- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ed Parker
nagyúr
válasz icecave #18699 üzenetére
Nincs, pár hete jelent meg.
miii? 6honapnyi adat kell hogy mutasson vo2max eredményeket?
ne már.A pontos km méréshez is kell 6 hónap hogy GPS alapján kitalálja hogy a 6km az nem 7.30km?
mert míg nem volt benne GPS a telefont használta kalibrálásként, viszont mióta ez beépített azóta tudtommal nem kell.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Ed Parker #18701 üzenetére
Vo2max-ot az előző watchok is tudnak mérni nem csak az s6.
Viszont csak ahhoz kell fel év hogy a trendekben mutassa (a fitnesz appban), mert most nézem hogy az egészség appban nekem már ott az adatok és aug eleje óta van még az óra (igaz volt már többször az évek alatt tehát mindig volt régebbi adat is a backupban).Apple Watch Ultra eladó: https://shorturl.at/RPJJU
-
Ed Parker
nagyúr
válasz icecave #18702 üzenetére
Azt tudom hogy a régebbi is tudta, azt nem tudtam hogy ez ennyire komplikált egy Apple watch esetében.
én az első generációs watch-ot vettem meg még anno, de fél év után eladtam, pedig nagyon bíztam benne, sok mindent elnéztem, de inkább vettem Garmin Fenix-et és eldöntöttem hogy akkor veszek újból watch-ot ha majd kész lesz.
most így az S6 környékén már azt hittem ki forrt ez a cucc, de mégis ilyen apróságok azért vannak.
ahhoz képest hogy állítólag évről évre egyre takarékosabb a proci, az S1 is 18h-t bírt a speckók szerint és az S6 is.
ok nyilván picit többet mert nekem is bírta már másfél napig is, de hát ez azért egy Fenix 10napos akksitól nagyon messze van és nyilván azért ehhez hasonlítom mert az elmúlt években fenixek voltak a kezemen, más nem.tigerclaw: nem látok benne hibát.
abban viszont igen hogy a távot évek óta futom és más eszközök is 50-100m eltéréssel ugyanannyinak mérték a kört, míg a watch mindig 7.30km-nek méri, valami furcsa oknál fogva. -
belovary
senior tag
válasz Ed Parker #18704 üzenetére
A Garmin a legjobb céleszköz ami szerintem létezik. Viszont nem okosóra! Lehet idővel lesz náluk is, de egyelőre hiányoznak olyan alap funkciók pl mint az eSIM. Akinek ezekre az okosóra funkcióra szüksége van, az a Fenix-et hiába akarja. Szerintem amúgy hamarosan a Garmin is be fog ilyen órákat hozni, ami minden ilyen fícsőrt tudni fog....
Egyelőre az Apple Watch az az óra, ami valóban különállóan a telefontól is tud létezni mint egy okos kommunikációs eszköz, és funkcionalitásban is megbízható, és sokat tud. -
Ed Parker
nagyúr
válasz belovary #18705 üzenetére
Vannak okos funkciók, a gaminban is, igen, valóban telefonálni nem lehet még vele, de Garmin pay van, belső tárhely van, fancy kijelző ugyan nincs, de legalább akksi van. Pulzus, véroxigénszint mérés van, EKG még nincs.
viszont sportban sokkal fejlettebb, adatban is, az app is jobban áttekinthető, alvás elemzés is jobb, és ami nekem, lehet másnak kevésbé fontos, ha odaverem valaminek a fenixet, annak semmi baja, a watch már karcos pár hét után.
szoval összeségében jó az S6, de az appokon van mit reszelni és a sportfunkciókon is, ha már demózzák minden Keynote-on. -
moleculez
veterán
Elvileg van YT Music app Watchra, fe is raktam, de nem működik, nem kommunikál a telóval.
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
-
HSteve
tag
Sziasztok,
Hol tudom azt beállítani, hogy ha megszakad a kapcsolat az óra és a telefon között akkor jelezzenek? (Régen mintha lett volna ilyen de most nem találom..)
Köszi. -
belovary
senior tag
válasz Ed Parker #18706 üzenetére
Van Garmin órám, csak már eljárt felette az idő. Nem tudom milyen készülék mondhatná el magáról, hogy ennyi idő után is tökéletesen teszi a dolgát, és alig látszik nyoma annak hogy használva volt. Pedig aztán kapott rendesen. Estem is vele nem kicsiket. Az EKG nem fontos, meg sok más sem, viszont az eSIM, vagyis hogy a telefontól független legyen, nekem jelenleg a legfontosabb. Azért gondolom hogy hamarosan Garmin is meglépheti, mert én speciel utálom a telefont magammal vinni ha túrázok, vagy sportolok. Sajnos nem egyszer bizonyosodott be, hogy ha nincs, akkor az meg mekkora nehézséget tud okozni. Így sportnál is baromi jól fog jönni az eSIM, na meg a munkámnál is. Olyan helyeken ahol a telefont nem illik elővenni, nekem sokszor ott is elő kell kotorni, mert jön az utasítás, hogy mit, és hogy csináljak. Van, hogy a táskában hagyom a telefont, múltkor is így jártam egy rendezvényen, és majdnem 2 órára kilőttem magam az információáramlásból. Meg is volt a bünti. Így meg látom ha érkezik akármilyen applikációra üzenet, vagy csak hívás. Odapöttyintek hogy ok, azt ennyi. Egyszóval az Apple Watch által nyújtott szolgáltatásokat én elég maxon kihasználom.
Akinek pl ez a funkció nem lényeg, mert sem a munkájában, sem sportban, vagy máshol nincs szüksége rá, ott az SE, vagy Garmin, de lehetne sorolni... azért már vannak nagyon jó kis órák minden gyártónál... ráadásul töredék áron. -
Ed Parker
nagyúr
válasz belovary #18713 üzenetére
Én most azért vettem S6-ot mert sok év Fenix 3, 3HR, 5X, 6Xpro után gondoltam kipróbálom milyen a watch.
Nincs is vele más bajom azon a két dolgon kívül amiket leírtam.
Azt azért hozzáteszem, ha a cellular be van kapcsolva és telefonalsz is, már nem 18h a készenléti idő, durván merül a cucc. Talán most a 7.0.2-vel jobb lesz.
De valóban, a Fenix egy túra és sport óra, okos fícsörökkel, a watch meg inkább egy iPhone kiegészítő némi sport funkciókkal. Mindkettőnek megvan a maga értelme és piaca, jó cuccok. -
belovary
senior tag
válasz Zozo0525 #18714 üzenetére
Bocsi, de nem igazán értem mit is szerettél volna írni. Sport mellé kell az EKG?
Azt írtam, hogy én is úgy gondolom, hogy jelenleg funkcionalitásban az Apple Watch 5 illetve 6 azok az okosórák, amiknek valóban nincs alternatívája. Mér majdnem ott van jó pár óra, de csak majdnem. Persze vannak kínai csodaórák, 2 kamerás rendszerrel, belehelyezhető fizikai SIM kártyahellyel, stb... de szerencsére vannak akik megveszik, és írnak is róluk véleményt, így lehet tudni, hogy azok valóban csak "játékszerek". Nekem is van egy kinézetre tök hasonló órám mint az Apple Watch. Meg nem mondja senki, hogy nem az. Xiaomi. Nem rossz, de pár órás hordás után ott csücsül a szekrényben, mert minden funkciója annyira pontatlan, hogy maximum arra jó, hogy elmondhassa az ember hogy van okosórám, ami sajnos csak nyomokban az. Szerintem idővel azonban ott lesz a többi gyártó is a Apple mellett, és lehet egy-két gyártó el is húz majd. De még nem tartunk ott. A formája miatt nagyon nem ezt szerettem volna, de az okosórának nem a kinézete kell nekem, hanem a funkcionalitása. Az Apple egy valóban korrekttől működő órát nyújt, ami működik és ennyi. Na jó, olvasni azért hogy frissítés, és ilyen meg olyan gondok, de a konkurenciától még mindig jobb az biztos. -
Ed Parker
nagyúr
válasz belovary #18717 üzenetére
Nyilván úgy érted hogy a marq advanturer ami titán és kerámia házas kerüljön annyiba mint a puruttya aluházas, nem zafírüveges watch😁
Zozo: nekem nem volt fr245, de az ha jól emlékszem a belépő futó órája a garminnak az a széria. Ahogy az SE is. Sztem mindkettő jó erre, a kérdés hogy akarod e naponta tölteni?
[ Szerkesztve ]
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz Zozo0525 #18714 üzenetére
Egeszseg, sport, fitness-tracking, alvasfigyeles, gps/pulzus-tracking, uzenetek fogadasa, zenehallgatas, idojaras, iranytu, magassagmeres, rezgos ebresztes... ezt sok fel/harmad sot par negyedaras sportora/okosora tudja szinte ugy ahogy az Apple Watch es gyakran egyszerre iOS es Android platformon is. Szinte az osszes jobb uzemidoben, van amelyik sokkal jobb.
A vezeteknelkuli fizetes mar mas tema. Meg az Apple Watch sincs tamogatva rendesen itthon, de talan kicsit jobban mint a Google / Samsung / Garmin / akarmi-pay.
A 4G funkcionalitas megjobban leszukiti az alternativak listajat, foleg nalunk, mert csak egy szolgaltatonal van es talan.
Az Apple Watch egyedisege itt is az mint a telefonnal, tehat tobb a haszos app ra.
Az EKG, veroxigen meres nagyon keves embernek hasznos.
Azt amugy jol lehet latni, hogy amelyik ora kozel kerul az Apple Watch-hoz gyakran ugyanoda sullyed uzemidoben. Ez talan a legnagyobb limitalo tenyezoje az ara mellett.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Zozo0525
őstag
válasz Ed Parker #18719 üzenetére
sima 45 a belépőszint a 245 mér annyira nem az, hát ez az a napi töltés kicsit gáznak tűnik,
garmin 6 napos akksija van....Tigerclaw spotra sok jót olvastam az applewatcról, dc rainmaker egy nagyon jó tesztelő összes nagy sportórát teszteli és ha jól tudom civilben egy ilyet is használ....
-
-
Marci6
tag
válasz Zozo0525 #18724 üzenetére
Nekem is fenix3 volt korábban, bőven bírja a cellular 4/5/6 is ugyanazt, ha 3-4 óránál többet nem sportolsz. A garmin connect sok infót ad (főleg ha a HR pánt is adatgyűjtős), de kérdés, hogy mennyire használod ezt ki... Szerintem a strava is épp eleget elemez a watch alapján.
Nemrég volt nálam egy forerunner 945, botrányosan lassú volt a watch-hoz képest, erdőben pedig pontatlanabb...
Elvileg a forerunner 955 esim-es lesz tavasszal, talán az érdekes alternatíva lehet, de ismerve a garmin firmware-eket el fog tartani egy ideig amíg jól fog működni és az ára is 250k+ lesz szerintem... (+Garmin pay-t sem támogatja hazai bank, emiatt nem nyitnék egy netes szolgáltatónál számlát).
A watch ellen szól a rövidebb üzemidő, de én hosszabb edzés előtt-után töltőre rakom, illetve a fizikai gombok hiánya, esőben, kesztyűben nyűgös lehet az érintőkijelző használata. -
moleculez
veterán
Nincs az a pénz, hogy tokot rakjak az órára Így is egy szelet krumpli, hátmég úgy, pedig fizikai munkát végzek.
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
user12
őstag
A legutóbbi frissítés óta esetleg produkál valakinek olyan hibát az óra, hogy a Mail értesítéseit nem jelzi ki?
Minden mást (Outlook, naptár, sms, stb) igen, egyedül azt nem. A Watch alkalmazásban is állítgattam az opciókat, jelenleg azon van, hogy "iPhone tükrözése", de semmi.Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz moleculez #18730 üzenetére
Mikor eloszor felvettem nekem meg hianyzott a S3 Frontier sulya, merete, markans megjelenese, pedig analog orak kozott az is csak atlagos sulyu lenne. Tolem meg lehetne nagyobb es sokkal nehezebb is, foleg ha akkuidot ad cserebe, pedig nekem meg kicsi is a kezem.
A tokkal viszont en is csak ovatosan szemezek, mert keves az ami ved, de nem nyul bele a dizajnba. Fizikai munkahoz, extremebb sportolashoz nalam biztos rakerulne egy Spigen Rugged Armor Pro, Tough Armor vagy legalabb egy kijelzovedo folia.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
őstag
Fizikai 2 sim kártyás iphone al használja valaki az órát? ( esetleg 1fizikai+1esim)
Hogy kezeli a kártyákat, hívás, (imessage, FT audio) az óra?[ Szerkesztve ]
Fold 4,Note20 U+Watch Active 4+Tab S7 FE*** i14 Pro +watch 7 SS**iPad PRO 12,9 ,Mac Air M1 **VIDEO:DJI Osmo Pocket&Mobile 3**DRON: Mavic AIR FMC,**ZENE:FIIO M11+FH5,Sharling M1,DragonFly Cobalt**FEJES.:AKG545,845BT,BOSEQC25,Audeze LCD2,Sony WH1000XM3,Focal s.Clas,Grado SR80e
-
-
r3dsnake
nagyúr
válasz st3v3np3t3r #18737 üzenetére
De tud. Bizonyos régiókban 2 fizikai simes az iPhone.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz st3v3np3t3r #18737 üzenetére
De, Ázsiai régiósok XS-től felfle tudnak.
Fold 4,Note20 U+Watch Active 4+Tab S7 FE*** i14 Pro +watch 7 SS**iPad PRO 12,9 ,Mac Air M1 **VIDEO:DJI Osmo Pocket&Mobile 3**DRON: Mavic AIR FMC,**ZENE:FIIO M11+FH5,Sharling M1,DragonFly Cobalt**FEJES.:AKG545,845BT,BOSEQC25,Audeze LCD2,Sony WH1000XM3,Focal s.Clas,Grado SR80e
-
őstag
válasz r3dsnake #18738 üzenetére
Köszi a linket
-
Jaded
őstag
[link] 7.0.3 a random újraindulásra.
Renault Megane IV Limited
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest