- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SaGa59
őstag
válasz #98193408 #6698 üzenetére
Két fémlap egy elektronikus készüléken jó lehet ellenállás és feszültség ingadozás mérésére. Másra nem. Ebből lehet vezetőképességet is számolni. Az ekg készülékek se csinálnak mást, mint megmérik, hogy egy adott időpillanatban mekkora feszültség van két mért pont között. Ráadásul annak a tappancsai nedvesen tapadnak, hogy jobb legyen a vezetés és ne tudjanak elmozdulni mérés közben. Plusz több helyen, egymástól több arasznyira vannak elhelyezve. De vérnyomást azok se tudnak mérni, viszont gyönyörű oszcillogrammot tudnak rajzolni a készülékek a mért eredményből.
Egymástól három centire elhelyezett két fémlap mi egyebet tudna még mérni szerinted, mint ellenállást vagy feszültséget a két közeli pont között? Ebből vérnyomás semmilyen átszámítással nem lehet, még akkor sem, ha az optikai szenzort is odatesszük melléjük. Gyanítom, pulzus mérését pontosítják vele (mert az optikai szenzor jó ötlet, de pontatlan, rengeteg dolog befolyásolhatja az eredményt, a pulzus változásán túl is, pl az, hogy izzadsz-e éppen, pontosan hol van az óra a karodon, mennyire feszesre van húzva a szíja, be tud-e jutni külső fény a szenzorhoz…), a többi meg a reklámduma…STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing
-
mohow
tag
Sziasztok!
Milyen okos karkötőt/órát tudtok ajánlani amiben már van gps?
Funkcionalitásban elegendő pl. egy Mi Band 3 szint, csak ugye az híján van GPS-nek.1. legolcsóbb
2. legjobb ár/érték arányLehet külhoni rendelés is.
Mi Band 3 rögzíti az aktivitást/alvást akkor is, ha a telefon nincs a közelben?
S később áttölt?Válaszokat köszönöm!
"Az út elvezet a végtelenbe, majd visszahoz. Sokszor megjártam az utat, ültem a verandán, játszottam, voltam kutya, minden, még madárijesztő is." Q (Star Trek Voyager)
-
Macika66
őstag
Tudtommal egyébként létezik validált hagyományos, oszcillometrikus csuklós vérnyomásmérő, csak nem szeretik azokat használni, mert könnyű velük hibásan mérni.
Ezt írtam korábban én is. Csak abban az esetben ad pontos értéket a csuklómérő, amennyiben szívmagasságban tartjuk a csuklónkat és mozdulatlanul.
Na, EZ a kettő nem teljesül semmiképp egy sport-okos-karórán
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
jó lehet ellenállás és feszültség ingadozás mérésére. Másra nem.
Szóval másra nem? Én értem, de vajon a kínai szabadalmi hivatal is értette, amikor kiadta rá a szabadalmat?
Leszögezném: Ezek az átlag 30$-os kis vackok kb 93-96%-os pontossággal mérik a vérnyomást. Akár akármelyik rassz akármelyik súlycsoportjában, ha izzadt, ha nem, stb. De nem ez a lényeg. A lényeg az EKG anomáliájában lehet. Abból lehet csak igazán baj. A Xiaomi például figyelmeztetést is tud adni rá. Klasz, nekem legalábbis nagyon tetszik ez a megközelítés! Ugyanis nem egy sportoló halt meg mostanában fiatalon a pályán. Ha lett volna rajtuk egy ilyen, talán megmenekülhettek volna.
-
anrb
aktív tag
Igen, a dolog nehézségét a paraméterek változatossága adja. Hiába viszonylag olcsón kihozható a hardver (elfogadható minőségű optikai szenzor + EKG elektródák), ha vacak a szoftver. Azt hittem, hogy hulladék a Huami/Xiaomi szoftvere, amíg meg nem láttam a WearFit-et. Aztán az is csúcs szupernek tűnt a FunDo mellett... Ezekre a noname kínai vackokra elvertem én is némi pénzt. Kár volt minden egyes forintért. A Xiaomi alá nem érdemes menni minőségben. A legtöbb olcsó kínai karkötő egy kaptafára készül. A sz*r szoftver mellett a SoC (Nordic chip) minimális RAM-ot/flash-t tartalmaz, amibe képtelenség normális algoritmust elhelyezni. Az Asus valószínűleg a cloud-ban és a statisztikában látja a pontosság megoldását.
-
SaGa59
őstag
Ok, ez működhet, mint EKG, ha mindkét kéz érintkezik. De hogy lesz az EKG görbékből vérnyomás érték?
Ha létezne ilyen összefüggés, gyanítom, nem mértek volna háromszor vérnyomást rajtam, miközben folyamatosan rá voltam kötve az EKG-ra…[ Szerkesztve ]
STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing
-
anrb
aktív tag
válasz #98193408 #6706 üzenetére
A megközelítés jó, amennyiben nem társul elvárással. Amennyiben van rizikófaktorom, én nem bíznám az életem egy ilyen játékszerre (beleértve az Apple Watch-ot is), inkább vennék egy holtert. Az *ndexen volt egy (marketing) cikk, mennyire el van maradva ez utóbbi termék megbízhatósága még a magyar Wiwe-hoz képest. Pedig mindkettő "csak" egy csatornás EKG, nem standard 12 elvezetéses. Elvileg az AFib-et egy jobb felkaros mérő is észlel (persze, ha jó időben mérünk...)
-
anrb
aktív tag
ld. 6696. A PTT-re keresve találsz tudományos cikkeket. Minimum 30 éve ismert az összefüggés, kevés pontos és praktikusan használható implementáció létezik Az ujjbegyre helyezett optikai szenzor + 10 elektróda nem praktikus, viszont műtőben vagy alvásdiagnosztikánál ez nem szempont Jelenleg az oszcillometria a standard. Az se "Gold Standard", de már nem sokan hallgatják a fonendoszkópon a Korotkov hangokat.
[ Szerkesztve ]
-
beci
őstag
Sziasztok.
30-40 dollár körül mi most a legjobb okos-fitness óra?
Fontos a megbizhato szoftveres hatter.
Huawei Honor Band 4?Olyan nincs,hogy valami ne lenne sörnyitó....
-
anrb
aktív tag
válasz varázsgömb #6714 üzenetére
Valamit félreolvastál, én ilyet nem írtam. Amúgy újabb felkaros (oszcillometrikus) Omronokban van valami szenzor, ami érzékeli azt, hogy helyes-e a mandzsetta pozíciója.
[ Szerkesztve ]
-
Mariann294
őstag
Szia!
Nem biztos hogy a legolcsóbb, de szerintem a legjobb ár/érték arányban.
Ez méri az alvást és minden egyéb mást telefon nélkül is. És amikor szinkronizálod áttölti.
Bátran ajánlom, én tökéletesen meg vagyok vele elégedve!
-
Shader
aktív tag
A Microwear H7 esetén nem működik a szimpla sd/ClockSkin mappás megoldás az órafelszínek cseréjéhez.
Valszeg a Microwear áthelyezte ezt a mappát a /data helyre, ami ROOT nélkül nem elérhető.
Erre találtam egy megoldást ADB parancssorról Win-ről.
Szerintetek működhet a dolog?1. Extract the content of ClockSkin.zip file on your PC; you should have a folder (ClockSkin) which contains 19 sub-folders (ClockSkinP1, ClockSkinP2,...)
2. Copy the sub-folders (ClockSkinP1, ClockSkinP2,...) to your watch in /sdcard/Downloads folder
3. Enable "Debug on USB" on your watch; check it in settings, information, developer options
4. Open a shell with adb on your PC, go on with the following commands:Code:
adb shell
cd /data/clockskin
cp -R /sdcard/Downloads/ClockSkin* .
chmod -R 777 ClockSkinP*
chmod -R 777 ClockSkinZ*
exitKöszi!
--- Sent from mobile device ---
-
haligali72
aktív tag
Sziasztok! Kis segítség kellene a döntésben: Stratos és Gear S3 között nem tudok dönteni mivel közel 1 árban vannak.
Idáig gear S2 őm volt. jó kis óra volt , de bosszantott, hogy hiába pl az alvásfigyelés, ha egy napot bír csak ki ha mérem mondjuk a pulzusomat 10 percenként, ami ráadásul nem is igen pontos.
Tehát jól jönne a funkcionalitás de fontos a pontosság az üzemidő na meg tetszik a vízállóság.
Szerintetek nem fogom megbánni ha a Stratost választom?[ Szerkesztve ]
-
beci
őstag
válasz haligali72 #6722 üzenetére
En ugyanugy e ketto kozt vacilaltam.
Gear s3 lett.😊
A gari,a magyar nyelv,es a jobb szoftveres hatter miatt.Olyan nincs,hogy valami ne lenne sörnyitó....
-
haligali72
aktív tag
Egyenlőre a Stratos felé hajlok az üzemidő, pontosabb lépés és pulzus mérés és a vízállóság miatt. Viszont van bennem félsz, hogy hiányozni fog a sok app..
Elegem lett hogy az S2 őt naponta kelett töltőre raknom. Nem mehettem el sehová néhány napra, a töltő nélkül. Galaxy wath ra pedig nincs pénzem...[ Szerkesztve ]
-
Ateszpapa
addikt
válasz haligali72 #6724 üzenetére
Ha fontos a vízállóság (5ATM) akkor még ott a Gear Sport (ez kb akkora mint az S2)
Illetve az új Gear Watchok is. -
Henka78
csendes tag
Sziasztok,
okos órához, de bármilyen órához hol lehet szert tenni hátlap csavarokra?
Előre is köszi
-
Shader
aktív tag
válasz Henka78 #6727 üzenetére
Valszeg TorX4 csavarok vannak benne (legalább is a kínaiakban meg az almásokban az van), órásoknál nem volt én egyszer kérdezgettem.
Vedd ki őket (ha van bit fejed hozzá, ha nincs pici sima csavarhúzóval) és rakjál bele szinte bármilyen régi mobilbol normál 4-es csillag csavarokat. Ha van nem használt iPhone-od abban is TorX4 van.
--- Sent from mobile device ---
-
Henka78
csendes tag
Runtastic órába kellene. Ebben házilag kell az elemet cserélgetni (csavarhúzót és plusz csavart is adtak hozzá), de annyira hamar elkopnak. Az órással kapcsolatban teszek egy próbát, bár mostanában bármilyen dologgal fordulsz hozzájuk, ha nem ott vetted, akkor nem túl együttműködőek.
-
törölt tag
Kaptam ajándékba egy kínai Z60-as okosórát. Egyenlőre meg vagyok vele elégedve, de szeretném megkérdezni, hogy ezeken a 10$-os okosórákon a menüben lévő Whatsapp működhet-e megfelelően? Ha igen, akkor felraknám. Persze ehhez is jó lenne egy kis segítség, hogy pontosan hogyan kell ezt csinálni. Nem tudom azt sem, hogy ehhez a funkcióhoz kell e mobiladat előfizetés? Segítenétek nekem ezekben a kérdésekben?
-
Cyborg
őstag
Sziasztok,
esetleg 20-30ezres, de inkább 20ezres ársávban nincs vmi úszást bíró, esetleg azt monitorozni is képes termék? -
vilmose33
őstag
Sziasztok!
Kollégám rendelt, Dz09 típusú okosórát(3000ft), Magyar menü tudja valaki, hogy lehet rá tenni? Köszi a segítséget![ Szerkesztve ]
A jövő most van
-
sphe
senior tag
Sziasztok! Barátnőm számára szeretnék okosórát venni. Fontos hogy legyen benne GPS, hogy össze tudja otthon a telefonjával szinkronizálni mennyit futott, milyen pulzussal és pár MP3 is jó lenne ha elférne rajta. Ha kétnaponta kellene tölteni, idegbajt kapna, tehát az elrontaná az ajándék érzést. Mit érdemes venni? - nagyon kezdő vagyok a témában.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 tokok eladóak! https://hardverapro.hu/apro/xiaomi_14_telefon_tok_tokok_uj
-
gjoco1
addikt
válasz vilmose33 #6738 üzenetére
Bocsi,de nem akartam a sárga fóldig lehúzni a vekkert,de Nekem is van a polcomon egy,amit talán egy hetet tűrtem meg a karomon.Személyszerint borzalmas emlékeim vannak róla.Többek között amit mondtál,de sorolhatnám napestig a negatívumokat.Egy pozitív azért van.Olcsó. Talán többet nem is tudok........
"A gyakorlat a legjobb tanitó mester" /Publius Syrus/
-
gjoco1
addikt
Valahogy muszály lesz szokatni a gondolathoz a kedvesed,hogy ezeket bizony kell tölteni naponta,ha dolgoztatja.Ha,mint csak óra funkcióban használná(egyszer kipróbáltam),elment két napig.
Gondolom a telefonját is tankolja naponta."A gyakorlat a legjobb tanitó mester" /Publius Syrus/
-
addikt
Ma meghülyült az órám (Ticwatch E), random kikapcsolgat és csak töltőre rakás után kapcsol vissza, a telóhoz nem kapcsolódik normálisan, semmi értesítés nem jön meg. Eddig semmi baja nem volt...
Már mindent végigpróbáltam amit csak lehet, órát is újraraktam, az sem segített, wear os app látja hogy kapcsolódva van, de kb ennyi.Swift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi
-
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ukrajnai háború
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sorozatok
- Öregszem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.