Hirdetés
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- TCL 50 NxtPaper 5G - átgombolom magam monokrómiába
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- DIGI Mobil
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hívószám-hamisítás
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pro Koryak
addikt
válasz Dexter17 #94848 üzenetére
Én összehajtom négyzet alakúra a mikroszálast, és pl. balról jobbra sávonként törlöm a képernyőt.
A köv. sávhoz átfordítom egy tiszta oldalára a kendőt, így minden sávot vagyis az egész kijelzőt tiszta felületű kendővel törlöm, így nem okoz karcokat a kendőre már rátapadt por.[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz junkpod #94849 üzenetére
Panel lottó is. Jó néhány korábbi philips olednél brutálisan látható volt/láttam. Nem igazán tudsz vele mit kezdeni érdemben. Megpróbálhatsz black crusht csinálni de az a ..nak egy pofon.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Sasi001
senior tag
válasz Pro Koryak #94851 üzenetére
Szintén így törlöm de az a finom szösz ami rajta van nem igazán okoz karcokat szerintem.
-
Sasi001
senior tag
válasz Pro Koryak #94855 üzenetére
Azért nem tartom be mindig az egy sor fordítás szisztémát de nincs mikro karc oldalról nézve. Még ha mozgok közben, hogy változzon a fény akkor sem látok.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Generalhu #94857 üzenetére
Használd úgy ahogy jobban tetszik illetve amelyik jobban hasonlít a tv belső lejátszójának képéhez.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
MaxxDamage
félisten
válasz Celtis #94846 üzenetére
Akkor nem tudom mitől lehet ez a néha kép kockásodás, de mostanában nem tapasztaltam.
Most is jó azóta is, ma 2-3x tapasztaltam a Discovery Channel csatornán.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
-
alaves
addikt
válasz Vhiktor #94840 üzenetére
Értem, sajnos számomra egy fórumtárs válaszából sem derült ki, hogy a vízzel nedvesített kendőtől lesz-e elváltozás
Más: az S90C színfényereje átlagosan ~1,6-1,7x nagyobb (kivéve kék) a G3-nál. Mennyire látod ezt egy átlagos HDR filmnél?[ Szerkesztve ]
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz alaves #94864 üzenetére
Nem tudok érdemben válaszolni a víz káros hatására. Én mindig úgy tisztítok mindent ahogy leírtam, ha nagyon makacs szennyeződés van akkor monitortisztító folyadék vagy desztillűlt víz a kendőre, de szigorúan csak a képernyő portalanítása után, különben csak elkeni rajta a port.
Nekem soha semmi karc és semmi más probléma nem volt.
De nem is nyomom rá a kendőt mint az állat, csak finoman.A színfényerőt nagyon is látod, persze olyan film is kell hozzá, de simán látni, nem is kicsit.
[ Szerkesztve ]
-
ricsip
addikt
válasz MaxxDamage #94845 üzenetére
Konkrét vételi hibaértékek darabszámát nem tudja megjeleníteni valahol? Ha az nagyobb mint 0, akár csak egy pillanatra is, akkor szokott kockásodni meg a hang sercegni.
[ Szerkesztve ]
-
-
Dudee
senior tag
válasz hunspikey #94827 üzenetére
az írásod elején rögtön rá akartam kérdezni, hogy biztos csak annyi van, hogy a HW átlal megjeleníthető felső limit (800 vs 1400 nit) csak a felső tartományba eső képi elemek megjelenítésére van hatással? de aztán írtál a tone mappingről, csak nekem még nem eleget
Szóval tone mapping miatt (mondjuk 4000nit-re van masterelve a film és sem a g3 sem a c3 nem tud mindent megjeleníteni) nem más a két tévé között a kevésbé világos részek megjelenítése?A másik kérdésem pedig, hogy mintha a tv-n HDR10nél lehetne állítani a tone mappinget, Dolby Visionnél nem. Ez miért van?
Köszi!
-
Dudee
senior tag
Másik kérdésem: egy G3-on (de gondolom elődöknél is ugyanígy valid) két eltérő nevű képernyőmódot be lehet állítani pusztán a paraméterek alapján ugyanolyanra?
Tehát pl cinema és cinema home, vagy standard vagy akármi.
Ha nem, akkor miért? hol vannak azok a paraméterek, amik miatt eltérő lesz a kép? -
hunspikey
őstag
Nem lehet. Azért nem mert a gépházban odabent más alap program van. Többek között más maximális panel fényerőt enged különféle képi módokban és azt látom hogy a tónus ábrázolás is más. Nem véletlen hogy egy kalibrátor nem hajlandó élénk módot kalibrálni, túl ki van hajtva a panel túl nagy a delta E a színeknél, nem lesz jó a műszeres végeredmény.
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
MaxxDamage
félisten
válasz ricsip #94866 üzenetére
Ilyet nem tudok, hogy lehet-e nézni valahol.
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
hunspikey
őstag
Na, most már PC-ről. Szóval ezt úgy kell elképzelni, de én csak egy ex-fotógráfus vagyok aki csak konyít hozzá, itt a fórumban van két profi kalibrátor is - szóval valami olyasmi történik hogy a dinamikus tónusáthelyezés bekapcsolásakor a TV az általa ismert képességeihez mérten leskálázza a video anyag tartalmát, törekedve arra, hogy a megjeleníthetetlen fényességű részletek is meg legyenek jelenítve.
Tehát ha pl 800 nites TV találkozik 1000 nites masterrel, akkor az 1000 nites csúcsfény 800 nittel jelenik meg és minden az 1000 nites alatti tartalom arányosan be van sűrítve 800 nit alá. Ergo a teljes anyag SÖTÉTEDIK.
Fordítva is igaz:
400 nites masterrel kapcsolod be- a tv tudja hogy megy a 800 nit is, ezért mindent felskáláz ergo világosabb lesz a képed.
Magyarul a HDR esetén ha a TV képességeinél kevesebbet kérő anyaggal nézed és használod ezt a funkciót akkor világosabb képet kapsz, de ha nagyobb fényességű mastert kap és be van kapcsolva akkor meg sötétebbet.
Ezért mondja mindenki, hogy alapvetően nem kéne használni, ha jó lenne a master és persze a TV is tudná.. Ha a nagyinak... ok.
Dolby: a dolby nem engedi ezt, ők szigorúbban kontrol alatt tartják a folyamatot, ezért látja mindenki sötétebbnek, mert általában nem tudják a TV-k a master felső nit értékét. Ezért nagyon jó a G3 illetve többi idei csúcs OLED, mert megy már nekik az 1000 nites master - és ez a leggyakoribb, a 4000 ritka mint a fehér holló.
OK PQ EOTF elhangzott - sokan írtak, hogy mi a bré.
Szóval ez egy fényességi transzfer görbe. Adott video anyag fényességre adott válasz stimulus érkezik a TV részéről- egyszerűen: mennyire fényesen jelenjen meg a TV-n a videoanyag.
Maradjunk a C3 vs g3 esetén:
A kék a C3, a zöld a G3Jól látszik, hogy 600 nites masterrel elbír mind a kettő, mert a sötét kék vonal illetve a sötét zöld vonal is szépen követi a szaggatott feketét 600 nitig legalább, azaz minden a helyén jelent meg. 600 nit után a C3 élesen fordul, de ezt helyesen teszi hiszen már mindent megjelenített, nem kell soft roll-off.
4000 nit esetében más a tészta. Világos kék a C3, csóri igyekszik szépen, de muszáj a 4000 nitet is megjeleníteni valahogy ezért roll-offolni kezd jóval korábban, kb 500 nitnél már vastagon letér a targetről, és szépen eldolgozza egészen a végéig, és hát 800 nitre van minden simítva.
A g3 is roll-offolja természetesen a 4000 nites mastert hiszen ő is hülye hozzá, de ezt kicsivel 1500 nit alá teszi így összességében egy jóval világosabb képet ad és sokkal hosszabban követi a targetet.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz hunspikey #94873 üzenetére
Szépen leírtad
Annyival egészíteném ki, hogy ha nincs tone mapping és veszünk egy 4.000 nitre masterelt filmet és egy C3-at aminek a maximalis fénysűrűsége 850 nit, akkor 850 nitig megjelenít mindent érintetlenül, felette meg elveszik minden részlet, mert ennyire képes a tv. Szóval jelenleg a tone mapping szükséges.
[ Szerkesztve ]
-
hunspikey
őstag
válasz Vhiktor #94874 üzenetére
Pontosan - illetve még azt is mondjuk el, hogy ha jól gondolom nektek kalibrátoroknak ha minden igaz van lehetőségetek belenyúlni a roll-off meredekségébe illetve akár ki is tudjátok kapcsolni és hard-off-ra tenni - már ha van olyan barom aki ezt kéri...
Illetve utólag vettem észre, hogy a képen amit beollóztam jelentős overshoot van a C3 sötét árnyalatainál, ezt is kalibrációval tökéletesen helyére lehet tenni, azaz a kép kontrasztosabb lesz, mivel azok a tónusok most feleslegesen vannak fakítva.
Ezért (is) érdemes kalibrátort hívni!
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz hunspikey #94875 üzenetére
Nem minden tv-n lehet belenyúlni és testre szabni a roll off-ot/tone mappinget. Kikapcsolni általabán ki lehet. Illetve lehet erőszakolni, de annak jó vége soha nem lesz (erős banding és elszíneződések).
LG olodeken viszont teljes mértékben testre szabbható, a lagapróbb részletekig.
[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
válasz MaxxDamage #94871 üzenetére
De megvan a hiba
Ez szolgáltatói hiba? (Discovery Channel)
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
ricsip
addikt
válasz MaxxDamage #94877 üzenetére
Akár szolgáltatói hiba is lehet.
Én azt nézném meg, h. miközben ez a statisztika képernyő látszik, megmozgatnám a tv hátuljában az antenna kábelt. Meg a kábel másik végénél a fali aljzatnál is. Ha hirtelen akkor romlik el a minőség, akkor inkább antenna kábel csere. Valami 3szorosan árnyékolt kellene biztos ami biztos. A médiamarkt és tsai boltokban az előre szerelt gyári ilyen Hama szarok azok mind gagyik (hiába szabad szemmel nem látszik rajta), antenna boltban érdeklődnék inkább.-
-
MaxxDamage
félisten
válasz ricsip #94878 üzenetére
Kábel, csatik, elosztó a padláson (korábban) ki lett cserélve, szolgáltató által.
Utcán a dobozba lesz valami tuti...◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
veterán
Ez csak egyszerű adáshiba.
Én a műholdasnál gyakran látok ilyet (pár havonta). Ez olyankor van, amikor nincs sávszélesség az ADÓ oldalon, felfelé, mert pl ott épp zivatar van. Nálam hiába van verőfényes napsütés, nincs ami lejöjjön. Na olyankor látom ezt.Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
Celtis
veterán
Annak gondolnám, de ha a másik tv-den ugyanekkor ugyanezen a csatornán nincs kocka, akkor vagy az antenna elosztó utáni szakaszon vagy a tv-ben van a hiba.
-
MaxxDamage
félisten
válasz cs.zs. #94880 üzenetére
Műsor vége felé már olyan nézhetetlen lett, hogy atkapcsoltam sweet. TV-re és ott néztem... ez lesz a "váltó" megoldás, ha a kábel TV-n épp gáz van...
-
MaxxDamage
félisten
válasz Celtis #94881 üzenetére
Érdekes dolog, de mikor ez a gyűjtögetők adás van, akkor ez a jelenség az elmúlt 2-3 napban.
Másik TV a földszinten van (az egy C3 LG) de mire leérek és oda kapcsolom, arra pont jó lesz mindenhol, 2 helyen egyszerre meg nem tudok lenni.Na majd szolgaltatoval kimeretem... más megoldást nem tudok.
Hasonló hibák miatt pár éve elosztót cseréltek és kábeleket csatikkal amik a 4 tévéhez mennek. Az hogy az utcán lévő dobozból milyen jel jön be, arról én nem tehetek.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Celtis
veterán
válasz MaxxDamage #94883 üzenetére
Ha a többi csatorna jó, akkor nem nálad lesz a hiba.
-
Sasi001
senior tag
Samsung S95B új FW 1622.4 Elvileg az AVS fórumon valaki megmérte és 1.500 nit a fényerő mint a legelső fw-nél amikor megjelent a tv.
-
vata666
tag
válasz Sasi001 #94889 üzenetére
Én reggel tettem fel usb ről, de semmi extra fényerő nincs sztem. Asbl nem állítódott vissza alapra. Menü változott, betűk. Csinosabb lett a rendszer. Én nem olvastam ezt az 1500as fényerőt.
Vata666: Samsung 65S95B, LG OLED48A13, Asus vivobook S15, Xiaomi pad 5 256 GB, Apple iPad Air 2020 cellular, Yamaha RX-V6A, Dali spector 5.1, Dali atmos, Yamaha Yas-306, Yamaha musiccast 50, Yamaha musiccast 20, Sennheiser Momentum 2, Zidoo Z9X, DS 918+ NAS, Samsung Galaxy S 22 ultra, Xiaomi AX3600
-
Sasi001
senior tag
válasz lala666 #94890 üzenetére
Nem tudod csak USB-ről.
https://www.samsung.com/hu/support/user-manuals-and-guide/ -
Sasi001
senior tag
válasz vata666 #94891 üzenetére
Volt aki az eredeti 12xx-ről csak most váltott mert nem romlott a fényerő. Nem kell tényként kezelni én is csak olvastam.
Még nem raktam fel megvárom ameddig több infó lesz. Óvatosabb vagyok. Mondjuk a fényerővel nekem nincs gondom, ez a 1602 jó volt nem akadozott semmi gondom nem volt vele.[ Szerkesztve ]
-
vata666
tag
válasz Sasi001 #94893 üzenetére
Ami még pozitív, hogy végre visszatették a csúszkát játék hdrben, amit minimum 1 éve elrontottak. Bár én nem játszok, de nagyon örülnek az emberek, hogy végre/újra nem kell a maxlux mókolás.
Vata666: Samsung 65S95B, LG OLED48A13, Asus vivobook S15, Xiaomi pad 5 256 GB, Apple iPad Air 2020 cellular, Yamaha RX-V6A, Dali spector 5.1, Dali atmos, Yamaha Yas-306, Yamaha musiccast 50, Yamaha musiccast 20, Sennheiser Momentum 2, Zidoo Z9X, DS 918+ NAS, Samsung Galaxy S 22 ultra, Xiaomi AX3600
-
hunspikey
őstag
válasz junkpod #94819 üzenetére
Nézd meg légyszi az usher házat (első rész első pár perce majd a muci áll a háttérben az a 19. perc)
Szóval amit lehet róla mondani, ha helyes a sötét részlet ábrázolás.
itt a szék feletti deszkázatot kell nézni, egyértelműen meg kéne jelennie elkülönült lécekkel.
Itt sötét kontúr alak, de az ingnyak és a nyakkendő csomó kivehető.
Anyu ott áll balra a háttérben elkülönülten a háttértől.Ezek nálad hogy jelennek meg?
-
Dudee
senior tag
válasz hunspikey #94873 üzenetére
tökjó, köszi a részletes választ, értem is.
De a Dolby Visionös kitérőt nem. Ott is bekövetkezik simán az (stúdió monitorokat leszámítva), hogy a 4000nit-re masterelt anyag esetén az 1500 nit feletti részt meg kell jeleníteni, és ezért kell valami roll-off (amúgy ez nekem picit olyasmi, mint audiónál a kompresszor).
Szóval azt nem értem, hogy mi a különbség hdr és DV között ilyen tekintetben.És amúgy ha valaki kalibrál, akkor jól gondolom, hogy külön kell megcsinálni HDR10-re, HDR10+ra, és DV-re?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest