Hirdetés
- MIUI / HyperOS topik
- Tipp érkezett az Android 16 korai startdátumára
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Csúcskamerával jöhet a szupervékony S25 Slim
-
Mobilarena
~~~ SONY XPERIA L ~~~
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nagya21
addikt
válasz zolnagy #4350 üzenetére
HAli!!
Nem kellett volna leszedned, megemeled a fóliát, celluxal leszeded a koszt a kijelzőről, meg a fóliárol, és visszarakod.
Vagy leszeded a fóliát, lemosod forróvizben, lerázod róla a vizet, és visszarakod a már kellően megtísztított kijelzőre.
A Haieren, mivel vizálló, vizesen raktam fel, tökéletes lett.
Az L-en is tökéletesen sikerült.
Üdv Nagya
UI: hehe pont látszik benne a hozzászólás írása[ Szerkesztve ]
Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
őstag
válasz GEPESZ66 #4351 üzenetére
Hogy mennyiben hozzák ezt a szintet, azt nem tudom megmondani, de szokták még emlegetni a htc deire 500-at is mint jó telefon, illetve az lg l9 sem lehet rossz, továbbá neten rendelve a galaxy s3 (még olcsóbb is 46 ft-tal ) Xperia sp pedig +12e, és valószínűleg annyival tud is többet, mint az L.
Szerk.: véletlenül sem lebeszélni akarlak, mert amúgy kellemes telefon
[ Szerkesztve ]
"Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"
-
Nagya21
addikt
válasz dokee78 #4357 üzenetére
Hali!!
Flip Nillkin tok
Üdv Nagya
UI:Ha most menne tönkre az alca 995, én is az idol s-t választanám[ Szerkesztve ]
Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
Rerrietllub
tag
Sziasztok.
Telefon vásárlás előtt vagyok, lejárt a hűség időm a vodánál. Max 35e Ft-ot szánnék készülékre a meglévő előfizetésem meghosszabbításával.
Az egyik kiszemeltem a Xperia L. Tetszik a telefon, bár élőben ma fogom megnézni. Szóba jöhet még a Htc Desire 500. Mindkettőt odaadnák nekem most 28500 Ft-ért.
Esetleg még az Lg Optimus L5 II-t néztem, az 8500 Ft lenne. Tudom, hogy nem ugyan az a kategória, csak nem nagy a választék. Esetleg a Samsung S3 Minit néztem még, bár az 34990 Ft.
Most egy htc Desire X-et használtam amíg le nem tiltotta a Vodafone.
A szívem a htc felé húz, de szerintem a Sony szebb. Amire használnám az zene, internet, facebook leginkább. Elvétve egy két fotó, videó. Így a kamera nekem nem igazán lényeges. Játszani sem szoktam szinte soha. A méret is kritérium, ugyanis nem rendelkezek lapát kezekkel , max 4,3-as kijelző ami szóba jöhet emiatt.
Köszi a segítséget![ Szerkesztve ]
Álruhás bohóc, avagy a félreismert jóbarát!!! - Az Angol Bullterrier -
-
dokee78
félisten
válasz Rerrietllub #4360 üzenetére
Ha fontos a fotó akkor Desire 500.
Xperia L
Desire 500
Alcatel Idol S
Galaxy S3 Mini
Desire X
Optimus L5II elavult egymagos HW -
Siriusb
veterán
válasz Rerrietllub #4362 üzenetére
Részemről nagyon meg vagyok elégedve a telefonnal. Jól működik és kinézetre is kellemes látvány, kézben tartani is jól esik.
-
kevinhorvath
újonc
A tesztvideóban azt mondtátok a menüben nem lehet mappázni pedig lehet. Csak az elrendezést egyénire kell rakni.
-
Nagya21
addikt
HAli!!
Fényképeztem a temetőben sírt.
Ha a sír közepén levő feliratra fokuszáltam tök homály lett.
De ha a fejkőn levő feliratra, akkor a sír közepén levő felirat jó lett, mintha a fókuszpont közelebb lenne mit ahová őkelme teszi.
Ha valaki megnézné a saját készülékén kiváncsi lennek hasonló eredményre jut-e.
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
őstag
válasz Rerrietllub #4360 üzenetére
Szerintem ezek közül egyértelműen xperia vagy desire. A kamera mindkettőben hasonlóan gyenge, zenére mindkettő teljesen elfogadható (a desire 500-at nem ismerem, de korábban htc-m volt, a sony-k jók zenei téren, persze egy profi mp3 lejátszótól azért elmarad). Internet, fb. megintcsak azt mondanám, hogy mindkettő teljesen alkalmas rá.
-
Rerrietllub
tag
válasz Seraph 16 #4367 üzenetére
Rendben, köszi.
Akkor úgy néz ki élőben fog eldőlni. Nem tudom minőségileg, anyaghasználat terén azonos szinten van-e a Xperia és a Desire. A csillogós lakkozott hátlap nem tartozik a kedvenceim közé sajna.Álruhás bohóc, avagy a félreismert jóbarát!!! - Az Angol Bullterrier -
-
kevinhorvath
újonc
Zenehallgatásra egy normális fülhallgatóval tökéletes. Nekem egy mezei fülesem van kb. 2500 Ft volt (sony) és olyan szépen szól ezzel a telefonnal persze normális minőségben kell letölteni a zenéket én 320 kb/s-ban szeretem de minimum a 256 és akkor tuti jó a minőség. A kamerát is mondtátok hogy nem valami jó szerintem nagyon is jó képeket lehet vele csinálni csak tudni kell használni. Előtte htc-m volt ami köztudottan jó képeket csinál mert rájöttek arra hogy nem a megapixel a lényeg ! Szerintem ez a telefon összességében nagyon is megéri az árát és jó választás annak aki egy normális telefont szeretne viszonylag elfogadható áron.Azt bánom a böngészésben egyedül hogy nem flash támogatott amúgy viszont jó vele böngészni a chrome-al is meg a sima böngészővel is. A kijelző képe tényleg nagyon szép. Ja és az akadályokat is jól veszi. Ilyen játék hogy Real Racing 3 meg se kottyan neki. Bőven jó ez az 2 magos 1ghz-es proci. Aki netezni Szeretne Zenét hallgatni vagy játszani annak szerintem simán jó. Fényképezni is sokat szoktam imádom az Instagram-ot és szerintem jó ez a kamera nincs vele baj annyi hogy tudni kell használni. Az előlapi vga viszont gyengusz de hát mit vár az ember egy sima vga kamerától.
-
negatiw
tag
Sziasztok.
Eladtam XU-t. Tetszik az L,bár félek a Sony tól az U ics je után. Valaki megtud nyugtatni,hogy erre jobbak a rom-ok? Szerintetek az L,vagy a Samu S Advance készít jobb képeket? -
GEPESZ66
veterán
válasz kevinhorvath #4372 üzenetére
Azért az előlapi kamera gondolom Skype-hoz megfelelő?
-
zolnagy
őstag
válasz zolnagy #4342 üzenetére
Rájöttem, hogy miért nem indul el a GMD app automatán (már ha valakit érdekel)
Az igazság az, hogy elindul. Ezt úgy tudtam meg, hogy a státusbar ikon jelzést bepipáltam. És elindult, de valami miatt nem rejtette el "soft key"-eket.
Nos a bűnös az xposed telepítő. Ez mondjuk kár, mert ennek is volt pár modulja, amivel hasznos beállításokat lehetett eszközölni (pl. az idegesítő mobiladat nincs bekapcsolva üzenetet eltűntetni), de momentan ez a GMD gombeltűntető sokkal hasznosabb nekem, hogy automatikusan induljon rendszerindításnál.Az xposed beállításaihoz meg max. rákeresek, hogy be lehet-e manuálisan állítani valami conf fájl állítgatásával. Ehhez van valakinek tapasztalat, ötlet?
-
ultio
aktív tag
Tudom, hogy más kategória, de nekem most Nokia 5800 xpress music telefonom van. Ehhez képest milyen képet csinál ez a Sony?
rasti rusti
-
gabancs
addikt
Már egy párszor belinkeltem. Makróban jó képeket készít, de messzebbre, szó szerint pocsék. A fókusz működik ugyan de nagyon rosszul. És mellesleg a zajszűrés is borzalmas.
De látom, milliószor előjön ez a kérdés, ezért megpróbálok teljesen érthetően fogalmazni.
Az Xperia L fotói jó indulattal sem nevezhető fényképnek.[ Szerkesztve ]
-
gabancs
addikt
Ahogy elnézem, olyan kinai neve sincs telefonokkal egy kategória a fénykép minősége. A Sonyra nézve szó szerint szégyen.
-
nyikszi
őstag
Én ezt használom:
Nekem bevált, bár óvatosan kell kivenni a telót, mert letörhet a kis pöcök, ami a telefontartó és a kar között van. Nekem sajna letört, de kétoldalú ragasztóval simán visszaragasztottam az egészet (így nem lehet szétszedni a kettőt, de minek szedném le?) és azóta pöpec, már több ezer km-t megtettem vele.
''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''
-
GEPESZ66
veterán
A kamerát esetleg javítják majd szoftveresen?Sokat nem fényképezek, de azért egy elfogadható minőség jó lenne.
-
Throme
veterán
válasz nyikszi #4383 üzenetére
Kösz, én beruháztam Siriusb ((#4332) Siriusb) által linkelt megoldásra.
Ebben a tartó, 2xusb szivargyújtós tápcsatlakozás és a kábel benne van.(#4379) ultio: szvsz ha csak kamera miatt cserélnél, akkor ne tedd. Amúgy minden másban jobb az xperia L. Ok a navigáció ami még jó a nokián.
[ Szerkesztve ]
-
rsf
senior tag
Van vkinek IGO tapasztalata a telóval?
Nálam 792x442-nek érzékeli a kijelzőt fektetve. És ez neki nemtámogatott felbontás.
Állítva működik, de nem fordítja el a képet.
Valakinek sikerült megoldani ezt a problémát?
Üdv.“Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“
-
Throme
veterán
Tudom miről beszélsz, nekem is 5800-am van
Megnéztem régebbi nokiás képeket és élesebbek. Leszámítva azokat amik zoom-mal készültek, mert nem tudtam kitartani és bemozdultak, de ez user error.
A sony-n próbáltam 2MP, 5MP és 8Mp képeket lőni. Szvsz lágyabbak. A 2MP-es a legzajosabb, de ez természetes is.
Leméretezve a nagyokat elképzelhető picit javul a helyzet, de nem biztos.
Valami el lett rontva.
SW vagy FW frissítés előtt még kicsit élesebbek voltak a képek.Nem tudom mennyire használod fotózásra a telót, ha ez az elsődleges képalkotó eszközöd, akkor ne ezt a modellt válaszd. szvsz persze!
Ezt leszámítva egy teljesen jól használható és szép kütyü az xperia L.
Én elégedett vagyok vele.(#4387) Seraph 16: a gps-re egy rossz szavam nincs.
[ Szerkesztve ]
-
ultio
aktív tag
"Nem tudom mennyire használod fotózásra a telót, ha ez az elsődleges képalkotó eszközöd, akkor ne ezt a modellt válaszd. szvsz persze!"
Az az igazság, hogy mióta megvan az 5800, nem nagyon használok fényképezőt.
Pillanatmegörökítésre tökéletes, megfelelő fényben pedig simán hozza egy kompakt gép tudását, szóval mondhatni, ez az elsődleges fényképező cucc.Ki akarom majd próbálni, de gyakorlatilag mindenki azt mondja, hogy rossz képeket csinál.
rasti rusti
-
ultio
aktív tag
Kipróbáltam a fényképezőjét az L-nek, tényleg rossz képeket készít. A 3 éves Nokia 5800-as szebbeket lőtt az MM-ban.
rasti rusti
-
GEPESZ66
veterán
válasz Keil Walker #4397 üzenetére
Arra, hogy valamit gyorsan megörökíts, tényleg jó.
-
Tidzsimon
őstag
válasz Keil Walker #4397 üzenetére
Sötétben problémásabb, mellesleg mindkét kép életlen. :-) amúgy szerintem se olyan iszonyat vészes, ez egy telefon.
A legjobb sütemény a sült oldalas.
-
őstag
Vannak sokkal jobb kamerás mobilok, de azért annyira nem szörnyű a helyzet. Így egy hét után azt tapasztaltam, hogy ha messzebbre kellene fókuszálni, akkor jobban bajban van, de pl. volt családi összeröffenés, ott sikerült olyan képeket lőnöm (persze napsütésben), amik így monitoron nem sokkal maradtak el egy régebbi kompakt fényképező képeitől.
szerk.:
(#4392) Throme: Jaja, csak arra írtam, hogy ez is nagyon jó navigációra[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest