- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
kobipeti
aktív tag
válasz Dominó85 #1199 üzenetére
Legnagyobb bajom a 3 nyelvűség volt vele, 80% magyar, 18% angol, 2% egyéb nyelvek (krixkrax). így nem keltett bennem túl nagy bizodalmat, ment vissza nexus javított, ami Light flow-val még a ledet is működteti! Csinálok majd próbaképet vele kíváncsi leszek! Egy jó stabil magyar nyelvű MIUI jó lenne, amiben megy a geléria is....
-
kovjoe
aktív tag
Tényleg valami bezavarodhatott nálad, mert nekem a root is meg van;-). A képek minősége tényleg durván szint alatt volt a VIBEUI-n, látványos a javulás a MIUI-s felületen. De nálam a végleges MIUI melletti maradást a hívás alatt jó százalékkal (80-20) működő mikrofon jelentette, ráadásul, aki korábban már használt a MIUI valamelyik változatát (v5, v6) hamar megszokja a 7-est is. Szóval még mindig a MIUI rom (angol/kínai) a n1;-).
Xiaomi 11 lite 5G NE (8/256) (Xiaomi HyperOS 1.0.9.0 UKOEUXM) - Békéscsaba
-
gorkmc
tag
Én is ezt használom. Ez még béta állapotú ezért vannak benne krixkraxok is. De ha elküldi valaki a fejlesztőnek hol lát benne rossz szöveget, javítja. Az 5.0-ban nem volt már ilyen kevert nyelv, szerencsére.
Lehet, hogy a fényképező része a miáú romnak jobb, de speciel engem az nem érdekel egy telefonban. Az értesítési led, kikapcs-bekapcs kényelmi funkciók, night view stb. sokkal fontosabb nekem.
Még szerencse, hogy bőven van ROM amiből tudunk válogatni, kinek-kinek ízlése és fontossági sorrendje alapján. -
Dominó85
addikt
kovjoe
Végül a MIUI 2015.10.31-es romját tettem fel sikeresen. Minden működik. Sajnos kínai apkok tömkelege van benne, de lehet őket fagyizni küldeni a Titanium progival. Minimális Gapps-ot tettem rá. root van benne és ami nagyon meglepett az a hangereje és annak a minősége. Powerbankra kell tennem, mert annyit nyaggattam 36%-ról, hogy már enni kér. Kamerát meg út közben majd használom. A csinos csajos nem létező fotókat persze nem osztom meg. Max ha valamelyik barátosném engedi majd.gorkmc
A kettőt kéne valahogy ötvözni és egy olyan verhetetlen romunk lennei, amiről más csak álmodozhatna. Nekem a kamera fontos és hidd el nehezemre esett feladni például a kikapcsolt kijelző oldalra húzásával való feloldást vagy a másodlagos kameránál az éjszakai kijelző villantást, de a MIUI többi funkciója kárpótol (valamennyire).Majd megírom pontosan melyik fájlok kellettek ennek a romnak a felrakásához, stabil működéséhez, ha érdekel titeket. Most mennem kell személyit csináltatni, mert lejár.
* Péter - 06302461862 *
-
kovjoe
aktív tag
válasz Dominó85 #1206 üzenetére
Melyik gapps tetted rá, mert nekem nem futott rajta? A google szolgáltatások meg sem nyikkantak:-(. Mert ránézésre elég sok helyen belenyúltak pozitív irányba, csak ugye hiába a pálcikás appok, meg a MIUI áruház, ha én google függő vagyok;-).
-
Turcy086
tag
válasz fehermokus #1192 üzenetére
Megosztod velem Androium alatt hogy müködött a LED? Vagyis tisztázzuk nálad mit jelent, hogy müködik
-
Dominó85
addikt
Sajnos a MIUI 10.31 rom is egy kész katasztrófa. Ugyan már nem konstans a Play FC-je hanem random (yeah). És a szokásosnál jóval több a kínai tartalom... baxxa meg most már az aki ezt fejleszti. Fizetnek neki hogy egyre xarabb legyen a rom? A vicc az hogy itt várok az okmányirodában és Edge sebességgel netezek, FC-zik a Play és nem megy a GPS egyik progiban sem. GPS Test Pro-m 3 sec alatt fixált elsöre pedig... Nagy Wattafak LoL ez a rom.
* Péter - 06302461862 *
-
Dominó85
addikt
Visszatettem az "új" Phoenix romot és addig marad, amíg sokan azt nem írjátok, hogy van magyar, stabil MIUI 5.1.1-es rom (talán az 5.0.2 is belefér). Addig meg el leszek az egészen tűrhető kamerával és a szupergyors majdnem hibátlan rommal.
* Péter - 06302461862 *
-
kovjoe
aktív tag
Most olvastam, a MIUI Magyarország honlapján, hogy vagyuláék elkészítették a miui v7 beta4 0920 rom magyarított változatát (miuiandroid.hu/forum/viewtopic.php?f=39&t=1719 ; regisztráció szükséges).
[ Szerkesztve ]
-
Gila2626
csendes tag
Jön lefelé ez a híres miui rom, hogy is érdemes felrakni?
-
kovjoe
aktív tag
válasz Gila2626 #1216 üzenetére
Teljes takarítás után az sd-ről felteszed, megcsinálod az alap beállításokat, majd felteszel még hozzá egy gapps-t, majd letakarítod, vagy lejegeled a számodra fölösleges pálcikás appokat, és használod/ismerkedsz a MIUI-s rendszert/rendszerrel.
J.
-
kovjoe
aktív tag
válasz Gila2626 #1218 üzenetére
Ja, led visszajelzés nem működik, wifi jelerősség néha kicsit érdekes, de azzal nálam a VIBEUI alatt is probléma volt, meg legalább két nap, amíg megszokod a MIUI-t, (ha előtte nem használtad). Nekem több most nem jut eszembe, de mivel én előtte már másfél évig használtam MIUI-t, illetve annak felhőszolgáltatását (hongmi-n és redmi 1s-en), így lehet, hogy amit más rom hibának vél, az magából a MIUI rendszerből fakad.
-
kovjoe
aktív tag
Bocsi, elfelejtettem, hogy az elején a gépelés kicsit problémás, mert a gyári billentyűzet kicsit más, mint amit megszoktunk (pálcika van benne rendesen, de megoldható, és le kell cserélni pl. egy google billentyűzetre). De magyar férfi vitéz férfi, meg a farkast szemből nézi;-)...
-
kovjoe
aktív tag
Az opengapps.org-ról leszedett arm64 5.0 pico-t (csak play áruház) tettem fel recovery alól azzal tökéletesen megy.
-
Dzsolo
senior tag
hát mintha nem települne semmi.....
[ Szerkesztve ]
-
Dzsolo
senior tag
Nem kellene a kijelzőmön valami figuráknak világítani pörögni vagy bármi mint a Nexus ROM nál?
[link]
[link]
[link] Itt a Reboot the systemre mentem ez így jó? vagy inkább a wipe cache/dalvik?
[link] Ennél a résznél paráztam mert azt hittem valamit nagyon elrontottam.
Most a MI felirat virít percek óta, de remélem lesz belőle valami, nem vagyok egy nagy rom Flashelő Win 10-em van.Szerintem a TWRP alapból volt Nexus rom alatt. Na majd látom mi lesz.... Már muszáj volt csinálnom valamit vele mert tegnap óta lassan veszi a töltést és elsötétült párszor a kijelzőm is... kikapcsolás után csak akkor kapcsolt be ha kivettem az akkut. Na mindegy ha tégla lesz valaki holnap megcsinálná?
[ Szerkesztve ]
-
kovjoe
aktív tag
Nálam megoldódott a töltési probléma (2,5 óra alatt 15%-ról felölt MIUI alatt is). Vettem egy Navon univerzális hálózati töltő, 2USB, 3,1A, ehhez hozzá a tartozék usb kábel és már megy is minden:-).
-
Dzsolo
senior tag
válasz fehermokus #1228 üzenetére
Én Nillkin 2A töltőt vettem hozzá, untam, hogy a gyári töltő állandóan kirázódik az adapterből. Remélem lassan betölt kb. 20 perce dolgozik.
-
kovjoe
aktív tag
Ha nem fut le a dolog. Hátlap le, akku ki, majd mehet vissza, és a hátlap is. Power+hangerő, revoverybe be, factory, wipe, végül dalvik, és mehet az install zip az sd-ről. Ezután fut a szöveg (cwm alatt), majd kiírja, hogy indítsd újra. Indítás után lenovo felirat, majd mi, kb. 10 perc és rendszeren belül kell lenned.
-
kovjoe
aktív tag
Ne legyen igazad;-)! Ha a gyári VIBEUI-t használod a gyári kinti fejű csatlakozóval és adapterrel, akkor is ennyi a töltési idő. Ha megnézed a gyári töltőfejet 2A-s, a navon is ezt tudja, csak ott két usb van: egyik 2A-s, míg a másik 1A-s.
-
Dominó85
addikt
-
kovjoe
aktív tag
válasz Dominó85 #1235 üzenetére
Az elmúlt lassan 1 hónap küzdelmeinek köszönhetően (mikrofon;-)), én mégis azt a konklúziót kellet, hogy levonjam, hogy factory nélkül nem működnek rendesen romok cseréi. Imei vesztést meg csak flashtool esetén tapasztaltam, amikor (saját hülyeségemnek, és idegi állapotomnak köszönhetően ;-)) mindent kipipálva nyomtam egy flash-t.
-
Dominó85
addikt
Romtelepítés (CWM/TWRP alól) esetén akor lehetnek gobancok a rommal, ha a belső tároló nem lett wipe-olva. Mindenki úgy csinálja ahogy szeretné. Csak jelzem, hogy ma az 5. K3 Note tulaj volt nálam (soft brick, félreflashelés, Preloader, Factory reset, rom telepítési repertoár)
* Péter - 06302461862 *
-
kovjoe
aktív tag
válasz Dominó85 #1237 üzenetére
Na, ja, he egyszer egy üzlet beindul;-)... Mivel annak idején a hongmit, illetve a redmi 1s-t is sikerült tégla állapotba küldeni, majd visszatenni 3 agyvérzést;-) és 2 szívrohamot ;-) követően, így már nem vagyok olyan félős, de nem is mentem máshoz könyörögni, hogy ugyan csináld már meg, amit én elkalapáltam. Azt aláírom, hogy nagyon sokan vannak, akik nem olvasnak utána pontosan a témának, nem követik pontosan a lépéseket, és ha valami nem úgy sikerül, akkor széttárt kézzel várják mástól a csodát. Én '94-ben még dos alatt kezdtem a bügykölést, akkor én is láttam, hogy valaki lazán elindított egy format c: parancsot, vagy egy del *.exe-t, és nem értette, hogy mi történt, mert ugye ő nem csinált semmit;-).
[ Szerkesztve ]
-
kovjoe
aktív tag
válasz Dominó85 #1239 üzenetére
. Én elhiszem, én is szívesen szoktam segíteni mind gép telepítésnél, mind telefonnál. Csak arra utaltam, hogy általában egy rom cseréje során fellépő hiba leggyakrabban a lépések nem pontos követésének eredménye. Mert ugye én sem úgy születtem, hogy tudtam mi fán terem a romok cseréje, hanem - olykor a magam kárán tanulva - szépen lassan beletanultam. Ahogy gondolom te is, magyarán nem kell ezen képességgel születni, csak figyelni és alázattal tanulni, hiba esetén meg levonni a következtetéseket, illetve nem kidobni - egy figyelmetlenségből eredő hiba miatt - a kínából sok pénzért megvásárolt készülékeket.
-
kovjoe
aktív tag
Rajenék jelezték, hogy amennyiben a későbbiekben kijön egy újabb, stabilabb rom, abba is beleteszik a magyarítást.
-
Dzsolo
senior tag
Szóval, valamit nem jól csinálok, mert visszatettem a Nexus ROM-ot ekkor vettem észre, a feliratot, hogy frissítés..... Minden ok a telefonnal az összes telepített programom meg van sőt még extra kínaiak is vannak.
Wipe -> Advanced wipe -> Cache és Dalvik cache (csak ezeket pipáld be, a többi mellett ne legyen!)
itt hibázok szerintem, ezen a ponton csak 2 pipát teszek be konkrétan Cache és Dalvik cache. Jól gondolom, hogy itt még mást is kellene pipálni?
-
Gila2626
csendes tag
Na akkor hogy is legyen ezzel miui rommal :/ elég eltérő vélémények vannak a felrakás lépéseiben! Kérdem én úgy jó ahogy cucu romot raktam a gyári helyére?
-
kovjoe
aktív tag
válasz Gila2626 #1243 üzenetére
Itt olvasható a teljes cikk angolul: http://androidforums.com/threads/tutorial-how-to-flash-roms-flashable-zip-via-cwm.552426/.
Nem tudom, hogy tetted fel a cocou92-es romod, de ha feltétel után jól működött a rom, akkor igen a miui is mehet úgy.[ Szerkesztve ]
-
divan
őstag
Nekem is csak factory után volt hajlandó működni, mikor a Couco romot tettem fel. Addig folyamatosan fc-zett, többször is feltettem, cache, dalvik megvolt. Utána nyomtam factory resetet, és utána lett jó. Igaz a belsőt nem wipe-oltam. Legközelebb megpróbálom.
[ Szerkesztve ]
-
fehermokus
aktív tag
A LENOVO hivatalos honlapja szerint (magyar forrásból):
"Az első két telefon amely frissül az Android 6.0-ra, a szeptemberben bemutatott Vibe S1 és Vibe P1. Ezen modellek frissítése várhatóan 2016 júniusában kerül publikálásra. Ezen kívül az A7000-es okostelefonra, valamint az ázsiai piacra szánt A7000 Plus-ra és a K3 Note-ra érkezik a Marshmallow, erre viszont csak 2016 szeptemberre ígéri a gyártó a szoftver megjelenését."
Addig azért még kell egyet-kettőt aludni . -
Payskin
tag
Én '94-ben még dos alatt kezdtem a bügykölést, akkor én is láttam, hogy valaki lazán elindított egy format c: parancsot, vagy egy del *.exe-t, és nem értette, hogy mi történt
1990-ben az első munkanapomon leültettek egy gyönyörű Compaq gép elé, hogy azon dolgozzak. Elkezdtem nézegetni Norton Commanderben, hogy tele volt szarva a C: gyökér, márpedig nekem apám azt tanította, hogy nem szemeteljük össze a gyökeret, hanem mindent alkönyvtárakban tartunk. Mondom a főnöknek, hogy van itt egy rakás szemét a gyökérben, ezeket letörölhetem? Úgy nem nagyon figyelt oda, csak legyintett, hogy persze. Szevasz, command.com! Ment az is a levesbe, soha többet nem bootolt be. Mint kiderült, ajándékba volt ott valami külső cégtől, 2 napig tartott, míg előásták a hozzávaló DOS-telepítő lemezeket. Népszerű voltam.
[ Szerkesztve ]
-
kovjoe
aktív tag
-
Payskin
tag
Ki milyen SD kártyát használ a telóban? Tudom, volt már szó róla, úgy 690 hozzászólással korábban, csak most nem vagyok keresős hangulatban. Rémlik, mintha azt is írta volna valaki, hogy 64 gigással óvatosan.
Mondjuk ebből a merítésből?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest