- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- Telekom mobilszolgáltatások
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Fotók, videók mobillal
- Akciófigyelő: Most kell bringát venni? A OneSport akciósan kínál két biciklit is
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dominger
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy pár kérdésem.3 napja vettem a 997d-et egy media marktban nemeto.-ban 200 euroért.Még az alapprogram van rajta, nem frissítettem.
A kérdésem az lenne, hogy milyen tapasztalatok vannak ezzel a frissítéssel?Megéri?TGYI írta 1063-hozzászólásban, hogy a menü is elfordul.Ki lehet azt valahogy kapcsolni?És nem lesz tőle lassabb?
Üdv, D[ Szerkesztve ]
-
GuruZone
őstag
Lassan húsz darab One Touch 997D Ultra eladása és megannyi pozitív visszajelzés után, ezen a héten végre nekem is lesz időm foglalkozni a telóval,
Az eddigi vásárlóim közt volt egyaránt nő, férfi, rendeltek zöldet (ami szinte fekete), pirosat és narancsot egyaránt. Valaki iOS után használja, van akinek még sosem volt Androidos telója és egyből így ugrik bele a témába. Ami biztos, eddig egy problémát jeleztek nekem, a közelségérzékelő be- / kikapcsolt hívás közben.
Ez a telefon BEST BUY az egy SIM-es telók közt is, nemhogy a Dual SIM szektorban...
1 hét teszt következik, lehet is a példányomra jelentkezni, egy hétig lesz kb. használva, ára 61000 Ft lesz.
Ezután visszatérek a két telefonos megoldáshoz, és hosszú mérlegelésbe kezdek, hogy megszabaduljak-e végre a két telótól. Segítségemre lesz az egy hét és az utána következő hatalmas, mindenre kiterjedő monstre teszt megírása.
Azt kell, hogy mondjam, le a kalappal a TCL előtt. Gyorsan összefoglalva a 2 órás első együttlétünket,
* a hardver brutálisan jó, ahhoz képest, hogy MTK
* kamera miatt ódzkodtam eddig, de egyelőre szoftverfrissítések nélkül is elvárás FELETT teljesít BELTÉRBEN. Kültéri fotókat ma lövök frissítés előtt, holnap pedig frissítés után.
* A weboldalakon esküszöm gyorsabban megy a zoomolás mint az S2-n. Elképesztő.
* Bluetooth számomra fontos, fájlküldés perfecto volt S2<>997D minden irányba
* Mivel számomra a nap és a munkábajárás is a ZENÉről szól, ezen a téren nagyon kritikus vagyok. Nokia BH-505 Sztereó BT headset-tel hallgatom a zenét napi 30-45 percben. No ezt alaposan teszteltem és kiválóan működött! Kedvenc zenelejátszóm a beépített equalizerrel rendelkező MortPlayer hozta az elvárhatót, lenyűgöző volt amit hallottam.
* Maga a telefon SRS hangzású hangzásvilága nehezen értékelhető, az S2-m halkabb de butábban szól, a 997D pedig néha berecseg (halkítás segít) viszont szebben szól.
* a gyári Launcher valóban döccen egyet amikor belépsz az alkalmazások közé, ezt könnyedén sikerült orvosolni egy NovaLauncher-rel.
Isten hozott újra Alcatel ! Kár, hogy meg el akarják törölni az Alcatel nevet a kis kínaiak...
#1504 Dominger: Rakj fel egy normális Launchert, ott beállítod, hogy ne forduljon... pl. Nova Launcher
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 12 • PlayStation 5 Digital • LG OLED55C21
-
Ocsy
aktív tag
válasz GuruZone #1505 üzenetére
Ha már úgyis itt tartunk, én is adok egy kisebb összefoglalást a jövendő vevőknek, mielőtt teljesen meghal a topic. Előrebocsátom, hogy én még mindig a gyári szofttal nyomom, nem frissítettem.
Általános
Szerintem a külső kidolgozása remek, semmi csicsa, a fogás jó, a gumi-érzetű hátlap is tetszik. A szétszerelést megoldhatták volna jobban is, más készülékek elcsúsztatható vagy retesszel oldható hátlapjához képest ez a körben patenttal záródó cucc elég nehezen kezelhető, mindig félő, hogy kárt tesz benne az ember, amikor lefeszegeti. A fényes fekete előlapi keret gyűjti az ujjlenyomatokat. A kijelzőt nem tudom, fólia nélkül nem használtam. A készülék maga nem egy kicsi, könnyű darab, az én lapáttenyeremmel egy kézzel is kezelhető, de egyébként inkább kétkezes. Ha valaki hordtokot keres hozzá, a SGS3-hoz ajánlottak között nézelődjön méretben.
Arról, hogy más telefonokhoz képest milyen gyors vagy nem gyors, nem tudok referálni, nekem ez az első okostelefonom. A sebessége használható, ez biztos. Nem tartok tőle, hogy bármilyen szoftverhez lassú lenne... A Launcher app-listában történő említett döccenése csak a bekapcsolás utáni első alkalommal jön elő, addig nem tölti be az alkalmazáslistát. Ez pl. az sms-eknél is így van: bekapcsolás után egy pillanatig üres az üzenetlista, amikor belépünk, csak utána jelennek meg az üzenetek. De ezek a finom akadások nem zavaróak, és az adott alkalmazás bekapcsolás utáni első használatát követően nem jönnek elő ismét.
A felhasználói felület semmi különös, sima Android ICS. Volt a kezemben Samsung és HTC készülék, azoknak jobban átvariálják az UI-ját. A TCT (nevezzük nevén a gyártót, hiszen az Alcatel csak egy felvett, licenszelt név, ami a francia Alcatel-Lucent tulajdona, de nekik ehhez a telefonhoz semmi közük) nem a csillivilli kezelőfelülettel akarta eladni a készüléket, hanem inkább az ár/teljesítmény arányra helyezték a hangsúlyt. Nekem ezzel nincs is semmi bajom, sőt.
Az előre telepített szoftverlista baromi hosszú, de Play-ről is bármi lehúzható. Nem sok app-ot próbáltam eddig ki, de azok mind gond nélkül futottak rajta. A fájlkezelő béna, én a TC-vel váltottam ki, de médialejátszót, kameraszoftvert még nem tettem fel. A kameráról sem tudok érdemben nyilatkozni, de amire nekem kell, arra megfelel. A böngészés gyors wifin és mobilneten is.
BT-t használok autós kihangosítóhoz, jól kezeli. A wifit otthon használom. a fájlcserélést is wifin oldom meg kábel helyett, nem volt gond vele. A wifi antenna lehetne jobb, bár nem tudom, a kijelzőn lévő térerő-jelzés mennyire tükrözi a valós állapotot. Azért a lakáson belül el lehet vele lenni.
A két SIM kezelésében nem tapasztaltam semmi problémát, nem dobja el a kártyákat: hívások, net, minden OK.Hibák
1. Villogó kijelző hívás alatt: nekem is előjött. Korábban már kiderült, hogy az automata fényerő-szabályozó okozza. Átraktam fix közepes fényerőre, ennyi. Annyira nem gáz, automatán is lehet hagyni, csak idegesítő, amikor a szeme sarkából látja az ember a villogást beszélgetés közben. Talán egy frissítés megoldja, bár lehet, hogy hardveresen van elcsehelve valami a szenzoroknál.
2. Elfelejtett csengőhangok: ennek néztem utána a legalaposabban, mert baromira idegesített. Kiderült, hogy ez egy általános androidos probléma, nem a készülék hibája. Ahogy már többen írták előttem, az SD kártya mount-olásával van összefüggésben, ez PC-s kapcsolódásnál megszakadhat, illetve ki-bekapcsolás után néha lassabban jön létre, ezért a készülék nem látja az ott tárolt hangokat, vagy nem mindet. Olyan, mintha a boot során egy adott pillanatban nézne rá a kártyára, és ha akkor látja a hangokat, akkor onnantól a következő kikapcsolásig a beállítások szerint kezeli (tehát azzal a hanggal csörög be az adott kontakt, amit beállítottunk rá), ha nem, akkor meg visszaáll alapra. De a beállításokat ilyenkor sem felejti el, tehát, ha a következő ki-bekapcsolás után a kártya időben "feljön", akkor megint érvényesek lesznek a kontaktok saját csengőhangjai. Olyan is előfordul, hogy látja ugyan boot közben a kártyát, de valami mégsem kerek, vagy csak részben húzza be a memóriába a kártyán lévő csengőhangok adatait, vagy nem tudom, de ilyenkor teljesen más hangokat rendel a kontaktokhoz, mint ami. De a helyes beállításokat ekkor is tárolja, és a következő boot után ilyenkor is helyrejöhet. Ennél még extrémebb eset, amikor "menet közben" veszti el a rendszer a kártyán lévő hangokat. Ezt onnan lehet észrevenni, hogy egy adott kontakthoz éppen hozzárendelünk egy hangot, elmentjük, majd visszamegyünk erre a kontaktra, és az alapértelmezett hangot látjuk beállítva, azaz nem veszi tudomásul az egyéni beállításokat. Ilyenkor csak az újraindítás segít.
Én két dolgot tettem a csengőhang-mizéria elkerüléséhez. Először is, átpakoltam a csengőhangokat a belső tárhelyre. Nem foglalnak olyan sokat, elférnek. Ehhez érdekes lehet tudni, hogy az Android a média-fájlokat adott könyvtárstruktúrában találja meg akár kártyán, akár belső tárhelyen kell keresnie: vagy a kártya/tárhely gyökérkönyvtárban nyitott Music, Ringtones, Notifications, Pictures... könyvtárakban, vagy a gyökérben nyitott Media könyvtáron belül lehetnek a fentiek (a pontos strukturát meg lehet találni droidos fórumokon, vagy ha valaki kéri, bemásolom szívesen ide is). Másodszor: letiltottam a gyors indítás funkciót. Ehhez pedig az az infó lehet érdekes, hogy a telefon a belső tárhelyet is SD-kártyaként kezeli (ez jól látszik egy root-os filekezelő segítségével), illetve az SD-kártya (vélhetően mindkettő) előkészítése jóval tovább tart a boot során, mint azt a készülék a kijelzőn a bekapcsolás utáni "SD-kártya előkészítése" értesítés felvillantásával az orrunkra köti (magyarul nem akkor végez az előkészítéssel, amikor az értesítés eltűnik, azután még akár fél percig is elbénázik vele). Ezzel több idő jut a kártyá(k)hoz való hozzáférésre a boot során.
3. Az előző pont végéhez kötődik a boot-fagyás, ami nálam intenzív beállítgatás közben kétszer fordult elő (értsd: nyomogattam a telefont vagy egy fél órán-órán keresztül folyamatosan, majd gyors kikapcs-bekapcs, és bekapcs után a boot-nál lehalt). Ez konkrétan a rendszerindítás közbeni teljes fagyást jelentette a Droid-képernyőnél. Csak az akksi kivételével oldódott meg. Valószínűleg az azonnali visszakapcsolást nem lájkolja a fast boot-tal súlyosbítva, ezért is iktattam ki a gyors indítást.
4. Drasztikusan lecsökkent térerő az akksi töltése közben: nem tapasztaltam. A hálózati töltőhöz én egy standard 2.0-s 180 centis USB-kábelt használok a gyári töltőfejjel, mert a telefonhoz adott kábel túl rövid. Utóbbit bevittem az irodába, ahol az asztali PC-ről történő töltéshez használnám (ahhoz elég hosszú), de még nem kellett.
5. Alacsony akkuteljesítmény: használatfüggő. Az okostelefonok többségéhez hasonlóan ha reggel leveszik a töltőről, egész nap letölt-navigál-szinkronizál-kékfogaz-wifil, akkor nyilván mehet vissza a töltőre aznap este. Ha elsősorban telefonként használják, időnkénti e-mail szinkronizálással, esetenkénti böngészéssel, éjszakai (automata) kikapcsolással, akkor a 4 napot is ki lehet vele húzni. A 4x ennyibe kerülő Iphone 5 sem bír ki intenzív használattal 16-18 óránál többet egy töltéssel...Végül pár szó még a fóliákról:
A hsw3000 (német) által forgalmazott a fullgagyi kategória, semmit nem ér, még a közelségszenzornak sincs lyuk kivágva rajta.
A pf24-ről (német) én az olcsóbbik, kétdarabos kiszerelésű 3M fóliát rendeltem. Igaz, hogy kb. 1 munkanap alatt ide is ért, ami elképesztő volt, és a fólia is egész szépen van kivágva, de vacak, 1+1 rétegű vékony fólia, amit lehetetlen szépen feltenni, legalábbis nekem nem sikerült. Csíkos, foltos marad, ami lehet, hogy kirúgja magát pár nap alatt, de kétlem.
A StartGSM-nél rendelhető lengyel gyártmányú MyScreen Protector az idétlen csomagolástól (1 átlátszó+1 antireflex) eltekintve jó minőségű (adnak hozzá törlőkendőt és kis kemény papírlapot az egyengetéshez). Azt nem tudom elképzelni, hogy egy ilyen egyszerű lekerekített téglalap-kijelző formáját miért nem lehet pontosan levenni, de ez sem illeszkedik tökéletesen. Viszont maga a fólia jó, vastag, 1+2 rétegű, légbuborék nélkül könnyen feltehető darab, ha szépen le van takarítva alatta a kijelző. A másik finomság, hogy a két külső réteg lehúzó füle semmire sem jó, én legalábbis simán letéptem mindkét (alsó/felső) védőrétgeről anélkül, hogy azok magáról a fóliáról leváltak volna. Ezt ragasztószalagnak a letépett fül helyére történő többszöri ráragasztásával-letépésével próbáltam orvosolni, és egy idő után engedett az erőszaknak. De nem volt egyszerű, és igen hosszú, cifra káromkodásokat generált. Viszont az eredmény jól néz ki, szép a kijelző, a színek, és alig látható a fólia.Hamarjában ennyi... Köszi, hogy elolvastátok.
-
Ocsy
aktív tag
-
Edemking
csendes tag
Amúgy jött ki antutu frissítés, nem tudom hogy a pontozás lett e más, és minden pontszám emelkedett úgy alle zusammen minden telefonnál. De most nekem egy 6327 pontos tesztet csinált
-
19_OsY_81
aktív tag
Ha valaki használ Navigon navit, az írja meg lécci, hogy kitakar e a virtuális gombsor?
köszi.
iPhone 12 Pro, Apple Watch S5, iPad 2018, Apple TV 4K
-
RocknRoller
aktív tag
Hali again,
Olyan kérdésem lenne, hogy kiegészítőket hol lehet kapni ehhez a szépséghez? Ilyenekre gondolok, hogy bőrtok, amiből ki be lehet húzgálni, dokkoló, amibe csak beleteszem és megáll (pl irodába nagyon jól jönne), fólia, stb stb...vagy ha konkrétan ehhez a készülékhez nincsenek, akkor milyen telefonnak lehetnek hasonló méretei?
köszike!
ÁjfÓn 13 | "A szép nők vetetik a sört, a csúnya nők pedig itatják a sört" - Al Bundy
-
tolts.hu
őstag
válasz RocknRoller #1515 üzenetére
hello,mivel a telefon sem kapható itthon,így a kiegészítői sem.
Külföldről kell rendelned.www.tolts.hu - elektromos járművek töltésárai
-
Ocsy
aktív tag
válasz RocknRoller #1515 üzenetére
Dokkoló tudomásom szerint gyáriban sincs hozzá, a többihez meg csak vissza kéne olvasni egy picit...
-
Action01
csendes tag
A mai nappal én is boldog tulaja vagyok a telefonnak. Köszönöm mindenkinek a hozzászólását mert ezekből döntöttem el, hogy ezt veszem meg!
-
Samanbacsii
őstag
Csak jelzem, lehet már mindenki tudja de itt már kapható!!! Fehérben és "feketében"!
Szóval várható máshol is! 67e ha jól emlékszem...[ Szerkesztve ]
" ... ááhhh, zavaros ez Szilágyi úr, kérem...! "
-
Lune
tag
Azt hagy kérdezzem már még meg, akár a 993d akár a 997d esetében, hogy ha a wifi be van kapcsolva és a kijelző lekapcsol, akkor elveszti-e a wifi jelet a készülék? Azért kérdezem, mert anno a ZTE blade-mnél volt ilyen probléma, csak akkor élt a wifi és akkor frissített, ha a képernyőt felélesztettem. A Sony Ericsson-omnál ilyen gond nincs. Remélem ennek sem jellemzője...
-
nemserultnem
csendes tag
Azt jól érzem, hogy az SD kártya nem alaptartozéka a készüléknek, így a vásárlást lehet is annak beszerzésével kezdeni / folytatni...?
-
gyulaszu
senior tag
válasz Samanbacsii #1525 üzenetére
Érdekes árképzése van az üzletnek: a 995 és a 997D ugyanazon az áron van fenn.
gyulaszu
-
nemserultnem
csendes tag
válasz gyulaszu #1530 üzenetére
De ahogy nézem, a Gigatelnél is raktárról kapható már és ott csak 65k...
Tőlük még mindig nem rendelt senki (ezt vagy bármit korábban), tapasztalatok?
-
Ocsy
aktív tag
válasz nemserultnem #1531 üzenetére
Ja, eddig csak rendelésre volt a készülék is, meg a fólia is, most már mindkettő megy készletről.
-
Pjoe69
tag
válasz nemserultnem #1531 üzenetére
Üdv!
Most hívtam fel a Gigatelt, nagyon készséges volt a hölgy.
Érdemes érdeklődni telefonon a vásárlás előtt, mert idézem: " viszik, mint a cukrot"
Van pár darab fehér készülékük is, és fólia is raktáron, de hogy meddig...
Én minden esetre befoglaltam egy fehéret, remélem holnap el is tudok ugrani érte.
Összefoglalva, az ÜSZ csillagos ötös, reméljük minden ilyen remekül zajlik a továbbiakban is.[ Szerkesztve ]
-
nemserultnem
csendes tag
Memóriakártya: milyet javasoltok? Kerülendő márka / típus?
Meg ahogy látom, van Class4, Class6 és Class10, bármi érezhető különbség (az áron felül )?
-
sysrq
őstag
válasz nemserultnem #1537 üzenetére
Ajánlani márkás sok garanciával vehetőt ajánlanék.
De a jelzés nélküli no-ném is tökéletes. Én is olyat használok.
Van olyan program ami kívánja a gyors kártyát egy telefonban?Keresek Thermalright 1150 lefogatót
-
Logitech
aktív tag
válasz nemserultnem #1537 üzenetére
Nekem class 10-es Kingston van benne, működik rendesen, de hogy számít e a gyorsasága passz.
-
zizidor
őstag
Az én mobilomon egyáltalán nem működik a GPS. Fórumokon mindenhol a gps.conf fájlra hivatkoznak, nálam meg ilyen nem is létezik. Ez normális???
„Open mind for a different view, and nothing else matters”
-
GuruZone
őstag
NAGYON NEM ajánlom az október végi frissítés feltelepítését.
Új kernelt tartalmaz, belenyúltak a procivezérlésbe, érezhetően döcögősebb a teló (hangsúlyozom nem lassú),
teljes törlés (full wipe) és többszöri újraindítás után is.Valószínűleg így viszont jóval jobb az üzemidő.
Xiaomi 12 • PlayStation 5 Digital • LG OLED55C21
-
Action01
csendes tag
Lehet én vagyok egyszerű mint a faék, de én telepítettem a frissítést és még így is nagyon frankó a telefon. Tudja amit tudnia kell!
-
zizidor
őstag
„Open mind for a different view, and nothing else matters”
-
Logitech
aktív tag
válasz zizidor #1546 üzenetére
Bekapcsolod a GPS-t, elindítod a térképet, ha lehúzod a felső státusz sort, akkor kiírja hogy gps keresés?
Nekem legelső próbálkozásoknál nem talált jelet, igaz épületen belül kapcsoltam be, de tetőtér, és kitettem ablakba, de utána még simán elkocsikáztam 5-6 km-t, és még nem volt jel. Ezután egyszercsak jelet talált, és azóta gyorsan megy, pedig próbáltam hogy több napos kihagyás után az ország másik felén kapcsoltam be. -
Ocsy
aktív tag
válasz Logitech #1547 üzenetére
Kézikönyv (kiemelés tőlem):
"The process of accessing the GPS satellite and setting your phone's precise location for the first time will require up to 5 minutes."
Nekem ennek ellenére utcán megvolt a pozíció kb. fél perc alatt (OK, az "up to 5"-ben ez is benne van ). Azóta nem babráltam, a napokban terveztem, hogy kipróbálom, de egyszerűen nem jutok el odáig. Ez csak akkor lesz szívás, ha valamiért rögtön kell a GPS, mert menni kellene valahová... -
Ocsy
aktív tag
Ja, nem mintha kellene (amúgy sincs magyar): a TTS-t próbálta már valaki, mert nekem a Google szövegfelolvasóval nem megy (eredeti szoftverrel; frissítés lehet, hogy megoldja)? A Pico TTS az vakerál valamit, de a Google mindig közli, hogy az alkalmazás sajnos leállt.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest