- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabesz87
veterán
Na végre megjött az eMAG-tól a Pana 32FS500E csere TV. Így végül is nem kellett csalódnom az emag-ban, egyszer sem problémáztak, csak ez az átfutási idő volt gáz...karácsony után, dec. végén jeleztem, hogy törött a panel, jan. 1. hetében vitték el, és most csütörtökön hozták meg az újat.
Ezúttal vettem rá +2 év garit is, biztos ami biztos -
modflow
veterán
Egy Panasonic DX700e, vagy EX780 esetében, ha optikán megy ki a hang a TV-ből, akkor mi a max. ?
5.1 kimegy? Vagy csak sztereót tud kivinni? -
PonPon
senior tag
A mostani Panasonic TV-ken az Ethernet csatlakozó milyen gyors? 100 vagy gigabit?
-
cujo69
tag
válasz Downsampling #8058 üzenetére
Nos kipróbáltam,valóban nem működik,sőt meg se szólalt optikán,lehet valamit nem jól állítottam be.Pedig szórakoztam vele egy darabig.HDMI ARC én viszont kimegy az 5.1
-
Downsampling
senior tag
Túl sok állítási lehetőség nincs: a HDMI-n kiadott formátumot lehet állítani, és azt, hogy az optikai kimeneten milyen szintű jel menjen ki. Tehát nincs arra lehetőség a tévé oldalán, hogy optikán az eredeti hangformátumot kapja az erősítő (vagy az előfok). Csak a HDMI-t tudod átállítani PCM-ről (ami itt egyben a sztereót is jelenti) bitstream-re. Erősítő oldalon kár is belekezdeni bármibe, nincs hatással arra, hogy a tévé milyen audiójelet ad ki.
-
kezo0
addikt
válasz Downsampling #8059 üzenetére
Biztos vagy ebben? Jelen pillanatban nem tudok olyan tévéről, még a sokkal drágább modellek között sem (és más gyártóknál sem), amelyikben gigabites LAN-csatlakozó lenne. De lehet, hogy én tudom rosszul.
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
Downsampling
senior tag
Igen, igazad van! És elnézést a rossz infóért!
A saját EX700-amból indultam ki, pontosabban abból, hogy 5GHz-es Wifi-vel jelenleg olyan 550-600 Mbit/s-ra képes (teszteltem), így csak feltételeztem, hogy akkor kábellel tudja a gigabitet. Ezek szerint nem - tehát jó wifivel magasabb bitráta érhető el vele. -
törölt tag
válasz faresz89 #8066 üzenetére
Menü
Kép
Speciális beállítások
Gamma
BT.1886A jobb felső sarokban írja, hogy mit kell beállítani hozzá:
- Adaptív háttérvilágítás vezérlés: minimum
- Környezet-érzékelő: ki
- Kontrasztvezérlés: kiAz alap kép beállításaim:
Egyéni
20/70/0/60/0/50
háttérvilágítás/kontraszt/fényerő/színtelítettség/színárnyalat/képélesség
Meleg 2/be/minimum
színhőmérséklet/élénk színek/színátalakítás
minimum/ki
adaptív háttérvilágítás/környezet érzékelő(Nekem ez vált be, de másnak, lehet, hogy egyáltalán nem tetszene.)
Ha van „gazdaságos” DTH szolgáltató, a megfelelő HDMI bemenethez tartozó képjavító beállításokkal is el lehet játszadozni a gyengébb SD tartalmak nézése érdekében:
- zajcsökkentés
- Mpeg javítás
(Csökkenti a kockázódást, éles kontúrokat biztosít.)
- felbontás javítás
- Inteligent Frame Creation
(Ellensúlyozza a képkockasebességet, eltávolítja a szakadozott mozgásokat. Sima tiszta kép.)
- Tiszta mozgás[ Szerkesztve ]
-
faresz89
csendes újonc
És az miért lehet hogy ha kikapcsolom a tv t az valójában nem kapcsol ki csak készenlétben van az alján a LED narancssárgán világít nem pirosan
-
pkaresz
őstag
válasz faresz89 #8068 üzenetére
Valószínű, be van kapcsolva a frissítés keresés, s ezért.
kapcsold ki, s piros lesz.
Illetve, ha nem kapcsold ki, egy idő után át vált pirosra, ha befejezte a keresést.
Nekem nem ilyen tv-m van, de szerintem ez lehet.Üdv: Karesz
"Könnyebb valamit jól megcsinálni, mint megmagyarázni, miért lett rossz!"
-
Cuclii
csendes tag
válasz faresz89 #8068 üzenetére
Eleg sok beállítás miatt lehet:
A LED nem vált pirosra készenléti módban
● Készenléti módban a LED az alábbi feltételek fennállása esetén vált narancssárgára:
– Felvétel van folyamatban.
– Időzítő beprogramozása beállítása esetén.
– DLNA Szerver beállítása Be.
– Bekapcsolás alkalm. által beállítása Be.
– Otthoni médiafolyam beállítása Mindig.
– A sima tükrözés kapcsolja be beállítása Be.
– TV Anywhere beállítása Be.
– DVB-via-IP kiszolgáló beáll. beállítása DVB IP-n át kiszolgáló enged. -
runner 125
nagyúr
Sziasztok,
FZ800-as OLED mennyire hajlamos beégésre?
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
faresz89
csendes újonc
válasz runner 125 #8073 üzenetére
Nekem azt mondták a MMba hogy volt ami a polcon beégett náluk
-
runner 125
nagyúr
válasz faresz89 #8074 üzenetére
Hm, most pont a Media-ba 430 br az ára, az eddigi 500k helyet.. nagyon elcsábulnék, bár a másik kiszemelt az itt is ajánlott Sony XF9005,65"-on, ami 492 br. legolcsóbb helyen.
Nagyon sajnálom, h az EX780-nak nincs méltó utódja, ha lenne valahol 58-65"-on, tuti lecsapnék egyre.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
faresz89
csendes újonc
válasz runner 125 #8076 üzenetére
Én az 55fx780at valasztottam
-
törölt tag
Gondolod, hogy direkt rosszabb az új széria?
Érdemes lenne utánaolvasni.
Technológiai szempontokból szerintem jobb az új.
A VA paneles tévém a garancia után, a 27"-os monitorok már az érkezésükkor tartalmaztak hibás pixeleket.
(Az új tévét sem örök időre veszed.) -
Cuclii
csendes tag
Apropó, most hogy vagyunk már páran fx780 tulajok, megnéznétek nekem, hogy nálatok is ilyen-e a kép a képernyő alján?
[kép]
[kép]Netflix vagy bármilyen szélesvásznú filmek esetén szerintem elviselhetetlenül zavaró a ledek bevilágítása. Ha az adaptív háttérvilágítás be van kapcsolva akkor még villognak is attól függően, hogy sötét vagy világos jelenetet megy éppen... MM-ban vettem ezért visszamentem és megkérdeztem a pana értékesítőjét (panasonic pólós eladót), hogy szerinte ez normális-e. Azt mondta, hogy tutira nem és hogy hívjam fel a szervízt. Tegnapelőtt bejelentettem a call centernél a hibát de a szervíz még nem keresett meg, kiváncsi vagyok, hogy mit fognak mondani.
Az avforums.com-on is van aki húzza a száját a bevilágítás miatt de van olyan tulaj is aki ilyet nem tapasztalt... -
pkaresz
őstag
Én nem hagynám ki, ha tv-t kellene vennem.
Plazmát használok, nincs gond a beégéssel.
Az MM-ben azért teljesen másképp használják a tv-t mint majd otthon Te.
De ez csak az én szerény véleményem.
Bocs ha megzavartalak.!Egy vásárlói vélemény:
"A tv hibátlan ami a képminőséget illeti!A lehető legszínhelyesebb kép oled tv-k közt kalibrálás előtt és után is.21ms input lag játékokhoz tökéletes!Mozgásmegjelenítése sokkal jobb mint egy lg c8-nak illetve picivel marad el a sony oledektől mozgásban de ezt a jobb színhelyesség kompenzálja.Az ára elképesztően jó a tudásához képest és alig kell többet kiadni érte mint egy kommersz koreaiért még ha ugyan az a panel is.A japánok tudnak az lg panelből referencia képet kihozni... Az új my home screen se vall szégyent , hihetetlen sokat fejlődött a tavalyi modellekhez képest mondjuk semmi szükségem rá mert pc-re van kötve a tv..."[ Szerkesztve ]
"Könnyebb valamit jól megcsinálni, mint megmagyarázni, miért lett rossz!"
-
Draken
őstag
Mediaban le volt árazva pár napra az lg 55c8 390re, de már visszakúszott az ára
Más: Nem teljes kikapcsolás, narancs led: nekem a dlna szerver volt a ludas még a tv vétel elején!
-
runner 125
nagyúr
válasz #30153472 #8078 üzenetére
Hidd el, már megtettem, és itt is megkérdeztem korábban, az egybehangzó vélemény pedig az, h egyértelműen elmaradt teljesítményben az elődtől.
Mondjuk eleve ha a vételárból indul ki az ember, abból is sejthető... Az 50EX780 br. 300.000ft-os végáron futott ki, míg a 49 FX780 nyitóára 232.000ft... de a nagyobb, 55"-os is 257.
-
törölt tag
válasz runner 125 #8083 üzenetére
Szerintem nem fórumokat kell olvasgatni.
Egy másik fórumon pl. még a CRT tévé az igazi ..., és a Föld is lapos.
Egyébként is mindenkinek a sajátja a legjobb.
Vigyél teszt anyagot, és nézd meg mit tud. -
runner 125
nagyúr
válasz pkaresz #8080 üzenetére
Köszi, fontolóra veszem, bár sok időm nem lesz, ahogy a Media akcióiból indulunk ki, 1-1 napig tartják az ilyen árakat.
De a 65" az mégiscsak 65" és egy baromi jó széria az XF9005 is.
-
pkaresz
őstag
válasz runner 125 #8086 üzenetére
Ez így igaz!
Nagyon jó tv a Sony is!"Könnyebb valamit jól megcsinálni, mint megmagyarázni, miért lett rossz!"
-
Cuclii
csendes tag
válasz #30153472 #8081 üzenetére
Ez a true cinema beállítás, a fényerő 20-as. Annyi, hogy ezeknél a képeknél az adaptív háttérvilágítás ki van kapcsolva, ezért a tv a képernyő minden részére egyenletes erősségű háttérvilágítást ad.
Ha az adaptív háttérvilágítás be van kapcsolva és pl pendrive-ról megjelenítek egy teljesen fekete hátteret, akkor nálam is eltűnnek a bevilágítások mert a bekapcsolt AH kikapcsolja a háttérvilágítás ledjeit egy teljesen fekete képernyő esetén a jobb fekete elérése miatt. De ez sajnos filmek esetében nem érhető el mert váltakoznak sötét és világos jelenetek, és még a legsötétebb jelentre is ráküld valamennyi háttérvilágítást ezért nálam azonnal megjelennek a led bevilágításai a képernyő alján.
[ Szerkesztve ]
-
AL
addikt
válasz runner 125 #8083 üzenetére
Szia ! Kvardekdunak igaza van nem a szóbeszédre kell hallgatni, hanem a szemedre. Ő nem gúnyolódásból mondta, hanem jóindulatból ajánlotta Neked.
A legjobb készülék se tetszik mindenkinek és a sokat szidott is lehet jó. Az az igazi próba, ha saját szemeddel látod összehasonlítva a vetélytársakkal. Különben nem volt olyan kevés az induló ár 470 ezer volt az 55 ösnél .
Itt láthatod : [link]
Az előző (EX ) azért volt sikeresebb, mert kiváló VA panel volt benne ( de az sem mindenkinek tetszik ) ,58 as méret volt és szinte az utolsó 3D TV. Tavaly a Sony is az IPS panelt nyomta az XF sorozattal, őket ugyanígy kritizálja a VA paneles tábor ( Nekem is az van ). Az 55FX780 at csak üzletben láttam, nem próbálgattam, de a kialakítása egyedi és szerintem szép képe van. Azt kell eldöntened, hogy milyen panel felel meg Neked IPS, vagy VA ( közvetlen, vagy Edge Led ) [link]
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ez előtt nekem is jobban tetszett a VA panel. Sajnos mindegyik VA paneles tévém és monitorom hamar pixelhibás lett. Lehet olvasni erről, hogy hajlamosabb a pixelhibára. Jelenleg igen nehezen lennék meggyőzhető, hogy VA paneles tévét vegyek, mert két-három évnél azért többet ki kellene bírnia, és akkor érne valamit a jó tulajdonsága is. Valószínűleg nem véletlen, hogy az új széria nem arra alapoz.
A 780-as sorozat az OLED tévék elektronikáját tartalmazza. Az üveglapra szerelve még szép is. Lényegében az első olyan Panasonic tévém, aminek még a kinézete is tetszik.
-
AL
addikt
válasz faresz89 #8074 üzenetére
Szia ! Az Olednél 3 - 4 óra üzemidő után kikapcsoláskor ( ha 10 órát megy, akkor azután ) panelfrissítést csinál az automatika. Az áruházakban ilyennel nem foglalkoznak, nem kapcsolgatják egyenként a készülékeket, hanem áramtalanítanak, ezért nagyobb a beégés veszélye, mint otthoni használatnál. A Led tévéknél is lehet hiba, ott a pixel probléma. Üdv.
-
AL
addikt
válasz #30153472 #8090 üzenetére
Szia ! Ezt a pixelhiba ( VA - IPS ) cikket még nem olvastam, úgy tudtam, hogy ez minden panelnél előfordul.
Abban igazad van, hogy az FX780 kialakítása oledszerü, amikor megláttam azt hittem, hogy Oled TV . Gyönyörű a kialakítása. Remélem sokáig gond nélkül tudod használni ! Üdv. -
faresz89
csendes újonc
Én is remélem hogy sokáig bírja nem szeretnék 2-3 év múlva tv t cserélni
-
faresz89
csendes újonc
Használ valaki 780ashoz Dune lejátszót?
-
luigi106
tag
Sziasztok.
Azt szeretném megtudni, hogy az EX780-ban van-e olyan hogy game mód? Ha igen hol lehet bekapcsolni mert nem találom sehol sem. Előre is köszi. Luigi106.
-
luigi106
tag
válasz modflow #8096 üzenetére
Köszi, megvan. Az én bénaságom, hogy nem találtam meg idáig, mert nem volt eddig ilyen opció. Aztán hogy határozottan állítottad, hogy van ilyen, kezdett gyanús lenni, hogy valamit nem úgy csinálok ahogy kellene. Azt hittem, hogy az alapból az állítható opciók között található, de nem. Be kellett kapcsolni a konzolt is ahhoz, hogy megjelenjen. Végül is ez is egy logikai megközelítés. Csak én azt hittem hogy, van annyira okos a tv, hogy tudja ha bekapcsolom a game módot, akkor azt akkor aktiválja ha játszani akarok. A lényeg, hogy megvan. Még egyszer köszönöm.
-
junior11
veterán
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
Downsampling
senior tag
Sziasztok!
EX700 tévém van.
A kérdés a következő, ezeken a tévéken valóban csak 2-3 napra lehet előre beprogramozni, mit szeretnék rögzíteni a tévéadásokból? Pontosabban, valóban csak max kb 3 napra előre jeleníti meg a műsorújság a csatornák műsorait? Vagy ez nem a tévén múlik? (habár ez utóbbit kétlem, mert édesanyám nem okos, noname tévéje akár két hétre előre is mutatja mindezt).
A következő két hétben nem leszek itthon, és azt találtam ki, hogy pár, nekem fontos adást előre beprogramozok, hogy mire hazajövök, majd meg tudjam őket nézni. Most úgy látom, ez em fog menni. Tényleg ennyire elcseszett a Pana?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest