- Hívószám-hamisítás
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Telekom mobilszolgáltatások
- Magisk
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ez lesz a legolcsóbb Snapdragon 8 Elite modell idén
- iPhone topik
- Yettel topik
-
Mobilarena
BlackBerry Z10 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
slashing
senior tag
csak egy tipp én a néjegyzékre az outlook-ot használom és azzal szinkronizálom de lehet ezt gmail-el is csinálni, ez a legjobb módja szerintem a contaktok megőrzésének, használtam régen win névjegyet is de egy windows gixernél elszállt az is aztán áttértem az outlookra, könnyű kezelni őket pillanatok alatt szinkronizál....
hasznos volt mikor a hülye viber(ami azóta már lekerült a telefonról) minden nap összegányolta a névjegyzéket..
-
ripla
addikt
ez de komoly!
csak gmail-es címeim vannak, és amikor ma bekapcsoltam fél percre a wifit, hogy megnézzek valamit, akkor észrevétlenül csinált a naptáramba egy értesítőt, amit még délután a gép előtt ülve a google+-ban hoztam létre.
csodálkoztam, hogy miért sípol, erre ott figyel a naptárban az értesítő, vagy ez eddig is így működött, csak nekem nem tűnt fel?
nem fogom kikapcsolni, mert ez tök jó, csak fura, ez volt az első ilyen eset.[ Szerkesztve ]
-
DeusHun
őstag
Sziasztok!
Hétfő óta én is BB Z10 tulaj vagyok, frissült is az elvártak szerint és eddig tetszik a telefon.
Amivel most kicsit dolgozni szeretnék az az NFC, automatizálnám a WiFi-mobilnet-hangerőprofil hármast. Van korábbról NFC-tag-em amit a WP-s HTC-m írni és olvasni is tudott de a Z10 közli rá, hogy nem ismeri fel.
Tudjátok esetkeg, hogy melyik gyártótól érdemes terméket venni amit kezelni tud a telefon? Van erre egy kompatibilitáslista (amit eddig nem találtam meg)?Rainforest Alliance Certified signature
-
Kingfisher79
tag
Sziasztok,
a frissítés után lett pár érdekesség/bug, de a többségével szerintem először igyekszem saját magam megbírkózni, ám van egy, amit nem tudok hova tenni.
Amikor feloldom a telót, akkor a kezdőképernyő kinagyítva jön be, a HUB is például, ha egy üzenetet néznék meg lezárt kijelzőből. Megnyílik a HUB, majd abban a minutumban belezoomol automatikusan, mindig vissza kell húznom. Tapasztalt már ilyet valaki? Hogyan lehetne ezt orvosolni, sajna nincs ötletem...
előre is köszi
The RIMpire fights back!
-
tibi683
tag
válasz Kingfisher79 #30906 üzenetére
Hello!
A kisegítő lehetőségeknél kapcsold ki a nagyítás!
-
Atomgoa
csendes tag
Sziasztok, Z10, 10.3 - frissítés óta gyári böngészőben az index főoldalát megnyitva az akksi töltöttséget jelző ikon mellett (bal fölső sarok) megjelenik egy pause jel (tehát mintha vmi vmit lejátszana) amint elhagyom az index főoldalát, eltűnik ez a jel is. Ha az oldalsó fizikai hangerőgombok közti gombot megnyomom, elkezd lejátszani egy folyamatos búgó hangot, az ikon lejátszási ikonra vált. Újabb lenyomásra elhallgat, az ikon újra pause. Ha nem index főolda, nincs ikon, nincs hang. Erről tud vki vmit?
https://drive.google.com/folderview?id=0B6NSIq-1NIyhfmxjb0ZYMldwTGZBLXpIcXIzTlhKSklDTVl3UE1TVTNPdFdBY1E2NV9KX0E&usp=sharing
-
félisten
Tegnap derült ki, de a névjegyzékem kb 60%-as üres. A név mellett nincs szám, ami katasztrófa... Komolyan mondom egyes számok hiánya megpecsételt pár dolgot nekem a jövőben. Nem is értem miért nem akadtam ki rajta, talán még nem jutott el a tudatomig. Persze a fogászom száma megmaradt, de a pár rettentő fontos szám nem, mivel valaki csak ott érhető el, se mail se fb se semmi. Szólnál valakihez, de nem tudsz, ő meg hozzád nem fog bizonyos szabályok miatt.
[ Szerkesztve ]
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
szeky81
tag
válasz Kolondrum #30910 üzenetére
Sajnos én is jártam már így párszor. :/ Egyszerűen nem értem meg, hogy egy üzleti telefonon ilyen megtörténhet. Tegnap pl. bevittem egy új nevet + számot és a helyi partnerek mellett kijelöltem a sim-re mentést is. Este nem volt sehol a szám sem és a név sem. Bravó! Azt hittem ezzel a 10.3.1-gyel ez megváltozik, de nem...
szódabikarbabónábó'
-
r00r1
aktív tag
Sziasztok,
Most indítottam újra a telót. Néha (10.3 update óta kb 2x) bevillan a kijelző, egyszer kb olyan volt, mint a kékhalál...Illetve a telefonhívás/ felvétel még az androidos telóknál is lassabb (nem akad, csak baromi hosszan gondolkozik hívásindításnál).
Szerintetek lesz ez mostanában javítva egy hotfix címen, vagy ez már így marad a következő nagy frissítésig? Mert a rendszer marhára tetszik, de munkaeszköznek használom (nám..) -
félisten
válasz korpicschess #30915 üzenetére
He? Telmemória meg sim memória. Azt amit mondasz nem használok.
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
DeusHun
őstag
Helló ismét!
Tudtok arra valami módot, hogy az adatszolgáltatást hogyan lehetne gyorsan kapcsolgatni? Fentről lehúzva a mobilszolgáltatást tudom, hogy lehet, de nekem kimondottan a mobilnethez kellene valami gyorskapcsoló
Rainforest Alliance Certified signature
-
veterán
Sziasztok.
Visszatértem ide és kezdhetek mindent előről.Frissíteni kell a memómat
Visszavásároltam a tavaly nyáron eladott Z10-em.
Szóval,bele kell rázódjak újra a BB világába.HARLEY-DAVIDSON
-
Coc@s
őstag
-
veterán
-
solties
tag
válasz Kolondrum #30910 üzenetére
Nálam is ez volt, de szerencsére (ha manuálisan is) de egy mentésből visszaállítottam. Sőt mondok jobbat! Erre adjon választ aki tud! Az egyik teljesen eltünt névjegyemet próbáltam újra bevinni, beállítottam, hogy sim-re is mentsen, szám, név megad- mentés gomb... Na itt jött a meglepi üzenet: a név maximum 7 karakter hosszú lehet! Mi a k..rva anyád van? Eddig akár ez is lehetett volna, hogy : Megszentségteleníthetetlenségeskedéseitekért Krisztofóró von Brandenburger. Most miért nem engedi? Viszont volt olyan régi a megmaradtak közül, ami hosszabb hét betűnél! Akkor hogy is van ez??
-
Coc@s
őstag
-
veterán
-
lovace
aktív tag
Valaki tudja, hogy mi a szitu olyankor, ha hardveres problémája van a készüléknek, ami telekom garanciás és cserélniük kell a készüléket? Kapcsolatban állnak magyar BB elosztóval és tőlük kaphatok még z10-et vagy az ilyen dolgokat saját készletből intézik és ne is számítsak BB-re? (Mivel jelenleg nem forgalmaznak egyetlen típust sem.)
-
-
DeusHun
őstag
Pont azt a lépést akarnám megspórolni NFC-vel Lakásajtó mellé felaggatnék egyet amin mondjuk egy utcai hangerőprofil van beállítva, wifi kikapcsol, mobilnet pedig be. De a SmartTags-zel csak a mobilhálózat kapcsolható, az adatszolgáltatás direktben nem.
Rainforest Alliance Certified signature
-
Coc@s
őstag
válasz DeusHun #30931 üzenetére
Nincs sok értelme kapcsolgatni pl. a WIFI-t.
Nekem fixen be volt kapcsolva a Z10-en, és fix 3G-n volt mindig (az első kísérletezgetős időszakot kivéve).
Estig így is kibírta, és nem volt gond, hogy mondjuk elfelejtettem bekapcsolni itthon vagy valamelyik céges irodaházban a wifit, stb...18 éve itt
-
Amn3sia
újonc
Sziasztok,
egy Z3-as új és kezdő tulajdonosa vagyok, és nem sikerül a beállításokon tovább jutnom.
Sorban haladva. Dobozból készülék kivesz, mikrosim behelyez, készülék bekapcsol. Pin kód beütése, nyelv kiválasztása, szerződés elfogadása. Továbbiakban bejön egy képernyő "Csatlakozás mobilhálózathoz". Itt míg elkezd "pörögni", kapok egy ablakot, hogy "Nem lehet ellenőrizni az APN-t". "Az APN adatait nem lehet ellenőrízni. Ellenőrizze az APN beállításait, és próbálja újra. Ha probléma fennáll, lépjen kapcsolatba a vezeték nélküli szolgáltatóval." És van egy OK meg egy Beállítások gomb. Gondolom, ez a mobilinternethez kell, eddig az előfizetésemben nem volt ilyen opció (nem volt rá szükség). OKézom, de ez alatt (míg ez a szöveg feljön, kis idő elteltével) tud csatlakozni a mobilhálózathoz a telefon (vodafone).
Továbblépés lent "A folyatáshoz húzza ujját balra", és ezzel megpróbál Wi-Fi hálózathoz csatlakozni. Mivel nincs még itthon Wi-Fi router, a szomszédéhoz meg nem "illik" csatlakozni (jelszó hiányában meg nem is tudok ), itt megáll a beállítások. Párszor már újraindítottam, szép vodafonos logó fogad az elejénKérdés
- tudom csak a telefont használni, a mobilhálózaton keresztül (segélyhíváson túl?), vagy az első indításhoz mindenképpen kell ez az APN és/vagy Wi-fi?Köszi a válaszokat.
-
ViZo72
tag
válasz DeusHun #30931 üzenetére
Erre mondjuk elegáns (és automatizált) megoldás lenne a "Geofencing" funkció.
- Megadod a lakás (vagy munkahely, vagy mindkettő) GPS koordinátáit
- Megadod a koordináták hatókörét (pl.20m)
- Beállítod, hogy mi történjen ha eléred az adott körzetet: pl. hangprofil váltás, WIFI: On/Off, BT: On/Off stb...Nem kell hozzá NFC tag sem, csak bekapcsolt GPS.
Pl. a Powertools alkalmazás is tud ilyet, bár én magam nem próbáltam még ki.
Azt viszont látom, hogy sajnos pont a mobil net ki/be kapcsolást nem kezeli...Talán más hasonló alkalmazás viszont tudhatja azt is.
Powertools > Geofencing beállítás, mikor eléred az adott GPS koordinátákat. :
[ Szerkesztve ]
-
bloodemoney
csendes tag
válasz Amn3sia #30933 üzenetére
Mindenképp kell internet. A frissítések és a telepítés miatt. Gondolom nincs Blackberry előfizetésed akkor az APN(fogaskerék) ikonra nyomsz azután pedig a hozzáférési pontot ahol jelenleg blackberry.net olvasható azt átírod internet.net-re. Akkor elméletileg lesz mobilneted. Én úgy emlékszem,hogy kérte,hogy Wifi kapcsolat legyen,mert sok adatot kellett letölteni.
-
Amn3sia
újonc
válasz bloodemoney #30935 üzenetére
köszi!
akkor ez marad holnapra...
-
ViZo72
tag
válasz solties #30923 üzenetére
Egyértelműen a SIM-re mentéssel van a baj.
Régi szokás szerint én is próbáltam a SIM-re IS menteni a kontaktokat, gondolván, hogy ha a telefonnal történik valami, ott vannak a SIM kártyán a nevek, legfeljebb átteszem másik telefonba (akár a régi "buta" készülékbe) és minden ok.
Csakhogy ezekkel a mai készülékkel hozzászoktunk, hogy ezerféle adat felvihető rájuk:
pl. nagyon hosszú, ékezetes nevek, több telefonszám egy névhez, becenév, e-mail cím, facebook account stb...A SIM kártya már eleve az ékezetes neveknél bajban van (a név hosszát illetően), szóval úgy tűnik elavult a SIM-re mentés.
Feltűnt viszont, hogy nekem is voltak korábban hosszabb nevű mentéseim SIM kártyára,
szóval most próbálgattam kicsit.A helyzet változó:
- Ha nincs ékezet a névben, akkor 15-16 karaktert enged menteni (vezeték és keresztnév összesen).
- Ha "á" betű van a névben, akkor már CSAK 7 KARAKTERT enged!Pl. az "é" betűvel nincs gondja, a többi ékezetet meg már nem próbáltam, ennyi "bizonyíték" elég is volt.
Szóval az ékezetes karakterek SIM-re tárolása nem egyforma ezek szerint, némelyik több helyet igényel a "kódolás" során, csak ez persze nem látszik.Szóval célszerű a telefon memória mellett máshová menteni és NEM a SIM-re.
Jobb esetben csak nem tudod lementeni SIM-re az új nevet, mert panaszkodni fog a hossza miatt.
Rosszabb eset, mikor a telefonból egyszerre küldöd át a neveket a SIM-re egy másolással.
Ha hosszú, vagy ékezetes a név (pl. pont "á" betűs) akkor nagyon könnyen az lesz a vége, hogy a SIM kártyán lesz pl. három db "KOVÁCS" nevű névjegyed, de nem tudod megmondani, hogy melyik a Pista, Józsi, Jenő, mert az "á" betű miatt a SIM nem tárolja a név többi részét, hanem szépen leharapta a másolás során...
(Jártam így a telefonra költözéskor, csak akkor még nem értettem miért, de most úgy gondolom ez lehet az ok.)[ Szerkesztve ]
-
ViZo72
tag
válasz szeky81 #30911 üzenetére
Szerintem itt is a SIM korlátokkal van a baj.
(Tényleg nincs korszerűbb SIM kártya vajon?)
SymbianOS esetében: ha a SIM-en név van de nincs telefonszám, csak azt tudom elképzelni, hogy a telefonmemóriából egyszerre másoltad a számokat a SIM-re és ennek során esetleg nem a megfelelő mezőből másolódott ki telefonszám, így üres szám került a SIM-re.
A telefonon ugye megadható akár több szám is, több mezőben egy névhez, pl. mobil, otthoni, munkahelyi, stb. viszont a SIM csak egy adott név mezőhöz egy adott szám mező tartalmát várja gondolom...
(Én is másoltam SIM-re nemrégen, de nekem át is mentek, kivéve, hogy volt amit leharapott az ékezetek miatt.)Úgy sejtem akkor is lehet gond a több helyre mentéssel vagy átmásolással, ha már eleve össze vannak kapcsolva a kontaktok, mert a különböző mentési helyek (SIM, google címtár, Windows címtár,stb.) nem feltétlenül képesek ugyanazokat az adatokat fogadni.
(Tudom, sokszor elég lenne a telefon memória - SIM párosítás, de úgy tűnik ott a SIM a gyenge láncszem ma már.)Ha az adott kontakt összes elérhetőségét egy névjegybe kapcsolom össze (telefonszám, e-mail fiók, facebook, twitter stb.), hogy ne kelljen külön megkeresni pl. a Facebook fiókban a névjegyet, akkor egy ilyen több helyről összekapcsolt névjegyet vajon hogyan ment SIM-re? Mi marad belőle?
Ha a SIM kártya kezelése menüben a telefonmemóriából a SIM-re másolást választom, ott nem sokat kérdez, átmásolja amit tud és lesz ami lesz...
(Mondjuk arra figyelmeztet, hogy nem fog minden átmenni.)A névjegyek rendezésénél, pl. ha egy Facebook account-os névjegyet összekapcsoltam ugyanazon illető telefonszámos névjegyével, akkor az összekapcsolt névjegyet nem tudtam a Gmail névjegyek fiókjába átmásolni a telefonon, mert nem jelent meg a másolás gomb. Szétkapcsoltam a névjegyet és máris másolható volt...
Nyilván valami nem kompatibilis a 2 féle névjegy adatszerkezetében, ezért nem engedte másolni a telefon.Szóval a sok okosság okozhat azért bonyodalmat...
(Tudom, nem mindenki használ Facebookot, csak egy példa volt, gondolom egy másolás során ugyanígy okozhat bonyodalmat egy névhez több telefonszám vagy több e-mail cím hozzárendelése...)[ Szerkesztve ]
-
daczkó
aktív tag
10.2.2 ről frissítenék 10.3.1-re (telefon nem volt használva több hónapja, csak feltettem rá az utolsó 10.2.2-t, majd dobozoltam), de elég lassú a dolog. Kb 50 perce indul újra a telefon, és nem igazán akar haladni előre az utolsó negyedben. A feliratok folyamatosan változnak:
Installing updates , Starting Blackberry OsUi: Azaz egy teljesen szűz 10.2.2 ről frissítenék. Rendben van ez a "sebesség"?
[ Szerkesztve ]
/ignore wwenigma
-
bnc_lc4
csendes tag
Sziasztok!
Sima telefonáláshoz a neveket nem a kapcsolatokből szoktam elérni, hanem telefon ikon / partnerek, így egyszerűbb, megszokottabb.
Viszont 10.3 óta automatikusan felugrik a billentyűzet, rá kell bökni egy névre hogy eltűnjön és oldalt legyen ABC. Van erre beállítás, hogy ne így legyen?
Amúgy nagyon profi a 10.3, slt 100-1 en -
Themes
aktív tag
BB
[ Szerkesztve ]
Apple iPhone 11 64Gb //PS4 Slim //
-
tomaszem
csendes tag
Hello, van akinek T-mobilnál megjött már a 10.3.1 frissítés ? ...vagy inkább úgy kérdezem hogy van még valaki rajtam kívül akinek még nem ?
-
lovace
aktív tag
válasz daczkó #30948 üzenetére
Csak azért kérdezem, mert én is ugyanígy jártam. Először viszonylag gyorsan 1-2 óra alatt felment 99%-ra, majd onnan meg se mozdult. Háromszor próbáltam és mindháromszor csak 99%-ig töltött be. Se Link, se sachesi nem ismerte fel, tehát innentől nem tudtam vele mit kezdeni.
Ma vittem be a telekomba, mert még garanciás. Azt mondták, ha szoftveres a hiba javítják, ha hardveres, akkor cserélik.
Én a helyedben nem dobozolnám, hanem ha még garanciás utána járnék, persze ha nem ismeri fel a gép.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen autót vegyek?
- Hívószám-hamisítás
- Építő/felújító topik
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Háztartási gépek
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Iphone 12 Pro 128GB Pacific Blue, Független 100% Új AKKU, Üzletből Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB PURPLE, NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, GARANCIÁVAL,ÜZLETBŐL
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB SZÉP ÁLLAPOT,NAGYON JÓ AKKU, ÜZLETBŐL GARANCIÁVAL
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest