- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
-
Mobilarena
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt
A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsamiatt
őstag
válasz cog777 #46253 üzenetére
Elofordulnak helyek ahol nem megy a revo kartya. Tobbszor is belefutottam. Az egyik licenceket arulo olalon a masik meg egy szerencsejatek oldal. (engedlyezve van pedig) Ket hete pedig egy soha nem lattot hibaba futottam bele az egyik otp atmnel. Kp felvetelnel kiirta hogy a kartyaja nem tamogatja ezt a muveletet. Ugyan itt pedig mar vettem fel tobbszor is rola illetve atmentem masik bank atmhez ott meg ment azonnal. Rejtely.
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
haddent
addikt
sziasztok!
külföldi fizetéshez szükségem lenne USA vagy UK "bin" kártyára. A virtuális VISA -k minden holnap szerint UK -ba valók, mégis azt mondja, hogy rossz régió. Van bárkinek ötlete, tippe vagy más megoldása esetleg? köszi -
pictigjis
senior tag
válasz haddent #46257 üzenetére
nem lehet mar ilyen kartyakat szerezni. magyar user magyar bin-es kartyakat kap, a bin-ellenorzo oldalak tobbszor tevednek
[ Szerkesztve ]
-
cog777
senior tag
válasz zsamiatt #46256 üzenetére
Sikerult Revo-val vasarolnom, eloszor Paypalhoz kellett hozzaadni ami csinalt egy 0 vasarlast. A Revo app-ban megerositest kert.
Aztan a Paypalon keresztul mar sikerult vasarolni - nem csinalt 0-s vasarlast es a megerosites is hianyzott az app-ban.HP ZBook Studio 15.6 G8 Mobile Workstation - Windows 11
-
Bacusuz
addikt
Sziasztok
van kérdésem ami pont idevág és van ami nem teljesen de azért bepróbálkozok hátha van ebben tapasztalatotok.Szóval abban kérném a segítségetek, hogy hamarosan nyaralni megyünk, több helyre foglaltunk szállás Agodán és Bookingon. Feleségem a bankkártyája adatait adta meg nem a Revolutosat és a devizában megadott szállás árát majd érkezés előtt decemberben kell fizetni melyet forintban vonnak le az éppen aktuális árfolyamon.
Elég jó áron vásároltam THB-t és tök jó lenne ezzel fizetni a szállásokat.Szerintetek lehet THB-ban fizetni ennél a két cégnél valamint ha igen akkor ha THB terhelés jön a Revolutra akkor az abban is fogja levenni nem forintban mondjuk.
Ti próbálkoztatok már ilyennel vagy csak mindig a helyi fizetőeszközzel fizettétek a szállást?
ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
törölt tag
válasz Bacusuz #46260 üzenetére
Szállásadótól is függ, miben terheli. #46261 blg Én is találkoztam ilyennel, ott a szállásadó euróban kérte, forintban csak tájékoztató volt, pedig magyar szállás. Mivel az alap valuta forint volt bookingon beállítva ezért forintból váltott volna euróra fizetésnél. Az eurós összeg így jött ki, ezért van oda írva a képeden is a "kb" a forintnál.
A Bookingon is lehet pénznemet álltani, azt foglalás előtt kell, akkor abban fog számolni (alap valuta alapján). Egyéb esetben én úgy tapasztaltam, hogy váltás történik ha eltér a pénznemed és a szállás pénzneme.
[ Szerkesztve ]
-
t420s
aktív tag
Üdv!
A Revolut android app miért nem alkalmas NFC-s fizetésre?
Miért kell a revolut kártyás még külön beregelnem a google walletbe hogy az NFC-s telefonnal fizethessek a Revo kártyával?Miért nem tudja ezt a revo app maga?
-
nagyúr
Én úgy értelmezem, hogy az lenne a normális, hogy minden banki app kártyája a használt oprendszer wallet (tárcájába) kerülne gyűjtésben, és fizetés elött a walletből kiválasztod, hogy épp melyik kártyát szeretnéd használni.
Ahogy a IRL-ben is van.
Ennek a praktikuságát, levezethetném, de esetleg te is végiggondolhatod, hogy mi az ésszerűbb megvalósítás egy szoftver esetében.
Minket nem kell meggyőznőd az érveiddel, mert ha meg is győznél minket, annak semmilyen hatással sem lesz a rendszer funkcióinak alakítására."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
Noxy
veterán
Miért kellene lemondani?
Viszed magaddal a Revolut fizikai kártyát, és az NFC-s fizetési probléma megoldva. Ehhez nem kell feltalálni a meleg vizet.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
zerodot
aktív tag
Azért mert ez néhány túlokos bank fantasztikus ötlete volt, hogy majd a saját app-jukba integrálják bele az NFC-s fizetést is. Persze az összes szarabb lett, mint a Google gyári megoldása. Szerencsére a Revolut nem ment bele ebbe a zsákutcába és mostanra már a bankok is rájöttek, hogy mégiscsak jobb lesz inkább a Google Payt/Walletet támogatni.
Az Apple pedig, ha jól tudom, eleve nem is engedett ilyen kerülőutas megoldásokat.
-
kis.zsolt
tag
válasz zerodot #46277 üzenetére
+1
Sajnos ezerszer álltam az üzlet pénztáránál a bankom által a telefonra ráfaragott NFC-s virtuális kártyával, mert nem akart működni. A mögöttem álló embersor virtuálisan már ezerszer meglincselt, és 10-ből 9x a fizikai kártyát kellett használnom, esetleg ha volt, akkor KP-t.
Említsük is meg ezt a kedves bankot az elavult f*stos alkalmazásával, és igénytelen, sötét középkort idéző webfelületével: MKB, új nevén a lölö-s MBH.
Most már mindig fizikai kártyával fizetek, ezért nem hiányzik a Revo appba épített "kvázi" NFC hiánya. És ha nincs NFC-s viselhető kütyüm, akkor eleve elég gáz egy féltéglát odaérinteni a POS-terminálhoz.Ne kérdezd: LEGÁLIS!!!
-
A214
aktív tag
Sziasztok,
Kezdő vagyok revolut használatban.
Minap vettem fel 75k otp bankautomatánál gond nélkül.
A revolut számlán volt eurom is de cas felvétel előtt pakoltam rá HUF ot 75099 ft
volt így a forint számlámon.
Meglepetésemre az euroból vonta le a 75K (rohadtul nem így akartam!)
197,17 eurot pontosan
Lebontva 193,30 +dijak 3,87 euro
Hogy is van ez mire figyeljek legközelebb, hogy forint számlámról menjen a készpénz felvételt? -
azbest
félisten
válasz sambenez #46283 üzenetére
a standard csomaggal elvileg felvehet 75 ezret díj nélkül. Viszont valsz nem elsejétől hónap utolsó napjáig számít egy hónap, hanem a regisztráció napjától van a fordulónap. Talán múlt naptári hónap végén már kimerítette és most a naptárra nézve azt hitte, már új ciklusba számít, pedig nem.
A kezdőlapon a saját kép (vagy monogram) ikonra kattintva - csomag - és azon belül szerintem írja a fordulónapot.
És igen, ott a limit - készpénzfelvélelt kinyitva percre pontosan írja is, hogy melyik forduló időpontig szól és mennyi van belőle.Ha már itt vagyok: wow, ez az atm kereső még más kártyákhoz is nagyon praktikus, hogy egyben mutatja mindet a környéken, nem is tudtam többségükről.
[ Szerkesztve ]
-
A214
aktív tag
válasz sambenez #46283 üzenetére
Ez lehetett a gond ,előtte augusztus 31 vettem fel. Tehát
október 2 előtt nem volt jó ötlet.
Az automata viszont nem jelezte ,hogy ez plusz költséggel járna.
A kinyomtatott bizonylaton is csak a 75 K felvétel szerepel.
Akkor ezek szerint ha nincs annyi fedezet HUF-ban akkor nem elutasít hanem hozzányúl a deviza számlámhoz.
Tanuló pénzt meg kell fizetni .
Igen standard csomagban vagyok.[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Az automata semmit sem jelez, ez a "bank" oldali költséged. Ahogy más bankos kártyádnál is a bank számolja fel a díjakat, nem az atm. Ahogy én is, ha veszek fel cibes kártyámmal pénzt, akkor 1 039 Ft -ot levon költségként a számlámról a cib. Afrancba látom emelkedett. Az atm azt sem írja ki, hogy más bank által kibocsátott kártyával hány forintot hajlandó kiadni. Ma már van több magyar bank, akik csak 100-150 ezret hajlandóak kiadni egy tranzakcióban vagy akár egy napon belül, ha nem az ő ügyfelük vagy.
Ez nem régi változás, hogy más pénznem zsebre átvált, ha ott van annyi pénz, ami a választott pénznemben nincs. Jobb lenne, ha csak a hiányzó különbséget váltaná automatikusan.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Azért nincs a kivonaton, mert nem az otp atm számolt fel rá díjat, hanem a Revolut. Arról honnan lenne információja az otpnek?
Volt fedezet a számládon, más pénznemben. Ha nem lett volna fedezet, akkor elutasít az atm.
közben más is leírta, míg gépeltem... Ez leginkább az otpnél van így, ott 100.000 ft egy tranzakció ha nem otp-s kártyával veszel fel. Máshol még nem találkoztam ilyennel.
Revolutra is van már atm ami díjat számol Erste és Cib.
"Ez nem régi változás,"
Régóta így van. [link]
Ugyan itt külföldi fizetésről ír, de ugyan az a háttere.[ Szerkesztve ]
-
A214
aktív tag
Világos ,köszönöm a válaszokat!
-
paolinho
őstag
Holnap Törökországba utazok. Azt már tudom, hogy a Halkbank a legkompatibilisabb a Revolut-ra, ahonnan költségmentesen tudnék pénzt felvenni.
A kérdésem az lenne, hogy ha a havi ingyenesen felvehető 75e forintom török lírában szeretném felvenni, mi a teendőm az applikációban, hogy ez valahogy átváltódjék a helyi fizetőeszközre?
Előre is köszi a segítséget! -
törölt tag
válasz paolinho #46290 üzenetére
Semmilyen különleges teendőd nincs. A levétel pillanatában váltódni fog, ha nem váltottál előre. Ugyan azaz eset, mintha itthon vennél fel eurót az otpnél, ha tényleg ingyenesen veszel fel. Kerek összeget célszerű felvenni, mert tört, apró biztos nincs az atm-ben.
Tehát pl 200at 198 helyett.
-
paolinho
őstag
válasz #01110937 #46292 üzenetére
Köszi szépen, akkor így már értem.
Korábban #37768-as hozzászólásában Faby említette, hogy sok bank automatáját kipróbálva a Halkbank egyeedül az, amelyik illeték nélkül adja a pénzt, csak azt hittem, hogy előbb az appban valahogy át kell forgatni előtte lírára a forintot.#46291 UberMutant: OK azt sejtettem, hogy nem forintot fogok kapni, csak nem tudtam, hogy nem utasít-e el az ATM azért, mert csak forint látható a bankkártyán.
-
dellfanboy
őstag
válasz paolinho #46293 üzenetére
nem utasít-e el az ATM azért, mert csak forint látható a bankkártyán
emiatt ne aggodj, a vilagon az osszes atm-be betolhatod a forintos kartyad a bankok orommel fogjak atvaltani helyi penzre.+nemelyik meg radob egykis tranzakcios koltseget is...
[ Szerkesztve ]
eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
paolinho
őstag
válasz dellfanboy #46294 üzenetére
Oksa, köszi szépen az infót, napokon belül tesztelem a dolgot, és majd visszajelzek!
-
törölt tag
válasz paolinho #46293 üzenetére
Esetleg a DCC-re kell figyelni, ha az atm forintban akarna terhelni. Maga akarna váltani érzékelve, hogy idegen kártya. Ilyen esetben ne engedélyezd a váltást az atmnek. Ekkor a Revolutra hárul ez a feladat, az atm meg lírában terhel.
Ha nem kérdezi a váltást az atm akkor eleve lírában terhel. Nekem nem kérdezte meg, külföldön, simán ment minden. Eruronet atmnél láttam eddig olyan videót ahol ezt megkérdezte máshol még nem.
Ha van valakinek ilyen tapasztalata azt szívesen olvasnám.
Szerintem jobb előre váltani, akkor pontosan tudod mennyi lírád van, lesz. Nincs internet gond sem. Ha pl hétvégére esik (nálam úgy volt), akkor meg a felár miatt.
Nem fog elutasítani, pont pár hozzászólással feljebb írt valaki saját tapasztalatot, ahol euróból vonta le a forint felvételt magyar atmnél. Nála kevesebb volt a forint, mint amennyi a felvétel költsége, ezért euróból váltott neki. Amíg van fedezet addig nincs gond. Vagy általad beállított limitbe nem ütközik.
Az atm nem tudja neked milyen pénzed van a kártyán.
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Revolut mekkora díjat számít fel, ha ATM-ből 75 ezer forint felett szeretnék felvenni?
370 ezer forintot szeretnék levenni
-
törölt tag
válasz smallmer #46297 üzenetére
2% a díj 75 ezer feletti részre. Ami sok, vagy érdemes magasabb csomagra váltani, akkor sem fogja betakarni (Prémium 150/hó Metal 300/hó felvehető összeg. Csak éves csomag van, persze le lehet mondani 14 nap után leghamarabb, arra is van díj elvileg. 14 nap előtt valószínűleg felszámolják a 2%-ot.).
Vagy inkább vegyél fel magyar bank kártyáddal, saját atm-ből olcsóbban jöhetsz ki, talán olcsóbb mint 2% díj. Kondíciós listában megtalálod.
#46298 paolinho
Vagy felvehetsz 5550 lírát a különbözetre jön a 2% díj. Tehát 7 lírára.
De Felvehetsz 5540-et is, ha tud kiadni úgy az atm.[ Szerkesztve ]
-
mzso
veterán
Vajon telekom egyenleget miért nem lehet feltölteni?
A T alkalmazás csak annyit ír, hogy a bank elutasította.A revolut nagy nehezen, később küld egy üzenetet, hogy ennél nem tudok egyszer használatossal fizetni.
Pedig pont az lenne a lényege, hogy nem adok meg sehol olyan kártya adatokat amivel vissza lehet élni...
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Apple asztali gépek
- Milyen TV-t vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Windows 11
- Bluetooth hangszórók
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- S24 Ultra 512GB (Sárga)
- Intel Core i9 14900K OEM / 36 hónap jótállás /27%-os ÁFÁ-s számlával/HATALMAS AKCIÓ KÉSZLET ELEJÉIG
- Lenovo / Dell / HP laptop, notebook töltő, adapter OUTLET
- iPhone XR 128GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 100%/p3821
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest