Új hozzászólás Aktív témák
-
meone
tag
válasz Sk8erPeter #3200 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm.
Elnézést kérek mindenkitől a helyes írásom ért :)
-
Ez a könyv jobb, mint a PHP4 24? [link]
Azonkivűl, hogy már a PHP5-öt tanitja?A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
dany27
őstag
hali
egy olyan kérdés hogy azt hogy tudom megcsinálni hogy adott egy form amit miután kitölt a juzer akkor lefut egy feldolgozó script és kiszámol egyet s mást de ez most nem fontos.
Az érdekelne hog hogyan tudom azt megcsinálni hogy az eredményt ne új oldalon hanem ugyan azon az oldalon csak a form alatt írja ki??
Valami várakozó parancs esetleg ami addig ami várakozik egy bizonyos dologig majd ez után lefuthat már az utánna lévő ciklus?? (ez lehet hülyeség, bocs, csak mondom hátha!!)UI: bocs a láma illetve buta kérdésekért nem rég kezdtem PHPzni!
Előre is köszi!
-
Sk8erPeter
nagyúr
Azt a formot, amit korábban kiírattál, eltárolod akár egy változóba is, vagy csak simán kiíratod (vagy akár függvényt is írhatsz az űrlap elkészítésére, és akkor még a korábban megadott adatokat újból beteheted a formba), és a form-nál a PHP_SELF-fel babrálsz, pl.:
//első legyen a program eredményeinek kiíratása előtt (!) az alábbi (csak példaként szolgáló) form-megjelenítés:
$form = '<form enctype=\"multipart/form-data\" action=\"'.$ SERVER['PHP SELF'].'\" method=\"POST\"><input name=\"valami\" type=\"text\" /><input type=\"submit\" value=\"Mehet\" /></form>';
if ( empty($_POST['valami']) )
{
echo $form;
}
else
{
echo $form;
//aztán ide jöhetnek a kiszámolt eredmények...
}Persze ez csak egy gyors, leegyszerűsített verzió, többféle megoldás is van, ez csak az egyik. Nem tudom, ezzel jutottál-e előrébb, ha nem, akkor konkretizáld a kérdést. Ha igen, akkor öröm és bódottá'.
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Sk8erPeter #3205 üzenetére
Hoppá, lejárt a limit, kissé gyorsan írtam, véletlenül szóközt raktam az alsóvonás helyett, sorry, nem tudom, hogy sikerült, tehát a formnál a helyes action:
action=\"'.$_SERVER['PHP_SELF'].'\"
Sk8erPeter
-
raczger
őstag
Nem inkább ilyenre gondolsz?
<form method="post" action="<?php print $_SERVER['PHP_SELF']; ?>?go=y">
ide jön a formod</form>
<?php
if ( $_GET['go']=="y" )
{ //ide jön a feldolgozás, vagy a ciklus vagy akármi, és ez csak akkor jelenik meg, ha már elkülde a juzer az űrlapot }
?>www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4
-
cucka
addikt
válasz Sk8erPeter #3206 üzenetére
A $_SERVER['PHP_SELF'] használatával óvatos lennék. Tegyük fel, hogy mod_rewrite-ot használsz.
Például a valami.hu/cikkek/elso_cikk url-ből csinálsz olyat, hogy valami.hu/show.php?cikk_id=123 . Ekkor a PHP_SELF-ben nem a böngésző fejlécében látható url lesz, hanem az, amire a mod_rewrite lecserélte. Ez akkor gond, ha az adott url a mod_rewrite miatt nem hívható meg direktben.A html formok amúgy úgy működnek, hogy ha nem állítod be az action paramétert, akkor alapértelmezés szerint saját magára fog átirányítani, tehát jelen esetben az egészet meg lehet spórolni.
-
Sh4rKy
senior tag
szevasztok
szeretnék tanácsot kérni tőletek, hogy milyen ingyenes tartalomkezelőt ajánlanátok nekem (joomla, php-nuke, stb...) amivel létretudnék hozni egy komolyabb portált...
régen használtam joomlát és php-nuke-ot, de előbbivel nagyon sokat szívtam, az utóbbi jó volt, de azt vagy 4-5 éve nem használtam így nem tudom, hogy "hol tart jelenleg..."
az elképzelés amiknek meg kellene felelnie..:
- gyors, akár több 100 user esetén is
- olyan plugin(ok)/modul(ok) amivel a userek tudnak feltölteni saját maguknak ezt-azt (videó, képek, mp3-ak)
- webshop
- minden user oldalára lehet írni nyilvános kommentet és privát üzeneteket is lehet könnyedén váltaniehhez mit ajánlanátok, amivel nem szívnék túl sokat, bár tudom, hogy rohadt nagy fába akarom vágni a fejszémet ismételten
remélem érthetően írtam le mindent
segítségeket meg előre is köszönömAz is lehet hogy minden kincsem csak egy másodperc töredéke...
-
maLakai
csendes tag
válasz Sk8erPeter #3198 üzenetére
Másik fileban feldolgozás szerintem gyakoribb (amit ugye a felhasználó nem igazán lát).
Inkább akkor látni, hogy az action ugyanoda mutat, ha a kiinduló oldal kimondottan az üzenet írására/küldésére szolgál csak. De szerintem manapság már ezesetben sem a legkedveltebb.Szerk: Persze átfogó felmérést nem tettem... Végeredményében, ami kényelmes, ha máshogy megoldod az is ugyanolyan jó. ^_^
[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz maLakai #3212 üzenetére
Hmm, hát nem tudom, hogy gyakoribb-e, de adott esetben felesleges. Én most végül megoldottam a vendégkönyvet úgy, hogy ugyanazon az oldalon dolgozom fel az adatokat, nem adok meg az actionnek címet, így volt a legegyszerűbb, és PazsitZ által mutatott módon random számokat generálok, és sessiontömbben tárolom a randomösszeget, így frissítésnél már más lesz az összeadandó eredmény, tehát nem küldi el még egyszer ugyanazt a hsz.-t, ha frissítgetek F5-tel. Működik, és kényelmes megoldás.
Sk8erPeter
-
akopacsi
csendes tag
Ez nem technikai kérdés lesz, csak egy késő esti morgolódás. Elég sokféle programozási nyelvet kipróbáltam már, de eddig először a PHP-nél érzem úgy, hogy "szedett-vedett" a kódom. Ti nem éreztek ilyesmit?
-
rebugra
aktív tag
Sziasztok. Könnyen kezelhető webshop rendszert keresek, ahova könnyű terméket feltenni, módosítani levenni, van valami egyszerű megoldás? (akár Joomla, Drupal, e107-be?)
═════════════ --==[ FinestMedia Werbetechniker ]==-- ═══════════
-
cucka
addikt
válasz raczger #3215 üzenetére
Egyrész a php interpretált nyelv, tehát nincs olyan, hogy php fordító. (Ez nem igaz, mert létezik php fordító mint fizetős 3rd party termék, de nem nagyon használja senki)
Másrészt pont a php nyelv lazasága miatt kell nagyon észnél lenni és minden részletre odafigyelni, már amennyiben szeretnél jó kódot írni. -
DArchAngel
tag
válasz akopacsi #3214 üzenetére
Nem értem, csak rendezd valamilyen formában
Persze, sosem lesz olyan, mint egy C kód, de a PHP-tól nem is feltétlenül várja ezt az ember. Amúgy ismerős az érzés, amikor a C#-ot próbálgattam a C++ után, nekem is olyan érzésem volt, hogy a C# olyan "pongyola"...''Hand of fate is moving, and the finger points to You...''
-
Odiepapa
csendes tag
Sziasztok,
szeretnek futtatni egy functiont minden reggel hajnali 2-kor. Hogyan tudnam a legegyszerubben megoldani? (az a valasz nem fer bele, hogy minden hajnalban a gep mellett uljek ) A function neve mondjuk: function wakeup()Elore is koszi az otleteket,
udv,
OdiepapaMercedes-Benz W123 300CD 1978
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hali!
Csak egy rövid kérdés:
a függvénydefinícióban hogyan tudok megadni "nem kötelező" paramétert?
Ugyanúgy, ahogy a round() vagy az imagefilter() vagy ezernyi más függvénynél azok közül, melyek a PHP alapfüggvényeinek számítanak.
Megadhatok saját függvényt is hasonlóan nem kötelező paraméterekkel?Tehát egy függvényt pl. meg lehet hívni úgy is, hogy
valami(1,2);
és úgy is, hogy valami(1,2,3,4); (Amennyiben van több, mint pl. 2 paraméter, akkor használjuk fel azokat is, de egyébként nem muszáj.)Sk8erPeter
-
válasz Sk8erPeter #3223 üzenetére
Nem kötelező paraméter(ek) megadása:
function foo(bar=null)
{
// blah-blah
}A null helyére bármit írhatsz, az lesz az alapértelmezett értéke a paraméternek, ha nem adod meg.
Ha korlátlan számú paramétert akarsz megadni, akkor a func_get_args() függvény jöhet jól. Ez a a függvény visszaad egy tömböt, amiben a megadott paraméterek vannak. Az első paraméter 0-s indexű, a második 1-es, stb. A func_num_args() függvénnyel a megadott paraméterek számát tudod lekérni. Illetve van még a func_get_arg($index) függvény, amivel az ($index + 1)-dik paramétert tudod elérni.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
Odiepapa
csendes tag
válasz PazsitZ #3222 üzenetére
"A trigger is defined to activate when an INSERT, DELETE, or UPDATE statement executes for the associated table"
Nekem nem az update alkalmaval kellene eletebe leptetni a functiont, hanem minden ejszaka egyszer.
Kovetkezo a szitu, biztos hogy ismerosebb lesz a helyzet:
vannak projectjeim, amelyek "expire date"-tel vannak ellatva. Azt szeretnem elerni, hogy ha az expire date egyenlo vagy kisebb a mai datummal, akkor atbillentek egy project_active kapcsolot es deaktivalom.Gondolom hasonlo modon van megcsinalva a limitalt napra bejelentkezo tagsagi metodusa is.
A linuxos fuggvenyek szepek es jok, de nekem php-ban kellene megoldanom a feladatot.
Mercedes-Benz W123 300CD 1978
-
cucka
addikt
válasz Odiepapa #3226 üzenetére
Úgy kell megoldani, hogy a webszerver ütemezője időnként elindít egy php programot, ami megcsinálja a feladatot (természetesen a php-t parancssorosan hívja). Ha ilyen kérdéseid vannak, akkor remélhetőleg nem te vagy a szerver rendszergazdája, szóval kérdezd meg nyugodtan, egy rendszergazdának ez nem számít sem túl bonyolult feladatnak, sem pedig extrém kérésnek.
[ Szerkesztve ]
-
DviDee
csendes tag
Sziasztok! Ismét php gondom van és hozzátok fordulok mert egyszer már tudtatok segíteni, hát ebben a reményben írok most is.
Az alábbi kóddal azt szeretném elérni, hogy a beírt adatokat ne mélbe, hanem egy txt fájlba küldje:<?php
extract($_POST);
if ($op != "ds") {
$a = rand(1,9);
$b = rand(1,9);
$c=$_SESSION['c']=$a+$b;
$form_block = "
<form method=\"post\" action=\"\">
<div class=\"housing-left\">Név *</div>
<div class=\"housing-right\"> <input type=\"text\" name=\"name\" size=30 value=\"$name\"></div>
<div class=\"housing-left\">E-mail cím *</div>
<div class=\"housing-right\"> <input type=\"text\" name=\"email\" value=\"$email\"></div>
<div class=\"housing-left\">$a + $b</div>
<div class=\"housing-right\"><input type=\"text\" name=\"abc\" value=\"$abc\"></div>
<input type=\"hidden\" name=\"op\" value=\"ds\">
<input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Mehet\">
</form>";
}
if ($op != "ds") echo $form_block;
if ($op == "ds") {
if ($name == "") {
$name_err = "Név hiányzik<br>";
$send="no";
}
if ($email == "") {
$email_err = "E-mail hiányzik<br>";
$send="no";
}
if($abc != $_SESSION['c']) {
$abc_err = "Rosszul adtad össze<br>";
$send="no";
}
if ($send !="no") {
$msg .="Név: $name\n";
$msg .="E-mail cím: $email\n";
$to = "a@a.a";
$subject = "teszt";
$mailheaders = "From: $name <$email>\n";
mail ($to, $subject, $msg, $mailheaders);
echo "<p>Elküldve sikeresen :)</p>";
}
else if ($send == "no") {
echo $name_err;
echo $email_err;
echo $abc_err;
echo $form_block;
}
}
?>Tudtok valami megoldást? Előre is köszi!
-
1ed
csendes tag
Helló! Mármint a küldött levélhez szeretnéd txt-ként csatolni az adatokat?
''He told me that no one should look for the answer unless they have to because once you see it, everything changes. Your life and the world you live in will never be the same. It's as if you wake up one morning and the sky is falling.''
-
1ed
csendes tag
Akkor mondjuk:
file_put_contents('../levelek/mail-'.date("Y-m-d-His",time()), $to.$subject.$msg.$mailheaders, FILE_TEXT);
A mail ($to, $subject, $msg, $mailheaders); helyére.
Persze még ki lehet egészíteni hibaellenőrzéssel és valami random számot is lehet belerakni hogy biztos ne legyenek egyforma nevű fájlok, vagy lehet egy fájlba is menteni.http://www.php.net/manual/en/function.file-put-contents.php
http://www.php.net/manual/en/function.fwrite.php[ Szerkesztve ]
''He told me that no one should look for the answer unless they have to because once you see it, everything changes. Your life and the world you live in will never be the same. It's as if you wake up one morning and the sky is falling.''
-
DviDee
csendes tag
Köszönöm szépen mindkettőtöknek. Így már világosan értem és működik is! Első osztályú...
-
1ed
csendes tag
Így:
file_put_contents('../levelek/mails.txt, $to.$subject.$msg.$mailheaders."\n\n", FILE_TEXT | FILE_APPEND);
?
-
1ed
csendes tag
A FILE_TEXT-re ezt írja: 'This flag is only available since PHP 6.' Szal az szerintem nem is kell. Illetve lemaradt egy ' a fájlnév után.
file_put_contents('../levelek/mails.txt', $to.$subject.$msg.$mailheaders."\n\n", FILE_APPEND);
Ez a rész: '../levelek/mail-'.date("Y-m-d-His",time()) mindig új fájlnevet generál az aktuális időből, szal ha egy fájlba akarod akkor ez nem jó.
-
pumatom
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni egy olyan script megtalálásában, ami egy képre való kattintáskor egy másik random képet jelenít meg egy pl: pic mappából?
Gyakorlatilag ilyenre gondoltam!
Köszi a segítséget előre is!
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz pumatom #3241 üzenetére
$dir_objektum = dir("pics/");
$tomb = array();
while (false !== ($bejegyzes = $dir_objektum->read())) {
if (!is_dir($bejegyzes)) $tomb[] = $bejegyzes;
}
$dir_objektum->close();ez egy tömbbe pakolja a mappában levő fileokat, ebből kell neked egy random elemet kiválasztani.
jobb megoldás, ha adatbázisban tárolod, milyen filejaid vannak, és onnan választasz ki egy elemet, mysql esetén ez például
order by rand() limit 1
[ Szerkesztve ]
-
vamzi
senior tag
Sziasztok. Van egy nagyon egyszerű oldalunk php-ból és html-ből. Eddig az ingyenes atw.hu-t használtuk, de az 50 látogató felett összeomlott nekünk hosszú percekre(vagy tiltottak) ezért saját szerverre akarunk költözni. Ami egy ubuntu 9.04ből és xampp-ből áll. A hiba az, hogy 1-1be átmásolva atw-ről a szerverre kb 5-6 hibát eredményez. A xampp jelenleg nincs beállítva, csak fel van telepítve. Mi lehet a hiba?
-
DviDee
csendes tag
<?php
// ez megy a megjelenítő php -be
$handle = fopen("info.txt", "rb");
$contents = '';
while (!feof($handle))
{
$contents .= fread($handle, 8192);
print nl2br($contents);
}
fclose($handle);
?>Van ez a fentebb írt kódom és azt szeretném, hogy fordított sorrendben jelenítse meg a txt tartalmát. Mi tévő legyek? Láttam több megoldást is neten, de valahogy egyik sem jön be...viszont emlékszem (de nem biztos ) van valami rövid array...
Pl ez van a txben (alap sorrendben):
Szeretem az IT café-t!
Szeretem a PROHARDVER!-t is!!!Így jelenítse meg a fentebbi szöveget a php:
Szeretem a PROHARDVER!-t is!!!
Szeretem az IT café-t! -
Tele von Zsinór
őstag
-
Alex91
félisten
Egy MyBook Worldre probalok feltenni egy Quixplorer-t. Sajnos php-hez nem ertek .
A kovetkezo hibauzit kapom a bongeszoben (mar belenyultam a forrasba, enelkul meg idaig se jutott).
Warning: main(./.include/init.php): failed to open stream: No such file or directory in /proto/SxM_webui/quixplorer/index.php on line 44 Fatal error: main(): Failed opening required './.include/init.php' (include_path='.:/proto/SxM_webui/admin:/proto/SxM_webui/admin/inc:/proto/SxM_webui/share/config:/proto/SxM_webui/share/include:/proto/SxM_webui/help:/proto/SxM_webui/ctcs:/proto/SxM_webui/cpsync:/proto/SxM_webui/podcast') in /proto/SxM_webui/quixplorer/index.php on line 44
A 44. sor:
require "./.include/init.php"; // Init
Most ez az /.include konyvtar hol van? ( A MyBook-on van php, de lehet, hogy valami butitott.)
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest