- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Telekom mobilszolgáltatások
- Magisk
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ez lesz a legolcsóbb Snapdragon 8 Elite modell idén
- iPhone topik
- Yettel topik
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
-
Mobilarena
BlackBerry Z10 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
minek?:S
őstag
válasz #72797440 #30339 üzenetére
Nálam az akku az 5:00-tól 19:00-20:00-ig bírja általában. Ebbe az tartozik bele, hogy végig megy mobilnet, 2G/3G, viszonylag sokszor írok rajta, játék, zene, netezés, közepes fényerőn és pár hívás. WiFivel, ha kevésbé használom(közepes fény, játék, néha 1-1 írás és hívás) volt már, hogy közel 3 napot ment.
Appok: BBW-n van egy pár, de Snap(Google Play) sokkal bővebb, nekem is onnan van az appok nagy része, még, ha megbízhatóbb is a BBW. 10.3-al került a rendszerbe Amazon bolt is.
Androidról váltottam, és nem bántam meg, semmiben sem érzek hiányt, viszont előző telefonommal ellentétben, ezt tudom használni. Ami nekem nagyon nagy pozitívum és nagy hasznát veszem, az főleg a HUB. (nem rég rájöttem arra is, hogy ha 2ujjamat összehúzom -mintha képet kicsinyítenék- akkor ki lehet választani az olvasatlanokat).
Üdv.:M.
-
törölt tag
Köszönöm mindenkinek a hozzászólást a Z30-at túl nagynak tartom de az akksi miatt lehet, hogy inkább az lesz ha eljutok odáig. (Titkon remélem addigra kijön egy új modell ami tudja amit a Z30 csak kisebb). Még egy kérdés. A GPS még mindig nem az igazi?
-
zolion01
tag
válasz kárátékutyá #30348 üzenetére
Pl abban, hogyha ugyanazon os volt mind a kettőn és minden alkalmazás be volt zárva és egyszerre indítottam el rajtuk pl az evernote natív alkalmazást, a Z10 még mindig tekert, amikor a Z30-on már rég be volt töltődve.
De ugyan ez érvényes minden más app-ra is és böngészőre is. Sajnos kellenek appok, mert különben még a bankomba sem tudnék belépni!
Egyszerre volt mind a kettő, nem nagyon szerettem használni a Z10-et miután láttam a Z30-at működés közben, ezért amint volt lehetőségem cseréltem a Z10-et Z30-ra. Most 2db van a cégben, mind a kettőt én vettem, viszont az első Z30 beszerzésekor is egyértelmű volt, hogy inkább több pénzt adok érte, de nem kell még egy Z10, mert aki kapta nem értette volna miért jobb az, mint a régi telefonja.
Sokkal gyorsabb, akku időben szinte az egyik legjobb készülék +24 óra az nem mind1, lényegesebben jobban kezelhető a kicsit nagyobb kijelző miatt. Továbbra is azt mondom, mintha nem ugyanaz lenne gyártó.
Az tény, hogyha nem veszek Z10-et, akkor sosem lenne Z30-am, de egy percre sem bántam amikor elvitték. (Ellentétben amikor Moto G-ről Z10 váltottam, sebességben jelentős visszalépés volt)
-
zolion01
tag
válasz #72797440 #30352 üzenetére
GPS? Mi a baj vele? Tökéletesen működött Z10-en is, NavFree, Google maps, Wazze, Sygic.
Sőt, pályanapon a Kakucs ringen Z10-zel mértük a köridőket RaceChrono android-os appal, ami tartalmazza a pálya rajzát, így a GPS segítségével pontos infókat kaptunk, mit-holba..tunk, rontottunk el. -
stojesz
tag
válasz minek?:S #30351 üzenetére
Kösz az ötletet az olvasatlanok kiválasztására, ezt nem tudtam. Nagyon hasznos.
Nekem volt Xperia L-em, aztán utána cégesként Xiaomi Redmi 1S. Azt vissza kellett adnom és az Android alkalmazások futtatása miatt úgy döntöttem, hogy adok esélyt a BlackBerry Z10-nek, amin már egy ideje nagyon rágódtam. (Egyébként egyetlen Android alkalmazás van a telefonom, az Axa Bank mobilbankja.)
Végül vettem egy fehéret, de aztán azt asszonypajtásnak adtam, magamnak pedig vettem egy feketét.
A gyorsasága számomra döbbenet az Android után. (Ennyit tesz az optimalizáltság.) A HUB teljesen meggyőzött. Sokan panaszkodnak a Facebookra, nekem azzal sincs gondom. (Korábban be-be lépegettem, most már csak a HUB-ban nézem, hogy van-e valami, ami érint.) A gesztusvezérlés annyira természetes már egy hét után, hogy tegnap az Xperia L programjából is alulról-felfele húzással akartam kilépni.
A méret tökéletes, már csak még egy becsúsztatós aktív tok kell, mert csak egy van és azt asszonypajtásnak adtam. Ez is nagyon jó: látom, hogy villog a led, felhúzom az alapból a HUB-on lezárt telefont, látom, hogy mi a legújabb üzenet. Ha akarom, megnézem. Ha nem, visszatolom a telefont. A led pedig elalszik és nem villog tovább. Nem kell ezerféle alkalmazást megnyitnom mindenféle üzenethez.
www.stojcsics.hu
-
l.sebestyen
senior tag
válasz kárátékutyá #30350 üzenetére
Èn is z10 után vettem a z30 at, nekem nem volt csalodás, az akkuja jobb mint a z10, igaz semmi másban nem vettem èszre külömbsèget, nekem tökèletes. Most bajba is vagyok mert beadtam hangszoro cserère (mèg gariba) mert recsegett, ès hiányzik a bb
-
kárátékutyá
őstag
válasz l.sebestyen #30356 üzenetére
"igaz semmi másban nem vettem èszre külömbsèget"
Erről beszélek.
-
Coc@s
őstag
válasz kárátékutyá #30357 üzenetére
Szerintem meg ez nem így van.
Akkuidő, méret (bár ez kinek-kinek jó vagy rossz), sebesség, hangminőség !!!
Nálam ezzel a néggyel már nyerő volt.18 éve itt
-
kárátékutyá
őstag
"Hangminőségre" azt nem értem. Zenét gondolom senki nem hallgat vele külső hangszórón. Kihangosítón Z10 sem rezeg, nem torzít. Kijelzője Amoled, nekem nem tetszik a mű túlszaturáltsága, bár 10.3.1-el kicsit azért jobb lett, de az IPS valósághoz közelebbi színvilágát meg sem közelíti. Egyedül az akku, amiben kb 2x olyan jó, többiben max egymás mellett összehasonlítva jönne ki a különbség, de mind a kettő készülék laggol és lassúcska.
-
Coc@s
őstag
válasz kárátékutyá #30360 üzenetére
A kijelző megitélése valahol szubjektív. Nekem mindkettő megfelelt teljesen az igényeimnek.
Hangminőség: Mikor elvitték a Z30-at és utána pár napig a Z10-et használtam újra, már a WAZE-nél fejbekólintott. hogy a Z30-hoz képest (ahhoz képest, nem magában!!!) milyen szar a hangja.
De nekem telefonáláskor is lényegesen jobbnak tűnt a hangminőség.Sebességben meg bizony jobb vas a Z30.
De nekem nincs bajom a Z10-el sem, azt is szeretem.
De összességében nekem messze jobb a Z30.
A Passport meg... egy álom!
[ Szerkesztve ]
18 éve itt
-
papeti01
senior tag
Sziasztok,
Ven ez az elcsépelt dolog, hogy vízbe (tiszta) esett a telefonom... holnap lesz egy hete. Ugye akksit kivettem, de a teljes száradás előtt visszatettem, azóta nem bootol be...
Utana jártam itt németben 50 euró a beviszgálás, és az ultrahangos tisztitás, stb díja... de csak 80% os a siker, hogy utána müködik... persze ha nem akkor kapok ajánlatot, hogy mennyi a javítás.
50 eur + alkatrész ár+ munkadíj... és akkor a kérdés ... ÉRDEMES, vagy ne is vigyem bevizsgáltatni???köszi,
p.#proudfather
-
LSiki
tag
válasz papeti01 #30362 üzenetére
Szia.
Nem tudom amúgy nálatok mennyi lenne/volt egy Z10.
Azt tudom mondani én mit tettem, igaz egy tablettel.
33K volt az új ára 4 hónappal ezelőtt. Repedés lett a kijelzőn(nem baleset), ezért gariztatni szerettem volna.
Szervíz alapból küldte a díjakat, 22.8K a kijelző + oda-vissza postaköltség. Ez cirka 25-27K.
Én eladtam úgy ahogy volt repedt kijelzővel.Ha kérdeznek, válaszolok.
-
stojesz
tag
Az akkumulátorral kapcsolatos problémákra van már valamilyen működő megoldás? (Nem tölt fel 100%-ig, hanem megáll korábban, stb.)
Köszönöm!
www.stojcsics.hu
-
őstag
Jó azt nekem is mondták, hogy amúgy felmegy 100-ra, csak bugosan írja ki, meg, hogy nem 0%-nál kapcsol ki hanem mondjuk 20-nál. Engem sem nagyon érdekelt, de amikor STL1-es 1 év garival volt 55-kért meg STL-2-es 1,5 gyári garival 45-ért, akkor igazából csak azért vacilláltam, mert az 1-es az fehér volt, az meg jobban tetszett, de szerintem így kicsit jobban jártam
LoL, mi különbség van 220 között meg a PC között?
-
szeky81
tag
válasz minek?:S #30370 üzenetére
Szerintem lassabban tölt és lehet emiatt megy 100%-ra. Nekem amúgy volt olyan, hogy PC-ről sem ment fel teljesen. Sőt! Ha igen és levettem, majd belementem a készülékfigyelésbe, akkor ott 98 - 99%-ot mutatott...
Viszont öröm az ürömben, hogy le tud merülni nekem hét, azaz kerek 7%-ig! És akkor kapcsol ki, ha hagyom.[ Szerkesztve ]
szódabikarbabónábó'
-
zolee0307
őstag
A 10.3.1-es frissítés előtt érdemes wipeot csinálni majd?
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
MODERÁTOR
Ki mit vár az új OS-től?
Én jobb akku időt.
A bejövő hívások esetén a rezgés bug javítását.
Néha a Waze leáll és nem hajlandó újra indulni, ennek esetleges javulását.20 éve a Prohardveren
-
zolee0307
őstag
-
MODERÁTOR
válasz l.sebestyen #30377 üzenetére
Igen és még egyet, az assistant tanuljon meg magyarul.
20 éve a Prohardveren
-
BRQD
csendes tag
hello!
regen jartam itt. de ismet elojott a korabbi gondom ami tavaly novemberben.
akit erdekel: STL-1. OS: 10.2.1.3062megszakadt egy hivas es hiaba volt halozat nem tudtam hivast inditani. egyik pillanatrol a masikra a telefon nem indult ujra. csak bootolt de nem erte el a 100%-ot. igy hiaba probalkoztam tobbfele modon: tolteni 220-rol, PC-rol, ujra es ujra inditgattam de makacs es nem enged.
igy most ujra nekilatok:
- ujra installalni a BB linket
- autoloaderrel felrakni egy gyari OS-t
- security wipe
- software frissites
- regebbi backup (nem a legutolso hanem azelotti. meg szerencse h.mostaban mar kb 2-3 heti rendszeressegel csinalok backupot igy nem jarok ugy mint korabban.)mindenesetre ez eleg bosszanto. nagyon szeretm a Z10-t es nem terveztem tuladni rajta de ha ujra szembesulok ezzel a dologgal akkor kenytelen leszek. tobben csabitgatnak androidra meg iOSra de azok nem nekem valok. szoval mindenkeppen maradok BB-nel de sajnos jelenleg nincs olyan keszulek ami megmozgatna. a gombos verziok nekem nem tetszenek. a Z30 meg nekem tul nagy. szivem szerint egy 4"es kijelzovel de jobb minosegu kameraval mar elegett is volnek..
remelem h.a 10.3 sokat javit es nem kell megvallnom a Z10-tol...
no ennyi most hirtelen. megyek es keresek egy aktualis OS-t..
[ Szerkesztve ]
-
BRQD
csendes tag
nem tudok turelmes lenni. nekem a keszulek a munkaeszkoz. ha kiesik 1 nap akkor bosszus leszek m.utalok visszamaszni a regi keszulekre. szoval ha feb19 kijon a hivatalos akkor rateszem majd azt. ;-)
ha nem akkor meg jobb most letolteni mint kesobb. :-)icezozo!
szerintem mitol johetett vissza a problemam ilyen rovid ido alatt?
semmilyen letoltott app nincs rajta (nekem telefonalni es internetre kell a telo. meg neha fenykepezni). gyakran torlok minden felesleges dolgot rola. es megis osszeomlott magatol. erdekel h.mi valthatta ki ezt ujra. -
bnc_lc4
csendes tag
k&h mobil ebank droid appot használ vki?
működik? vélemény?
köszi
bb z10[ Szerkesztve ]
-
BRQD
csendes tag
sikerult kb 2 oraja felrakni a 10.3.1.1581-es verziot.
azota ra vagyok kattanva! eszmeletlen jo lett! :-D
felejtos az uj telo vasarlasa maradok a Z10-nel.
juhej! :-D -
hunderbörd
tag
-
eduba
aktív tag
válasz hunderbörd #30392 üzenetére
Szerintem nem lesz.
Csak classic-ról és rió-ról hallottam pletykákat, hogy azok lesznek.
-
l.sebestyen
senior tag
válasz l.sebestyen #30395 üzenetére
közben megnéztem, nem ugyanaz a Rio egész vállalható telefon lesz,
-
őstag
válasz l.sebestyen #30398 üzenetére
Nekem nincs ilyen problémám, nekem 2-es van azon meg szerencsére nincs ilyen bug. Nekem 0-100 között minden érték van, ami egész, bármivel töltöm
Amúgy a Z3 az a Jakarta volt. Erről a Rioról ilyen formában még nem is hallottam, de felkeltette az érdeklődésemet
Amúgy lehet valami hasznosabb/bővebb infót tudni róla?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Iphone 12 Pro 128GB Pacific Blue, Független 100% Új AKKU, Üzletből Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB PURPLE, NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, GARANCIÁVAL,ÜZLETBŐL
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB SZÉP ÁLLAPOT,NAGYON JÓ AKKU, ÜZLETBŐL GARANCIÁVAL
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest