- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz darkghost80 #4150 üzenetére
Az jó X -re is. Én is azt használom.
-
törölt tag
Nos, most így néz ki a ROM -os átlag. Jelenleg 16 működő ROM -van, + 1, aminél nem megy a Play.
Ezek lebontva így néznek ki:
CWM -mel működő:
- MIUI v5
- ColorOS
- LeWa
- Baidu
- Tecno Droid
- AOSp
- Galaxy Note para C7
- Xperia Mod para c7
- STYLE L Para Alcatel POP C7
- Ultra 2.0
- Port DeodexCTR -rel működő:
- JMCHCY Digicel dl900
- C7 PLUS V2
- RS Proyect Mod 1.5
- SAMSUN GALAXY S5 para C7
- iOS StyleVan még 2-3 Lollipop jellegű ROM, de ezek teljesen feleslegesek, mert az összefoglalóban lévő Style L -hoz hasonlóak (illetve szeretnének olyanok lenni), de az említett ROM stabilabb, szebb.
Illetve egy új fejezet, ami egyelőre csak jelzés szinten van bent, amíg nem tudom megoldani a problémát:
Lollifox 1.0 (Android 4.2):
A Play Áruház egyelőre nem működik a ROM -on. Amennyiben javítható, úgy itt találsz majd róla bővebb információt, de a készülék saját témájában is jelezni fogom.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz darkghost80 #4153 üzenetére
Tudom, de ez sajnos nem működik. Vagy 4 féle módon szerkesztettem már át a hosts -ot, illetve a klienst, framework -öt, service -t, Play -t is cserélgettem, pakolgattam, de egyelőre még semmi.
Majd hétvégén meglesem, hogy mi lehet vele.
Feltételezem, hogy a ROM -ban van valami probléma, mert mások sem tudták megoldani. Egy másik készülékről lett adaptálva, illetve erre a telefonra ráépítve.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
D verziós készülék tulajdonosok:
Van aki már ROOT -olta nálatok a telefont 4.4 -en?
Van valakinek kimentve 4.2 -es és/vagy 4.4 -es recovery? (ha különbözik)
Van használ már a 4.4 -en custom recovery -t?
Van valakinek SP Flash Tool -os ROM mentés 4.2 és/vagy 4.4 -ről?[ Szerkesztve ]
-
DrDreams
tag
válasz #86973952 #4154 üzenetére
Mégegy pár mondat az akkuról, innentöl zárom is a témát. Fogtam magam, nagyjából mindent a minimumra állítottam ÉS két napig lekapcsoltam az adatkapcsolatot. Semmi FB, semmi messenger, csak be és kimenö hívásokat bonyolítgattam. A telcsim 2 nap után is 42%-on volt. Jelzem a Minimum nálam azt jelenti hogy a fényerö 25% az idótullépés 30mp (3pontból 2-re van álítva). Egy programot sem állítottam le, tehát nem használtam a takarékos üzzemmódot sem pedig a tegszigorúbb akkumlátor kímélö üzemmodöt. Mégegyszer leírom, 2, azaz kettö nap után 42%-on volt az akkumulátor...
DrDreams
-
törölt tag
válasz DrDreams #4156 üzenetére
Mivel nem az akkuval, vagy a telefonnal van a gond, hanem egy-két program fogyaszt keményen.
Bár ez szerintem várható volt. Az UI fogyasztása, RAM használata kb. 0. Alcatel -nek sincsenek extra programjai, kisegítői, amik zabálnák az akkumulátort.
Ráadásul a kijelzőt is röhögve elviszi a SoC, HD -ban már nem lenne elég az akksi.
[ Szerkesztve ]
-
ubul23
senior tag
Történt egy érdekes dolog vissza raktam a mentésem flashtoolsal ujra inditottam és nem gyári állapotról indult mint eddig hanem megvolt minden beállitásom ez hogyan lehetséges?
-
DrDreams
tag
válasz #86973952 #4160 üzenetére
Mivel fizetös, ezért nálam szóba se jöhet. Más1: A Vodafonnál csökkentek a net árak, 1gb net most már 'csak' 1500Ft. Ezelött 2500Ft. volt. Más2: A telefonom 2 hete olyat csinál hogy kimenö és bejövö hívásoknál leveszi a hangeröt kb a negyedére. A kihangosításról nem, az maximumon van. Csak a felsö hangszorónál van ilyen problémám. Ötlet hogy ez mitöl lehet? A beállításokban maximumra van állítva, de a kimenö/bejövö hivásoknál mégis csak a negyedén szól a hang, amikor felveszem ha hívnak, azzal kell kezdenem hogy hangosabbra kell vennem a hangot mert semmit nem értek. Valakinél fordut már ilyen elö, vagy tudtok valami megoldást???
[ Szerkesztve ]
DrDreams
-
törölt tag
válasz DrDreams #4163 üzenetére
Most nincs fent a gyári ROM - Galaxy S5 ROM -on vagyok -, így nem emlékszem, nincs valamilyen hívásjavítás a hívás beállításokban? Mert lehet azért veszi le a hangerőt. Vagy valamilyen szűrő.
(#4164) ubul23:
Az L Style az úgy látom nem csak frissítés, hanem maga a ROM, mert közel azonos a mérete az előzőhöz. Erre kíváncsi vagyok, írhatnál majd róla tapasztalatot.A másik linkhez nincs kép?
-
törölt tag
atomL ROM (Android 4.2):
Az esetlegesen felmerülő károkért felelősséget nem vállalok!
Néhány szó a ROM -ról:
Moddolt, kicsit a Lollipop -ra hasonlító stock android jellegű ROM Nova launcher -rel, Xposed -del. A gyári, megszokott alkalmazások le lettek cserélve.Néhány új program:
- Dolby Digital Plus
Hangszínszabályzó program profilokkal.
- Notes
Jegyzet.
- Rebooter
Újraindítási menü:
. Repülő mód.
. Képernyő lezárás.
. Újraindítás.
. Újraindítás recovery -ben.
. Újraindítás bootloader -ben.Néhány újdonság:
- Audió profilLetöltés:
- ATOM Lbeta - LUIS ALEAN.zipSzükséges teendők telepítés előtt:
- ROOT.
- Megfelelő CWM.
- Backup készítés CWM -ből.Telepítés:
1. Kapcsold ki a telefont.
2. Indítsd el a készüléket CWM -ben.
3. Wipe.
4. Telepítsd a ROM -ot.
5. HA végzett reboot.Képek, programok:
KÉPEK -
törölt tag
Hasonló alapra épült, szerintem azért.
A frissítést is feltettem az L Style -ból. Szerintem elég jó lett, bár az előző sem volt rossz. Frissítettem is a ROM -ról szóló fejezetet. Kicseréltem a képeket és a linket.
Majd ha lesz megint itt tárhelyem, akkor természetesen ennél is rendesen fel lesznek téve a képek. Addig ez a módszer van.
-
törölt tag
Már nem vagyok rajta, visszatértem a Galaxy S5 -re. Csak akkor tudnám megnézni, ha most az maradna fent, de ahhoz le kellene mindent mentenem a másik ROM -ból, mert belaktam.
Közben szedtem le TWRP -t is, de még nem próbáltam ezen a telefonon. A nevében nincs benne a verzió száma, remélem nem valami ősrégi...
-
törölt tag
Én úgy látom, hogy egyik nyalókáson sem megy.
Viszont nem láttam ilyet, hogy lenne megoldás. Az egyetlen működó dolog amit láttam, az a 3 hardveres navi gombra kirakkot értesítés.
Bár lehet te mást néztél, hol láttad ezt?
Szerk.:
Illetve úgy látom van megoldás a nem átlátszó értesítési sávra build.prop szerkesztéssel. Majd kipróbálom.[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz DrDreams #4163 üzenetére
Telenornál van már olyan néhány hete, hogy Play Áruházban nem csak bankkártyát állíthatsz be fizetési eszköznek, hanem a telefonszámládra is terhelheted a vásárlást. Szerintem igen hasznos dolog, a többi szolgáltató is bevezethetné.
Én amúgy is azzal az előfizetésemmel szoktam vásárolni, de így még egyszerűbb. Valaki vesz egy feltöltőt azzal is meg lehet oldani (azt hiszem nem csak előfizetésnél, de meg kell nézni). Így ha valaki másik telefonhoz, kártyához párosítja a fiókját, akkor azokra már ingyen letölthető. Vagy lementi az apk -t.
-
törölt tag
Ez inkább érdekesség, mint fontos dolog, ezért nem is rakom bele az összefoglalóba.
Navigációs sávot ki lehet gond nélkül tenni a képernyőre Gravity -vel. Átlátszóvá is lehet tenni, színezhető (a gombok is külön), illetve a magassága is állítható.
Persze ez csak a mókázás miatt érdekes, vagy ha valakinek lehal a hardveres gombja.
VISZONT, nem minden ROM -on működik a navi sáv beállítás, illetve nem egy lépésben. Ilyen esetben meg kell nyitni a build.prop -ot, és szerkeszteni egy részt:
Ezt írd át:
qemu.hw.mainkeys = 1Erre:
qemu.hw.mainkeys = 0Mentés, majd újraindítás, és működni fog normálisan.
-
törölt tag
Ez sem összefoglalós, bár hasznos lehet:
Akkumulátor újra kalibrálás kényszerítése, log törlés (ROOT):
I. verzió:
1. CWM recovery.
2. advanced
3. Wipe Battery Stats
4. Yes
5. Kapcsold ki a telefont.
6. Vedd ki kb. 30 másodpercre az akksit.
7. Tedd vissza az akksit, majd indítsd el a készüléket.II. verzió:
1. Root Browser
2. /data/system/
3. batterystats.bin fájlt töröld.
4. Kapcsold ki a telefont.
5. Vedd ki kb. 30 másodpercre az akksit.
6. Tedd vissza az akksit, majd indítsd el a készüléket.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nem hiszem, hogy ennyire egyszerű lenne, de még nem igazán vetettem bele magam a témába. Csak a moddolást néztem.
Ruszkik meg ugye szintén azt a módszert írják, hogy a navi gombsorra teszik ki az értesítést.
A nyalókás ROM -ok gondolom egy alapból lettek adaptálva, azért van mindegyiknél ez a probléma. Meg kb. mindegyik ugyanúgy néz ki. Nem hasonló, hanem egy az egyben azok. Feltételezem, hogy eredetileg nem is erre a telefonra készült, ezért van vele gond.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Töltésnél sem működik. 90% -nál eltűnik a led értesítés. Ennek szerintem egész egyszerű oka van, RGB led szerint akarja működtetni, tehát 90% felett más színnel működne.
Ez az egyik ok, amiért azt gondolom, hogy nem erre készült eredetileg ez a ROM. Meg láttam egy alap ROM -ot, amiből valószínűleg ez készült.
[ Szerkesztve ]
-
banuszzs79
tag
Kicsit nagy itt a káosz nekem ezer meg ezer rom de melyik mit tud engem nem igzat a design van amivel jobb a kamera például mert az itt a tré nagyon ha a d nevü cuccra kijött az új szoftver akkor az x-re miért nincs még ugyanaz a telefon nem? szóval melyik a top rom amivel nincs gond és valamit javít a teljesítményen a cucc a csilli villi desingt kivéve mert az nem érdekel.
-
törölt tag
válasz banuszzs79 #4185 üzenetére
Benne van az összefoglalóban minden ROM.
Mivel sz..-ból nem lehet várat építeni, így ne várd, hogy szoftveresen bármit is lehet javítani a kamerán. Amit ki lehet hozni belőle, azt már a 07 -es FW megtette.
Teljesítményen meg nincs sok javítani való, mivel a gyártói UI nem fogyaszt, használ több erőforrást, mint egy jól összerakott launcher. Néhány még többet is fogyaszt, mint a gyári. Programból jóval kevesebb van, de erre vannak a képek, illetve a leírás a ROM -oknál.
Szerk.:
Mivel a D és az X verzió hardverben eltér, így szoftverben is. Ettől függetlenül elég nagy butaság ilyen ütemezésben frissíteni.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz banuszzs79 #4187 üzenetére
Próbáltam már néhány profibb kamera app -ot, de érdemben az sem fog változást hozni. Manuális beállítások mellett sem sokat. Snap, FV5, ProCapture.
Testre-/személyre szabhatóság, programkínálat, dizájn, felhasználói élmény, egyéb extra funkciók a különbségek. Pl. egy Color, Baidu, LeWa, MIUI ROM -ot össze sem lehet hasonlítani a gyárival. DE szinte majdnem mindegyikre igaz ez. DE ez is felhasználás függő. Pl. Audió profil, vagy friss Gravity használat...stb.
-
laco2
csendes tag
válasz #86973952 #4188 üzenetére
szia! Alcatel One Touch POP C7 Dual 7040E http://pdadb.net/index.php?m=specs&id=5636&c=alcatel_one_touch_pop_c7_dual_7040e ebben 8MP camera van! kérdésem szoftveresen vagy teljesen más típusú a camera és azt honnan lehet megnézni?
na ez a link még nekem nem megy
[ Szerkesztve ]
Alcatel One Touch C7 7041D
-
törölt tag
Némi különbség biztos van. Plusz ott FF kamera van. Egyébként a 8 mp -től nem lesz jobb a kamera. Nem a mp határozza meg a minőséget, szóval mindegy a szoftveres eltérés.
Egyelőre úgyis a D széria viszi a prímet a 4.4 miatt.
Szerk.:
ÉS persze ezzel is lehet 8 mp -es képeket csinálni, csak ROM kérdése.[ Szerkesztve ]
-
banuszzs79
tag
Tud valaki beszámolni javulásról 4.4-en? kamera ügyben hozott változást ?
-
-
DrDreams
tag
Mondok valami nagyon csúnyát... A rohadt kurva anyukba verjem a fa..om a Vodafoneba és az ügyintézöikbe! Ezek azt se tudják mit beszélnek! Dehogy lett olcsobb a net! 500mb 2000e.Ft. Persze én meg hülye vagyok (bár 500mb-ból kijönnék) amikor 1gb 2500Ft. Reggel még tök mást beszélt az ügyintézö, azt mondta 500mb 1000Ft. 1gb pedig 1500Ft. Biztos ami biztos alapon, most felhívtam öket. Semmi nem igaz az egészböl, minden maradt ahogy eddig is volt........
DrDreams
-
mercurytopaz
aktív tag
Sziasztok.
Ez a s5 luis alean rom, az újraindulás után,
kb. mennyi ideig települ ?Kb. 10 perce az androidos animáció fut.
Valami baj van
-
ubul23
senior tag
válasz mercurytopaz #4198 üzenetére
Nállam nem szokott 5-percnél több lenni. Linkelni csak teljes nézetben lehet nem müködik mobil nézetnél. Nem tudom hogy van e külömbség de én ezt a romot cwm recoveryböl szoktam telepiteni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Synology NAS
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Autós topik
- Hálózati / IP kamera
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Melyik tápegységet vegyem?
- Óra topik
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- IPhone 11 128GB gyári független ÚJ 12 hónap szavatosság!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest