Hirdetés
- Tipp érkezett az Android 16 korai startdátumára
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Csúcskamerával jöhet a szupervékony S25 Slim
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
~~~ SONY XPERIA L ~~~
Új hozzászólás Aktív témák
-
cynu
tag
Sziasztok!
Ma délelőtt cseréltem le az Xperia U keszülékemet egy L-re.
Vodás, locked bootloader, ICS 4.1.2, Build: 15.0.A.2.17A SUS jelezte a 4.2.2-es frissítést......
Véleményetek szerint, összességében megéri, vagy inkább maradjon a jelenlegi FW?
Köszi előre is!
Üdv!
-
stul87
tag
Most jövök az ACE 3 tesztről...hát azok a képek,ha az L-é szarok,akkor azok milyenek? Ti meg jót röhögtem, mert lebeszéltetek millió embert erről a jó készülékről,és rá 1 hétre már a frissítés is kijött,amivel a képek javultak...sőt visszatérve ezelőtt NEO-m volt, aminél mondták végig, hogy marad 2.3.x-en...erre szólt a cimbi, hogy tegyem fel a 4.0.4-et...tehát ne tessék a sony-t frissítés terén szidni, ebből kiindulva úgyse tudjuk az L meddig megy el, sőt egyiket se tudjuk. Ez pedig szóljon a Modi-knak,mikor vettem egy szutyok advence-t,ami egy hétig volt nálam(na arra tényleg nem jön frissítés), hogy az ACE 3-at az egekbe magasztalják, holott se egy értesítő led,egy kamera gomb...szar képek(de persze csak nem olyan jók,mert az L az ami a szar kategória,mert Sony), jaaaa...és abban már az se baj,hogy sima TFT a kijelző, de rá van írva, hogy Samsung...ne haragudjatok,hogy itt offolok,de minden tesztet végig olvasva egyszerűen nem lehet kibogozni, hogy egy telefon milyen,mert ezek a "hozzáértő" emberek úgy látom inkább szimpátia, és nem pedig használhatóság alapján szakértenek...
"csak a pubg!" by Sz
-
hunluigi
senior tag
(no offensive ON)
Én nem gondolnám, hogy pl. a mobilarénás teszt elfogult volna. Csupán a pillanatnyi állapotot tükröz. A fotók amiket akkori romal lőtt a gép pedig éppen hogy csak vállalhatók voltak (vagy mondjuk ki pocsék). Nálam az előd xperia sola kategóriákkal jobban teljesített. Szerintem a mostani képek sem jók, pláne annak fényében hogy a sony külön kiemelte ezen képességeit anno, de ez ugye szubjektív vélemény, mint mindenki másé aki itt nyilatkozik a telóról. A emlegetett samu készülékeket nem ismerem, nem tudom össze hasonlítani őket.
Summa summárom az okos ember elmegy és kipróbálja a jelölt készülékeket és az alapján dönt nem amit írnak... (mondom ezt én aki first-time buyer voltam az L esetében... )
szerk: mielőtt félre érthető lennék... én teljesen elégedett vagyok a telóval és biztosan jó darabig marad és nem cserélem le. A fényképei meg olyanok amilyenek. Nálam ez nem akkora probléma, hogy ne tudnék vele együtt élni...
[ Szerkesztve ]
A kezdetek kezdetén... XT 8Mhz; 640Kb ram; HERCULES monitor (papirfehér) és csatoló (256k ram); 20Mb MFM HDD 5,25''; 1.2Mb 5.25'' FDD; PC Speaker Hová szalad a világ...
-
MMt#k#D
tag
Jelentkezett valakinél az aprobléma a frissítés után,hogy a telefon kikapcsolása után nem lehet újraéleszteni,se a power+hangerő kombó se semmi más.Sussal se tudom újrahúzni a rendszert.Tnap tettem fel rá,és ma reggel lett kikapcsolva.Volt rendesen nafta az akksiban.
Eat Sleep JDM
-
Totka1986
csendes tag
Eddig bírtam, hogy ne írjak, de tegnap nagyon meglepődtem..
Megjelenés óta használom ezt a csoda L masinát, T-től, webshopon keresztül. Az egész jól kezdődött, ugyanis kapásból belefutottam egy érintkezési hibás darabba. Persze, reklamálhattam, ügyfélszolgálat, jó pár telefon, menjek egy hivatalos Téé pontba.
Nagy nehezen 3 üzletet végigjárva kiharcoltam!!! magamnak egy új példányt. ( A kijelző nem működött, bal alsó sarkánál volt valami, erősen megnyomva persze jó lett, de minden hátlap leszedésnél ez újra előjött. )Persze hülyének nézett a szervizes, ennek ugye semmi baja, hisz látom, hogy működik, csak elvitte bebikázni az akksiját.. LOL Na itt mondtam, hogy ne szórakozzunk egymással..
Azóta semmi gondom vele, a 4.2.2 sokat dobott rajta, megszerettem.
Tegnap viszont észrevettem, hogy a kamera lencséje iszonyatosan karcos, nem akartam elhinni, csak törlőkendővel töröltem, vigyázok rá, persze néha zsebben hordom. Ráadásul még bentebb is van az üveg, ugye a fémkeret azért valamennyire védi. Barátnőm L620 telóján az optikát nem védi semmi, ugyanúgy használja mint én, és semmi karc nincs rajta.
Találtam hozzá középső keretet, kb 3000 pénz, de ha cserélem ugrik a gari.
Azért egy pár hónapos telónál ez kicsit erős
[link] -
-
őstag
válasz Totka1986 #4920 üzenetére
Ami egy érdekesség, hogy neked az optikától jobbra van egy kis lyuk. Nekem az optika felett van.
Biztos, hogy nem csak kosz? A képen nem látszik egyértelműen, hogy karc-e. Ad absurdum pedig még vannak ilyen karc eltüntető megoldások, mint a fogkrémmel való dörzsölés, de saját tapasztalatból mondom, hogy ezekkel csak óvatosan."Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"
-
Imike_80
aktív tag
Ha Neo-d volt, akkor simán szabad szemmel is láthatod a két kamera fényképei közötti különbséget. Leírtam a tapasztalataimat én is annak idején. Szintén elsők közt vettem meg az L-t, gondoltam, megvan a 8MP, a szoftver meg csak javult valamit. Hát sajna nem. Viszont én is úgy vagyok a kamerával, mint HunLuigi kolléga: nem izgat annyira a fényképek minősége. Hiszem, hogy ki lehetne hozni belőle többet is (és most azért a 4.2.2-vel javult is valamelyest), de a célnak megfelel. Szerintem még most sem éri el a Neo szintjét.
Azért a 4.0.3 és 4.0.4 elég sokat váratott magára a Neo-nál! Emlékszel mit össze Flashtool-oztunk? És a JB-t is nagyon vártuk... Túl sok frissítés nem volt ott sem, de sajnos biztosan kevés is lett volna a hardver egy újabb Android verzióhoz. Nagyon lassú lett a végére. De valószínű ez is elavul szépen lassan. A szürke betűs részben írtam erről.
A lényeg, hogy szerintem méltó utódja a Neo-nak, lehetne picit jobb néhány feature, de ha 2 évet ez is kibír, akkor én elégedett leszek. Egyelőre elég erős a vas, jó a GPS, stb, stb... -
stul87
tag
válasz Imike_80 #4923 üzenetére
Igen, gyönyörű képeket csinált, viszont mindenre várni kellett cserében...tehát valamit valamiért, inkább legyenek rosszabb képeim, mint hogy várnom kelljen,mert azt gyűlölöm. Nekem inkább nagyobb gond volt,hogy vettem egy S Advance-t, de aki már használt jó telefont (Neo), az nem tud áttérni egy Samu-ra. Gondolok itt pl arra, hogy pont mögöttem van a teló töltőn a szoba másik felében, de várjatok megnézem, hogy kerestek e, és mivel zenét is hallgatok, így nem hallom ha csörög (Jé,csak hátra fordultam, és látom nem volt semmilyen esemény)...tehát utálom,mikor el vannak ájulva egy telefontól közben meg a gyakorlatban használhatatlan...ahogy pl az advance nem ébresztett,és akadt a videófelvétel...igaz egy kolléga írt 1 oldalas segítséget(amiért hálás voltam, hogy vette a fáradtságot!), amivel megjavulhat, és mivel ott hagytam 2 évre 45 rugót a Tnornál, arra vágytam, hogy mókolgassak? Nem...hanem erre,hogy megrendeltem a kis L-t,és egyszerűen azt csinálja a telefon,amire vágyom,ha GPS kell,azonnal segít,ha face-re megyek,azonnal fent van..ha wifi kell,azt is látja és azonnal csatlakozik...hogy gyengék a képek, kicsit zavar, de a mindennapokban egyszerűen nem tudok semmilyen hibát mondani...kell ettől több egy telefonnak(ja és persze nézzük az árat is)? Nem akarok fannak látszani,csak használni szeretnék egy telefont, és persze van aki nincs megelégedve vele...a múltkor néztem ahogy egy olasz fickó demonstráció képp szétverte a 6-os BMW-jét, mert szerinte egy szutyok
"csak a pubg!" by Sz
-
P@ly
tag
válasz zolnagy #4887 üzenetére
Lejárt az 5 perc
Azt kérlek áruld el, hogy a szélső gomb mire való (a 3db pici négyzet)?
A 6 darab pici négyzet az az alkalmazás indító. De a másik, hogy mire jó, arra nem jöttem ráSzerk.: De el lehet legalább rejteni.
Azt mondja, hogy menü gomb... Nekem semmit se csinál ha megnyomom...[ Szerkesztve ]
-
Lomha 8V
addikt
Tegnap úgy döntött a Status Bar, hogy nem jön le a kedvemért. Nem volt nagy para, újraindítottam és működött. Más is tapasztalt ilyesmit az új FW-vel?
[ Szerkesztve ]
-
P@ly
tag
@zolnagy & Tidzsimon:
Óóóó én balga
Köszi!@mcsm88:
Nekem is működik.
Nem lehet, hogy ASCII / Binary miatt van valami gubanc a build.prop-al?
Én nem a végére szúrtam be, de szvsz tök mindegy hol van.
Mivel szerkesztetted a build.propot? TC nem állította el a jogosultságát?[ Szerkesztve ]
-
Noctilux
csendes tag
Urak. Tegnap föltettem a 4.2-t és most akárhányszpr újraindítom a telót, a főképernyő ikonjai visszaállnak alapértelmezésbe. Alap program ikonok maradnak, a többi eltűnik.
-
őstag
válasz Noctilux #4943 üzenetére
Ez sajnos ismert bug az új fw-ben. Sőt, nekem az összes program mutatása esetén is előjött, ha egyéni elrendezést akartam használni. A megoldás a főképernyős dolgokra, hogy a telefon memóriáján kell lennie azoknak az appoknak, amelyeknek az ikonjait használni akarod (a belső tárhelyen már nem működik).
"Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"
-
bigzee1977
tag
Root OK, de hogyan kell unroot-olni Sony-éknál? Lehet egyébként ilyet csinálni? Láma, tudom, de nekem ez nem tiszta teljesen. Tudna valaki segíteni?
-
P@ly
tag
válasz bigzee1977 #4946 üzenetére
A.) Ha a kínai root-al csináltad akkor egy kattintás. Nem tudok kínaiul de valamelyik gombra kattintva a root állapot megszűnt nálam megszűnt ([link]).
B.) gyári beállításokra történő visszaállás
C.) ROM újrahúzásEsetleg a régi root-okkal (15.3.A.0.26 ROM esetében) kipróbálhatod, hogy az unroout műxik-e. XDA-n fent vannak a file-ok. Visszakeresel a hozzászólások között megtalálod a linkeket is.
@gabancs:
Valamelyik indiai főzelék készítő csak megcsinálja[ Szerkesztve ]
-
dokee78
félisten
válasz bigzee1977 #4949 üzenetére
Kitkatünk biztos nem lesz,legalább is zárt BL-eseknek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Elemlámpa, zseblámpa
- PlayStation 5
- Tipp érkezett az Android 16 korai startdátumára
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Path of Exile (ARPG)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest