- Magisk
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- MIUI / HyperOS topik
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- Egy héten belül bemutatkozik a Nubia Z70 Ultra
- Apple Watch
- Akciófigyelő: Most kell bringát venni? A OneSport akciósan kínál két biciklit is
- Poco X6 Pro - ötös alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
Samanbacsii
őstag
Két nap alatt, hogy felperdült a topik...
Lehet türelmetlennek tűnök de root van már kilátásban...? mert már nagyon mocorog a méz a zsebemben.[ Szerkesztve ]
" ... ááhhh, zavaros ez Szilágyi úr, kérem...! "
-
customrobi
tag
válasz Samanbacsii #400 üzenetére
Szerintem az a szürkének látszó, legalábbis gugli barátom képtalálatai alapján erre következtek. Talán a fehér néz ki a legjobban, (nekem) de kicsit homofób vagyok Te bevállalnád?
Vessetek az oroszlányok elé.
-
szepi23
tag
Sziasztok!
Nekem 918d-m van, de megrendeltem a 997-et a mobilexpressz.com-on. Elvilg jövő hét végére itt van .
-
Logitech
aktív tag
Péntek óta nekem is van egy ilyen készülékem. Első androidos telóm, ezt a részét nem tudom máshoz hasonlítani, de nekem jónak tűnik, gyors.
Kamera a gyári szoftverrel 0, most leszedtem ezt a camera fv-5 lite-ot, majd szerintem holnap kipróbálom. Ezer éves nokiám, amiben 640x480-as kamera volt, kb. az csinált hasonló minőségű képeket.
Az, hogy nem lehet sim kártyához csengőhangot rendelni, nagy hátrány, az előttem már leírt eset áll fent nálam is.
Azt próbáltam, hogy a 2-es simen 3G-n éppen youtube videót néztem, próbáltam hívni sim 1-et, de nem volt elérhető. 3G-t letiltva mobilnetről szintén videó nézés közben kicsöngött a sim-1.Ma nem nagyon használtam a telefont, 3-4 rövid beszélgetés volt csak, mobilnet 3-4 perc, wifi s 1-2 perc, gps pár perc, de nem talált jelet ezért ki is kapcsoltam, tehát tényleg minimális nyomkodás, így áll az akksi:
80%
13ó12p
Akku készenlét 46%
Telefon készenléti mód 45%
Képernyő 4%
Hanghívások 30%
Térkép 2%
Android op. rendszer 2%Egy furcsa dolog volt, péntek este felraktam töltőre, 10-20% volt, feltöltött 100%-ra. Reggel szedtem csak le, és 4 perc alatt 88%-ra esett a töltöttség. Ez most azért lehet, mert feltöltött még éjjel, és onnantól már letilt a töltés és nincs "csepptöltés", és reggelig merül magában, csak nem jelzi mert be van dugva?
[ Szerkesztve ]
-
Logitech
aktív tag
Közben töltöttem fel egy tesztvideót is, videó minőség jó-ra állítva, minen más eredeti beáll., de lehet a minőség is ez volt az alap.
-
customrobi
tag
válasz Logitech #404 üzenetére
Bakker, ez jó vacak kép. Azért csúnya dolog ez. Nem hiszem, hogy ennyire ócska optika, meg lapka kellene bele. Nagy elvárásaim nincsenek, de ez még a szerény igényeket is alulmúlja.
Ha lesz ilyen gépem, átragasztom a 8Mp feliratot, 1,3 Mp-reNégy perc alatt 12%, aztán egész nap 8? Hitelesíttetni szerintem ne vigyed a gépet.
-
Logitech
aktív tag
válasz customrobi #406 üzenetére
Amikor reggel lemerült 12%-ot, akkor visszaraktam töltőre, megint feltöltött 100%-ra, utána ment le 20%-ot az alatt az idő alatt, amit feljebb írtam.
-
Logitech
aktív tag
Most ezt megint elkezdtem próbálgatni, és úgy néz ki, valami más volt a baj. Megint elkezdtem youtube videót nézni, kint volt a 3G vagy a H felirat a térerő ikon mellett, és most megszakította a netet és kicsöngött, többször is lepróbáltam.
imiadmin: most épp 4 autó volt összetörve
[ Szerkesztve ]
-
Samanbacsii
őstag
válasz customrobi #402 üzenetére
"Édesss vagy" ... de azt hiszem nem.... Zöldre lennék kiváncsi de képen ez elég sajátos zöld...
" ... ááhhh, zavaros ez Szilágyi úr, kérem...! "
-
GuruZone
őstag
válasz Samanbacsii #417 üzenetére
Mondd nekik, hogy az Unijóból való
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 12 • PlayStation 5 Digital • LG OLED55C21
-
Logitech
aktív tag
Kipróbáltam ma a Camera FV-5-öt. Szerintem semmi változás az eredeti szoftverhez képest. A fehéregyensúlyon és a fénymérésen állítgattam, de úgy se lett jobb. Szöveget is próbáltam vele fotózni, A4-es oldal nem sikerült túl jóra, de pl. kólásüveg cimkéjét, vagy erőspaprika cimkét fotózva egész jól olvasható lett.
Pár kép: telefon kép1 fényképező kép1 tel kép2 gép kép2 szöveg1 szöveg2 szöveg3
Akku: továbbra is minimális használattal 34%-on áll, 1nap 8ó 30p
-
customrobi
tag
válasz Samanbacsii #416 üzenetére
Pedig ennél ződebbet nem találtam, szóval szerintem a szürkés lesz a zöld. A narancs, piros, es a fehér elég jól felismerhető. Szóval nekem marad a fehér, majd igyekszem hozzáöltözni. Mondjuk jó lenne egyet élesben megnézni, de mifelénk a sarki trafikban csak rendelni lehet a fehéret, és azt az avatarost, vagy mifenét.
-
ROLKU
csendes tag
Sziasztok! Vannak nekem is kérdéseim .
Menny szabad belső tárhelye van a telefonak amikor kiveszed a dobozból.?
Látam hogy gyárilag van telepitve az Apps on SD.
Lehet az alkalmazásokat áttelepíteni a telefonról a memóriakártyára?
Köszi szépen!
-
ROLKU
csendes tag
-
badabum
tag
A fórum témája kissé elment a 20.rangú funkciókra mint a kamera minősége.Véleményem szerint elsődleges a telefon szoftverének stabilitása Kettő:.Jó és folyamatos térerősség (hibátlan rádiófrekvenciás működés) Három: Minél jobb beszéd hangminőség (egyébként vicc, hogy mióta feltalálta Bell a telefont azóta szinte ugyanolyan hangminőségben beszélünk telefonon,és ez csak minimálisat javult a bebetonozott gsm szabványok miatt), és ezután jönnének az okostelefon funkciók.(Egyébként zárásnak megjegyzem hogy nekem fontosabb a zseblámpa funkció mint a kamera)
[ Szerkesztve ]
-
riszter
senior tag
Várom a kérdéseket!
Viccet félretéve szombaton délután 13 órakor találkoztam a mobilexpresszessel teljesen korrekt számlát adott mellé kinyomtatva névre szólót, és mellé garancia papírt amin szerepel a számla száma. 64k forint. Megspóroltam a kiszállítás díját!
A telefon eddig nagyon tetszik, sok időm nem volt a hétvégén nyomkodni, nem is akartam festékes kézzel (lakás felújítás), de mostanra egész jól belaktam. A képek a mem.karin kicsit megviceltek mert szombat este még rajta voltak a telefonon, de vasárnap már nem látott semmit a 2 gigányi esküvői fényképekből. Most átneveztem a mappát picturesről photora és így már látja.
A sebesség olyan amit nem lehet elmondani szóban ezt látni kell, szerintem nincs olyan user a földön akinek ez picit is lassú lenne. A képernyő hatalmas, mondom ezt egy nokia e72 és egy xperia sola után. Szerintem mind a kettő megy eladásra... A 997d tökéletesen kiváltja mind a kettőt.
A képernyő felbontást azért elsőre észrevettem h nem egy sola a 300 körüli ppi-jével, de még mindig élvezhető, főleg h ekkora kijelző- hatalmas betűméret és ezért kicsit távolabbról is kell olvasnom mert közelről nem látom át a kijelzőt.
A simek beüzemelése 2 perc volt, a telenorosnak adtam egy tényleg telenor kék színt a vodafonos simnek vörös híján egy narancssárgát. Hanghívások - vodafone, videohívások - telenor, sms - vodafone, adatforgalom - telenor, nálam ez így néz ki. Ja, igen a kontaktokat simán felismerte a mem.kariról úgyhogy nyugodtam lehet így másolni. Mondjuk eltartott neki egy jó pár percig a vcf-ek átmásolása de ezt betudtam a 760 kontaktnak...
Anyagminőség teljesen megfelelő, massív, nem recseg, pedig én érzékeny vagyok erre, de sehol semmi nyekkenés. Van súlya hál' istennek, végre egy telefon ami nem "repül" ki a kezemből. Pl Sony Sola.
A kamera nekem teljesen megfelelő arra amire kell munkában, nekem a lényeg h legyen autofókusz ami meg is van és müködik. Gyorsan fényképez, hang nélkül, szóval még kémfotókat is lehet vele nyomni. Minden másra nekem is ott van a pentax dlsr-em meg a fuji ultrakompaktom.Az a helyzet h nem tudok róla negatívumot írni. Nem fagy. Nem lassúl, minden müködik, ha megy a youtube közben kicsörög a telefon, masszív, egyben van a telefon. 64k-ért szerintem nincs ennél jobb vétel jelenleg, főleg úgy hogy 40k-ért eladtam már a solát és kb 20ért eladom a nokiát. Így 0 forintért van egy ilyen 2in1 2 magos androidos telefonom. míindenkinek csak ajánlani tudom aki szenved a két, céges és magán telefonjával!
Vivere militare est
-
Samanbacsii
őstag
...A fórum témája kissé elment a 20.rangú funkciókra mint a kamera minősége...
Nem tudom láttad-e az Androidos dualsimes fórumot ahol két hónapja 50millió bejegyzés van csak arról, hogy melyik kínaitól redeljenek, melyik szállító, hogyan fizessenek... a telókról már csak elvétve esik szó..." ... ááhhh, zavaros ez Szilágyi úr, kérem...! "
-
GuruZone
őstag
igazatok volt, valóban 2-3 hetes készlethiány állt be a sötétzöld hátlaposnál, a narancs (még) elérhető!
-
riszter
senior tag
válasz GuruZone #431 üzenetére
Viszik, mint a cukrot!
Azt hiszem itt fentebb alakult ki egy kis parázs vita arról, hogy nem képes a telefon sim kártya szempontjából más-más csengéssel müködni. Nos, én sem találtam még ilyet, de az biztos hogy személy (kontakt) szerinti csengőhang beállításra van mód. Valószínű h kártya szerint nem tud más hanggal csörögni.
Vivere militare est
-
retesz147
addikt
de jó is ez....
mert anno, ha GT540-es fórumban nem pörögtek volna az események és nem lett volna jópár kolléga a helyzet magaslatán, akkor még kb 1.6-al nyomulna a fél ország a másik felének meg servizbe kötött volna ki, kiégett alaplappal, amit a gyári frissítőprogi idézett elő
vissza is!
Xiaomi 13 eu dev...
-
Ocsy
aktív tag
Ha már infók...
Aki még mindig vásárláson töri a fejét: én írtam egy mail-t a Telemaxnak és az Alcatelnek is ezzel a hazai garanciázással kapcsolatban. A "Tmx" eddig nem foglalkozott velem, de az Alcatel dobott egy amolyan nesze semmi fogd meg jól választ... A két kérdés a magyarországi hivatalos bevezetésre és a külföldön vásárolt telefon itthoni garanciájára vonatkozott. Válasz:"Dear ---,
ONE TOUCH 997D has been released into EU market. Regrettably we haven't set up global aftersales for our phone. It is suggested to buy it in your local.Please look for the alcatel mobile phones or accessories in the local TMS (The Mobile Store), we have no addresses for dealers; or to consult our website : www.alcatel.azibao.com or contact our hotline for sales:http://www.alcatelonetouch.com/support/hotlines_repaircenters.html
Should you have another request, do not hesitate to contact us.
Thank you for choosing Alcatel!"Azaz: "ha lehet, inkább otthon vedd meg, ahol szerintünk már kapható". Az első link egyébként érdekes: egy központi webshopba visz, ahol a 997 (nem 997D, az nincs) 239 EUR (hehhehhhehehe).
"we have no addresses for dealers" Gratulálok.
Más: Színek!
Valaki tegyen tisztába legyen szíves a színekkel kapcsolatban, mert most látom, hogy ez a kérdés sem olyan egyszerű, és az Alcatel nemcsak a saját dílereit nem ismeri, de egy rohadt színválasztékot sem képes kitenni egyik honlapjára sem.
Amivel én eddig találkoztam: piros, narancs és sötétzöld hátlap, meg az, ami a tesztben is van, valami kékes-lilás? Ezekhez mind szürke előlap tartozik? Mert van még a fehér, de az elöl-hátul fehér, ha jól tévedek.
Aki a Mobilexpressznél rendelt: ott milyen van? Nekem csak a kék(es) vagy a zöld jöhet szóba...
Köszi a választ![ Szerkesztve ]
-
riszter
senior tag
Nincs kékes vagy zöldes árnyalat. Az szürke amire te godolsz és amit szeretnél is. Csak egyes képeken érdekes fényben tényleg kissé zöldes beütése van ennek a szürkének. De sosem lilás, vagy kékes...
Tudtommal és az alcatel 997D dobozán is 4féle variációban lehet majd kapni: narancs, mélyvörös, fehér (ami szvsz elölről fekete) és a szürke.Vivere militare est
-
customrobi
tag
Fehér az elöl is. Bementem a helyi mobilellátóhoz. A srác még ígérni sem mer semmit. Kérdezem tőle hogy mégis mennyi? Egy hét? Kettő? Vagy fél év? Az egy hónapot sem merte biztosra mondani. 2012-ben hiánycikk egy vacak műszaki eszköz.
-
GuruZone
őstag
Öcsy, garanciával kapcsolatban ajánlom
e topikban!
#433 BrianDK: addigra szerintem narancs hátlappal sem lesz, nem tudok előre jósolni. A szállítás amúgy 4-5 nap.
[ Szerkesztve ]
-
BrianDK
tag
válasz GuruZone #442 üzenetére
Nekem mezei alap színben kell majd, nem vagyok oda a csili-vili cuccokért, nálam telefonban max. a fehér jön szóba, ha esetleg a fekete (szürke) nem kapható. De alapvetően férfi létemre nem igazán szeretnék eltérő színűt, főleg hogy alkalomadtán tárgyalóasztalhoz is kell ülnöm a telefonommal, szóval oda kirakni egy narancs hátteres ketyerét nem biztos, hogy komoly embert látnának bennem a tárgyalópartnerek.
Egy havertól még várok visszajelzést, mert jár ki No-ba hetente, most is ráuszítottam, hogy nézzen nekem élőben... Ha el tudja hozni, akkor elhozza nekem, ha nem akkor privátban lerendezzük a többit. Rendicsek?iPhone 7, Redmi Note 9
-
sysrq
őstag
válasz customrobi #441 üzenetére
A kétmagos chip a hiánycikk, majd minden kínai telóba azt tömködik. Elfogy.
Itt elég élénkek a színek.
A garancia meg olyan kérdés ha a tmx nem akarja akkor biztos kitalál mindent ne keljen foglalkozni vele.
De ne is legyen semmi típushibája, más meg se, a kamera meg nem érdekel.
Kíváncsi leszek nekem mikor lesz meg.Keresek Thermalright 1150 lefogatót
-
GuruZone
őstag
okés!
A színkérdésről annyit, hogy Tőlem a héten 3-an kapják kézhez a telókat (2 sötétzöld és 1 narancs), kérünk tőlük fasza fotókat a házról, különösképp a narancs színűről!
Engem is az fogott meg, ha veszek, az narancs lesz!!! NO POLITICS!
UPDATE: most kaptam az infót, hogy mégis lesz rendelhető a sötétzöld ezen a héten!
[ Szerkesztve ]
-
TGYI
csendes tag
Sziasztok!
Holnap lesz egy hetes a 997D-m. Továbbra is egyetlen fagyás, lassulás nélkül fut.
A korábban feltárt Lotus Notes probléma még megoldatlan, de egyre nagyobb az esélye, hogy a nagyok (IBM vagy Google) hibáztak vagy csak egyszerűen nem érte utól az IBM a Google-t, pontosabban a 4.04-et. Ma kipróbáltam egy tableten, amin 4.03 van, és pöccre ugyanaz a jelenség. Így az Alcatel szerintem felmenthető. A korrektség kedvéért azt el kell mondani, hogy az IBM a 2.x és 3.x android verziókhoz garantálja a Traveler-t. Ez nekem érvágás, de csak igen kevesen használják okostelefonnal ezt a rendszert.
A Skype fut, sőt az előlapi kamera is működik, na meg a hátsó is. Így lehet kis helyi tudósításokat küldeni:-) Ehhez javasolt némi fényt produkálni, mert főleg az előlapi kamera nem mondható érzékenynek.
Valaki írta a fényképeinek eltűnését. Ezt én is tapasztaltam, a lejátszó nagy meglepetésemre eddig kétszer vesztette szem elől a zenéket és képeket. Ugyanakkor van egy kollektív médiás alkalmazás, ami ekkor is látta azokat. Lehet, hogy ez a SD kártya körüli kisebb zavar, mintha elfelejtené végignézni a mappákat a médiaállományokra a lejátszó progi. Az okát még nem sikerült feltárni, az is lehet, hogy összeakad a képnézegető meg zenelejátszó az összmédiás programmal.
Az SD kártya leválasztás-unmount továbbra is hiányzik, ez egy bájos bug. Ha valaki megtalálta, szóljon. Lehet, hogy az imént leírt SD kártyás zavar annak köszönhető, hogy mechanikailag unmountoltam az SD kártyát, értsd kivettem egyszerűen, és ezért még most is neheztel a 997D.
Az akku teszi a dolgát, lehet, hogy pszichésen rá vagyok kattanva már erre a telefonra, de valahogy sokkal tartósabbnak érzem az akkut, mint a SE Xperia X10 Mini Prot. 70 perc hangfelvétel a dual simes standby mellett 5-6 %-ot evett meg. Két órás GPS track felvétel kb 25%-ot evett meg. A két mag standby-ban lehet, hogy többet fogyaszt, de amikor tenni kell a dolgát, valósznűleg takarékosabb, és persze gyorsabb, mint mondjuk egy mag.
A kameráról sok szó esett. Szerintem nem fog használni más szoftver, de ha igen, akkor nagyon fogok örülni. Viszont nagyon könnyű rossz képeket készíteni, értsd életleneket, amik messze rosszabbak, mint pl az általam bemutatott példák. Ennek oka lehet az autofókusz működése. Az az érzésem, hogy képes fókuszálás közben is exponálni a gép, akarom mondan telefon. Ha kijelölünk egy helyet a képen az élesre állításhoz, akkor azt kb 5 másodpercig tartja, majd visszaáll középre a fókusz, némi kis "hunting"-gal, azaz keresgéléssel. Ha pont ekkor nyomjuk meg a virtuális exponáló gombot, akkor hulladék lesz az eredmény. Fígyelni kell tehát arra, hogy az élesreállítás után 2-3 másodperccel exponáljunk, persze nem bemozdítva a telefont.
-
Kulinger
tag
Sziasztok
Hivasazonositot hol tudom bekapcsolni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Horgász topik
- Politika
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Magisk
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- CSS topic
- MIUI / HyperOS topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs