- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
s3cr3t3d
csendes tag
Okos órát keresek saját részre aminek egyetlen fontos funkciója lenne hogy PDF file-okat meg tud nyitni és normálisan tudjak benne keresni,olvasni.
No 1 D5+-al van valakinek tapasztalata?
vagy mit tudnátok ajánlani amire lehet pdf olvasót telepíteni?
30-35 E huf ig lenne rá keret. -
Martin97
aktív tag
Szia!
Köszönöm a gratulációt!
Amennyire az időm engedte teszteltem az órát.
A cuccon alapból gyaloglás, futás, beltéri futás, ugrálókötél, és egyéb sportok közül tudsz válogatni.
A pulzusmérést automatikusan indítja, az időközét elsőre nem tudtam állítani. (Nem kizárt, hogy akár folyamatosan mérné.)A lépésszámláló egy nap és 4800 megtett lépés után szőg ugyan azt az értéket mutatta, mint a telefonom. Szóval 90% feletti pontosságot mondanék rá. Alvásfigelés is van, viszont azt meg nem mondom neked mennyire pontos, azt kissé képtelenség lenne. (És biztosan nem szinkronizáltak össze, mert a samsung healt nem támogatja, csak a samsung cuccokat.)
A pulzusomra nyugalomban 75-90 közti értékeket mutatott, ami szintén helytálló. Néha mikor ellenőrzöm vérnyomásmérővel akkor is ennyi szokott lenni. Szóval ezzel a részével is abszolút meg vagyok elégedve. (Igaz a vérnyomásmérő is csuklóra rögzítős, de nem a gagyi fajta.)
A vízállóságot eddig nem nagyon volt lehetőségem tesztelni. Zuhanyt és a mai nagyobb esőt kibírta minden probléma nélkül. Úszás esetén én szigszalaggal azért megerősíteném azt a részt, ahol berakod a simkártyát. Úgy bírja szerintem. A kijelzőnél pontosnak tűnik az illesztés, azzal nem hiszem hogy gond lenne.
Az akku normál használat esetén, értsd: naponta sok értesítés, 20-45 perc fitness funkció, gps tracker, kis navi használatával 3 napot bír gond nélkül a nagy kijelző az állandó BT kapcsolat és erős hardver ellenére is. Valamit igen jól összeraktak a kínaiak. Mondjuk 2-3x akkora akkuja van mint az átlagos óráknak, de ez akkor is hatalmas meglepetés volt, ami várhatóan később valamelyest még javul.
A grafikon elején egy 45Km navi futott teszt képpen.Az óra nagy kijelzőjének köszönhetően megfelelő arra, hogy ha kell akkor gyorsan bele tudjak nézni egy pdf-be vagy a neten egy cikkbe. Anélkül, hogy egyszerre csak pár szót lássak belőle. Nagyjából 1 bekezdésnyi szöveg jelenik meg olvashatóan az órán.
A play áruházból bármilyen app telepíthető, ami telefonra is. Tehát ha a gyári fitness alkalmazás nem elég, akkor tudsz nézni egy másikat, ami kiszolgálja az igényeid vagy bármi mást is tudsz onnan keresni.
Alapból nincs az órán pdf olvasó, azt az áruházból telepítettem. A rendszer gyors, a processzora a kijelző felbontásához képest bikaerős, egy pillanatig nem torpant meg mikor egy 20 oldalas doksit tekergettem.
A kameráról most még nem fogok nyilatkozni amíg sérült óra van nálam. Arról majd utána tudok írni.
A kapcsolat a telefonnal nagyon stabil, ha az egyiket ki is viszem a hatókörből akkor is gyorsan egymásra találnak. A kapcsolatot nem vesztik el. Legalábbis még ne tűnt fel.
És akkor jöjjenek az árnyoldal:
Az első kellemetlenség egy ilyen órával kapcsolatban az a mérete. Nos ez erre is igaz, az ingemet alig tudom ráhúzni az órára, nem úgy, mint az évekig használt digitális kvarcórámra.
A hangszórója egy kissé halk még maximális hangerőn is a füledhez kell emelni egy zajosabb környezetben.
A kijelző a levágott alsó része miatt kevésbé esztétikus az óra és néhány óralapnál zavaró, hogy hiányzik annak alja. Igazából szokható, de esőre furcsa.
A kijelzője a finow x5 airhez képest kicsit kisebb fényerejű, nappal nehezebben látható. Ennek erős napfényben van jelentősége. Egyéb esetben nem igazán zavaró.
Sajnos hiányzik belőle az nfc chip ami mobilfizetésnél jó szolgálatot tenne. És az egy giga ram sem megnyugtató első halásra. Bár a rendszersebesség az nagyon jó azért pár app párhuzamos használata során kicsit meg-meg tud torpanni. Ilyenkor kitisztítod a ramot 3 mozdulattal és ismét pörög minden.
Összefoglalva:
Egy kiemelkedő üzemidejű óra, ami maximálisan kiszolgál a mindennapokban. Nyílt rendszere és sim foglalata révén bizonyos szempontokból többet nyújt, mint a legnagyobb gyártók termékei, ugyanakkor van néhány zavaró tulajdonsága is ami az ára kapcsán bizony kissé fájó dolog.#6375 gjoco1:
Már mindegy, hogy miért lett ilyen az óra amilyen. Remélhetőleg meg fog oldódni és idővel egy hibátlan órát használhatok majd.Az óra maga 48 ezer jmf volt, erre még rájött dhl-es ügyintézéssel együtt további 20 ezer jmf. Tehát összesen 68 ezer jó magyar forintban állt meg.
Kérdések:
A deezer zenelejátszót használok a telefonon. És ezt a gyári appal nem tudom vezérelni az óráról, csak a hangerőt. Esetleg tudnátok ajánlani egy programot, ami ezt tudja? (Az értesítést kihozza, hogy éppen melyik zene szól.)
Ha az órában nincs sim, akkor nem tudok hívni róla és hívást fogadni, erre is tudnátok ajánlani egy megoldást?
A messengeren vagy viberen kapott üzeneteket is kihozza értesítésben, de az óráról nem tudok rájuk válaszolni anélkül hogy ezeket az appokat feltelepíteném az órára. Esetleg erre is tudtok javasolni valami megoldást, hogy gyors választ tudjak írni, ahogy a telefonnál lehúzva az értesítést?
-
gjoco1
addikt
válasz Martin97 #6404 üzenetére
Ha leveszed a fóliát és teszel rá egy "üvegfóliát"(Nekem is van,de már az is enyhén karcos),akkor ez a része rendben.........A kamerát meg szerintem úgysem fogod használni(Én is csak kipróbálás szintjén néztem meg).
Oké,erre okkal lehet mondani,hogy a teljes árért tökéletes cuccot vár el az ember."A gyakorlat a legjobb tanitó mester" /Publius Syrus/
-
Shader
aktív tag
válasz Martin97 #6404 üzenetére
Köszi a leírást!
Még annyit kérdeznék, hogy pl. egy outdor futás után a WiiWatch2 progival (ugye ez van hozzá?) ki lehet elemezni a futást? Mert a youtubos bemutatóknál csak annyi látszik, hogy rányomva a futás buttonra (a telón) átugrik az órán a futásra. Nekem jó lenne, ha vissza tudnám nézni a google mapson, sebesség, pulzus, lépésszám, magassági értékeket. Vajon tudja ezt a Wiiwatch 2?
A Microwear H1 tudta ezeket a Funfit appjával.
Ez alapján választanék egy másikat pl. AllCall W2, Lem7, LemX vagy ismét egy H1...Köszi!
--- Sent from mobile device ---
-
gaster
csendes tag
Sziasztok!
Van most valami bestbuy hybrid óra? A mijia watch tetszene, nagyon szép, tökéletes lenne, ha valamiféleképpen ki tudná jelezni az értesítéseket, akár csak pár leddel, vagy a mutatók állítgatásával is. Szóval valami hasonlót keresnék értesítéskijelzéssel.
-
HKorn
veterán
Nézz rá a Lenovo Watch X-re, nem olyan szép szerintem, mint a Mijia Watch, de van benne kijelző.
Azt sem tudom mennyire megbízható az értesítések terén, de láttam a topikjában páran vettek már.
Ettől sokkal drágábban van szép és jó hibrid, Garmin Vivomove HR-nek hívják
[ Szerkesztve ]
Run&Ride
-
gjoco1
addikt
válasz szpeti40 #6426 üzenetére
Igazándiból nem tudom,hogy a valóságban hogy viselkedik,de nagyon elegáns-szép stb.....Néztem több tutorialt róla.Azért is vadásztam le és a G+-ról Androidra a lapot. Sőt alakítottam rajta Fentebb a link.
Sőt,akit érdekel,van a Fészen egy csoportunk,ahol Magyarítással foglalkozunk:[link]
Aki csatlakozni szeretne,szívesen várjuk.
[ Szerkesztve ]
"A gyakorlat a legjobb tanitó mester" /Publius Syrus/
-
CoolMan
MODERÁTOR
Uraim! Akkor itt húzom meg a határt. Innentől kezdve aki nem bír magával azt végleg kitiltom a topikból.
-
Martin97
aktív tag
Nos engedjétek meg, hogy reagáljak a korábban történtekre:
Szögezzük le, hogy utálom a hazugságokat és a gyanúsítgatást. Ez egy önkéntes fórum, és szeretnék másoknak segíteni azzal, hogy leírom az órám tulajdonságait.Az akku ebben az órában valóban 900mah-ás. Nincsen hozzá külső akku vagy akármi. Ezt egyedül a lem7-nél láttam, egy másik óránál sem. Fent leírtam milyen használattal tudott 3 nap üzemidőt az óra. Ha raknék bele sim-et akkor néhány folyamatosan aktív funkciót ki lehetne kapcsolni és csak szakaszosan használni, ebben az esetben vélhetőleg nem lenne sokkal kevesebb az üzemidő, de a 2 napot akkor is hozná, ha ezt nem teszitek meg.
A ram-ra reflektálva: a laptopomban és régi asztalimban is 4gb van, amire nekem kellenek arra pont megfelelnek. Az új asztaliban 8gb volt, de ez jelenleg üzemen kívül van alaplaphiba miatt.
A telefonomban 3gb ram van. Még egyszer sem futottam bele olyan esetbe, hogy a ram hiánya miatt belassult, újratöltött volna.
Egy órába valószínűleg ennek a mennyiségnek a tört része is elég a kisebb felbontás és terhelés miatt. Arról nem is beszélve, hogy a nagy mennyiségű, gyors memória fogyaszt, még hozzá nem is keveset az amúgy sem korlátlan üzemidőből. És erre az órára pedig olyan alkalmazások lesznek telepítve amik egy telefonra (viber, messenger, fb, here, pdf olvasó), hogy megkönnyítsem a mindennapi teendőimet és bizonyos esetekben tudjam nélkülözni a telefonom. Eddig semmi jelét nem látom annak, hogy ez kivitelezhetetlen lenne.#6406 gjoco1:
Még levelezek a gyártóval, hátha lesz eredménye. Ezt követően pontosan ezt tervezem, noha még nem találtam méretben megfelelő fóliát az órára. A kamerával kapcsolatban valószínűleg igazad van. És az utolsó mondatoddal maximálisan egyetértek, főleg emiatt zavar a dolog. De azért túlélhető.#6411 Shader:
Igen, az van hozzá.
Ezt a részét még nem néztem az órának. Ami biztos: telefonon tudsz választani a sportok közt és az óra azt indítja, tudsz folyamatosan is mérni pulzust közben. De hogy a google-on vissza tudod-e nézni a dolgokat azt nem tudom. Legközelebb majd megnézem és jelzek róla.A playben biztosan van olyan app ami képes erre és tudod telepíteni az órára.
[ Szerkesztve ]
-
-
barna73
csendes tag
Tisztelt Uraim!
Nem vagyok jártas az okos órák terén.
Eddig egy samsung galaxy s4 és egy samsung gear v700-at használtam.
Most viszont egy iphone se készüléket. A kérdésem a következő lenne.
A [link] szereplő órát tudnám használni teljes értékűen az ios rendszerhez? Igen látom, hogy az op rendszere anrdoid de azt írja, hogy mindennel kompatibilis. előre is köszönöm ha valaki/valakik válaszolnak. -
Shader
aktív tag
válasz Martin97 #6433 üzenetére
Köszi!
Az az igazság, hogy a Microwear H1 után azt hittem, hogy ezeket már alapból tudja mindegyik óra. A Lem6 is csak a legalapabb sport progival rendelkezett (még a pulzus se indult automatikusan).
A google play progik nagy része meg kezelhetetlen órán. A Google Fit volt az egyetlen, ami legalább az útvonalat felvette, meg a lépésszámot, megtett utat és sebességet. A pulzusmérőhöz nem fért hozzá...
A Runtastic pl. nem is lehetett installálni.
Esetleg, ha egyszer kipróbálnád, hogy a FunFit google play appal együttműködik-e...[ Szerkesztve ]
--- Sent from mobile device ---
-
Gabonetta
aktív tag
Sziasztok!
A Wear Mail alkalmazást használja valaki? Az lenne e kérdésem, hogy több e-mail címet tud-e kezelni az alkalmazás? Ha igen, hogyan? "Összekeveri" a leveleket vagy kiválasztható a fiók?
G.
-
cintula187
addikt
Sziasztok!
Az Amazfit Stratos kinézete tetszik és az üzemidő is. 60 körül nem ennyire fittnessre kihegyezett de hasonló üzemidejű órát tudtok esetleg ajánlani?
köszi
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
Stoykie
tag
Tiszteletem!
Olyan emberektől szeretnék érdeklődni, akiknek van/volt y1 órájuk, hogy az órán magyar nyelvű a menü, vagy nem? Csak mert magyar oldalon látam magyar nyelvű menüvel hirdetve, de alin pl, nincs ott a magyar a támogatott nyelvek között. Meg az is érdekel, hogy víz álló, vagy sem, mert ezzel is ellentétes információk vannak fent. Illetve további véleményeknek, tapasztalatoknak is őrlök, ha megosztjátok velem, hogy mennyire vagytok, vagy nem vagytok elégedettek az órával. Tisztában vagyok vele, hogy ez egy olcsó kínai óra, még is érdekel, a használhatósága.. A válaszokat előre is köszönöm!
Link1:http://m.gruppikids.hu/ajanlat/y1-bluetooth-okosora-20180602
Link2: https://m.aliexpress.com/item/32850340683.html?pid=808_0000_0131&spm=a2g0n.search-amp.list.32850340683&aff_trace_key=83d66ae68f2d46a4b80441141cfd9f2f-1537886606283-07645-UneMJZVf&aff_short_key=UneMJZVf&aff_platform=msite
Tisztelet!
[ Szerkesztve ]
Értem én, hogy gőzgép, de mi hajtja?
-
kbyte1024
veterán
válasz Stoykie #6440 üzenetére
Szia volt ilyenem. Igen van benne magyar nyelv.Vizalló-e??Hát eleg massziv az óra, és a sim tömítés is jónak nézett ki,de nem eröltetnèm.Ahhoz képest, hogy olcsó egész használható. Telefonalasnal te jól hallod az illetőt,de a másik fél mar gyengebben téged.
Csak a halott látja a háború végét. - Platón
-
Apooca
tag
Sziasztok, Microwear H2-t látott már valaki ?
Iphone 7 32 GB, Apple Watch 2, Space Gray, Ipad Air 16G Wi-Fi, Samsung UE32ES6560S, UE40H6400, Dell Latitude E5430
-
wrola
csendes tag
Sziasztok !
Okosórát szeretnék , de elvesztem a rengetegben. Nokia 5 (android 8.1) telefonnal kellene kompatibilisnek lennie.
Sportoláshoz , illetve néha a suliban mentő övként használathoz megfelelő funkciókkal.
Tudna nekem segíteni valaki , akinek rálátása van ezekre ? Milyen márka-típust keressek , újként, vagy akár használtan ?
Köszönöm!
-
csenor
senior tag
Mennyit érhet egy esim Huawei Watch 2 ha gyorsan elakarom adni?
1 hónapos, garival, számlával. -
Shader
aktív tag
Ha sportoláshoz keresel, nagyon fontos, hogy milyen app-ot ajánlanak hozzá. Sajnos valamiért ezt az infót a kínaiak szeretik rejtegetni. A youtube videókból se mindig derül ki. Valamennyicske sport funkcival mindegyik rendelkezik, de androidos órákon nekem még nem sikerült értelmesen használni google play progikat (Runtastic, Nike+, Endomondo....). A Microwear a H1-nek nagyon szupi ez a része és jó hozzá a Funfit. Lem6 felejtős sportban. LemX ahogy írták, kissé komolyabb (pulzus,sebesség, magassági adatokat is feljegyez) de hozzá a WiiWatch2 nem biztos, hogy kielemzi alaposan.
Szóval sporthoz inkább a magasabb árfekvésű Wear OS órák jobbak (Gear, iWatch...stb.). De asszem, (ebben nem vagyok biztos) ezek zárt rendszerűek, szóval dokument vagy PDF olvasót ilyesmit nem lehet telepíteni).
Szóval ami Androidos és a suliban is mentőöv(telepíthető GooglePlay appok) lehet és sporthoz is faxa a Microwear H1 tűnik megfelelőnek. Én egyet már beáztattam, de asszem veszek még egyet.
Kompatibilisnek kompatibilis gyak. mindegyik telefonnal mindegyik watch...nagyjából...--- Sent from mobile device ---
Új hozzászólás Aktív témák
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ukrajnai háború
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sorozatok
- Öregszem
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest