnt a hagyományos edzett üvegfólia. Sőt, itt a Samsung példája:
Galaxy A54 5G Kijelzővédő fólia | Samsung HU
Ez sem üveg. Felmerült bennem a kérdés, hogy mi lehet ennek az oka?
A következő tippek ugrottak be.
1. Az edzett üveg 2000-3000 Ft (oké T-nél 4000 volt még lehetett kapni) a fóliáért meg elkér a Samsung is dupla ennyit, de az operátorok ha nincs akcióban akkor 8000-10 000 Ft-os is.
2. Mivel az okostelefonok lényegében ugyanolyan 6" és 7" közötti átmérőjű kijelző felülettel rendelkeznek, ahol a forma a lekerekítések a hangszóró helyekben van csak eltérés, ezért univerzális regenerálódó fóliákat tartanak, meg egy gépet, amibe beírják, hogy melyik modell, és az pontosan méretre vágja. Így nem kell neki akár több tucat különböző okostelefonhoz üvegfóliát tartani, aminél még pluszban ott van az is, hogy a régebbi modellekhez is célszerű lenne, hiszen az edzett üveg a vásárlás után évekkel is megsérülhet, és akkor pótolni kell... hanem ott van ez a cucc.
Ez a Yettel-es, és szerintem a második tipp, az igazi oka. Persze gyárilag felhelyezett fólia, és ilyen "regenerable foil' között is lehet különbség. A számlán látszik az is, hogy 25 db van csomagonként.be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
A Google kereső összeomlás produkálhat... Galaxy Android 14-et futtató mobilokon is.
Nálam nem jött elő, eddig.
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
válasz GoodSpeed #9403 üzenetére
Nálam sem jött még elő hiba, bár nem tudom, hogy a SmartThings melyik rendszert használja. Bár a Google felirat sokat sejtet. Elszomorítana, ha nem látnám az eszközeimet, hiszen több helyen vannak elhelyezve, és folyamatosan mozgásban vannak.
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
válasz Jack Oneill #9118 üzenetére
Mindjárt kipróbálom:
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
junkhead
aktív tag
Februárban többször írtam a teloval nem megy az android autó, próbáltam korábbi verziókat, azokkal sem.
És a Samsung azóta sem javított a hibát.S21 telóval viszont megy persze
-
-
MODERÁTOR
-
Az, hogy egyrészt mindegyik megfelelő a maga módján. Minda kettőnek van előnye és hátránya is.
Fólia előny:
1.Operátor akcióban akár ingyenesen is feltehető
2. Ahol van gép hozzá a boltban, ott nem kell külön megrendelni, legyártják gyorsan, és felhelyezik.
3. Kisebb karcolásos dolgoknál ténylegesen regenerálódás következik be, nem látszik rajta semmi.
4. Bár edzett üvegfóliák esetében sem szokott gond lenni, de ilyen fóliák esetében még kevesebb a panasz az érintőkijelző kapacitív képességeire
5. A legtöbb boltban már ezt preferálják
6. Azoknál a telefonoknál ahol a kijelzőbe van integrálva az ujjlenyomatolvasó - ilyen az A54 5G is - külön előnyös, a 4. pontra visszacsatolás
7. A fólia rugalmasságának köszönhetően egyedi módon használható ívelt felületű kijelzőkhöz is
8. Nem törik.Hátrányok:
1. Nehezebb felhelyezni mint az edzett üvegfóliát
2. Ha nincs operátori akció- és általában nincs - akkor akár dupla vagy tripla is lehet az ára a az üveghez képest
3. Nem képes akkora erőhatásnak ellenállni mint az üvegEdzett üvegfólia:
Előnyök:
1. Könnyebben felhelyezhető sikerrel
2. Olcsóbb, akár 2000-3000 Ft-ból is meg lehet úszni idehaza
3. Nagyobb erőbehatások esetén jobban véd mint a fólia
4.A töréshatárig az egész felületen oszlik el a terhelés
Hátrányok:
1. Nem használható ívelt kijelzők védelmére
2. Már több helyen nem kapható a boltokban mint igen, illetve ha bemegyünk a boltba könnyen jarhatunk úgy, hogy nincs a készülékünkkel kompatibilis készleten, ez fóliával nem fordul elő ha univerzális, és van gép ami méretre vágja.
3. A karcolások meglátszanak rajta, nem regenerálódikA magam részéről eleinte a fóliát kényszerből alkalmaztam, ma már úgy állok hozzá, ha egy új készüléken van gyárilag felhelyezett fólia, akkor azt NEM szedem le, csak ha sérül, utána pedig az elérhetőség és az ár/érték arány fejében döntök, hogy fólia vagy edzett üveg.
Tökéletes megoldás nincs.
Nekem most a Samsung Galaxy Watch6 okosórámon egy 4000 Ft-os fólia van, mert helyben nem lehetett kapni üveget, a fólia alatt zafír védelem található, napokkal később pedig megérkezett az edzett üveg is, 4 darab üvegfóliával ami arra van tartogatva ha a fólia megsérülne.Ma majdnem megtörtént, amikor a kilincset megutotte véletlenül a tok, de sem az óra sem a fólia nem sérült, a tok amiből kettő van minimálisan:
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz junkhead #9408 üzenetére
Vezetékkel, vagy anélkül?
Nekem Skoda Octavia -ban hibátlanul megy az AA
Néha, vah, hogy nem kapcsolódik, de olyankor is a kocsi fejegységet kell újraindítani, nem a telefont.
Vezetékkel még nem is próbáltam. Annyi lehet, talán, hogy az usb módot file átvételre kell állítani, mert a töltés módban nem megy az AA. -
junkhead
aktív tag
Samsung A54 teloval android autózol?
Ezt erősen kétlem, nem csak a saját autóm, hanem a cégesek sem mennek A54 telóval.https://r1.community.samsung.com/t5/galaxy-a/android-auto-not-working-a54-5g/td-p/23750678
Most az S21 ugyanazzal a kábellel megy, amivel nem megy az A54.
-
TeeJay
félisten
válasz junkhead #9416 üzenetére
Igen A54 és Mercedes V-class 2 éves autó
Jaja annyira nem megy hogy Budapest - Székelyudvarhely majd vissza ugyanezt a távot lazán végig toltam Waze-el Android auto-val közben meg szólnak a mixek és hívást indítottam nem egyszer a kocsi kijelzőjévelMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
válasz GoodSpeed #9414 üzenetére
Egy kiegészítés a fóliás hátrányokhoz:
Felhelyezés után nehezebb megállapítani az első 2-3 órában hydrogél fóliák esetében, hogy a felhelyezés makulátlanra sikeredett e, mert meg kell várni, ameddig kiszárad.https://logout.hu/bejegyzes/goodspeed/edzett_uvegfolia_vagy_regeneralodo_pl_hydrogel_fol.html
-
-
/me asit
Koszonjuk tanar ur!
Mikor lesz az irasbeli belole?Houhi-Gassen (放屁合戦) harcos. Sziasztok! Sanyi meghalt puszi!!!
-
válasz fogselyem #9422 üzenetére
Ma 12³⁰-kor!
Téged külön B*se atya fog megbüntetni, ha nem lesz hibátlan az elméleti és gyakorlati vizsgád, a szó szerinti zárthelyin.
Majd felhelyezi neked a... fóliát. 😆[ Szerkesztve ]
-
-
-
TeeJay
félisten
válasz Luck Dragon #9426 üzenetére
Mercinél is néha főmenü majd vissza AA és megy tovább lazán. Ezt leszámítva semmi hibát nem vettem észre szóval tökéletes 6-8órás utazás során is végig
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Becksman
őstag
Több mint egy éve nyuzom az A54et , alapvetően egy jó telefon, de nekem sehogy nem sikerul egy napnál tobbet kihúzni egy töltéssel... HA 2 napot birna egy töltéssel tökeletes lenne nekem... :/
Samsung A54 5G 8+256GB
-
-
Becksman
őstag
válasz Jack Oneill #9429 üzenetére
Relatív 24 óra után kb ~40-50% van benne.. Nem sűrűn hagyom 20 alá ....
Samsung A54 5G 8+256GB
-
TeeJay
félisten
válasz Becksman #9431 üzenetére
Gyenge térerő lehet sokat árt az akkunak
Én Yetteles vagyok, panel telepen tőlem 120méterre van Yettel torony és tökéletes 5G van meg 4G minden frekvencián100%-ról 1%-ig vagy 12órát nyomom a tiktok-ot wifiről vele, szerintem tökéletes akkuban
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
-
vicces
addikt
Ma beszéltem anyámmal és azt mondja, hogy neki 3 napot bír egy töltéssel a telefon. aki nem tudná, nekiadtam az a54-emet. Nálam max 1 napot bírt. Nekem 1 eSim volt benne, neki 2 normál sim-kartya van benne. Hat van különbség, hogy ki hogy használ egy telefont..
:)
-
Nem arról van szó, hogy csináltatok egy FR-t aztán alig került fel rá extra alkalmazás?
Pl úgy nálam is menne, ha nem kellene GPS-t használó applikaciokat rendszeresen bevetni, meg nem használnék Instagramot, telegramot, Facebook-ot, X-et, Messengert, Bluetoothos eszközöket. Csak akkor elég lenne egy 10 000 Ft-os hagyományos telefon is, ami még mindig verné üzemidőben. 😆be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
Jack Oneill
veterán
válasz GoodSpeed #9435 üzenetére
Gps kivetelevel minden van. Nalam tobb ora facebook, mivel munkahelyi csoport moderalasi feladataim vannak(napi 3 ora face), bongeszes szinten napi 3 ora korul. 2 nap alatt kb 7 ora kijelzo hasznalat. Ami a lenyeg, hogy nem hasznalom a legtobb idiota google szolgaltatast, vagyis Chrome alapbol elvetve minden eszkozomon, helyette Firefox, nnem hasznalom az idiota google keresot, aminek semmi ertelme, ha a bongeszoben ott a google kereso 🤣
Bluetooth kapcsolat van, mivel van oram.
Nem hasznalok 120hz-et, mert csak zabalja az akksit.
Akinek nem jon ki 2 nap hasznalat, az valamit rosszul csinal.
Es megcsinaltam a napokban megosztott video alapjan is a beallitasokat, amiket a Feleségem telojan is kikapcsoltunk.
Ja es jatszom is shakes and fidgetet.[ Szerkesztve ]
-
vicces
addikt
válasz GoodSpeed #9435 üzenetére
Nem használ navit es tudtommal semmi Bluetooth eszközt sem használ. De persze megy a mobilnet, otthon WiFi. És használja a social medias appokat is. WhatsApp, facebook, tiktok stb. szerintem nem csinál napi 6-8 óra képernyőidőt, mint én
Én örülök hogy bevalt a telefon nála. A kamera volt a trigger nálam, mert a régi telefonnal nem sok használható kép készült.:)
-
válasz Jack Oneill #9436 üzenetére
Értem én, hogy a 120 Hz többet fogyaszt, de azért nem mennék vissza 60 Hz-re.
Csak egy példa: pár hete ezért mondtam le a 297 000 Ft-os iPad Air 2024-ről, mert bár baromira erős tablet, de nemhogy 2024-ben gáz a 60 Hz, hanem már 2021-ben is erős érv volt A50-ről váltani Xiaomi 11 Lite 5G-re 60Hz < 90 Hz aztán A54 90 Hz < 120 Hz.
Amúgy nálam ha nem vagyok itthon és nem az itthoni WiFi 6-on lóg akkor a pocsék telekomos térerő is nyírja. Van aki az 5G-t is kikapcsolja. Csak azt kérdezném meg, ha kiherélitek azokat az újdonságokat amikről azt feltételezitek, hogy nyírja az akkumulátort -és igen, akad olyan aminél ez valid -, akkor miért nem egy Samsung belépőszintet vesztek?
Vagy vannak direkt brutális mobilok: ITT A 28 000 MAH-S AKKUMULÁTORRAL ÖTVÖZÖTT ENERGIZER MOBIL
Ott nem esnétek kísértésbe, hogy bekapcsoljátok ezeket.
Akkumulátor gyilkos dolgok szerintetek:
1. 120 Hz
2. 5G
3. Google cuccok
4. Facebook
5. Tiktok
6. InstagramVan olyan aki böngészőből használja a Facebook-ot is.
Mindennek ára van, a kényelemnek is. Ezt üzemidőben, illetve korábban öregedő akkumulátorban kell megfizetni.[ Szerkesztve ]
-
dzf007
senior tag
Play rendszerfrissítés érhető el! [kép]
-
Nálam nem:
[kép]be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
válasz Jack Oneill #9441 üzenetére
Eddig is augusztusi volt Nektek?
-
válasz Jack Oneill #9443 üzenetére
Akkor nem tudom nálam miért nem.
-
MODERÁTOR
-
válasz Viktor0610 #9445 üzenetére
Szokott is, csak mivel nem kaptam meg most, ők meg igen, így merült fel bennem, hogy esetleg nem volt náluk frissülve. Sőt olyan is volt, hogy a frissítési hónapot nem írták át, de már másik hónapban jött.
-
Csak úgy, mert szép .
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
válasz Luck Dragon #9448 üzenetére
Úgy látom az óriáskereket ott is szerelik le.
[ Szerkesztve ]
-
[ Szerkesztve ]
Houhi-Gassen (放屁合戦) harcos. Sziasztok! Sanyi meghalt puszi!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest