- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
-
Mobilarena
Xiaomi MI-3 téma összefoglaló
ANDROID 6.0 MARSHMALLOW FRISSÍTÉS
Olvasd el, mielőtt nekikezdenél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
s4tch
veterán
válasz Barthezz2 #8300 üzenetére
Engem pusztán a kíváncsiság hajt. Sok értelme nincs, a MIUI 6 Lite egy jól belakott Nova Launcherrel napi használatra tökéletes. Ezzel együtt érdekel, milyen funkciókat, milyen ergonómiai trükköket tartalmaz 1-1 másik rendszer. Az IUNI-ban pl. működik, hogy bárhol a főképernyőn lefelé húzol, leugrik a redőny, és alulról fölfelé húzásra pedig bejön a feladatkezelő, ill. a gyorskapcsolók. A Novát magamnak elég hasonlóan konfigurálom, és ez egy ekkora kijelzőnél legalább olyan fontos számomra, mint a rendes akksiidő, vagy a fagyások, egyéb baromságok nélküli működés. Így ha esetleg mondjuk IUNI készülék vásárlására adnám a fejem, már előre tudom, hogy a gyári launcherrel ki lennék békülve.
Persze ezek apró hülyeségek, nem mindenkit kell, hogy érdekeljen. Szerencsére nincs az ember rákényszerítve a ROM-buzerálásra, vannak tökéletesen stabil rendszerek a telefonra.
-
zolikaDB
veterán
-
vagyula
senior tag
Miuinál is működik,hogy bárhol a képernyőn lefelé húzol,akkor lejön a redőny.
Felfelé húzás a miuinál foglalt: a keresést jeleníti meg.Én is azért próbálgatok,mert érdekel,hogy mit hoznak ki ezek a sárgák az alap androidból.
Attól függetlenül mindig van egy jól belakott rendszerem a sys2-n.[ Szerkesztve ]
miui.hu
-
s4tch
veterán
válasz vagyula #8308 üzenetére
Igaz, csak míg MIUI alatt ezeket a funkciókat nem tudod módosítani, addig Novánál azt rendelsz a gesztusokhoz, amit szeretnél. Az összes eddigi droidomon a felfelé húzás a alkalmazásváltót, a lefelé húzás a redőnyt, a dupla kattintás a beállításokat hozta elő, ebből a MIUI egyet, az IUNI kettőt tud. És ezért marad valahogy mindig használatban a Nova.
Közben rájöttem, a FIUI-t miért nem tettem fel első körben: CM11-re épül, az meg wakelock app nélkül újraindulgat.
3.0.2-es YunOS-t honnan sikerült leszedni? Amit én találtam, az vagy 10-20kB sebességgel jönne le, ha meg nem szakadna mindig.
Érdekes egyébként, hogy a kínai rendszerek nagy része app drawer nélkül jön. Biztos iOS-függők.
(#8309) zolikaDB: fogalmam sincs.
[ Szerkesztve ]
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz zolikaDB #8309 üzenetére
Gondolom a sima MIUI kernelt használják. Az is lehet, hogy ezek csak portok, azaz MIUI-ra vannak felépítve.
Barthezz2 én az előző telefonomon havonta cseréltem ROMot fresh installal. Amit feltettem, mindig szebb volt, és főleg a fresh install miatt gyorsabb.
Fejvadi nekem meg nem kell tablet, ha van telefon +laptop. Ha meg kéne a nagy monitor, laptopra is lehet kötni. (Nekem a laptop azért kell, hogy ne csak otthon tudjak Windows-only dolgokat csinálni). Ezek szerint mások az igényeink.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi 9T Pro, valamint Mi 5S és Mi 3W a parkolópályára rakva.
-
Garada
őstag
Úgy gondoltam itt az ideje, hogy létrehozzunk egy saját fórumrészleget ami teljes körű figyelemmel foglalkozik ezzel a márkával.
-
Garada
őstag
válasz Milestone2 #8314 üzenetére
Ez egy elképzelés, majd kiderül hogy az embereknek szüksége van e rá vagy sem, majd az idő eldönti.
-
zolikaDB
veterán
Támogatom! De elvárható lenne egy bőséges cikket írnod, történelem, adatok, rengeteg link, kiemelni a magyar közösséget, akik sokszor komolyabb javításokat csinálnak az aktuális ROM-on, mint a hivatalos gárda, típusok, stb. és ahhoz kapcsolódón egy topik.
[ Szerkesztve ]
-
s4tch
veterán
válasz zolikaDB #8318 üzenetére
Tettem fel a megára egy gapps pakkot, az működik, tegnap próbáltam. Angol nyelvet tudsz beállítani, morelocale2 segítségével a legegyszerűbb. Mindjárt felteszem a megára a telepítőt.
Mondjuk menüből gyorsabb, csak kicsit totózni kell Beállítások menü, abban alulról a második menüpont, és ott felülről asszem a 3. lesz a nyelv.
[ Szerkesztve ]
-
Tomi_Ohl
veterán
Csak szólok: e héten nem lesz frissítés, kínaiak elsejétől harmadikáig nem dolgoznak.
-
-
zolikaDB
veterán
Nem azert, de a Lollipop igy nyomkodva eleg zsir. Egyszeru, de tetszik. Pl nem talalom a teljesitmenyprofilokat, a tisztitas a menu hosszannyomasara jon elo, es nem mutatja a szabad RAM-ot, de iszonyat gyors.
AOSP bongeszo is nagyon bejon!
Nem tudom, lehet marad kicsit! -
Tomi_Ohl
veterán
válasz zolikaDB #8322 üzenetére
Beállítások/Alkalmazások/Fut-ban mutatja a szabad RAMot.
Teljesítményprofilokat sajna még nem lehet benne állítani, remélhetőleg Iván belerakja a következő frissítésbe.
EZT nézd meg, ezzel állítólag javítani lehet a random rebootokat.
Szerintem is jó ez a nyalóka[ Szerkesztve ]
-
Fejvadi
nagyúr
BÚÉK Xiaomi-sok !!
-
calamites
őstag
Felraktam a V6 Lite verziót, próbálnám belakni, de nehezíti a dolgomat.
Honnan tudom előcsalni a könyvjelzőimet a böngészőben? Azt írja könyvjelzőzve van de hol lelem?
-
zolikaDB
veterán
-
Tomi_Ohl
veterán
BÚÉK!
-
janakbacsi
őstag
ha mondjuk felteszek egy yunos romot és ezután cwm alól visszateszem az ivan féle rom-ból csak a data partíciót, akkor mi fog történni? működhet a dolog?
"You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig."
-
Tomi_Ohl
veterán
-
törölt tag
BÚÉK mindenkinek!
V6-nál előjött ugyanaz a probléma, ami V5-nél is, hogy ART-ra váltás után nem hajlandó elindulni néhány app (pl FB, FB Messenger, Viber). Ha visszaváltok Dalvik-ra, megy az összes. Kellene az ART a jobb RAM kezelés miatt. Van erre megoldás?
-
Tomi_Ohl
veterán
Mert a /system/priv-app-ban van. De én már egyszer próbáltam visszatenni, és FC-zett.
calamites EZT használom hónapok óta. Telepítéskor rá kell menni, hogy "yes, install untrusted zip", és Xposed belassítja, úgyhogy WSM-et használj, ha kell. Rezgést ki kell kapcsolni, mert nagyon erős, és talán problémákat is okozhat.
-
Tomi_Ohl
veterán
-
-
törölt tag
válasz littlemole #8348 üzenetére
Olyat én még eBay-en se láttam, legalábbis ha flip case-re kerestem rá. Biztos létezik, én egy ideje nem nézem már a kínálatot. Itthon szerintem nem fogsz találni.
-
Fejvadi
nagyúr
Újabb fotókon a Xiaomi Mi5
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest