- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
-
Mobilarena
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
flegga92
senior tag
válasz alkatraz3000 #63349 üzenetére
Köszi!
Menni fog ez után a műszerfal világítás szabályzása is, vagy erre még nem képes? ('91 C16SE GT)
Óracsoport ledesítése mennyi bonyolult? Tegnap csináltam meg az óracsoportot és a középkonzolt, nem akarom, hogy az is kilógjon a sorból.
-
Willie
őstag
válasz flegga92 #63351 üzenetére
Nem tudom, hogy menni fog-e vagy sem, az én F Astrámban gyárilag tekerhetős világításkapcsoló volt. (1994 GL C16NZ)
Nem nehéz, le kell kapni a kormányburkolatot, aztán a műanyagkeretet az óracsoport körül, utána az óracsoportot rögzítő csavarokat kell kivenni. Most jön a nehezebbik rész: le kell húzni az óracsoportról a km spirált, ha ez megvan már csak 2 csatlakozót kell lecsatlakoztatnod és kint is van az óracsoport, aztán mehet is a móka.
szerk.: Itt találsz pár lépést képekben is. (2-3. kép)
[ Szerkesztve ]
-
gban
Közösségépítő
válasz flegga92 #63351 üzenetére
Nagyon szakszerűtlenül, de talán érthetően:
Úgy képzeld el hogy a 12 volt átmegy a kapcsolón mindkét típusú kapcsolónál.
Ha felkapcsolod, vagyis zárod a 12 volt útját, akkor a tekerő nélkülinél egy az egyben megkapja a 12 voltot a műszerfal világítása, a tekerősnél pedig a kapcsolóban közbe van iktatva egy potméter, amivel szabályozhatod hogy mennyi menjen át a 12 voltból a műszerfal világításához. Ha letekered, csak 11 vagy 10 voltot kap, így gyengébben világít.
Vagyis nem kell semminek "már tudnia" ezt a funkciót, teljes egészébena tekerő oldja meg.
Viszont ledes világításnál úgy tudom ez nem működik.Postázást nem vállalok.
-
flegga92
senior tag
A működési elve ismerős számomra, csupán az a kérdés merült fel bennem, hogy nem e más módon kábelezték be (pl: a műszerfal világításhoz menő vezetékhez a helyzetjelző/tompított kivezetéséről "lopták" le) Mivel a kocsi elég korai darab, azt gondoltam, hogy a fényerő szabályzós későbbi típusoknál lett elérhető és ezek még nem voltak felkészítve erre.
LED dimmelése kérdéses lesz de igazából eddig is megvoltam nélküle. Kérdés az, hogy a kapcsoló milyen feszültségtartomány között üzemel. A 12V-os állítható led trafón is le lehet 8V környékére menni, és akkor kevésbé világít.
-
AMD Power
titán
válasz alkatraz3000 #63345 üzenetére
Látod én pont ezért nem költök el semmi "extra" pénzt az autóra.
-
Immy
őstag
Sziasztok,
PH!-en kívül tudtok még olyan fórumokat, ahol Corsa E-ről beszélnek?
Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
AMD Power
titán
De jó ez a dög....
Benne van az X-faktor az új Opel Mokkában
Opel Mokka X menetpróba -
csabi0805
senior tag
Sziasztok!
Van egy 2007-es évjáratú Opel Astra H típusú autóm.
Azt szeretném megkérdezni,hogy hogyan lehet azt beállítani hogy amikor beindítom az autót akkor a rádiót ne kapcsolja be magától? -
csabi0805
senior tag
válasz Willie #63363 üzenetére
Nem ilyen van benne,de ez alapján menni fog a dolog.
Sőtt voltam is már ebbe az almenübe de nem tudtam, hogy mit jelent ezért inkább nem nyúltam hozzá.
Köszönöm szépen!Még most vettem az autót,csütörtökön hoztuk el azért nem igazodtam ki ezen a dolgon.
Köszönöm szépen a segítséget!
Szerintem jönni fogok máskor is ide a topicba majd. -
vans?
őstag
sziasztok,
szerintetek egy Meriva gyari fejegyseg er egyaltalan valamit? ha igen, hol erdemes hirdetni? legrosszabb esetben ingyen kene rasoznom valakire...
koszi!
hábm bábm
-
haddent
addikt
válasz alkatraz3000 #63360 üzenetére
Mert a büdös életben nem lát belőle vissza semmit Az ilyesmi olyan beteg embereknek való, akiknek tényleg komolyan a hobbijuk, és az is marad elég hosszú ideig ahhoz, hogy megérje, örömet szerez minden nap, minden "búcsú" után még legalább 1x visszanéznek az autójuk felé
-
alkatraz3000
senior tag
válasz haddent #63370 üzenetére
Nálam az a szerencsés helyzet állt elő, hogy a baratnomet is beszippantotta, és egy boltban előbb nézi meg a learazott szerszamokat, mint bugyikat ő segített nekem egy bontoban kiszedni a komplett klímát. Én imádom, és az eladás gondolataira is könny gyűlik a szemembe. sajnos ennyire beteg vagyok, de csipem a dolgot
[ Szerkesztve ]
"Nincs pénzünk olcsó sz.rt venni ... !"
-
haddent
addikt
válasz alkatraz3000 #63372 üzenetére
"Én imádom" - tartsd meg, és ne csak az Astrát
Én is pont leszarom, most erre van szükségem, hülye vagyok, tisztában vagyok vele. SzarügyAMD Power a te családi állapotodban már nehezebben ugrál az ember, de kárpótolja más
-
h3lios
addikt
Megvolt életem első ablaktörlő vásárlása és cseréje...
Mivel fingom sem volt, hogy hogy működik ezért egy jó 10 percet vakartam a fejem a polc előtt, hogy milyen és mekkora legyen. Aztán volt kint egy méret táblázat és sikerült a megfelelőt megtalálni. Végül Valeo lett, mert olvastam, hogy innen is írta valaki, hogy rég óta fent van és nincs vele különösebb probléma.A felrakással sem volt semmi gond, hamar megértettem, hogy is működik a rendszer...
A régi lapátokat sajnálom 1 kicsit, mert ilyen króm cucc volt ami elég jól nézett ki, viszont a funkcióját nem látta el jól, mert nem volt elég nagy a lapát.
Arról nem is beszélve, hogy olyan foltosan törölt, hogy alig láttam már ki...B-tag: H3lios#2825
-
haddent
addikt
válasz alkatraz3000 #63374 üzenetére
Kinek mi.. Nekem nem kell magyarázni, én egy ideje szenvedek ezen, hogy mennyire szenteljem ennek az életem szabad részét, és most nem rég eldőlt, hogy teljesen. Nem bulizok, nem játékgépezek, nincs sok barátom és azok is rendre autóbuzik, nincs feleségem (és nem is kéne olyan aki ezért utálna, vagy nem szeretne, megvetne), szeretem, valamennyire értéket képvisel és tán tart, ügyes választással esetleg idővel növel, boldoggá tesz.
Más ásványokat gyűjt, vagy elissza-drogozza a fesztiválokon, eljátssza (akár számítógépes játékok terén, havi 20-30 ps4 játékok.. ), vagy elutazza, elluxusozza. Kicsit még mindig megvan a "bűnös" érzés, hogy miiiiinek, amikor ígyis, ezis elvisz A -ból B -be marha jól, tényleg faszán, kényelmesen, de nem érdekel. Sok sikert és kitartást neked is és mindenkinek, nem szabad feladni ami boldoggá tesz, amíg az nem túlságosan beteges és egészségtelen -
AMD Power
titán
válasz haddent #63373 üzenetére
Ha nem lenne gyerekem akkor is kéne egy pár lakás. Olvastam pár hete egy cikket. Azoktól az emberekről szól akik több pénzt költenek el egy x éves autóra évente mint amennyi félretett pénzük van összesen és se lakásuk, semmijük nincsen.
h3lios Lassan nekem is kell vennem.
-
AMD Power
titán
válasz haddent #63379 üzenetére
Itt is van a cikk. Egy kis idézet belőle.
Amíg nem tudsz felmutatni épkézláb mennyiségű megtakarítást mind rövidtávra, mind nyugdíj szempontjából, luxusdolog, hogy havonta a fizetésed felét-harmadát egy autóra költöd el.
Ha nem teszed el az autófenntartásra elköltött összeg kétszeresét a nyugdíjadra, ha több pénzed áll az autódban, mint a nyugdíjmegtakarítási számládon, ha meg kell kérdezned a szerelőt, hogy ezzel a harmincezres hibával meddig lehet még menni, esetleg egy gumigarnitúrát sem tudsz zsebből bármikor megvenni, ezer százalék, hogy neked is túl nagy falat az autó.
-
Declare
őstag
Akiknek H astra van: A szivargyujto csatlakozasotokkal nincs bajotok? Nekem lötyög benne minden dugo....eddig valahogy elviseltem es szigszalaggal vastagitottam a dugókat, de most valamiert betelt a pohar . Mivel netes forumokon azt talaltam, hogy ez több hasonlo evjaratu H astranal es corsanal is elöfordult igy most elsö körben egy utangyartottat rendeltem probakepp...meglatjuk
amugy ez lenne a gyari cucc [link], de most rendeltem egy ilyet .... 5 euro rizikot bevallalom
a gyari jobb lenne, csak nem tudom, többi H astrasok jo a csatitok? Nem lötyögnek benne a különfele töltök?
(#63381) AMD Power rohadt szemet egy dolog ez a közgazdasagtan kerdes hogy valaha is valtozni fog e otthon, az anyammal lakom, 10eves bmw vel jarok es akkor ne legyek kemeny mentalitas
-
Declare
őstag
válasz alkatraz3000 #63383 üzenetére
Hat szerintem szabvanyositva kell, hogy legyen....egyszerüen Opelék vásároltak egy rakat sz@rt és azt epitettek sok autojukba....(amugy szetszedtem most már, GM kod es made in Italy....)
pont ezert nem akartam most az 5x dragabb eredeti GM et megvenni, mert ha veszek egy ugyan ilyen sz@rt, akkor a guta üt meg igy elöször probat teszek az 5 euros utangyartottal
Mint irtam több forumon irtak ezt a problemat H astranal is meg corsanal es talan signumnal is....szigszalaggal ügyeskedik mindenki
-
Markizmark
addikt
válasz alkatraz3000 #63385 üzenetére
De ha lenne rájuk szabvány az se jelentene semmit mert a szabványok követése önkéntes.
Mérnökök nélkül a tudomány csak filozófia.
-
trassher
addikt
válasz Declare #63384 üzenetére
G astra ugyanez csak fordítva. Nekem ami a 20 éves suzukiba jó volt az konkrétan az első úthibán kilőtt az opelben annyira kicsit az átmérője. Összehasonlítottam a két autó szivargyújtóját és az opelének az átmérője 3 mm-rel kisebb. Alig találtam egy bele passzoló 2,1A-es fejet, hogy tudjam tölteni a telefont menet közben.
vebbful: Lásd Apple
[ Szerkesztve ]
Redmi Note 7
-
Rics22
tag
válasz haddent #63392 üzenetére
Elmondtam hogy "vadásznak" rám,minden üldözési mánia nélkül.. szúrom valakinek nagyon a szemét.
Semmit nem írtam,még csak ráutalást sem,megkérdeztem ahogy most is,hogy egy ilyen szinten veterán és mocsok ritka cuccot hogy hol és érdemes-e.
Eleve a 80-as években -sőt még ma is- ritka volt egy digitális Km óra,vagy középkonzol,ABS és fék szint figyelő... elektormos és fűthető tükör,vagy központi zár,gáz teleszkópos motorháztető.. de ha itt nem megtűrt a retro akkor majd jön privátban pár válasz remélhetőleg.100%-ig off topik egy kocsis téma egy ph-n,sőt a szakmai és BGA részleg is az,de az ottani bulik miatt fájhat az a tyúkszem... a kezdetek óta itt vagyok,nem fogom engedni hogy pár tejfölös aki az esetleges személyes ellentét miatt akar innen elűzni,az kitegyen mondvacsinált hülyeséggel....
BGA Rework állomás eladó Honton390,Chipek,bontott alkatrészek-X360,PS3/Privátra ha nem válaszolok,akkor rics22service@gmail.com
-
csabi0805
senior tag
Na a tegnapi nap folyamán sikerült a rádiót megoldani.
Köszönöm szépen a segítséget! -
-
Calogero
addikt
válasz Declare #63384 üzenetére
Nálam mind a telefon, gps, dashcam, gyári töltője az mind jó volt a H Astra sz.gyújtójába. De akármilyen elosztót, usb adaptert akartam használni (hogy egyszerre menjen a GPS és a dashcam) azok mind lötyögtek benne. Így feladtam, a GPS maradt a szivargyújtón, a kamerát pedig beköttettem a gyújtáskapcsolóra.
-
McSzaby
őstag
Sziasztok,
nincs valakinek egy F Astra szerelési kézikönyve pdf-ben? (Service/Repair Manual) Angol, magyar lenne a tuti, vagy legrosszabb esetben német.
#ThankYouSirAlex #ThankYouLouis
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Telekom mobilszolgáltatások
- Diablo IV
- Microsoft Excel topic
- Windows 11
- Windows 7
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- További aktív témák...
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest