- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Íme az új Android Auto!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
-
Mobilarena
Xiaomi MI-3 téma összefoglaló
ANDROID 6.0 MARSHMALLOW FRISSÍTÉS
Olvasd el, mielőtt nekikezdenél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fejvadi
nagyúr
Tetszik az új verzióban az érintés pitty hang.
-
cjvt3o
aktív tag
udv,
talalkozott mar vki azzal a hibaval, hogy hivas inditasnal elsotetul a kepernyo, es tobbe vissza sem talal a fenyre?
original, szuz mi3w by edigital
(bocs az ekezetek hianya miatt)
-
zolikaDB
veterán
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz Fejvadi #8401 üzenetére
Erre is van megoldás: előkotorod a fiók mélyéről a Nokia 3310-est, és átteszed abba a SIM-et
(#8402) Fejvadi hogy micsoda? Új verzió?
A francba... Csak a multira van frissítés, a kínai verzióra nincs, mert ott ünnepek vannak
Lehet visszateszem a multitXiaomi Mi 9T Pro, valamint Mi 5S és Mi 3W a parkolópályára rakva.
-
zolikaDB
veterán
Ezt most találtam: imagazin.hu: Xiaomi: szégyentelen kínai másológépezet?
Nagyon ideges a cikkíró De a hsz-ekben is elég megosztott a vélemény a dologról, érdemes elolvasni. -
Fejvadi
nagyúr
Megoldódott a problémád
(#8407) zolikaDB
Szerintem igen könnyen törik, de nem hátlap, hanem tok(#8408) Tomi_Ohl
Eladtam ár minden régi telefonom. Egyet azért még szereznék a régiek közül, a Nokia 8210-t és rögtön mennének bele a jég kék ledek. Azt nagyon szerettemEz csak olyan ál verzió kis módosításokkal.
-
ruszi_tomi
aktív tag
Úgy tudom most nem lesz frissítés, ennek ellenére a multi nekem feldobott egy V6 5.1.2.-es firssítést. WTF?
Oneplus 8T 8/256
-
Fejvadi
nagyúr
válasz ruszi_tomi #8411 üzenetére
Nekem már fent van
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz ruszi_tomi #8411 üzenetére
Csak a multira jött ki frissítés. Pont miatta térek most vissza rá.
Akinek van kedve CM12-re, az tőle töltse, naponta többször tölt fel újabb verziót a legújabb javításokkal.
Most az utóbbi napokban találkoztam egy kis anomáliával. Az alapértelmezett Mi.ogg volt betéve csengőhangnak. Erre Újév napján jön egy hívásom, (valami ismeretlen csaj akart lefeküdni velem, mert azt hitte, Péter vagyok) és a telefon más hangon csörgött. Néztem a beállításokat, már egy Angel.ogg volt beállítva. Hagytam úgy. Ma megint jön egy hívásom, megint más hangon szól. Nézem a beállításokban, azt írja, unknown ringtone. Rákattintok, erre a csengőhangválasztóban a "None" van bejelölve (aminek pedig teljes csendnek kéne lennie). Most beállítottam a Mi csengőhangot, egyelőre maradt.
Ez mitől lehetett?Xiaomi Mi 9T Pro, valamint Mi 5S és Mi 3W a parkolópályára rakva.
-
mizoli
addikt
Elég sokáig nem voltam internet közelében, üdv mindenkinek, meg BUÉK, meg Xiaomi, meg minden
s4tch
Nálam is zavart okozot az r11, talán már meg is írtam, "keveredtek" a rendszerek, az új rendszeren volt olyan programom is telepítve (bár nem működött), amit még az előző rendszerre telepítettem.
Én is mindig formázok mindent, kivéve SD, de azt is rendszeresen tisztogatom, törlöm a MIUI és az Android könyvtárakat is, ha éppen olyanom van
Vissza is tértem az r10-re, pedig az sem az igazi
TDB mindig be van kapcsolva, nem azért, mert két rendszert használok egyszerre, csak a MIUI és egyéb rendszerek miatt.Tomi_Ohl
Anno mizoli számolt be olyanról, hogy 3-4-szer vált systemek között, és akkor már nem indul neki. Nekem (kop-kop-kop) minden működik, úgy, ahogy kell.zolikaDB
5-6 indítás, és nálam is kakukk a rendszer...Azóta eljutottam oda, hogy elég egyszer váltani. Hogy ez miért van, nem tudtam megfejteni. Mindig tiszta telepítésekből indulok ki.
Fejvadi
...de ha ennyit telepítgetnék sosem tudnának engem hívni és én sem másokat...Pedig egész jó szórakozás a kísérletezgetés. Ja, hogy Te telefonálni jobban szeretsz!
[ Szerkesztve ]
-
Tomi_Ohl
veterán
Az előbb feltettem az 5.1.2-es multit. Első benyomások:
1. Az érintési "pitty" hang kicsit idétlen, kb a Nokia 6151 volt az utolsó telefonom, amiben hasonlót lehetett hallani
2. Az alkalmazás megnyitási Lollipop-féle animáció nem olyan jó, mint az eddigi MIUI-s, főleg ha egy alkalmazás lassabban nyílik meg, annál rosszul néz ki/akad
3. Az alkalmazás váltási Lollipop-féle animáció képes beakasztani a rendszert, mondjuk ha valamiben benne vagyok és a gyorskapcsolók alatti ikonról nyitom meg a beállításokat
4. Áttűnési animációk mintha lassabbak lennének
5. A képernyő kikapcsolási régi TV effekt jó, végre rájöttek, hogy hülyeség volt tavasszal kivenni
6. Az új csengőhang nem lett olyan jó
(7.) (mondjuk ez minden multira érvényes) a más betűtípus miatt nem néz ki olyan jól az óra az állapotsávon
Az első reakcióm az volt, hogy megy vissza a mentés az egyel régebbi kínai verzióról. De aztán kb 15 perc nyomkodás után már kezdtem megszokni, (lehet, hogy az is besegített, hogy magyar), és arra gondoltam, mégiscsak jó lesz, de néhány dolgot kiveszek a régebbi verzióból. Még további 5 percen nyomkodás után elszántam magam, hogy mégiscsak meg kell szokni az újat, úgyhogy maradok. Szépen fel is telepítettem az adblockot, WSM-et, aztán recoveryben az Xperia billentyűzetet. Amikor kapcsoltam volna be a telefont, már nem indult el. Wipe cache/dalvik cache sem segített. Úgyhogy ment is vissza a mentés a 4.12.26 kínai verziórólmizoli BÚÉK neked is.
Ez a váltogatási tönkremenés most még rejtélyesebb lett.cjvt3o rád is azt hitte, hogy Péter vagy?
s4tch ó, hát persze
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi 9T Pro, valamint Mi 5S és Mi 3W a parkolópályára rakva.
-
zolikaDB
veterán
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz zolikaDB #8418 üzenetére
Már írta egyszer valaki, hogy ő így használná az aláírásomat:
"28cm (én nem írok az aláírásomba kamu adatokat, én büszke vagyok arra, amim van )"Szerk: új CM12 changelog:
-Bluetooth Fixed
-Random WIFI Mac Address Fixed
-Strict mode Fixed(Red border around the screen)
-DPI changed to 420(Now it looks better)
-Upstream CM changes
Ez azt jelenti, hogy már csak az NFC nem működik, és az alap kamera app nem tudja menteni a videót, tehát értelmesebb ezt feltenni, mint az Ivan-féle AOSP-t![ Szerkesztve ]
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz Tomi_Ohl #8419 üzenetére
Változás: mégiscsak 480dpi lesz, tehát marad a megszokott.
Egy kis érdekesség: Alcatel Announces Phones Able to Run Android, Firefox OS and Windows Phone
-
zolikaDB
veterán
Ha kintvan a Redmi 1S kernele, akkor lassan csak lesz valami: [link]
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz bozarjoska #8422 üzenetére
Az nem lehetne, hogy pár dolog jó a RedMi 1S kerneléből Mi3-ba is?
[ Szerkesztve ]
-
Fejvadi
nagyúr
Mivel erre van a telefon nem szégyenlem, hogy telefonálásra is használom Egészen más lenne a helyzet ha anyám etetne és fűtene rám vagy eltartanának amíg a padban ülve a hétvégén ábrándozok és addig meg jó elvagyok a semmittevésben Nem mondtam, hogy nem jó kísérletezgetni, de a problémákon kívül nem láttam mást. Pedig nagyon várom már, hogy valaki ráleljen valami szép és jóra, de akinek nincs problémája az keressen magának. Ez a kísérletezésnek nevezett dolog csak szenvedésnek tűnik
-
s4tch
veterán
válasz Tomi_Ohl #8423 üzenetére
Teljesen más kütyük, nem valószínű, hogy bármit profitálna a Redmi 1S forrásaiból a Mi3-as közösség. Sajna meg kell várni a negyedév végét, ezek úgyse fognak hamarabb kiadni semmit. Bár elvileg a CES-en bejelenthetik a Mi5-öt, onnantól pedig már nem lenne érvényes az a kamu duma sem, hogy azért nem teszik közzé a forrásokat, mert egy közelgő flagshipre vonatkozó adatokat tartalmaznak.
(#8424) Fejvadi: "Ez a kísérletezésnek nevezett dolog csak szenvedésnek tűnik"
Azért amikor beleszaladsz valami problémába, amire valaki, aki már korábban megoldott hasonlót, kapásból tudja a választ, akkor ez jusson eszedbe.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Úgy tűnik, itt a végleges Mi4s. Kell!
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz Fejvadi #8424 üzenetére
Mondom én, hogy amíg nem kap el a flashelési láz, addig nem fogod megérteni
Néha jó kipróbálni, mást látni, még akkor is, ha problémába ütközöl.
Látod, hogy legutóbb sima frissítési rutinom miatt futottam problémába. Szóval máskor is megeshet.s4tch ettől félek én is
-
Fejvadi
nagyúr
Nekem sokat segítettetek és valószínű fogtok is, de az teljesen más kérdés. A hangsúly inkább azon van, hogy ha valaki telefonálásra használja az miért kell kiröhögni? Vagy azt miért akinek esetleg családja van és dolgozni is kell bőven, az lehet nem ér rá annyit kísérletezni, pedig nekem valóban nagy mániám a Mobil. de az időm nem végtelen. Ha tehetném egész nap a Mobilokat buzerálnám. Én is segítek akinek tudok és amiből már tudást szereztem vagy tudom a megoldást. Nem vitát akartam generálni, mert azt eddig se tetem, de ezt te is tudod.
Tomikám, nem is fog, se időm se kedvem rájönni, hogy az sem jobb, sőt még több benne a hiba. Elég nekem az is ha elolvasom és enni teszek az asztalra a családnak. Azért vettem Xiaomi.t mert tetszik és azért MIUI-t mert jókat olvastam róla és megszerettem volna ismerni. Ha alap androidot akartam volna akkor nem Ivánt akarok, hanem Nexus-t. Persze akinek ez a hobbija és van rá bőven ideje az tegye.
-
mizoli
addikt
válasz Fejvadi #8424 üzenetére
Fejvadi
"Ez a kísérletezésnek nevezett dolog csak szenvedésnek tűnik"Á, dehogy. Lehet örülni, ha sikerül megoldani valami problémát
De kikapcsolódásnak is jó, a napi munka mellett (vagy után?)
A sok felszedett tapasztalatról nem is beszélve, ahogy s4tch megírta.
És igaza van Tominak, majd ha mégis belekóstolsz, rájösszSzerk.:
Mindenki tudja, hogy sokat segítesz másoknak, de ez sem jönne össze a saját tapasztalataid nélkül[ Szerkesztve ]
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz Fejvadi #8428 üzenetére
Nem akartunk megsérteni, elhisszük, hogy nincs mindenkinek ideje. Igazság szerint ebben az évben nekem is sokkal kevesebb időm van, sokszor ezek miatt inkább mások tapasztalataira támaszkodok.
Persze, a telefon azért telefon, mert telefonálni lehet vele. Nem mindenkinek éri meg kísérletezgetni, de aki csinálja, az nem azért csinálja, mert szeret szenvedni, ezt azért lásd be.
Ja, és nagy +1 mizoli "Szerk"-jéhez.Más:
KINT A CM12 BETA 1!!!
Changelog:
-Bluetooth Fixed
-Strict Mode Fixed(No more red borders around the screen)
-Random WiFi Mac Address Fixed
-Small performance updates
-CM upstream updates
Ami nem működik:
-NFC (de ezt úgyis kevesen használják
-USB OTG (de a Playről letöltött USB OTG helper appal már megy
-Kamera nem tudja elmenteni a videót (de akármelyik másik kamera app már igen)
Ezeket látva akár már mindennapos használatra is alkalmas[ Szerkesztve ]
-
zolikaDB
veterán
válasz Tomi_Ohl #8430 üzenetére
Odex es deodex kozt mi a kulonbseg?
F.ck. Epp most tettem fel system 1-re az 5.1.2 multitApropo, TDB es a Mipad:
- System 1: 4.12.19 Karacsonyi kiadas (lite)
- System 2: 5.1.2
Akarmelyiken vagyok, ott van mindenem, ahol a masikon, es latom az osszes appot. Igen, volt wipe. -
boken
senior tag
válasz Fejvadi #8428 üzenetére
Én vagyok az aki mindenkinek igazat ad Nokia 5800- val kezdtem a romcseréket,majd pár symbian után egy Xperia Arc-al a droid romolgatást,azóta elég sok telefon megfordult nálam mire rájöttem hogy konkrétan a romolgatás miatt cserélgetem a telefonokat,mert x idő után már nincs új a nap alatt.Nem rég volt egy LG G2-m,ott jött először az hogy nem nagyon volt miért romolni mert minden működött rendesen.Később kihívásként volt egy BB Z30 de visszatértem a droidos vonalra az MI3-al,és itt 2.alkalommal felkerült egy AOSP és azóta nem érzek késztetést a romcserére Most már én is főleg munkára használom a telefont így fontos hogy normálisan működjön,de ettől függetlenül megértem a többieket is és folyamatosan olvasom az eszmecseréket.Ha már itt tartunk akkor van olyan rom amire érdemes lecserélni az AOSP-t?
Tanulj, tinó, ökör lesz belőled!
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz zolikaDB #8434 üzenetére
Deodex jobb akkor ha modolni akarod, meg az elvileg kevesebbet is foglal. Odex változat talán gyorsabb.
(#8435) boken pedig Arc S-re sok jó ROM van a mai napig Nekem van itthon egy mini próm amire néha még felteszek egy-egy érdekesnek ígérkezőt
A BB Z30 szintén jó telefon, és állítólag a BB-k nagyon jók azoknak, akik munkára használják a telefont, kicsit meglep, hogy mégis Mi3-ra váltottál róla.
És igen, úgy tűnik ez a CM12 lesz megfelelő, fentebb írtam, hogy mik a hibák benne.Xiaomi Mi 9T Pro, valamint Mi 5S és Mi 3W a parkolópályára rakva.
-
mizoli
addikt
válasz zolikaDB #8434 üzenetére
odex = Optimized Dalvik Executable
Az optimalizálás miatt gyorsabb a rendszered.
De ha módosítgatni akarod a ROM-ot, rendszert, akkor jobb a deODEX.
Már, ha jól emlékszem, nagyon röviden valami ilyesmi.Szerk.:
Közben keresgéltem egy kicsit, meg látom Tomi is válaszolt.[ Szerkesztve ]
-
boken
senior tag
válasz Tomi_Ohl #8438 üzenetére
A mai napig az egyik legszebb telefon az Xperia Arc,a Z30 és az MI3 összehasonlításáról írtam egy rövid összefoglalót.Valamiért a céges (francia)naptárt nem tudta szinkronizálni a Z30 és azért kellett lecserélni és bevallom őszintén olyasmi vékony telefont kerestem mint az Arc,így került hozzám az MI3.
Cm12 honnét tudom leszedni?én csak egy rendszert használok.
régen itt volt nagyon jó csapat még:
Seria[ Szerkesztve ]
-
Fejvadi
nagyúr
Egyetértek én veled mindenben, csak ne nevess ki, mert telefonálásra használom főként. Nekem rengeteget kell használnom és igazából nem nagyon marad időm kikapcsolódni sem. Nem csak a saját családom, de a 85 éves nagymamám és a 68 éves anyukám minden dolgát nekem kell intéznem. A bevásárlástól a begyjutásig mindent és ráadásul 1km-re laknak egymástól és tőlem is. Nyáron a 3 háznál rámegy egy egész napom csak a fúnyírásra. Na mind1, nekem elég ha csak ide betudok lépni okosodni.
Tomikám, tudod, hogy imádlak
(#8433) skyline_r33
Nagyon jól néz ki. Meglátjuk mi lesz belőle az igaz és mi kerül bele.(#8435) boken
Én is egyetértek velük és az élvezeten kívül látom az értelmét is. Igazából egy rossz szót sem szántam a témáról, de nem jól fejezhetem ki magam. Tenném én is ha lenne rá időm, de jelenleg nem is cserélném le a MIUI Multit semmire, mert nekem bejön. Sajnos az utolsó Symbianos Nokia N8 16Gb óta nincs időm kísérletezgetni, pedig ott nehezebb volt szerintem mint egy Androidnál. Egyszer annyira sikerült belemélyednem, hogy nem tudtam feléleszteni többé és be kellett vinnem Pécsre a Nokiához. Persze nem mertem elmondani éppen min kísérletezgettem, szerencsére 2 órával később már kész is volt. -
boken
senior tag
válasz Fejvadi #8444 üzenetére
N8-ba párszor én is beleakadtam,de egy lev.listán vagyok Taylorral aki a Symbianokra csinált nagyon sok főzött romot és az ő segítségével tudtam újra életet lehelni bele.Értettem amit mondtál,azért is mondtam hogy sokszor van hogy csak szimplán használni akarjuk a telót
Én is Pécs mellől költöztem Budapestre.
[ Szerkesztve ]
-
Fejvadi
nagyúr
Nem az a Taylor aki a Nokia programok fórumban van? Basszus mennyit jártam oda anno. Én meg Pécs mellól költőztem Frisco-ba, de aztán meguntam ott már mindent (8 év), na meg az itthoni szerettek aztán visszajöttem. A MobilTv-s srácok most annak Vegasban amit ismerek mint a tenyerem aztán mennek át Friscoba ami Amerikán belül is egy külön csoda.
Bocs az off-ért !! csak elkapott a nosztalgia
[ Szerkesztve ]
-
mizoli
addikt
Igen, szokásos telepítés cwm-ből a sys1-re (format sys, data, cache-ek)
Fejvadi
Ezt a kinevetést ugye nem gondolod komolyan?
Ki van zárva, hogy bárki is kinevetne itt bárkit. Egyáltalán honnan szeded?
Év végén otthon is jártam, ha lett volna annyi eszem, hogy előtte megbeszéljük, találkozhattunk volna egy sörre. Na majd Húsvétkor ismét az országban leszek egy kicsit (elvileg)
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest