- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Ezek olyan ficsőrök, amiket nem kell észre vennie egy szifon tulajnak. Sosem tudtam, hogy melyikben mennyi ram volt. az üveget kb addig venném észre, amíg ráhúzom a szilikon tokot, ram meg valszeg rá van sütve a soc-ra, pénzbe került volna lereszelni róla. Az üveg meg gondolom olcsóbb, mint a fém hátlap. Ziher, hogy egyik sem a felhasználói élmény fokozása miatt került bele.
-
joey04
titán
Alapvetően jó készülék, meg erős, az ára meg apple mércével alacsony, szóval nem rossz ajánlat, de nem tudom nem fullad-e ki lassan ez a koncepció... majd kiderül. manapság azért a kamerától többet várnak a laikusok is, abból meg tényleg kapnak jobbat hasonló áron. persze a körítés nem lesz olyan...
[ Szerkesztve ]
-
HujperPatrik
tag
A 16 gigás iPhone 5S telefonomon volt 3 giga szabad helyem átlagban. A 32 gigás iPhone 7 telefonon átlagban 20 giga volt szabadon. A 64 gigás nyolcason pedig olyan 50 giga. Ha akarnám se tudnám megtölteni.
Szeressetek tettetés nélkül, irtózzatok a rossztól, ragaszkodjatok a jóhoz. (Róma 12,9)
-
swayze
tag
Én szeptemberbe váltottam 7-ről 13 pro-ra, pont azért amit írsz. Egész egyszerűen azt a telefon, ha keveset használtam akkor bírta ki a napot. Abban az esetbe ha húzósabb napja volt, már 15-kor a töltőn volt, kb mindenhól volt kábelem hozzá a kocsiba a cégnél és persze otthon is. A mérete nagyon hiányzik a mai napig szívesen fogom kézbe (kocsiba lett száműzve navigációnak ott lehet egész nap töltőn ), de a 13 pro-val teljesen elfelejtettem, hogy mi az a napközbeni tőltés szóval igazából soha többet kis akkumlátorú telefon.
-
törölt tag
"A telefonon tárhelynövekedését az emberi lustaság és a marketing indukálja."
Nem kell általánosítani ahány ember annyi felhasználói szokás.
Ki milyen alkalmazásokat használ és az mennyi helyet foglal? Számodra lehet elég, de nekem már nagyon sok éve nem.
A saját példámból kiindulva csak a FLAC , ami a telefonomon van 80Gb, illetve sok egyéb más dolog is.A felhő csak részben megoldás minden nem váltható ki vele. Ne általánosítsunk.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Ez egyértelmű. A régi iPhone-ok (6, 7, 8) üzemideje még ennél a telefonnál is gyengébb A X-től jött rá az Apple, hogy valamit kezdeni kéne ezzel. Ma már teljesen jó üzemideje van az iPhone-oknak, a 13 Pro Max pedig konkrétan most a csúcs az Androidokat is beleszámolva. Az SE 2022-nak egyébként semmivel se rosszabb az üzemideje a 12 mini-nél, ha kikapcsolod az 5G-t, mert az a 12 mini-ben nincs.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz <Adamsky> #47 üzenetére
Lehet, hogy a te telefonod igénytelen képeket készít, de azért van már a piacon olyan, ami igen használható szerencsére. A fényképezőt pedig nem arra vettem, hogy nyaraláson meg kiránduláson fotózzak vele (ki vesz egy fél milliós vázat ilyenre ), hanem például koncertekre, ahol jól jön a tech. Nyaralni nem azért megyek általában, hogy egész nap a kamerán át bámuljam az új helyeket.
bigmasterg: +1
-
válasz #16820480 #45 üzenetére
Azt mondod, 1 kiló??! Az mi MILC?
OK, nekem egy E-PL1 van, az matuzsálem ide vagy oda, kitobival nagyon nem egy kiló...OK, a láttam valamit, az telefon, de én alapból úgy megyek, hogy direkt képnek valót is akarok
@bigmasterg : Igen, meg kell utómunkázni, de ha azért fotóztad, akkor természetes.
Illetve ezért vannak presetek a RAW konverterekbenIlletve nincs csúcstelefonom, és a legtöbb nyers képet amit telefonnal csinálok, nem a képminőség miatt nem tenném ki közösségi médiába sem (más kérdés, hogy a nyaralós képeimet minek tenném közösségi médiába?)
És lehet, hogy az a 10 kép lenne amúgy is az értelmes képanyag
Mutogatni való hater díszpinty
-
törölt tag
Az üzemidő akkor kezdett javulni, amikor beadták a derekukat a nagyobb kijelzőnek, nagyobb aksi fér mögé. Ilyen alapon az ájpedem üzemidőben rommá veri az összes szifont és még olcsóbb is.
A 2020-as se- ből van a családban, rosszabb az üzemideje a 7-esnél, tapasztalatom szerint.
Valahogy a modernebb belső sosem látszik meg üzemidőben, de ez jellemző az egész tech iparra, pincétől a padlásig. -
csƵ
addikt
Reagálnék most egy hsz-ban a sok teszthez született kommentekre.
Nekem most a 7 van. Amit azért cserélek le, mert nem hallom már a hangszórót telefonálásnál rendesen, elég gyorsan merül és már lassúcska. Amúgy semmi gond nem lenne vele.
Szóval nekem ez az SE 3 tökéletes megoldás.
Face ID nem érdekel, kis képernyő nem izgat, mert nem telefonon nézek filmet, ha 2 centivel nagyobb, akkor se vagyok előrébb. Oldschool design? És? Úgy is tok van rajta, a fene se állapítja meg, milyen telefon. Meg amúgy is leszarom, ki mit gondol arról, milyen készüléket használok.
32 GB-ból most is 15 szabad. Játék sosem volt rá feltelepítve.
150 ezer amúgy is elég lélektani határ nekem egy telefonért, majd akkor fogok venni 200 felett, ha nem lesz rajta semmilyen port, az akksi percek alatt feltölthető lesz és kibír legalább 1 napot.[ Szerkesztve ]
-
-
PuMbA
titán
válasz #52931072 #61 üzenetére
Értelek. 2020-as SE elhiszem, hogy rosszabb a 7-esnél. Én is ezért vártam a 2022-es SE-re és így, hogy nagyon valószínű, hogy egy iPhone 11 üzemidejét hozza, nekem már jó vételnek tűnik Még megvárom a gsmarena és a notebookcheck tesztjét biztonságképp, de kegyetlen lassúak.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Fuji X-T3 540g, 1855 kitobi rá 310g, oké, nem egy kiló pont, de 850g Mondjuk pont most akarom downsize-olni, mert nem használom ki az extra tudását az utóbbi időben, inkább a méret lett megint fontos.
Közösségi média nem egyenlő amúgy a világgá publikálással Lehet csak barátoknak kialakított csoportba, vagy szűrővel kitenni, vagy mondjuk eltűnő sztoriba, stb. Meg a másik, hogy nyaralós kép nem egyenlő tengerparti szelfivel
Illetve ha presetezed csak a képeket, akkor már nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy minek lövöd RAW-ban egyáltalán, ha meg jpeg, akkor sok esetben a telefon on-the-fly igen jó vagy bizonyos körülmények közt jobb eredményeket is tud már hozni (computational photography előnyei). -
törölt tag
A páromnak vettem 7-es helyett se2020-at, (az asszony, aki nem akart tepsifont) ő kezdett panaszkodni rá, hogy sokkal gyorsabban merül, pedig a 7-es 3 éves gyári aksival volt.
Gondolom belefért valamivel erősebb aksi a házba az új eSEtében .
Az az igazság, hogy ilyen kijelző és aksi mellett kicsit visszafoghatnák a hardwert, mert észrevehetetlen teljesítménycsökkentés mellet panaszmentes üzemidő is lehetne, csak gondolom költeni nem akartak erre, vegyél drágábbat, ha jobbat akarsz![ Szerkesztve ]
-
válasz Luck Dragon #63 üzenetére
Ja. Alapvetően 7-esre hajtok, mert az van 40k körül (remélem), de amíg a 2016-os SE-nek van security supportja (és az az OS hivatalos supportja után még egy jó ideig megy... ), addig marad. Telefonnak megfelel.
Venni meg leginkább olyat, amit törötten megkapok olcsón, sé tudok rajta normálisan LCD-t cserélni. Ez az SE 2016 a kivétel, mert amúgy ezt épen vettem, úgy sem volt drága.
@sheratan : Ja, én amúgy sem szoktam csak úgy képeket feltenni fészre, stb.
850g - nekem inkább ez, kényelmetlennek sem érzem. Kinek mi."Illetve ha presetezed csak a képeket, akkor már nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy minek lövöd RAW-ban egyáltalán"
Mert amit nem presettel konvertálsz, az viszont jobb lesz.
A computational photography meg akkor jó, amikor a csoportképen felismerhetetlenek lesznek az arcok (Pár éve valaki Huawei-el csinált osztálytalálkozós csoportképet )@csZ : Meg ilyenkor milyen jól jönne egy SD hely...
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
Filtro
csendes tag
válasz #95462144 #55 üzenetére
Ok, igazad van, nyilván megvan az a réteg is, akinek óriási lokális tárhely kell és visz magával nap-mint nap.
De ma a trend és a korszellem a felhő és a streaming. Erre fejlesztenek, mert ezeket mindenki (ok nem mindenki, de a nagytöbbség) használja.
Ezzel szemben számomra teljesen paradox, hogy a minőségibb telefonok, amiket évekig tudsz használni ma már 128 gb-nál kezdődnek, ami csak feleslegesen drágítja a terméket.
Ez a 80 gigányi FLAC dolog is elég egyedi dolog (számomra), én pl fejhallgatón egyáltalán nem hallom a különbséget jobb minőségű stream mp3 és flac között, otthon a hangrendszer meg a PC-re van rákötve, nem a telefonra.
-
gr1975
csendes tag
lehet bármilyen régi a hardver (tisztában vagyok vele, hogy a proci, a ram és az akku változott) és magas az árazás, ha rá van írva (rajzolva) az alma akkor úgyis megveszik...
A NEMleges válasz is válasz, legalább "ennyivel" tiszteljük meg egymást!
-
judas13
addikt
2020-ast cseréltem droidra aksi miatt...a méretet azóta is visszasírom. Valamit valamiért..
"Aki nem hoz döntést, az hatalmas döntést hoz."
-
törölt tag
Nem, ez nem mai trend, sem az Icloud sem a Drive nem egy mai csirke és régóta adott a lehetőség a cloudra.
Nem paradox, inkább legyen több, mint kevesebb, ha nem használod ki akkor nem, ha igen akkor meg nem kell a fejedet vakarni, ha esetleg mégsem lenne elég.Ez a ki mit hall meg ki mit nem is teljesen szubjektív dolog (erről meg főleg nem megyek bele hitvitákba), továbbra sem kell általánosítani és a saját példádat ráhúzni, mintha egy globális trend lenne a felhasználói szokásod. Főleg, ha valaki 4k-ban videózik az be tudja nyalni a tárhelyet rendesen, de ez is csak egy példa.
Ne állítsuk már be a nagyobb tárhelyet pocsékolásnak, mert nem az. Az ilyen dolgokat felesleges is védeni, ahogyan a nagyobb akksi kérdését is.Saját hanganyagot nem tárolok felhőalapú szolgáltatásokban, maximum az előadó feltölti, amint elkészült a master. Erről van szó, ahány ember annyi felhasználói szokás. Megint csak az általánosítás.
[ Szerkesztve ]
-
janeszgol
félisten
Igazából ha valakinek olcsóbb iPhone kell, akkor mindenképp ajánlott. Ha én vennék, akkor inkább a 128-as verzió 218 ezerért, mint a 64-es 195 ezerért.
ASE2020 már nincs és csak 4G, a 11 nem éri meg már (3GB Ram), a 12 család meg drágább. Nem sokkal, de drágább. Ennek a telónak meg az ára a lényege. -
gr1975
csendes tag
Ha nem is fő de azért erősen szerepet játszik, hiszen az általad felsoroltak már más márkáknál is léteznek. Az idő és a számok majd eldöntik, hogy mennyire jön be az embereknek ez a felfrissített modell.
A NEMleges válasz is válasz, legalább "ennyivel" tiszteljük meg egymást!
-
janeszgol
félisten
Abban viszont egyetértek veled (kicsi alább írtad), hogy van-e egyáltalán ennek értelme? Persze az ár miatt igen, de a mérete miatt van-e értelme? Kint a 12 és 13 Mini már. Azok még kisebbek is fizikailag, mint ez.
Őszinte leszek én ezzel a hardverrel és nagyobb akkuval az i8 Plust adtam volna ki. Marginális a 16:9 képarány kívánók száma, de akadnak. -
prolad
addikt
Nem tudom az Applenél hogy van (és egy ilyen kis akkuval mennyit számít), de a bekapcsolt 5G önmagában egyrészt nem power user dolog, másrészt nálam a Foldban pl nem is járt érezhető többletfogyasztással (egy keveset csökkent az üzemidő, de csak mert bekerült egy 2. SIM is az 5G mellé). És ebben 2 éves HW van, amit hatékonyságban az A15-nek illene lenyomnia.
Ha ugyanaúgy használod 5G-n, mint 4G-n, akkor kb minimális veszteséged lesz, ha meg power userként, akkor 4G-n is hamar le tudod szívni az akksit.Ettől függetlenül lehet rossz a tesztmetódus, de ne rójuk már fel azt, hogy az egyetlen érdemi új featuret használják a tesztben és az alapján mondják, hogy gyenge az üzemidő. Amit látatlanban is lehetett tudni, az előd is gyenge volt. Meg a pro maxon túl az összes iPhone gyenge, ahogy a konkurencia hasonló gépei is.
-
joey04
titán
"Sokan azt hiszik, hogy mindenki olyan felhasználó, mint saját maga."
Egyetértünk ám
Erre reagáltam: Na ez egy f>55ág.
A telefonon tárhelynövekedését az emberi lustaság és a marketing indukálja.Nekem az igényem valahol 64-128 között van. De van aki remegett 512-es verzióért. Teljesen egyéni. De attól még akinek több tárhely kell az nem lesz a szememben lusta meg nem a marketinget eszi.
Objektíven max annyit lehet mérni, hogy adott áron mennyit "illik" adni. De én azt nézem, hogy nekem elég-e. Ha igen, akkor nem érdekel, hogy adott áron más márka nagyobb tárhelyet ad.
-
csakany2001
senior tag
Szerintem korrekt telefon, sokan meg fogják venni annak ellenére hogy tudják rossz az üzemideje, és csak 16:9-es, 4,7"-os kijelzője van aztán erről szól majd a topik, kiadása után 2 évvel is...(tudatos vásárlás véleményem szerint fontos)
Bár szerintem 1 db ilyen telefon nem okoz tragédiát a piacon 2 évente, gratulálok az Apple-nek hogy ismét meglépte, a sok elégedettlen szakértő ellenére is, kicsit mindig rizikós dolog a széllel szemben menni.
Egy rétegnek tökéletes választás lesz, akinek nem opció a 13 Pro, sem a 13 Mini az ár miatt.
Nem mellesleg ha nem lenne SE2020-m, ezt venném most is a 13 Mini és a 12 Mini ellenében.
Teszthez annyit, hogy nagy belepetés nem ért, kvázi mint a SE2020, vagy éppen X előtti iPhone-k, semmi váratlan dolog. 7-es ár/értékkel nem értek csak egyet, pocsék a Ft ezt kár tagadni is vastagon benne van a kezdőárban. Akinek pont ilyen kall annak a Minin kívül nincs alternatíva, nyilván ha ez nem számít akkor ott van valamelyik A-s Samsung, vagy talán az S FE széria is de nem ütköznek a piacon.Az informatika a problémamegoldásnál kezdődik. iPhone 15 Pro
-
Silenzio
addikt
Kiválóan alkalmas a jelenlegi iOS paletta érdemi videós munkára a körömhegynyi lencséje ellenére, főleg hajnaltól alkonyatig. Esti fényeknél tekintélyes mennyiségű a zaj a sötét részeken. Ez a zaj kellemetlen természetű, vibrál tőle a kép, és nincs érdemi in camera zajszűrés, mint pl. mcpro24fps-en Androidon, de az is csak pár kiváltságos telefonnal működik jól, pl. Sony-k. Nekem 5 kamerám is van, Canon EOS M-től Blackmagicen át Pana G5H-ig terjed a paletta, de amikor az i13 Pro Maxet vittem a Busójárásra, nem kellett csalódnom. Stabil fókusz, szinte tökéletes stabilizáció (gimbal nélkül, lépésben is), kiváló képminőség. És le van a gond, nem kell állítgatni, mint a kamerákat. Persze teljesen manuális módban kameráztam Mavis appal (de autofókusszal), de számomra lényegesen egyszerűbb és intuitívabb, mint egy kamera menürendszere.
Mondjuk a G5H is tudja ugyanezeket, picit gyengébb a szenzorstabi (bár a nagy tömege miatt egyeseknek könnyebb remegésmentesen megtartani) és bizonytalanabb a fókusz, cserébe élethűbb, kellemesebb a kép, és ott vannak az optikai tulajdonságok, szabadabban variálható látószög, több fény, bokeh. De egy kezdőnek egy jobb iPhone maga a kánaán. Sajnos a túlélesítés még mindig kikapcsolhatatlan (Androidon már nem), de a jelenlegi szérián nem zavaró. Azt mondom, nincs filozófiai különbség csúcstelefon és közepesebb konzumer kamera közt, amit kiválóan mutat, hogy Park Chan-Wook (Oldboy) nemrég rendezett egy misztikus kosztümös rövidfilmet iPhone 13 Próval. A linken a teljes film. Nem, nem Netflix/Hollywood minőség, de nincs is túl messze. Az első iPhone-nal forgatott nagyjátékfilm, a Tangerine ehhez képest még igen amatőr, igaz, az 2015-ös.
https://pte3d.hu - 3D nyomtatás, 3D szkennelés, anyagvizsgálat, VR
-
7Heads Drago
veterán
Azért az röhejes hogy egy bemásolt telo számot nem lehet szerkeszteni 2022-ben.
Okostelo mellé majd hordok egy tollat vagy ceruzát hogy probléma mentes legyen ez is??? Marhára konok egy fejlesztői csapatuk van. Nyilván veszélyes lenne a biztonságra eme funkció.Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
Ricardo
titán
-
Ricardo
titán
"és nem is értem, hogy miért az Apple legolcsóbb telefonjának legkisebb tárhellyel rendelkező típusának kellene ezt a speciális igényt kielégítenie."
Mert az egy dolog hogy Apple szinten olcsóbbnak számit, de egy rossz vicc hogy egy közel 200 ezres telefonban 64 GB tárhelyet pakolnak.
Persze vannak akiknek ennyi tárhely elég, én nem ezt vitatom.De hogy sokan még védik is a gyártónak ezt a lépését, az számomra döbbenet.
De már értem ki a célközönsége az 55 ezer forintos bőrtoknak, és a több tízezer forintos adatkábelnek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Okos Otthon / Smart Home
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest