Hirdetés
-
Mobilarena
~~~ SONY XPERIA L ~~~
Új hozzászólás Aktív témák
-
roland36
csendes tag
Valaki nem tud olyan helyet ahol eredeti hátlapot lehet rendelni amibe benne van az nfc antena és még matrica is van rajta?
-
roland36
csendes tag
Köszönöm
-
stojesz
tag
Ezt én is köszönöm. Még pár hetes korában sikerült az egyik sarkára ejtenem és azóta is zavar, hogy ott van egy kis nyomódás és nem is passzol rá 100%-ban. De nem gondoltam, hogy ezek az olcsók eredetiek.
(#8015) dokee78: a rootnál mindegy, hogy függő-e vagy sem a telefon, ugye?
[ Szerkesztve ]
www.stojcsics.hu
-
Kajla5
aktív tag
Lecserélnétek egy Nokia Lumia 720-ra a telefonotokat?
-
Levi123
senior tag
Sziasztok!
Nekem is ilyen telefonom van már 1,5 hónapja, sajnos ebből 3 hetet szervízben töltött.
Ha esetleg valakinek segít leírom a tapasztalatokat:1 hét használat után az első komolyabb hiba:
A telefonon volt egy nem fogadott hívásom (hallottam, hogy csörgött, de mire odaértem letette a hívó fél).
Próbáltam a képernyőt feloldani, ébreszteni de semmi reakció, sötét kép. Bekapcsolásra sem reagált, nyomkodtam minden gombot, akku ki stb.
Bevittem a szolgáltatómhoz, írtak papírt, telefon irány a szervízbe, hátlap maradt nálam, akku szériaszámot felírták.Egy hét múlva kapok sms-t, hogy kész a telefon mehetek érte.
Megjavították, komplett kijelző és alaplap csere volt a papíron.
A szerelés barbár módon történt, több hibát tapasztaltam:
- hátlapot nem bírtam felrakni mert a telefont úgy szerelték össze, hogy az akku alatt a lemeznél odacsíptek egy fekete vezetéket ami eltartotta a burkolatot kb 1 mm-re.
- előlapi keretről a kijelző csere miatt nem vették le a fóliát és ezt is odacsípték, a készülék szerelésekor, természetesen az eladó a műkörmével próbálta kiszakítani de nem ment elszakadt.
- a telefon akku alatti címkéje (IMEI szám stb. azonosítók) gyűrött volt, félig levált, látszott, hogy leszedték és újraragasztották a cserélt alaplapra.Készüléket kértem, hogy küldjék újra javításra, ekkor már a hátlapot is elkérték.
Írtam a szervíznek egy szívhez szóló levelet, de nem kaptam választ.
1,5 hét után visszakaptam a telefont, azzal a jelentéssel, hogy azon minden rendben van.
Persze a hibákat kijavították, de nem írták rá a jegyzőkönyvre.Feltelepítették a legújabb androidot, de azzal meg állandóan fagy a telefon, meg újraindul.
Kérem aki tud segíteni írja meg, hogy hogyan tudnám használhatóvá tenni a mobilt!
Olvastam az összefoglalóban az alábbi hibáról:
"- Csíkosodó képernyő. A megoldás: szerviz, készülékcsere."
Mit értünk a csíkosodás alatt? Háttérmegvilágítási hibát?
Üdv
Levi
-
-HajTömeg-
őstag
válasz Levi123 #8062 üzenetére
rendszer újratételén túlvagy?
Mentsd le a dolgaidat, formázz mindent.
A belső tárolót is (ha jól emlékszem beállításokon belül van rá lehetőség), csinálj egy gyári visszaállítást, formázd le az SD kártyát is ha tudod és végül SUS-al tedd fel a újra a legújabbat,amit felajánl.
Hátha megoldja a problémád.Alias: Júzer error
-
DrDobos
őstag
Nekem is volt már hasonló mint a fenti kollégával, annyi különbséggel,(még 4.1.2 volt rajta) hogy én nem nyúltam a telefonhoz kb. egy órát, és a telefon Stamina módban volt. Elővettem a telefont, megnyomtam a telefonzár gombot hogy feloldjam, semmi..annyit reagált, hogy hallottam, hogy bekapcsolódott a wifi, mert kaptam pár értesítőt, de a kijelző semmit sem mutatott, be sem kapcsolt, teljesen sötét volt. Akku ki-be, bekapcsolás rendben ment, többször nem jelentkezett még, a telefon 4 hetes, az első használattól számítva kb 1,5 héttel történt ez, ezek után a "kikapcsolva nem akarok tölteni szindróma", és a "játszunk olyat hogy a SUS ne ismerjen fel", csak ha már a min. 100.(nem vicc, sajnos)próbálkozásra már nem a hangerő lefelé gombot nyomtam, majd usb kábel be, hanem már telefonzár gombot is közben minden mással szinte, az exponálót is csak azért nem nyomtam mert nem maradt elérhető ujjam nyomni..
Nem akarom még szervízbe vinni, csak ha nagyon ajánljátok, ugyanis nincs nagyon arra időm hogy fél évig vigyem be majd vissza, stb..
Samsung Galaxy A55 5G
-
Levi123
senior tag
válasz -HajTömeg- #8063 üzenetére
Még nem telepítettem újra, de amit írtál kipróbálom aztán majd megírom a tapasztalatokat. SD kártya nincs a telefonban.
Levi
-
mcsm88
senior tag
válasz Levi123 #8062 üzenetére
Újjabb indok arra, amit pár napja írtam.
Ha egyszer szervízbe viszem, előtte elintézek minden alkatrészt, hogy teljes telefon csere legyen.Szerencsére a lassan 4 hónapos használat alatt nem mutatta jelét, hogy ez valaha is a szervíz közelébe akarna menni.
[ Szerkesztve ]
-
mcsm88
senior tag
válasz -HajTömeg- #8069 üzenetére
Minden elektromos alkatrésznél van egy olyan feszültség, amit már nem bír , de még nem füstöl el. Számítógép boltban intéztem a garanciát a nagyker felé, volt bőven tapasztalat.
-
gabancs
addikt
Basszus! És még engem neveztetek trollnak, amikor azt mertem írni, hogy a sony a BUG GYÁR?
Azt is megtiltanám a google helyében, hogy fényképen nézhessenek androidos telefont.
És most jöhet a szánalmaz trollozás! Titeket minősít! -
dave0825
őstag
Nekem olyan kérdésem lenne (nem pont ide kapcsolódik, de itt sokan aktívak, hamarabb kaphatok választ, mint más topikban ), hogy barátnőm Xperia Tipo-ját újrahúztam SUS-sal, mert vett egy ilyen L-et, és a Tipo-t eladta tesójának, szóval gondoltam újrahúzom, ám azt mondják, hogy a képek, amik rajt voltak barátnőmnek, azok megmaradtak a telefonon Ez hogy lehet? A SUS-nem állítja vissza teljesen a gyári állapotot? Vagy törölnöm kellett volna valami belső tárolót, vagy ilyesmi?
Huawei P30 // Suzuki DL650XT '15 <-- Kawasaki Z750 '07 <-- Aprilia RS 125 '99
-
DrDobos
őstag
válasz dave0825 #8074 üzenetére
Szerk.:Szerintem nagy hülyeséget írtam
Az újrahúzás alatt szoftverfrissítést értesz/ugyanazt a rendszert újraraktad?
Ha jól tudom a SUS töröl mindent, HA azt az opciót választottad, a telefon csatlakoztatása után.üNe vedd ezt készpénznek amit írtam, pár hete vagyok Sonys egy rendszert raktam fel, de szerrintem ez miatt maradtak meg a képek.
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy A55 5G
-
mcsm88
senior tag
válasz gabancs #8071 üzenetére
Akkor viszem vissza a tmobilnak, hogy du*ják fel maguknak, mert mekem nem akar bugolni, és eddig csak egyszer indult ujra.
Neked most mi a konkrét problémád, mert multkor is amikor elgurult a gyógyszered kiderült a te problémáid már megoldódtak, csak szeretsz károgni.
[ Szerkesztve ]
-
dave0825
őstag
válasz DrDobos #8077 üzenetére
Ugyanazt tettem vissza rá, ami rajt volt, az volt a legújabb. Azt írat ki, hogy mindent töröl, biztos h akarom-e, de ezek szerint akkor mégse törölt mindent, vagy nem tudom hogy van ez.
mcsm88: kártya már nem volt benne, gondolom a képek a telefonon voltak. SUS azt írta ki, hogy ez a legújabb, akarom-e újrarakni, de az mindent töröl. Ezek szerint mégse, vagy nem tudom hogy lehet ez. Nem töröltem előtte a belső tárolót, nem tudtam, hogy kell, azt hittem ez olyan, mintha egy win-t raknék újra gépen.
Ilyen amúgy a Tipo, mikor vette, még jó kis telefonnak számított.Huawei P30 // Suzuki DL650XT '15 <-- Kawasaki Z750 '07 <-- Aprilia RS 125 '99
-
mcsm88
senior tag
válasz dave0825 #8082 üzenetére
A belső tárhelyet nem törli, a fotók meg oda mentődnek, sőt ha pl csinálsz egy backupot szintén a belső tárhelyre, akkor meg a programok beállításait is vissza lehet állítani.
Még jó, hogy rokonhoz került a telefonotok.Windowsnál sem törlődik csak az a meghajtó amelyiket formázod és installálod rá a rendszert, ha van másik meghajtó (mint itt a belső tárhely), akkor azon marad minden ahogy volt.
[ Szerkesztve ]
-
Lomha 8V
addikt
Sajnálom, hogy frusztrált vagy. Ma már vannak jó helyek, ahol segítenek ebből kigyógyulni. Ez a topic nem arról szól, hogy jó e az Xperia L vagy bármelyik Sony. Nekünk ez van, lecserélni nem akarjuk, mert szeretjük. Szeretjük a hibáival együtt, bőrözzük ha kell és nekünk ez jó. Ne rontsd el a szórakozásunkat, menj Isten hírével.
-
nyikszi
őstag
Nem vagy troll, csak nem kell írogatnod Feleslegesen legalábbis nem Melyik telefon a jó? Mindegyik tele van hibával, még a legdrágábbak is. Vettem a fáradtságot és rákerestem a garancia szóra egy-egy telefon topicban. Egyiknél sincs kevesebb vagy több a hozzászólások arányában. Talán az egyik Nokiánál igen, kevesebb van. De! Minden telefon, minden műszaki dolog elromolhat és előbb-utóbb el is romlik. Erről még videó is készült, hogy a gyártók direkt kisebb életciklussal készítik a dolgokat, hiszen el kell adniuk az új termékeket. Az más kérdés, hogy ha valaki csalódik egy márkában nem valószínű, hogy legközelebb is azt venne. Igen, valóban elvárná az ember, hogy egy neves japán gyártó jó minőségű terméket adjon ki a kezei közül, de ezt is kínában (direkt kis betűvel írtam!!!) gyártották, ami tudjuk, hogy olcsó, de nem biztos, hogy jó.
Én már próbálom kerülni ezeket a termékeket, mert inkább harmadával többet fizetek egy dologért, ha tudom, hogy bangladesi, taiwani, netalán valami európai államban készült. (Feltűnt valakinek, hogy az amerikai földrészről nem sok minden jön erre? )
Szóval félig a témánál maradva, a gyártóknak kellene felismerniük, hogy egy normálisan összerakott terméket könnyebben el tudnak adni (pl. lásd az L-ben a fényképező) és ha el is romlik akkor cseréltetem és nem mindenféle sarki szervizzel csináltatom meg/gányoltatom össze ha a kijelzőt és az alaplapot is cserélni kell benne (lásd Levi123). Egy valamit tudomásul kell venni. A többségnek nincs baja (egyik telefonnal se). Nézd meg hány idejáró ember van? Írtak vagy 100-an? Lehet sokat mondok. Hány embernek lehet ilyen telefonja? Azok keresik elsősorban fel a topicot, akiknek baja van vagy szeretnének valamit buherálni rajta. Akiknek megy, azok nem fognak irkálni, persze ettől lehet olvassák a topicot.
(A Canon szervizt is ócsárolják, előre féltem elvinni a fotómasinát, de minden rendben volt azóta is megy és be is írtam a topicba, hogy legyen pozitív hozzászólás is a sok negatív mellett.)
[ Szerkesztve ]
''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''
-
hunluigi
senior tag
válasz nyikszi #8088 üzenetére
+1
Nem véletlen vagyok readonly üzem módban jó ideje én is... Kicsit elszabadultak az indulatok az utóbbi időben.A kezdetek kezdetén... XT 8Mhz; 640Kb ram; HERCULES monitor (papirfehér) és csatoló (256k ram); 20Mb MFM HDD 5,25''; 1.2Mb 5.25'' FDD; PC Speaker Hová szalad a világ...
-
Bingoo
tag
Sziasztok, nemég frissítettem a legújabb verzióra, amit a telefon update programja jelzett. Azóta igazából majdnem mindeen ok, de jelentkezett 1 apró hiba: hívás után nem jelzi ki, hogy mennyi ideig tartott a beszélgetés.. Hanem csak azt az időt írja ki, amikor a kijelző elsötétült. (vagy ha én kezdeményezem a hívást, akkor azt írja, miután letettem, hogy "hívás...". Ez mitől lehet? Van rá valami megoldás?
-
takessz
senior tag
Dokee enyit a 4.3 rol ne hogy már a L kimaradjon mikor egy szaros T és V megkapja pff
Sony V és T 4.3[ Szerkesztve ]
Apple iPhone 14 256GB Midnight Black iOS 17.6.1 | Apple Watch Series 4 Nike Edition | PlayStation 5 825 GB "Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
stojesz
tag
Ha jól tudom mind a V, mind a T felsőbb kategóriás az L-hez képest. A "sz..os" jelző így nem biztos, hogy áll rájuk.
[ Szerkesztve ]
www.stojcsics.hu
-
Tidzsimon
őstag
Jó kérdés, nem szoktam figyelni esetleg nem függhet össze a proximti szenzor hibával? (nem világít az elülső kamera mellett valami?)
(#8092) takessz mindkettő magasabb kategória.
Amúgy szinte semmi nagy újítás nincs a 4.3-ban. Ami nekünk jól jött volna az a két soros változtatható gyorsindítók, és a cybershot kamera, de az nem verziószám függő, egyszerűen nálunk kihagyták.Apropó kamera:
Kamera superior auto móddal (cybershot kamera) root nélkül: klikknem próbáltam, hogy működik e
A legjobb sütemény a sült oldalas.
-
takessz
senior tag
válasz stojesz #8093 üzenetére
Tudom csak ahhoz képes hogy régi mert nem mai darab és megkapja akkor egy 2013 as telefontol is elvárnánk sokan!
Apple iPhone 14 256GB Midnight Black iOS 17.6.1 | Apple Watch Series 4 Nike Edition | PlayStation 5 825 GB "Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
Tidzsimon
őstag
válasz stojesz #8096 üzenetére
Aha látom mire gondolsz, az egy érdekes mondat benne.
" Van akinek problémája van az automatikus uninstallállással" -rész.
nem igazán értem hogy uninstalálláshoz, miért kéne bemásolni oda azt a file-t, az kb pont installnak számít nem uninstalnak."rw-r-r" Az az amihez már root kell, meg root explorer alkalmazás, főleg hogy a system/appp könyvtárba kéne másoloni. Azt meg Root nélkül nem éred el.
Végigolvastam a fórumot ezek után nem merem nyugodt szívvel ajánlani, mert lehet hogy nem tudod leszedni róla, valaki azt írja hogy felülírja (updateli) a kamera alkalmazást, valaki azt hogy külön alkalmazás, utóbbi esetben nincs gond.
Kipróbálnám csak nem gyári romon vagyok, ebben alapban benne van
A legjobb sütemény a sült oldalas.
-
Lacko87
tag
válasz takessz #8092 üzenetére
Mi nem a 4.3 hanem egyből a 4.4-et fogjuk megkapni!
http://blog.gsmarena.com/sony-releases-android-4-4-1-kitkat-aosp-source-for-several-devices/
A 16 hónap támogatásba még ennél több is beleférhet. Fél év alatt 6 frissítést adtak ki. Az előző telefonom egy ZTE volt, arra 1 frissítés jött ki, ami többet ártott mint használt. A Sony frissítései viszont jelentősen javítottak a telefon használhatóságán.
[ Szerkesztve ]
-
-HajTömeg-
őstag
válasz nyikszi #8088 üzenetére
Szerintem azért elég nagy túlzás azt állítani,hogy mindegyik tele van hibákkal.
Illetve a hibák "milyensége" sem mindegy.
Egy One mini vagy egy S4 mini totyikjában szerintem kevesebb hibáról írnak.
3 éve van sonym, a másodikat kaptam, nem őrültem meg.
3 éve kifagy,befagy,lefagy. Kb 417 szer tettem újra a létező összes variációban.
Nincs olyan alkatrész amit ezen vagy a korábbi Rayemen ne cseréltek volna.
Mindent! Alaplapot,kijelzőt, a teljes készüléket kicserélték kb háromszor.
Az L-nél detto ezzel kezdtem, ezek után meggyőződésem,hogy ebben a szegmensben a Sony nem képes használható telefont gyártani, egyszerűen szrik erre a rétegre, csak kidobálja a készülékeket,aztán a felhasználó meg ott rohadjon meg ahol van.
Tökéletes példa rá ennek a készüléknek a kamerája,mely gyakorlatilag értékelhetetlen képeket és videokat készít. A pofátlanság netovábbja ezt így piacra dobni.
Szerintem leginkább a felhasználás mértéke határozza meg,hogy ki mennyi hibával találkozik.
Aki linkelgeti,hogy 1 hétig bírta az aksija az nyilván nem egy komoly felhasználó.
Aztán azok véleménye sem releváns számomra, akik kapcsolgatnak 2g-3g között és félóránként szinkronizálgatják a maileket,csak hogy bírja az aksi.
Nekem minden azonnal kell,le is baszarintanak,ha egy emailre fél óra múlva még nem válaszoltam.
Nem azért vettem okostelefont,hogy néhanapján kapcsolódjak a netre.
Ráadásul van pár hiba,ami kb századjára jön fel és mégis sokan megsértődnek,ha ezt jelezzük egy újoncnak.
Ilyen pl a kamera, a fagyások, aksi ilyesmi.
Nem értem miért kell ezen megsértődni és ezeket valamiféle támadásnak venni.
Nem a Kovács Józsit szidom, hanem a telefonja gyártóját.
Ezen tényleg hlye aki kiakad.
Ha én új telefont akarnék venni természetes,hogy fontosnak tartanám,hogy írják meg a hibáit.
Sok embernek kell az önigazolás,hogy azt lássa jó helyre adta ki a pénzét, majd megharagszik,ha szidják az ő kis telefonját. Butaság.Alias: Júzer error
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest