- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
w333
félisten
válasz Richie86 #1148 üzenetére
Én bátran ajánlom ... ár/érték arányban szvsz. a legjobb, csúcs droid is 300K+ már !
Kb. 1 hét alatt meglehet szokni és teljesen át lehet rá állni, nem olyan zárt már mint régen volt, amire használtam a Droidos telefont azt az iPhone -al is megtudom csinálni
Nem is tudok most hirtelen olyat mondani amit tud a Droid de nem tudja az iPhone, tényleg van ilyen és ha igen akkor az mi ? kíváncsi vagyok kinek mi hiányzik mert ugye már Widgetek is vannak szóval már az sem hiányzik !
Nekem a TV is támogatja az Air Play -t, szóval ezzel sincs gond ... de szerintem sok kis okosító is tudja ezt a funkciót, gondolok mondjuk a Xiaomi Mi Box -ra !
Azt mondom hogy az alkalmazások is sokkal jobbak és átgondoltabbak mint Droid -on !
Csak egy egyszerű példa ... Droid Facebbok, senkinek sem jutott még eszébe hogy a navigációs gombokat alulra tegyék ? ebben a péklapát telefonos világban ?
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
-
domerator
veterán
Mindenben egyetértek!!!
A 12 miniben egyetlen dolog van ami az erre fogékony/vágyó embert megragadja: a mérete! Hiszen ugyanazt tudja a 12 mint a mini, de aki igazi "telefont" szeretne, annak készült ez a jószág.
El nem tudom mondani, hogy mennyire jó érzés volt ma egy TELEFONNAL a fülemen telefonálni... hülyén hangzik, de így van. Rohadt jó kézbevenni, 99%-ban magától értetődik az egykezes használat (néha még odapiszkálok a másik kezemmel az Xr után, de a nem nagy kezemmel is mindent is elérek a kijelzőn), szóval ebben a kicsinység a nagyság! Jó tudni, hogy ugyanannyi bit rohangál belül ugyanolyan sebességgel ugyanúgy 10 milliárd tranzisztorban, mint a nagytesóiban, mégis vékony mint a penge és végre nem csúszik ki a kezemből, mint egy vizes főttkrumpli, mert vannak élei körben, amibe a (sajnos) száraz bőröm is bele tud kapaszkodni.
Tényleg nem kell külön teszt (az akkuidőt kivéve), ha olvasta valaki a 12 tesztet, akkor ismeri a minit is.[ Szerkesztve ]
Reggae ‘till I die ... iPhone 13 mini, MacBook Air M1, Homepod (sztereó)
-
w333
félisten
Mondjuk én az AOD -t soha nem használtam felesleges funkciónak tartom, a fájlok másolását iTunes -el mel lehet oldani vagy nem ?
A magas képfrissítés nem hinyzik persze mert az iOS rendszer 60FPS -en tut és nem igen veszed észre a különbséget görgetés közben !
Na nekem pont ezek nem hiányoznak a hideg kiráz tőle hogy "laucher" meg tasker ... az a tipikus sufni tuding jut róla eszembe, itt nem kell ilyen eszközökhöz folyamodni mert ha 1 évig nem idítod újra a telefont akkor sem fog belassúlni !
Vagy lehet hogy már csak nekem lett ebből az egészből elegem ... Droidon mindig volt valami kihívás ami miatt nem unatkozál, itt meg unalmasan atomstabilan működik minden !
Igen és hívások minősége is kristálytiszta, na meg a sztereó hangszóró amiről nem is nagyon beszéltünk, telefon méretéhez képest nagyon jól szól, van benne mély is és egyáltalán nem torzit nagyon dinamikusan szól, iPhone X -t kenterbeveri jó ez a Dolby Atmos vagy ilyesmi
Na meg ott a Face ID ami szerintem a legnagyobb találmány ami valaha létezett !
1000 feloldásból 999X tuti felismer, teljesen mindegy hogy nappal vagy sötét van, esik az eső vagy sűt a nap, nagy hajam szakálam van vagy kicsi és mindig felismer
A bankártyás fizetés meg bekapcs. gomb 2X megnyom majd ránéz a telefonra és fizetsz, ez meg már csak hab a tortán !
[ Szerkesztve ]
-
lalika740
aktív tag
Sziasztok én vettem egy iPhone 12 prot de nem.is aktivaltam be mert kicsinek tűnik nekem.Van 11 pro max om érdemes venni 12 pro max ot helyette.Az írjon kérem aki 11 pro max ről 12 pro max rá váltott.Miben jobb?Ér annyival többet vagy használjam még a 11 pro max om.
Troublemaker, Iphone 14 Pro Max,Samsung S23 Ultra
-
tesz-vesz123
senior tag
-
domerator
veterán
Jaja, gyönyörű tiszta volt ma minden beszélgetésem.
A sztereó hangon melepődtem, azt hittem hogy ebből a kisebb bádogkaszniból majd nem jön olyan jó hang, mint az Xr-ből (amúgy az Xr-nek valami vadállat jó hang jön ki a testéből!!! simán lehet vele sztereóban mozizni), de meglepően jól szól, ugyanazt a széles spektrumot hozza mint az Xr, csak persze picit gyengébben.
Amit ma vettem észre az az, hogy szerintem a face id-n jócskán reszeltek, elég idétlen szögekből is nyitja a szezámot, az Xr ennyire nem volt nagyvonalú.#1158tesz-vesz123
Amíg az AOD annyit fogyaszt amennyit, addig nekem nem is kell... mondjuk amúgy se nagyon.[ Szerkesztve ]
-
tibcsi0407
félisten
válasz tesz-vesz123 #1158 üzenetére
Én Droid-on sem használtam soha AOD-t. Valószínű, hogy azért nem hiányzik itt sem.
utdetailing.hu
-
w333
félisten
Nálam az üzemidő most kezd beállni ... ebből 3ó 30p a reális SOT és még 56% !
Délben húztam le a töltőról, Face, böngésző, kamera, Viber, Insta, Messenger stb.
Ha így használom akkor az 5-6 óra lazán meglesz !
Igen ezt én is észrevettem hogy néha akkor is felismer amikor nem akarom !
Szóval biztosan reszeltek rajata valamit vagy az A14 miatt érződik !
[ Szerkesztve ]
-
Gery20
tag
válasz tesz-vesz123 #1158 üzenetére
AOD azért jó, mert ha például az asztalon van melletted a telefon vagy az ágyon (nálam most ott van) akkor elég 1 méterről ránézni és látom mennyi az idő, a töltöttség és hogy jött-e bármilyen értesítésem. AOD nélkül ehhez meg kell nyomni a telefont. Tudom, hogy apróság, de azért hasznos tud lenni.
A fizetés most már bármivel ilyen egyszerű nem csak Apple Pay-jel. Én ujjlenyomat feloldással használom és mire a zsebemből előveszem a telefont már fel is oldott és semmit nem kell megnyitni hogy fizetni tudjak, így az is olyan gyors.
''Dehát én a Nyomkereső vagyok, nem a Batman'':DDD
-
ronson88
tag
Nem is tudok most hirtelen olyat mondani amit tud a Droid de nem tudja az iPhone, tényleg van ilyen és ha igen akkor az mi ? kíváncsi vagyok kinek mi hiányzik mert ugye már Widgetek is vannak szóval már az sem hiányzik !
Péntek óta használok egy 12 Minit (egy Galaxy S10-et váltott bő 1,5 év után, azelőtt pedig egy S7 volt 3 évig) kb. mostanra sikerült belaknom.
Számomra a legnagyobb vonzereje a mérete, nagyon komfortos az egykezes használata és tetszik a formavilága, mindkettő az i4-re emlékeztet, az volt az első szifonom – az eddigi 2-ből - azt nagyon kedveltem.
Az előnyeit nem sorolnám – ezek kb. közismertek egy iPhone topicban – a hátrányai az én szememben, a droid rendszerhez képest.
- Drag&drop hiányaPár percig kellett gondolkodnom, hogy hogy is megy a zenefeltöltés iTunes-on keresztül, mivel régen használtam már ezt a rendszert, azután hamar eszembe jutott és megoldottam.
De eszembe jutott az is, hogy az iTunes-t sosem tudtam megkedvelni, és hogy droidon mindez mennyivel gyorsabb és egyszerűbb.- ujjlenyomat azonosítás
A Face ID elképesztően gyors és pontos, de ebben a vírusos/maszkos világban jól jönne a képernyőbe, vagy akár a bekapcsoló gombba épített Touch ID.
- az 5×5-ös ikon elrendezés hiánya.
Még ezen a relatív kis kijelzőn is feleslegesen nagy a 4 ikon 1 sorban, kedvelném, ha én
választhatnám ki, 4 vagy 5 ikon legyen 1 sorban.- a legutóbbi hívott számok 100-as híváslista korlátja.
Elég sokat és sokfelé telefonálok, az s10 legrégebbi hívás időpontja nálam ez év 05.27.
Fogalmam sincs a droid mennyi hívást tárol el, de nem lennék meglepve, ha ez a szám akár 500 lenne.- AOD
Ezt nagyon meg lehet szokni bár nyilván a hiányát is, de jó lenne ha lenne benne.
A töltőfej hiánya szerintem szimplán lehúzás a gyártó részéről. Simán elfogadnám a környezetvédelmi érvüket, ha egy USB-A <–> Lightning kábel lenne a dobozban, mivel USB-A töltőfejből tényleg nagy mennyiség lehet a háztartásokban, de ugyanez USB-C változatban szerintem még közel sem olyan elterjedt.
Ez viszont sarkallt némi innovációra, ezért tegnap töltőfej helyett inkább beszereztem egy (névlegesen) 40W-os vezeték nélküli gyors töltőt, ami ugyan ennél lassabban, de remekül tölti az egyre több ily módon is tölthető kütyüinket.
És azért csak nem tudom megállni, hogy jót is mondjak az új szerzeményről.
- a mai nap kb. 3,5 óra SOT (több app telepítése, beállítása + telefonálgatások) és még 58%-on van az akku töltöttsége
- remek a hangszórója telefonbeszélgetések közben
- nagyon jó, hogy végre vannak rajta widgetek és jók is
- igen-igen jó a hangja a GearBuds-salUFF
Bocs, ez tényleg nagyon hosszú lett.
-
w333
félisten
Elfogyott ? Telekom -nál is ? ... mert ott ugye függetlenként adják !
Rég volt már droidom, mondjuk a Win 10 -s iTunes alkalmazása szvsz. nagyon jó !
Üzemidő kb. nálam is ugyan ez 3.5 óra SOT és még 56%
Igaz az tényleg nincs náluk !
[ Szerkesztve ]
-
ronson88
tag
-
veterán
-
Noukoum
veterán
válasz tesz-vesz123 #1174 üzenetére
Bármilyen hihetetlen, de az ios is megtud akadni, le tud fagyni, ki tud dobni az alkalmazásból, és tud nem működni valamely funkció rajta. Azért írom, mert az almás topikokban majd minden hsz-d arról szól hogy szutyok droid, bezzeg az ios.
Csak ennek semmi köze a magasabb képfrissítéshez.„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
tesz-vesz123
senior tag
válasz Noukoum #1175 üzenetére
Persze, hogy iOS-en is előfordulnak ezek, nincs tökéletes rendszer. De az Androidnál mai napig rendszeres, míg mondjuk az iOS-nél hetente egyszer beszaggat valami. Szóval semmit sem ér a 120Hz ha egy Twittert nem tudsz 120 fps-sel görgetni, helyette 120Hz-cel rángatózik. Ez egy fórum, leírhatom a véleményem és tapsztalatom, ahogy te is.
-
Noukoum
veterán
válasz tesz-vesz123 #1176 üzenetére
És a véleményed és tapasztalatod milyen tapasztalatokra alapozod? Mert itt van előttem egy majd két éves hardverű, 60-nál nagyobb képfrissítésű telefon. És nem igazán akar rángatózni. Nem hogy rendszeresen, hanem egyáltalán. Persze ezt akkor sem teszi, ha leveszem a képfrissítést. Szóval de, rengeteget ér a 60hz-nél nagyobb érték.
Tudom hogy huaweiről váltottál, az megkapta a megfelelő “karbantartást”? Előtte miket használtál hosszútávon?Amúgy persze véleményt lehet írni, de pl ez a híváslistás akadás szimpla hülyeség és trollkodós stílus sem segít a helyzeten. Lehet hogy van olyan modell amin előfordul. De ennek semmi köze az androidhoz, sem a nagyobb képfrissítéshez.
[ Szerkesztve ]
„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
tesz-vesz123
senior tag
válasz Noukoum #1177 üzenetére
Karbantartást? Mit kell egy telefonon karbantartani? Én csak használtam/használom a készülékeim. Előtte Samsungjaim voltak (S6, S7 Edge), HTC One, LG G4, stb. Szépen végigzongoráztam a droidos mezőnyt az évek alatt.
Semmi trollkodás nem volt. Egyik Androidos telefonon sem tudtam végiggörgetni a híváslistát akadás nélkül... Amíg ilyen a rendszer full felesleges a 120Hz.
[ Szerkesztve ]
-
domerator
veterán
válasz tesz-vesz123 #1176 üzenetére
Így van, ios-en sokkal kevesebb az akadás, a lag, fagyás szinte nincs. Ami pedig a képfrissítést illeti: párszor már leírtam, hogy az ios animációit (főleg a scrollozást a gyári programokon) annyira emberközeli ritmusra, sebességre programozták, hogy hiába látni a különbséget a 60 és 120 Hz között, mégsincs hiányérzete az embernek amikor iphone-t használ. Sokszor láttam tesztekben a csúcsdriodokat, ahogy megpöccenti a tesztelő pl. a névjegyzéket vagy app listát és úgy meglódul, hogy pillanat alatt a végén van. Ios-en ez valahogy olyan, mintha egy golyót elgurítanál, ha jobban meglököd akkor gyorsabban megy, ha kevésbé akkor lassabb. Valahogy ezek az animációk közelebb vannak a valósághoz, a droidon hiába gyorsak, de természetellenesek, a droidnak eddig nem sikerült eltalálni az ios villámgyors lágyságát.
-
Noukoum
veterán
válasz tesz-vesz123 #1178 üzenetére
Pl Rendszeres újraindítas. (Ki mire esküszik, szerintem heti 1x az egészséges) Persze mint ios felhasználó röhögni fogsz hogy ezt itt nem kell. Aha. Tegnap este a chrome nem akart lejátszani videót egy népszerű videómegosztófórumon, hanem helyette azt írta hibaüzenetként hogy az oldal nem elérhető. Jó hát oldal bezár, újra megnyit. Ugyanaz. 5ször egymás után. Utána alkalamazás bezár megnyit. Szintén semmi. Majd alkalmazás töröl újratelepít. Még mindig semmi. Aztán tablet újraindít. És működik.
Ez tegnapi sztori, tehát nem az egyszer fordul elő kategória. Kell az újraindítás, mert igényli.”Egyik Androidos telefonon sem tudtam végiggörgetni a híváslistát akadás nélkül... ”
Ezt sem én, sem az aki már használt androidos telefont nem hiszi el. Főleg annak tudatában milyen készülékeket használtál.[ Szerkesztve ]
„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
dns86
tag
válasz lalika740 #1157 üzenetére
Szia.
Nekem 11 Pro Max-om volt. Upgradeltem egy 12 Pro-ra. Nekem a 12 Pro nem jött be 2 dolog miatt: nekem necces volt hogy kibír -e egy napot illetve nekem összeakadtak az ujjaim gépelés közben. Visszaküldtem, most egy 12 Pro Max-ot használok. Hogy megéri -e váltani 11 Pro Max-ról? Nem tudom Magyarországon hogy alakul az 5G lefedettség? Kell a még profibb kamera? Ezek azok a kérdések amiket megéri mérlegelni véleményem szerint. Illetve én minden évben megveszem az aktuális újat, mert így nagy veszteség nélkül tudom eladni az előző évit. Nekem ezek voltak a szempontok. Akku idő egyenlőre úgy tűnik egy hajszálnyival gyengébb mint a 11 Pro Max-nak, de így is kibír egy napot nekem aggódás nélkül. A 12 Pro ahogy fentebb mondtam necces volt.Apple iPhone 14 Pro Max, Apple Watch S7, iPad 2022, Macbook Air, iMac, Apple TV 4K
-
Noukoum
veterán
válasz tesz-vesz123 #1181 üzenetére
Akkor jelezd ezt mindenhol. Mert egy kijelentés alapvetően tény, ami nem szubjektív. Ellenben a vélemény és a tapasztalat az, mely egyénenként és termékenként változhat.
Azt továbbra is állítom hogy aki nem látja a képfrissítés közötti különbséget annak irány a szemészet. Persze semmi rosszindulat, csak akkor valami gond van.„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
domerator
veterán
Lehet hogy csak beképzelem magamnak, de az Xr után a 12 mini szebben, dinamikusabban játssza le a zenét. Miindig hallgatok zenét a kocsiban (nagyon sokszor ugyanazokat) és feltűnt a különbség. Tapasztalt ilyet valaki?
-
janeszgol
félisten
Nézzétek meg ezt a videót. előzmény. Magyarósi Csaba az i12/Pro tesztnél említette a PAL szabvány hiányát. Erre: [link]
(Ugye ez azért fontos, mert nálunk az elektromosság frekvenciája 25-tel osztható, de harminccal nem. Nálunk 50 Hz, USA-ban meg 60 Hz.) -
evo87
őstag
válasz koxkids #1187 üzenetére
Nagy dilemma. Bár aki írja, hogy 5X%akkunál már volt 3,5 óra SOT-ja... nyilván kérdés az is milyen fényerőn meg milyen használattal. Nem kétségbevonva a szavát nekem ez amolyan kezdeti pozitív csalódásnak tűnik ami majd azért normalizálódik alacsonyabb szintre.
Mert nekem normál használattal a sima 12 tudja ezt.... most 4 órával auzután, hogy levettem a töltőről, 1óra 51 perc SOT és 77% maradt az akkuban.
iPhone 13 Pro 128GB / MacBook Air M2/ Seiko Samurai / Fujifilm X-T30 / Mazda RX-8
-
evo87
őstag
válasz koxkids #1191 üzenetére
Úgy eléggé. Üzemidőben nagyon is korrektnek gondolom, Xs-ről váltva sok szempontból (akku, kamera, stb) előrelépés volt. Néha hiányzik a tele lencse, de kárpótol máskor az ultraszéles látószögű. Nekem nagyon bejön a szögletes formaterv, úgyhogy nem bántam meg. Nyilván a Mini továbbra is ultra csábíó, de félek, hogy az már az én szokásaim mellett kompromisszum volna.
iPhone 13 Pro 128GB / MacBook Air M2/ Seiko Samurai / Fujifilm X-T30 / Mazda RX-8
-
moleculez
veterán
Akinek a fájlmozgatás nem esik kézre és Win gépe van, ajánlom a 3uToolst (amíg win user voltam csak azt használtam)
macen meg már nincs iTunes sem. (igaz ott sem úgy megy ahogy én megálmodtam, szóval iMazinget használok)Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
evo87
őstag
A 12-es szériánál a gyári bőr vs gyári szilikon tokoknál fennáll a korábbi évek tapasztalata, miszerint szép és minőségi a bőr, de csúszós és sérülékeny, a szilikon pedig jobb tapadósabb fogást biztosít?
-
fzboxx
senior tag
Üdv Mindenkinek!
Megrögzött Android-os vagyok, de lehet, hogy én is kipróbálom az iPhone-t, ami mindig is tetszett, de a zártságával és az árával sem tudtam eddig kibékülni.
Az ára most is zavar, de lehetséges, hogy a 12-vel kipróbálom ezt a világot is.
Az lenne a konkrét kérdésem, hogy az eSIM lehet-e az elsődleges (T-Mobil privát) számom, és a fizikai SIM pedig a céges (Vodafone) számom?
Működni fog-e így a dual SIM? Elvileg a T-s telefonok függetlenek, ha jól olvastam.
Köszönöm szépen!
Üdv, Zoltán. -
evo87
őstag
Működni. Én pontosan úgy használom, ahogy Te is szeretnéd. Telekomos a 12, eSIM-ként benne van a privát telekomos számom, illetve fizikai SIM-ként benne van a céges Vodafone kártya. Tökéletesen működik.
-
fzboxx
senior tag
válasz tibcsi0407 #1197 üzenetére
A root korszakomnak már vagy öt éve vége. Számomra a Samsung Galaxy/Note vonal már évek óta mindent megadott, és a kíváncsiságom is elfogyott... Nem éreztem szükségét a root-nak.
A személyre szabhatóság(háttérképek, widget-ek...), és a file-ok másolása(csak iTunes?), drag-and-drop és hasonlók hiányoztak eddig, de az iOS 14-gyel sokat változott ez is, ha jól tudom. -
tibcsi0407
félisten
Akkor viszont nincs különbség. Számomra az Android-nál a nyitottság mindig azért volt előny, mert ha akartam, akkor naponta lecseréltem a rendszert, vagy root-tal mókoltam.
Fölötted írtak egy alkalmazást, amivel lehet fájlokat mókolni Windows alatt is a telefonra. 3uTools.
Mondjuk én már Droid-on sem mentettem le soha semmit, mindent a felhőben intéztem, a zenéket pedig stream-eltem. (Deezer) Itt sincs másképp.[ Szerkesztve ]
utdetailing.hu
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy ZFold6 256GB/16GB Navy Blue+ Ajándék adapter
- IPhone 13 Pro max 128GB gyári független hibátlan 12 hónap jótállás
- IPhone SE2 2020 64GB gyári független új akku 12 hónap szavatosság
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2027.03.22 Apple garancia névre szóló számlával!
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 12/256GB ÚJ 12 hónap szavatosság!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest