- Google Pixel topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Egy héten belül bemutatkozik a Nubia Z70 Ultra
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
Új hozzászólás Aktív témák
-
moonman
titán
válasz talamasca #546 üzenetére
a 10.6.1 már eleve egy javított változat, de azóta 10.6.3-nál tart, biztos nem azért, mert hibátlan. a kezelést valóban ne hasonlítsuk, mert ez teljesen egyéni preferencia. a Windows 7-ről annyit, hogy lassan egy év alatt egyetlen kékhalálom volt, egyszer sleep-ből nem tudott visszatérni az előző ati driver, csere óta jó. ezt leszámítva annyira betonstabil, hogy egyszerűen képtelenség megborítani. és már bétának jobb volt, mint a Snow Leo kiadás után
[ Szerkesztve ]
-
sanp
tag
Azt hittem saját, személyes tapasztalatból fogsz példát hozni, de ezek már megint - szokás szerint - "olvastam a neten" kategóriás példák, ilyenekből azért az arányok miatt Windowsra is volt elég. Személyes használat során én ezekből semmivel nem találkoztam, egyetlen problémám a Safari 4 Top Sites featurája ill. a Flash beépülő által felváltva kiváltott alkalmanként jelentkező strandlabdázás. Nem hibátlan rendszer de szerethető és gondmentes, nem váltanék vissza elsődleges rendszerként Windowsra, bár virtualizálva használnom kell néhány mérnöki tervezőprogram miatt.
-
sanp
tag
válasz madstunt #555 üzenetére
Nem flame-nek szántam csak azt hittem hogy valami első kézből származó tapasztalat lesz, valami konkrétabb dolog ami ilyen mértékű negatív véleményt alakított ki moonman-ben, a fent említett hibákról én is olvastam annak idején, csak nem tapasztaltam meg első kézből, ettől függetlenül nyilván sokakat érintettek kellemetlenül a felsorolt problémák. A Windows 7-et én is kipróbáltam és még mindig meg fenn van egy rendszeremen, stabil és gyors, vannak benne innovatív elemek, amiket szívesen látnék OSX rendszeren is, csak ma már számomra nem a megfelelő rendszer. Peace.
-
alamuszi
senior tag
-
Bog
HÁZIGAZDA
Személyeskedés miatt több hozzászólást kitettem, Integrának még egy dobása van, aztán megy pihenőre.
[ Szerkesztve ]
Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u
-
Xero
nagyúr
Na akkor rakjuk tisztába a dolgokat.
A Windows 7-et megjelenés előtt már bő egy-másfél évvel teszteltem egyetemen keresztül. Mac-et bő 10 éve használok, kb 5 éve kizárólagosan ezt fő desktop OS-nek.A Win7 az elődjeihez képest egy lényegesen átgondoltabb összeszedettebb rendszer, ami a jelentős újításait legfőképpen optimalizáció és biztonság terén tudta felmutatni. A legnagyobb rákfenéje továbbra is a múltból származtatás. Olyan ősrégi elemek vannak még mindig benne, amitől az embernek tátva marad a szája. Sajnos egy ilyen hatalmas piaccal rendelkező terméknél nem is nagyon lehet másként. Az Apple könnyedén tudta anno megcsinálni a Classic-OS X konverziót, vagy a PPC-Intelt, mivel lényegesen kevesebb ember torkán kellett letolni és jóval racionálisabb és közérthetőbb indokok voltak, mint a MS esetében a "ki kell gyomlálni a régi kacatokat".
Sajnos számomra a Win7 kezelése sem racionális minden tekintetben, de ez simán megszokás kérdése. (Mondjuk az Explorer sidebar-jan fellépő kutyulások és link többszörözések több mint zavaróak számomra).A Snow Leo-t szintén régóta tesztelgettem, ahogy azt tettem az elődökkel, de pusztán hobbiból és nem végig éles helyzetben. Tény, hogy nagyon sok probléma merült föl a kezdeti időszakokban, de a legtöbbje visszavezethető volt a nem tiszta install-ra (én is sokat szívtam egy-két dologgal, de az én userem már 2005 óta ugyan az és túl van kb 6-7 gépen és ez a 4. nagy rls-e OS X-ből ) vagy a 3rd party rendszer buherátorokra.
Ahogy kitisztultak a rendszerből a nem túl jól sikerült rátelepítések és gagyi appok, egyből tisztult a helyzet.Nyilván elfogult vagyok, de bátran ki merem jelenteni, hogy használhatóságban mind a mai napig az OS X áll az élen, de a nyomában már ott lohol a Win7 is. Beérni meglátásom szerint sosem fogja, lévén képtelenség ilyen szintű egységességet összehozni radikális változtatások nélkül, ami üzletileg a MS számára több lenne mint marhaság.
Biztonság terén ugyancsak az OS X mellett állok. Az indokaim nagyon egyszerűek. Hiába törnek meg versenyen xyz rendszert abc idő alatt, ez kb annyit tesz, hogy arra készültek semmi többet. De ha mégis hamarabb törhető még mindig ott van egy fontos tényező: hétköznapi desktop gép az esetek 0.01%-ban kap direktben célzott támadást. A legtöbb kárt a fertőzések jelentik, amik a világ mai állása szerint Windows-t futtató gépekre pályáznak. Mind addig amíg, a fertőző tartalmak 99%-a nem indul el OS X-en az átlag usernek én ezt fogom javasolni. Itt nem kell agyalni nagyon weboldalak felkeresésén vagy email/msn állományok megnyitásán, viszont ha valaki jobban ért az IT-hez annak meg pont mind1 mi van előtte, úgyis meg tudja magát védeni.Ja és hogy a Windowst is szidjam kicsit ha már megy a "köpködés"
Három darab Win7 teszt rendszerből (2PC,1MBP) kettőnél is belefutottam ugyan abba a fantom hibába amit a mai napig nem bírok kigyomlálni, akármennyi utána olvasás árán sem: Minden második-harmadik indításnál végig kínlódja szegényke a startup repairt mert úgy gondolja, hogy megsérült szinte minden. Többszöri ellenörzés után sem találtam hibát, fertőzéseknek nyoma nincsen több program szűrése alapján sem.
Mind e közben a Slow Leopard vígan dolgozik élesben a MBP-n, a jó öreg Tigris pedig ellátja a Server feladatokat szintén hibátlanul egy 10 éves vason.Részemről ennyit tettem volna hozzá a dologhoz, innentől lehet jobbra balra ócsárolni egymást, de szerintem nem sokan vannak akik ennyit használták komolyabban a két rendszert párhuzamosan mint én.
Egy kis ON is legyen: Ipad szép iPad jó, de nem kéne. Számomra felesleges.
[ Szerkesztve ]
-
Velocity
aktív tag
megmosolyogtató, hogy milyenek a hozzászólások:
10 ellene 1 mellette...
Egyébként én is elég felesleges eszköznek vélem, épp ezért akkor se vennék, ha mellette találnám az rávaló pénzt. Mondjuk engem eleve nem hatnak meg az Apple termékek...Többször elhangzott már, de igazságszerint ahogy olvasgattam a cikket, bennem is az merült fel, hogy ugyan mire jó ez?
- gépelni nem jó rajta ugye, fórumok, msn, egyéb chat kiesik...
- e-mail szintén
- weboldalakat olvasni nem 100%os... biztos lehet élni flash nélkül, de az mire jó? Utálom, és nem is a flash alapú oldalakra gondolok, de tényleg számos helyen találkozni vele...
- filmet néni? szo-szo... Ha utazok, kinyitom a notit bárhol, ha meg otthon vagyok, egy mozdulattal rakok be egy dvd-t az asztali lejátszóba, vagy a notiba, és adott esetben egy ugyanolyan mozdulattal kötöm rá a notimat a TV-re...
- Skype-on beszélgetni megint kínos, hogy nincs előlapi webcam... Olvastam, hogy erre az volt az érv, hogy az emberek nem szeretik mutogatni magukat, amikor otthon tespednek, pedig tapasztalataim szerint szeretik látni egymást az emberek. És érvnek már csak azért is gyenge, mert aki rejtőzködne, az egyszerűen nem küld képet... így viszont aki szeretne a Londonba költözött barátaival skype-on webchatelni az sem tud... gondolom egy tömegtermelésben gyártott, tényleg filléres optika vagy $50-ral nyomta volna meg az árat...
- Telefonálásnak ha lesz, akkor sincs értelme... max a 3G miatt jön jól a sim, de megint minek?
- GPS funkciónak szintén... (ekkora batárral a kezedben keresni az utat? vagy ehhez is lesz autós tartó? ) Erre vannak sokkal célszerűbb eszközök
- MP3 lejátszónak szintén marhaság
- Digitális képkeretnek kicsit luxus, bár még mindig ez lenne a legértelmesebb funkciója, csak ahhoz meg nincs talpazata...Az a gond, hogy nem hordozható annyira a mérete miatt. Többen mondták hogy otthonra való. Akkor meg mi értelme van könyörgöm??? Fekve csinálni bármit notin is kiválóan megy. Betesped az ember, ölébe veszi a gépet és azt csinál rajta amit akar. Mellesleg szerintem kényelmesebb is az ágyon fekve egy mellettünk lévő egeret görgetni mint a kezünkkel folyton a képernyőt tapicskolni...
Egy szó, mint 100: így, hogy se kamera, se USB, se kártyaolvasó, se rendes oprendszer, se flash se normális billentyűzet, se semmi... hát nem is tudom. Ismét egy felesleges, és meglehetősen drága kacat, amivel lehet parasztvakítani, de rendesen használni nem... az meg már végképp nonszensz érv, hogy $500-t költeni egy ilyenre azért, hogy az ember logikai játékokat játszon rajta...
Úgy vagyok ezzel az iPaddel, mint a zsiráffal: szép, szép, de otthonra nem kéne...
...mert a kamion a miénk és el akarunk menni vele!
-
sien
aktív tag
válasz Velocity #574 üzenetére
engem egyébként nem lep meg annyira az ezen és hasonló fórumokon történő negatív fogadtatás. szerintem nem azokat az embereket célozza meg első sorban, akik egeret használnak az ágyban maguk mellett, és egyáltalán tudják mi az az usb. sokan annyira magától értetődőnek tartják a technikai hozzáértésük, hogy fel sem merül bennük, erős kisebbségben vannak azokkal szemben akik potenciális vásárlók, de ha nem világít a bekapcsológomb a számítógépen nem találják meg. szerintem kicsit itt van a kutya elásva. ha valaki nézi a the big bang theory-t szerintem megérti mit szeretnék mondani.
-
MODERÁTOR
Penny-nek is laptopja van, nem Ipad Bár az tény, az USB-t nem ismeri
Egyébként tényleg mondhatni katasztrófa, mennyire nem vágják egyes emberek a dolgokat, a környezetemben is van nem egy ilyen. És pont ők azok a potenciális célközönség, akiket ott vágnak át, ahol akarnak. Ezzel most nem az Ipad-re gondolok konkrétan..De mondjuk az ilyen emberek nem biztos, hogy ipad-et fognak venni, mert azt sem tudják róla, hogy mi az, vagy hogy van..
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
sien
aktív tag
válasz Barthezz2 #577 üzenetére
hidd el ahova úgy érezte az apple hogy el kell jusson a híre, oda már eljutott. persze nem nálunk, ne azt vedd etalonnak hogy itt milyen marketing van. egyébként ha létezik nemezise az ipad-nek, az pont a magyar tech-geek társadalom nem nekik készült, és azt sem tudják hogy Magyarország melyik kontinensen van, nemhogy számolnának vele dupla handicap
-
geri|
aktív tag
Én csak annyit tennék hozzá, hogy nem minden mac-es rohan érte a boltba...
LiveStrong
-
Velocity
aktív tag
értem én mire akarsz rávilágítani, de ez a dolog pont az ilyen zero műszaki beállítottságú embereknek nem jó... pl szerencsétlen hogyan tegye rá a fényképezőből a képeket? USB és kártyaolvasó a legegyszerűbb, nem?
Szóval a helyzet az, hogy ehhez mindenképpen kell lennie egy - lehetőleg i... - gépednek. Noti vagy asztali mindegy. Ha notid van, és miért ne lenne, akkor ez mi célt szolgál mellette?Pl nővérem nem volt egy nagy ász számítástechnikában. Tulajdonképpen tök süket a témához, de 1-2 hónap alatt megmutattam neki ezt-azt, meg magától rájött csomó mindenre... nem egy nagy ördöngősség az infotech, pláne a hétköznapi usernek, aki meglehetősen kevés alkalmazást használ.
Na mindegy, nem is agyalok rajta tovább, akinek ez kell az vegye és legyen vele boldog, de ne várja, hogy megértsem
-
veterán
Manapság ki nem ismeri a számítógépet? Általában az, akinek vagy nincs rá akkora szüksége vagy olyan területen dolgozik, ahová nem kell vagy idős és azért. Ezeknek a rétegeknek valószínűleg nincs is otthon gépük vagy ha van, annyit tesz, hogy bekapcsolja és netezik vele kicsit vagy filmet néz (erre azért a legtöbben képesek, még ha nem is nézitek ki belőlük). Így akár lehetnének potenciális vásárlók is, de mivel eddig sem volt nagyobb igényük ezekre a high-tech kütyükre, nem igen most fog megváltozni, mert kijött az iPad. Valószínűleg azért értenek kevésbé hozzá, mert nincs szükségük rá. Innentől pedig egy drága készüléket nem fognak megvenni csak azért, hogy legyen...
[ Szerkesztve ]
-
Ulkesh
őstag
Én csak azon mosolygok, hogy sokan az olvasás kapcsán leszólják az iPad-et, hogy kifolyna a szemük tőle.
Könyörgöm, a legtöbb ide író emberke az iPad paneljénél lényegesen gyatrább kijelző előtt tölti az egész napját és semmi baja. Ennél valamivel jobb indok kellene.
Főleg, hogy olyan kijelzőt, ami minden körülmények között jól és szemkímélően olvasható még nem találtak fel. Sajna az e-ink estefele mesterséges megvilágítással sokkal rosszabban olvasható, mint egy megfelelően beállított háttérvilágítású LED-es TFT, főleg ha az IPS panellel van szerelve."a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman
-
Érdekes, három e-ink olvasóm is volt, ezek közül csak a Sony PRS-600 képernyője volt olyan, hogy nehezen lehetett mesterséges fénynél olvasni
Bognál az igazság, tényleg vakít, de a megoldás se túl bonyolult: normális megvilágítást kell csinálni köré. PDF- és képregényolvasásra jelenleg ez az ultimate device.
Talán majd a Notion Ink Adam utolérheti, de jó kérdés, hogy Android alá ír-e valaki vállalható PDF olvasót
[ Szerkesztve ]
“All nothings are not equal.”
-
Ulkesh
őstag
Nem a nehéz olvasás a probléma, hanem fárasztja a szemem. Lehet, hogy csak az én problémám, de az e-ink-től fél óra után már könnyezik a szemem mesterséges megvilágításnál.
De az AMOLED-től is mindenki seggre van esve, szerintem meg max. a nagy betekintési szög és a teljes fekete a nagy dolog benne, a kis színtér (sávosodó átmenetek), a gyenge szabadtéri láthatóság és a túlszaturált műanyag színek miatt meg igencsak gyenge megoldás.
[ Szerkesztve ]
"a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman
-
Kata90
csendes tag
Nem lett rossz eszköz de azért vannak kompromisszumok rendesen. Viszont örülök a nagyon objektív tesztnek.
-
Ulkesh
őstag
"Te próbáltad? NEM."
De igen!!!!!!!!!!
Próbáltam az iPad-ot (meg is rendeltem), próbáltam e-ink kijelzős olvasót is (volt már 3 különböző típus is nálam) és igen használok amoled kijelzős készüléket is (Desire).Szóval nem egészen értem miről is beszélsz.
[ Szerkesztve ]
"a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman
-
moonman
titán
"Olyan ősrégi elemek vannak még mindig benne, amitől az embernek tátva marad a szája."
mesélj, kérlek..."használhatóságban mind a mai napig az OS X áll az élen"
neked."Biztonság terén ugyancsak az OS X mellett állok."
végülis csak a világ legelismertebb hackere mondta rá, hogy egy szar, és a főgonosz IE8/Win7 páros a legjobb, de nyugodtan állj mellette. nem tudom, miért okoz fizikai fájdalmat beismerni, hogy az egyetlen dolog, amiért nincs rá sok malware, mert a kutya sem foglalkozik vele."Itt nem kell agyalni nagyon weboldalak felkeresésén vagy email/msn állományok megnyitásán"
"agyalni" Windowson sem kell, csak olvasni."Három darab Win7 teszt rendszerből (2PC,1MBP) kettőnél is belefutottam ugyan abba a fantom hibába"
ne viccelj, már három darab Win7-et láttál? (hint: startup repair-nál nem vírusra gyanakodnék, hanem gané hardverre.)"szerintem nem sokan vannak akik ennyit használták komolyabban a két rendszert párhuzamosan mint én"
ezen a "komolyabban" szón azért elgondolkodnék a helyedben.[ Szerkesztve ]
-
Ulkesh
őstag
"végülis csak a világ legelismertebb hackere mondta rá, hogy egy szar, és a főgonosz IE8/Win7 páros a legjobb, de nyugodtan állj mellette."
Pontosítok, azt mondta, hogy elég sebezhető, de még mindig a legbiztonságosabb a többihez képest, nem véletlen, hogy Ő maga is Mac-et használ OSX-el.
"ne viccelj, már három darab Win7-et láttál? (hint: startup repair-nál nem vírusra gyanakodnék, hanem gané hardverre.)"
Az általad belinkelt kernelpánikolós OSX-nél meg szar a rendszer és nem a hardver hibás, értelek én
"ezen a "komolyabban" szón azért elgondolkodnék a helyedben."
Ezen te is elgondolkodhatnál, mivel eléggé felületesek az ismereteid OSX témában, ezt már többször bizonyítottad, lehet, hogy neked sem kellene ilyen sommás véleményt alkotnod.
-
Ulkesh
őstag
Én még a megjelenéskor olvastam, ahol hibaként fel volt róva, hogy nincs benne mikrofon.
Ez eléggé vicces dolog, ha valaki komolyan letesztel egy eszközt.De még most is szerepel benne, hogy "a szoftveres oldalon viszont nem ártana valami VoIP megoldás, akár Skype, akár egy saját fejlesztésű", gondolom az a több tucat VOIP alkalmazás és a Skype eredeti kliense, amik ingyen letölthetők rá meglepnék a teszt készítőjét.
Már írtam, hogy az iPad a rá készült alkalmazásoktól lesz igazán értékes és használható termék, ezek nélkül tesztelni eléggé vicces dolog, kb. mintha letesztelnél egy sportkocsit, de benzint nem töltenél bele, csak a kárpit minősége és a hifi hangminősége alapján alkotnál véleményt a járműről. Persze ez is egy vélemény lesz, csak éppen köze nincs a valósághoz.Egyébként érdekes, hogy amikor én próbáltam, akkor elég kényelmesen ment a szövegbevitel álló formátumban kézben tartva, fekve meg ölbe letéve és minden tesztoldalon szintén ezt hozták ki, meglepő, hogy nálatok teljesen véletlenül ez nem ment.
--
"Igen, sötét szobában, ágyban olvasni próbáltál vele?"
Sötét szobában, normális megvilágítás nélkül szerinted ki olvas?
[ Szerkesztve ]
-
Velocity
aktív tag
hát nemtudom, én naphosszat a gép előtt ülök, de pl egy többoldalas pdf elolvasása sokkal megterhelőbb mint pl egy fórumé, ahol azért jobban jár az ember szeme... nem mellesleg azért a sok változó kép, kattintgatás ide oda, képek ésatöbbi - tehát a sztenderd géphasználat sokkal kevésbé fárasztja a szememet mint a monoton olvasás...
-
Mr.Csizmás
titán
az atomnagy baromságaidat hagyd abba légyszíves.
ha az apple kiad egy közleményt, hogy holnaptól a nap helyén mr. jobs fog ragyogni, simán terjesztenéd.
az olvashatóság. túl fényes, túl kontrasztos. a munkahelyi "gagyi" HP L1908w monitorom 8 órán keresztül simán olvasható 60-70% brightness-el.
Sötét szobában, normális megvilágítás nélkül szerinted ki olvas?
te kikapcsolod a backlightet az ipadon estére?
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
Új hozzászólás Aktív témák
- Gitáros topic
- Mikrotik routerek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Dell notebook topic
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Google Pixel topik
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Öregszem
- Elektromos autók - motorok
- LEGO klub
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs