-
Mobilarena
Huawei Mate 8- A Kirinpáncélos
Új hozzászólás Aktív témák
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz zeon.hu #1849 üzenetére
Hogyan tegyek fel gyári romot?
Csak custom recovery-ből telepíthető zip romot tudok feltenni.
Ilyen nincs, vagyis nem találok.Szerk.:
Most találtam...hátha...[ Szerkesztve ]
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
Pietro 22
aktív tag
Megvolt. Semmi változás.
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz #45553408 #1854 üzenetére
Segíts már ki légyszíves, hogy akkor melyik részre nézzek rá az összefoglalóban?
Olyan romot tudok CSAK ÉS KIZÁRÓLAG feltenni, aminek a kiterjesztése zip (vagy esetleg ha nem jön be amit az előbb linkeltem, akkor amit csocsoszán javasolt, az következhet)
OTA-s dolgok, dload-os dolgok nem jöhetnek szóba, mert nem indul el a telefon." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz #45553408 #1856 üzenetére
No az előbb linkelt zip-es rom felment elindult.
162-es rootolt.
A KingVip és a gyári 152-es -hez képest is gyorsabb, fluidabb a futása.
TWRP-m nem működik normálisan nem tudok mentést csinálni pl. a mostani rendszerről.
Kíváncsi vagyok rá, másnál hogyan működnek ezek a dolgok, lehet az én készülékemmel van gond" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
-
pusihusi
addikt
Sziasztok végig olvastam, s azt hiszem ezen marad a gyári rom. Pedig már tegnap elolvastam a nyitását, végig néztem a romokat videókat leírásokat stb. Úgy látom nyitni a legkönnyebb.
Üdv. Feri!!
-
csocsoszán
őstag
válasz #45553408 #1854 üzenetére
[link]http://index.hu/gazdasag/2016/01/25/afacsalt_mobilokkal_van_tele_az_orszag/
Én beszéltem több ilyen "olcsó" boltal az olcsó készülékek Használt Bemutató darabok. Garancia van rá ha veszel, de kissebb használatból eredő kopások vannak rajta. Ja és nincs doboza! Zacskóban adják! Mint a krumplit.
Egy rohadt nagy átverés, csak azért hogy hívd fel őket. Persze nem veszel ilyet, de egyből felajánlják, hogy van nekik dobozos. Na az már nem ennyire olcsó. Pár ezer csak a különbség!! Miközben ott a link, hogy csalják el az áfát, amit persze zsebre raknak.
Bolti garancia: ezek az áfa csaló üzletek elég hamar "átalakulnak" egy másik nevű boltá. Természetesen nem jogfolytonossá, a garanciáddal meg mehetsz a .....
Már rég börtönben lenne a helyük, fogalmam sincs miért engedik.....!HUTCHDB
Arra, hogy a készülék "agyában" maradnak dolgok, a samsung note 2-nél készültek úgynevezett rendes cleanerek. Amik tényleg kipucolták a telefont. Nem mai a történet![ Szerkesztve ]
Eladó Sennheiser Hd800 és egy B&W füles!
-
pusihusi
addikt
Egyik simemet elnyelte a telefon, nem tudom hogyan a belsőt, próbáltam rázni nem jött ki. Nem gond ha bent marad? Mert akkor kérek másikat. Vagy mindenképp ki kell venni?
Üdv. Feri!!
-
-
HUTCHDB
nagyúr
-
csocsoszán
őstag
Ezt kicsit félve írom le. Én szemüveges vagyok a pici csavarok régebben volt hogy kilazultak és elvesztek. Ha egy pöttynyi színtelen körömlakkot raksz a csavar fejére sosem lazul ki. Még az is lehet, hogy a sim két szélére rakok egy kicsit, hogy ne tudjon elmozdulni. Persze hajszárítóval megszárítani nehogy bent kössön hozzá a mechanikához. De a huawei-nek le kellene írni, hogy hogyan lehetséges ez? Ez egy csúcs modell, azt a részt le kellene zárni.
HUTCHDB
Igen ez várható volt. Újra indul ilyenkor és a gyári recoverybe ugrik.[ Szerkesztve ]
-
pusihusi
addikt
válasz #45553408 #1864 üzenetére
Igen az . Leesett a a parkettára, de most hogy visszaraktam mind a kettőt a külső nem fogadja el a kártyát. Cserélgettem nem a simben van a hiba. De viszont a micró sd-ét elfogadja Újrahúztam akkor is csak a belső simet fogadja el. Már kipróbáltam más simekkel a belsőn jó a külsőn nem látja. Eddig 2 simmel ment
[ Szerkesztve ]
Üdv. Feri!!
-
pusihusi
addikt
válasz #45553408 #1872 üzenetére
Nem be a belsejébe, hanem mikor vettem ki a kis b... tálcát akkor leesett. A telefon nem esett le csak a belső sim. A kártyák megvannak csak az esett le s arra gondoltam hogy a telefon belsejében van. A telefont csak rázogattam, attól az érintkező nem mehetett gallyra, v. mégis.
[ Szerkesztve ]
Üdv. Feri!!
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz csocsoszán #1870 üzenetére
Igen, ez volt a megoldás, viszont (ahogy bodrik11 írta) nem megy fel rá, valószínű az eltérő alapok miatt.
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
Cunaja
addikt
válasz HUTCHDB #1874 üzenetére
Mivel látom nagy a kinszenvedés, csak jelentkezem. Foglaljuk össze mit is tudunk. Közben utazom, ezért nem biztos, hogy egyből válaszolok..Szóval ha a külső sd dload mappában van az update.app és semmi más, akkor is elakad? Egyáltalán elkezdi az installt? 3 gombos módszer szerint is lehet csinálni. Telefont kikapcsolni, majd hangerő fel+hangerő le+ power gomb. Addig kell nyomni, amíg elindul az install. A dload mappában más nem lehet. A gyári romot nem érdekli a többi app, mert egyből system format jön és töröl mindent. Ha elindul és kiakad hibával, hogy fail, akkor nem megfelelő a gyári rom. Ezt az okozhathatja, hogy régebbi kiadást akarsz felrakni. Sajnos ilyenkor először roolback kell, vagyis visszatérni a legelső gyári romra köztes rommal.
A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
csocsoszán
őstag
Istenigazából itt szerintem az a nagy kérdés mi lehetett (lehet) a recovery-vel. Nekem ez nem tiszta és ez a "köd"
engem megállított a tovább lépésben.
Sehol sincs DL-00-ás teljes rom, feltétlenül mentéssel kellene kezdenem, nem lehet hiba.
A következő a gyári recovery, honan tudom letölteni vagy lehet e arról is mentést csinálni? (Nem vagyok biztos,hogy a két Kínai recovery pont egyforma.)
Egyelőre ennyi kellene az elinduláshoz.Láttam a custom romod gyorsaságát! Elképesztő! Szívesen beneveznék egy ilyen romra. P7 sehol sincs a 8-hoz, így mégis sokkal gyorsabbnak tűnt. Akkor mit lehetne kihozni ebből?
Köszönöm!Eladó Sennheiser Hd800 és egy B&W füles!
-
Cunaja
addikt
válasz csocsoszán #1877 üzenetére
Sajnos most orvosnál vagyok a szemészeten, csak holnap tudok gyári recoveryvel szolgálni. Szétszedem majd a romot, és linkelem nektek. Gyári romot, csak az aktuális, vagyis ami utoljára rajta volt gyári verziónak a recovery- re lehet rakni. Az update, teljesen mindegy, hogy helyi frissítésből, vagy 3 gombos módszer, csak gyári recovery-vel működik.
A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
HUTCHDB
nagyúr
Próbálta már valaki az adb-s flash-et?
A parancsokban lévő zárójeles rész az mi lenne?
Vagy ez a letöltendő fájlok pontos neve?
Nem vagyok pc közelében, így nem tudom letölteni, viszont este rendbe akarom tenni a telefont, mert jó, jó ez a rom (162) de a témázó nem működik, nem lehet csak a háttérképet cserélni, semmi mást.Tenne be valaki egy "szűz" telekomos telefonról egy képernyőképet, ahol a telefon adatai látszanak?
A modell és build szám kellene nekem...[ Szerkesztve ]
-
HUTCHDB
nagyúr
Most olvasom, hogy az itt lévő OTA-s .zip-et simán twrp-ből feltették, és működik....[link]
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz #45553408 #1885 üzenetére
A telefonon a 162-es de C900-as build volt, amiről tegnap este írtam.
Az összefoglalóban is lévő adb-s romot tettem fel, de hogy tiszta legyen pontosan ezt flash-eltem tételenként.
Egy érdekesség, ami igen meglepő ismét számomra!
Itt az ún. dirty, vagy piszkos telepítés ajánlott, ami a wipe-ok elhagyását jelenti. (természetesen twrp-ről beszélek, és custom romokról.)
Ha full wipe-ot csinálunk, és utána tesszük fel az új romot, akkor a témázhatóság megszűnik, és ha jól olvastam egyéb funkció is elvész, pl. az értesítési hangok cserélhetősége.
Én a tiszta telepítéshez vagyok szokva, így tegnap este feltett custom romnál is megcsináltam, ezért nem volt téma elérhetőségem.[ Szerkesztve ]
-
HUTCHDB
nagyúr
No megpróbáltam visszazárni a telefont.
Sajnos nem megy.
Már próbáltam vagy 10x, de sajna failed, "stat no match"
Ez viszont elég nagy gond.....Tudom, hogy gyári rendszer kellene, de ha ez nem az, akkor mi ami most van rajta?
A recovery is stock...[ Szerkesztve ]
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz HUTCHDB #1888 üzenetére
Kezd alakulni..
Újra kinyitottam a bootloadert a korábban kapott kóddal, majd úgy zártam vissza. Most relocked!Szerk:
Kész! PHONE Locked!Én nem tudom milyen telefon ez..
Próbáltam menüből a frissítést, nem ment "nincs újabb verzió"
Próbáltam sd-ről, nem ment.
Újraindítottam, és a piros felirat fogad bootoláskor, ami a nyitott bootloader-re jellemző!
Ismét fastbootba tettem, ott meg PHONE Locked...fuuuuu......kicsit lefáradtam....
[ Szerkesztve ]
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz csocsoszán #1890 üzenetére
Nem, nem tudtam feltenni a 152-es romot.
133-as romot tett fel az adb-s flash.
Ezt frissíteni nem tudom, és a telefon induláskor piros szöveggel jelezi a nyitott bootloadert, viszont bootban indítva PHONE Locked van, ami azt mutatja, hogy zárva (eredeti állapotban) van a boot.Nem tudom miért nem működnek itt úgy a dolgok, ahogy kellene...itt több olyan rejtély van, ami számomra teljesen logikátlan....
[ Szerkesztve ]
-
csocsoszán
őstag
válasz HUTCHDB #1891 üzenetére
Tabela már visszazárta ő nem jelzett ilyet! Érdekes.
DL00-C17B165 rom van fent most. De mivel az xda- n régebben felrakták ezt az ota frissítést, letöltöttem és három gombosan a dloadból felraktam. Hamar felment de a telefonban a build számot nem írta át.(igaz amit felraktam az TL00, ez is Kínai. Az lehet,hogy ez nagyobb gond mint gondolnám.)
Igen ám de mikor megérkezett a rendes ota a 165-ös rommal Nagyon Sokáig molyolt pl: kitörölte az előtte letöltött témákat, meg még ki tudja mit. És átírta a build számot is.
Lehet, hogy ezek a romok több dolgot is figyelnek.[ Szerkesztve ]
-
Z.É.T.
őstag
Én személy szerint szívesen felajánlanám pl. egy ilyen kávé árát, hogy egy szakács romot tudjon főzni, illetve magyar nyelvű, szájbarágós leírást keszítsen a Mate 8 fontosabb moddingjaihoz. (korábban is tettem már ilyet)
Lassan leszünk annyian tulajok, hogy össze tudnánk dobni egy teló árát (vagy annak jelentős részét), ha Cunaja, vagy más szaki vállalná.
Ki mit gondol?(és az is lehet, hogy gyári rendszeren maradnék, de nagyon megnyugtató lenne számomra a tudat, ha a Mate 8 magyar közösségi "supportja" ilyen szintre emelkedne)
[ Szerkesztve ]
https://www.flowsummithungary.com/optin/?rh=zYegzbWcaw
-
HUTCHDB
nagyúr
Új, meglepő fordulatot vett a dolog.
Többször csináltam factory resetet mind menüből, mind pedig a gyári recovery-ből, de sajnos a piros kezdő felirat nem tűnt el.
Idegesített a dolog, így elkezdtem olvasni ismét az xda-n az OTA-s 152-es rom hozzászólásait, és egy meglepő dolgot találtam.
A post-toló azt írta, hogy a BELSŐ tárhelyre ( ...itt nem tilos innen a telepítés?) tegyük fel az OTA-s zip mindkét tagját a dload mappába, majd hosszan nyomjuk a hangerő le, hangerő fel, és a power gombot egyszerre és települ az új szoftver.Nyilván mivel nem volt veszíteni valóm feltettem a BELSŐ tárhelyre a dload mappába az OTA-s 2 db alkotót és hosszan elkezdtem nyomni a gombokat úgy, ahogyan azt írták.
Kb. 10 mp nyomás után elindult a telepítés, lefutott, majd a rendszer 152-es rommal bootolt...ráadásul a piros felirat eltűnt induláskor, és fastboot-ban is PHONE Locked felirat van.Most van egy teljesen szűz EU-s rendszerem, teljesen gyári állapotú telefonom (NXT-L29C432B152), mintha ez a sok sok kínlódás meg sem történt volna...igaz van egy nyitó kódom, de ezt csak akkor fogom használni, ha lesz értelme...de a mai állás szerint nincs!
[ Szerkesztve ]
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz zeon.hu #1895 üzenetére
Biztos átfutottam rajta, de akkor ezt az összefoglalóban is korrigálni, vagy módosítani kellene, mondjuk bodrik11-nek ha jól emlékszem, csak és kizárólag külső sd-ről ment, ráadásul úgy, hogy a tárcsázóba beütött kóddal indított menüből történt a frissítés.
Kérdésedre a válasz:
2 fajta van. Az egyik 1,4 Gb (full rom), a másik meg egy 500 megás." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír A Huawei a legnépszerűbb kínai, a Samsung a legkapósabb globális márka
- Hír A Huaweihez „igazolt” Lionel Messi
- Hír Mobilarena TV: A Kirin ereje
- Hír CES 2016: Rövid ismerkedés a Huawei Mate 8-cal
- Hír Tényleg erős lett a Mate 8 és a Kirin 950
- Hír Ilyen élőben a Huawei Mate 8
- Hír Kirin 950 lapkával debütált a Huawei Mate 8
- Hír Rekordot döntött AnTuTuban a Kirin 950, a Huawei Mate 8 rendszerchipje
- Hír A vártnál is erősebb lesz a Kirin 950?
- BestBuy topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- PlayStation 5
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Yettel topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mesterséges intelligencia topik
- Macska topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok